Skincare for oily skin

Please scroll down for the English summary.

Sveikas, daiļās! Pusaudžu gados man bija izteikti taukaina āda. Šķiet, ka izmēģināju pusi no "Drogas" veikalu kosmētikas klāsta, bet nekas īpaši nelīdzēja pret sejas spīdēšanu, melniem punktiem un pumpām uz pieres un uz deniņiem. Tagad jau es saprotu, ka mana taukainā āda tika kardināli nepareizi kopta un, tāpēc, tā taukojās vēl vairāk. Situāciju pasliktināja arī nespēja noturēties, neizspiežot kādu pumpu: 

Kādā žurnālā izlasīju, ka, ar vecumu, āda paliek sausāka, sebums izdalās mazāk un, taukaina āda pakāpeniski kļūst normāla un vairs problēmas nesagādā. Es gaidīju, bet āda sausāka nepalika :D Tagad es varu droši apgalvot, ka izmaiņas ādas tauku izdalīšanas daudzumā pamanīju sasniedzot 25 gadu vecumu (ja nu kāda no lasītājām gaida - kad tad būs).
Laikam ejot, cīnoties ar ādas spīdēšanu izmēģināju ļoti daudz visādus krēmus taukainas ādas kopšanai. Man patika krēmi no Decleor Aroma Purete Matt Finish Skin Fluid un Biotherm Biopur fluīds, tomēr, vienmēr kaut kas pietrūka, gribējās vai nu vairāk matēšanas, vai nu vairāk mitrināšanas... Tā es nonācu pie secinājuma, ka manai ādai vislabāk der tieši aptieku kosmētika. Tad nu pēc gara ievada par sešiem palīgiem taukainas ādas kopšanā.
Vichy Normaderm Active anti-imperfection concentrate ir līdzeklis, kas paredzēts lokālai lietošanai tieši uz pumpām. Nomierina iekaisumus, noņem apsārtumu, paātrina pumpas vai iekaisuma dzīšanas procesu. Man patika tas, ka šis līdzeklis traki neizžāvē ādu, kā tas mēdz būt ar līdzīgiem produktiem. Līdzeklim ir pabieza (bet ne trekna) konsistence un viegla patīkama smarža. Anti-imperfection koncentrāts satur arī zaļo pigmentu, kas palīdz vizuāli nomaskēt apsārtumu. Lietoju gan uz nakti, gan dienā (kosmētika no līdzekļa nost nerullējas). Izskatās, ka šis koncentrāts ir noņemts no ražošanas (man nesaprotamu iemeslu dēļ), tā kā internetā to vairs pasūtīt nevar, taču, esmu pārliecināta, ka vēl pavisam nesen, šo līdzekli esmu redzējusi aptiekā.

Vichy Normaderm Global Anti-imperfection Hydrating Care ir krēms ar vieglu smaržu. Tekstūra gan šķiet pabieza, bet, uzklājot, krēms ātri iesūcas ādā un pārvēršas par pūderi. Man šķiet, ka šis ir tāds tipisks produkts taukainai ādai, jo labi cīnās ar pumpām, apsārtumu, sejas spīdēšanu, taču ar mitrināšanu gan ir pašvaki. Starp citu, tikko izlasīju sastāvu un sapratu kāpēc tā ir. Trešajā vietā sastāvā ir spirts. Kā pozitīvu momentu jāmin, ka krēmā ir glikolskābe un salicilskābe, kas pilda lobošas un atjaunojošas funkcijas.
Sastāvs: Aqua, Glycerin, Alcohol Denat., Phenyl Trimethicone, Isononoyl Isononanoate, Nylon-66, Pentaerythrityl Tatraethylhexanoate, Isopropyl Lauroyl Sarcosinate, Ammonium Polyacrylsimethyltauramide/Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Sodium Hydroxide, Glycolic Acid, Salicylic Acid, CI 42090/Blue 1, Glyceryl Acrylate/Acrylic Acid Copolymer, Isohexadecane, Silica, Sodium Polyacrylate, Poloxamer 338, Capryloyl Salicylic Acid, Acrylates/C 10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Acrylamide/Sodium Acryloyldimethyltaurate Copolymer, Polysorbate 80, Parfum (Fragrance).

Bioderma Sebium Pore Refiner - Corrective Care for Enlarged Pores. No nosaukuma jau visu var saprast :) Līdzeklis ar fantastisku smaržu un ļoti vieglu, bet silikonīgu (bet ne treknu silikonīgu) tekstūru. Krēms labi sašaurina poras un darbojas kā praimeris pirms tonālā krēma uzklāšanas. Āda paliek gluda, poras nemanāmas, āda ir ilgstoši matēta, kosmētika turas ilgāk. Taču arī šim krēmam ir pašvaki ar mitrināšanu (šo problēmu es risinu ar viegla fluīda, vai Avene Hydrance Optimale krēma uzklāšanu pirms Pore Refiner). Lietojot regulāri āda kļūst gludāka, ādas reljefs izlīdzinās, poras attīrās.
Sastāvs: Aqua, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Dipropylene Glycol, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Dimethicone, Glycerin, Butylene Glycol, Fomes Officinalis (Mushroom) Extract, Sodium Polyacrylate, Salicylic Acid, Dodecyl Gallate, Ginkgo Biloba Leaf Extract, Mannitol, Xylitol, Rhamnose, Fructooligosaccharides, Laminaria Ochroleuca Extract, Silica, Trideceth-6, C30-45 Alkyl Cetearyl Dimethicone Crosspolymer, Lauryl PEG/PPG-18/18 Methicone, Propylene Glycol, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Caprylic / Capric Triglyceride, Sodium Hydroxide, Disodium EDTA, Chlorphenesin, Phenoxyethanol, Parfum (Fragrance).

