Hello gorgeous! Today I am going to share my expirience with photoepilation. I went through leg photoepilation course about 5-6 years ago. I won`t go to details on how photoepilation is exactly working (you can found information in the internet). To achieve stable effect you need to have at least 5, but better 7 procedures. After first procedure the only thing I noticed was that hair fell out after a week. This was expected and wanted effect, but it was weird. After about 2 weeks hair grew back (to my mind the amount ant the thickness was the same as before procedure). After the third procedure I noticed that newly grown hair are thinner and the amount is going down. I went through 10 procedures in total. About half a year after the last procedure there were no hair on my legs at all. Totally clear skin. After about half a year some very thin hairs started to appear. A year after the last procedure I went through "prophylaxis" - one procedure. So, I did last procedure 5-6 years ago. Am I pleased with the result? Definitely! Before photoepilation course I had thick, coarse hair which grew 2-3 hairs from each follicle. You can see pictures below how my (hairy - I specially grown hair to make pictures) legs look today. As you can see in some areas there are no hair at all, in other ares there are 1-2 hairs per cm2. Now I use epilator to get rid of them. It take me about 10 minutes for both legs. And epilation is completely painless to me. So, after 5 years I can say that the effect is great. Hair are still very thin and the amount is poor. 

Sveikas, daiļās! Bieži forumos redzu jautājumu par reālu pieredzi ar fotoepilāciju, tāpēc iedomājos, ka šī tēma varētu būt interesanta. Sākšu ar to, ka kādos 12-14 gados konstatēju, ka uz kājām aug spalvas un es vēlos no tām atbrīvoties. Protams, tādā vecumā vispiemērotākā metode (galvenokārt, izmaksu dēļ) šķiet skūšana. Kad pamanīju, ka matiņi no regulārās skūšanas kļūst biezāki mēģināju lietot visādus depilācijas krēmus, bet, lielākoties, no viņiem nebija nekādas jēgas. Vasks pirms 15 (baisi paliek, skatoties uz šo skaitli) gadiem nebija brīvi pieejams (varēja iegādāties skaistumkopšanas salonos, bet ne veikalos). No savas pirmās algas (18 gados), kad uz kājām bija jau kārtīgi rugāji, iegādājos epilatoru. Jāpiebilst, ka uz to brīdi no katra mata sīpoliņa auga jau 2-3 matiņi, tāda pati situācija bija arī padusēs. Ar jaunu epilatoru ķeros klāt kājām! Sasodīts! Tas bija TIK ļoti sāpīgi :( Vienu kāju kaut kā piebeidzu, bet plaukstas bija sasvīdušas un dūšas ķerties klāt otrai kājai nebija. Vēl pāris reizes esmu mēģinājusi lietot epilatoru, un, rezultātā, tas tika nolikts tālākajā plauktā. Tad izdomāju aiziet uz vaksāciju skaistumkopšanas salonā. Procedūru veica meistare, tāpēc, man nevajadzēja sevi mocīt, bet tikai ciest :) Konstatēju, ka vaksācija ir laba alternatīva un nopirku vaska strēmeles (jāpiebilst, lai pilnīgi novaskētu kājas līdz celim man bija vajadzīga, apmēram, stunda laika). Bet pēc kāda laika sapratu, ka vaksācija veicina matiņu ieaugšanu. Izskatās, ka tā ir mana organisma īpatnība, jo zinu meitenes, kas vaksē kājas gadiem un viņām nav problēmu. Pavasarī skats bija graujošs: kā jau sapratāt, man ir ļoti gaiša āda, un tā bija pārklāta ar sārtiem bumbulīšiem (ieaugušiem matiņiem) un zilām rētiņām (pēc ieaugušo matiņu likvidēšanas ar adatu). Sapratu, ka lietas labā jādara kaut kas nopietns. Vienreiz, pēc aerobikas treniņa dzirdēju, ka dāmas apsprieda kādu ļoti efektīvu un galvenais - permanentu matiņu likvidēšanas metodi, kas nu ir pieejama manā pilsētā. Dabūju meistares telefona numuru un jau pēc nedēļas gāju uz pilsētas centrālo poliklīniku (jā, fotoepilāciju veica tieši tur) uz procedūru.
Fotoepilācijas metode balstās uz to, ka mata pigments - melanīns (kas ir koncentrēts mata folikulā) absorbē gaismu. Pulsējošās gaismas viļņu iedarbībā asinis kapilāros, kas apgādā matu sīpoliņu, sarecē (impulsa laikā temperatūra tajos sasniedz 70-80 grādus). Rezultātā mata folikuls nesaņem barības vielas un mats iet bojā. Jāpiebilst, ka aparāts var ietekmēt tikai tos matiņus, kas atrodas aktīvā augšanas fāzē (tie ir apmēram 30% no matiņiem). Vai ir sāpīgi? Kājām ir tīri ciešami, padusēm ir jau ļoti nepatīkami, bet bikini zonai, noteikti, lieto kādu vietējas anestēzijas līdzekli (to noteikti piedāvās salonā, kur veiksi procedūru).
Jo āda ir gaišāka un matiņi tumšāki, jo labāks būs efekts.  Jāņem vērā, ka stipri iesauļotai ādu procedūru nav ieteicams veikt, jo var gūt ādas apdegumus.  
Procedūru kursu izgāju pirms gadiem 5-6-7 (precīzi nevaru pateikt). Teikšu uzreiz, ar pāris procedūrām cauri netiksi. Lai būtu stabils efekts vajadzīgas kādas 7 procedūras. It kā saka, ka katrā seansā iet bojā 30% matiņi, bet, ja rēķinā, sanāk šādi: sākotnēji ir 100%, pēc 1 seansa 100-(100*0.3)=70% (kas paliek pāri), pēc otrā seansa 70-(70*0.3)=49%, pēc trešā 49-(49*0.3)=34.3% un tā tālāk. Pēc pirmās procedūras vienīgais efekts, ko manīju - pēc kādas nedēļas matiņi uz kājām palika ļoti sausi un izkrita. It kā, efekts bija tāds uz kuru cerēju, bet, tomēr, bija kaut kā neomulīgi. Pēc pāris nedēļām matiņi atauga (tīri subjektīvi man šķita, ka to skaits un biezums nemainījās). Pēc 3. seansa pamanīju, ka matiņi tiešām sākuši augt plānāki un arī skaitliski mazāk. Arī iepriekš ieaugušo matiņu rētas gandrīz nogāja un, beidzot, es varēju baudīt gludu kāju ādu :) Kopumā kājām izgāju 10 seansus. Pēc pēdējā seansa matiņi vispār neauga kādu pusgadu. Pilnīgi neviena matiņa. Pilnīgi gluda āda. Atceros, ka meitenes universitātē apsprieda matiņu likvidēšanas metodes un es teicu: es uztaisīju fotoepilāciju! Visas uzreiz: OOO! Parādi! A var pataustīt? Meitenes bija sajūsmā par manām kājām :) Pēc kāda pusgada matiņi sāka lēnām parādīties, bet ļoti maz un ļoti plāni. Apmēram pēc gada pēc pēdējā seansa aizgāju uz "profilaksi" - vienu seansu. Jāsaka, ka, ja sākotnēji procedūru cena bija 40 ls par vienu reizi (kājām līdz celim), tad par profilaksi maksāju jau 180 ls. Metode kļuva ļoti populāra un cenas ir augušas. Līdz ar to, savu fotoepilācijas kursu kājām esmu izgājusi, tā teikt, pa lēto. 
Uz doto brīdi kopš pēdēja seansa pagāja, kā jau minēju, kādi 5-6 gadi. Kāds tad ir rezultāts un vai esmu apmierināta? Pilnīgi gludas kājas bez neviena matiņa man, diemžēl nav. Bet, manuprāt, rezultāts ir ļoti labs (te sekos dažas neestētiskas bildes ar neskaidriem rakursiem, bildes speciāli lieku pilnā izmērā, lai varētu detalizēti apskatīt) :

 Šis rakurss ir vispār unikāls:

Dēl objektīva, kas nav domāts, lai taisītu bildes makro režīmā proporcijas ir izkropļotas (man ir smukas un nešķības kājas :) Kā var redzēt no bildēm, dažās vietās matiņu nav vispār, citās tie ir kādi 1-2 gab. uz kvadrātcentimetru. Tagad, apmēram reizi mēnesi vai divos, likvidēju matiņus ar epilatoru. Tas man aizņem 10 minūtes abām kājām un nesagādā nekādas emocijas. Nav arī nekāda ādas apsārtuma. Uzreiz pēc epilācijas varu doties ārā. Matiņi ir kļuvuši nedaudz biezāki, ja salīdzina ar tiem, kādi bija pirmie ataugušie matiņi pēc kursa pabeigšanas. Bet, ar to, kas bija pirms fotoepilācijas kursa, salīdzināt nevar. Bildes man, diemžēl (vai paldies, Dievam), nav, bet kā jau teicu, mati bija ļoti biezi, spīdīgi un cieti, un auga 2-3 gab. no viena matu sīpoliņa. Vai esmu gandarīta? Pat ļoti! Par to liecina arī fakts, ka esmu izgājusi fotoepilācijas kursu arī padusēm.
Daži svarīgi momenti:
Izvērtē savas finanses, lai nauda nebūtu izmesta vējā, jo no 3 procedūrām nebūs jēgas. Es iesaku veikt ne mazāk par 7 procedūrām.
Visa nauda nav jāmaksā uzreiz. Pirmās 3 procedūras veic ar 4 nedēļu intervālu (tātad katru nākošo procedūru varēsi taisīt no jaunas algas :) Pēc tām dažas procedūras ir reizi 6 nedēļās, pēc tam reizi 8 nedēļās.
Obligāti izlasi diezgan garu sarakstu ar kontrindikācijām.
Ņem vērā, ka fotoepilācijas kursa laikā nedrīkst apmeklēt solāriju un cepties saulē.