Bioderma Sebium Hydra Moisturizing Cream. Krēms paredzēts taukainas ādas atjaunošanai, kas ir cietusi no spēcīgiem sausinošiem līdzekļiem taukainas ādas kopšanai (labs mārketings: ražo līdzekļus, kas domāti, lai sausinātu ādu, tad līdzekļus, lai sauso ādu atjaunotu). Godīgi sakot, šis krēms (no šajā apskatā pieminētiem līdzekļiem) man patīk vismazāk. Krēmam ir salīdzinoši viegla tekstūra, tomēr, uzklājot produktu uz ādas, nepamet sajūta, ka āda neelpo. Diezgan ātri parādās arī taukainais spīdums. Krēma smarža man asociējas ar aptieku produkciju :) Un atkal, tikko izlasīju sastāvu un sapratu, kāpēc ir iespaids, ka āda smok - minerāleļļa, jeb šķidrais parafīns (3. vietā sastāvā). 
Sastāvs: Aqua, Glycerin, Paraffinum Liquidum, Ethylhexyl Palmitate, Dipropylene Glycol, Xylitol, Bis-PEG/PPG-16/16 PEG/PPG-16/16 Dimethicone, Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Mannitol, Rhamnose, Fructo-oligosaccharides, Laminaria Ochroleuca Extract, Glycyrrhetinic Acid, Allantoin, Ceramide 3, Tocopheryl Acetate, Isohexadecane, Caprylic / Capric Triglyceride, Polysorbate 80, Disodium EDTA, Cetrimonium Bromide, Methylparaben, Parfum (Fragrance).

La Roche-Posay Effaclar Duo Corrective and Unclogging Anti-imperfection Care. No nosaukuma, jau atkal, var visu saprast. Šis ir viens no populārākiem LRP produktiem (un ne velti). Sastāvā ir veselas četras aktīvās sastāvdaļas, kas palīdz cīnīties ar ādas nepilnībām: Niacinamid, Piroctone, un komplekss no LHA/linolskābe. Sastāvā ir arī La Roche-Posay termālais ūdens, kas nomierina ādu un samazina apsārtumu. Un pats galvenais, ka krēms pilda solījumus! Līdzeklim ir gēlveida (bet ne lipīga) tekstūra un citrusīga smarža (kas man atgādina trauku mazgājamā līdzekļa smaržu). Līdzeklis mitrina ādu pienācīgā līmenī (jāņem vērā, ka tas, tomēr, nav domāts, sausas ādas kopšanai) un cīnās ar ādas nepilnībām. Ja pamanu, ka kaut kas sāk veidoties (man bieži kaut kas mēdz uzmesties zonā zem lūpu kaktiņiem), uzsmērēju šo krēmu uz nakti un no rīta no problēmām nav ne miņas. Lietoju krēmu arī pa dienu un kosmētika uz viņa turas labi. Lietojot regulāri ādas reljefs izlīdzinās, poras attīrās. Ādu nesausina :) 
Sastāvs: Aqua, Glycerin, Cyclohexasiloxane, Hydrogenated Polyisobutene, Niacinamide, Isopropyl Lauroyl Sarcosinate, Ammonium Polyacryldimethyltauramide / Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Silica, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Sodium Hydroxide, Salicylic Acid, Nylon-12, Zinc PCA, Linoleic Acid, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butylhydroxyhydrocinnamate, Capryloyl Glycine, Capryloyl Salicylic Acid, Caprylyl Glycol, Piroctone Olamine, Myristyl Myristate, Potassium Cetyl Phosphate, Glyceryl Stearate SE, Parfum (Fragrance).

PAYOT Stick Couvrant Purifiant Purifying Concealer. Līdzeklis ir konsīleris, kam piemīt dezinficējošās un ādu sausinošas īpašības. Sastāvā ir daudz visādi ekstrakti, kā arī cinka oksīds un sērs (kas sausina un dezinficē ādu). Ātri izžāvē pumpu (un arī ādu ap to, ja uzklāj lielākam apgabalam). Šis ir mans SOS līdzeklis. Mīnuss ir tikai viens - konsīleris ir pieejams tikai vienā tonī, kas ir diezgan tumšs, taču, uzklājot to lokāli uz pumpas, tas acīs nekrīt. 
Sastāvs: Octyldodecanol, Lanolin (Lanolin Oil), Octyl Palmitate, Candelilla Cera (Candelilla Wax), Zinc Oxide, Titanium Dioxide, Avena Sativa (Oat Flour), Carnauba (Carnauba Wax), Ozokerite, Cera Alba (Beeswax), Arctium Lappa (Burdock Extract), Melaleuca Alternifolia (Tea Tree Oil), Avena Sativa (Oat Extract), Centella Asiatica (Hydrocotyl Extract), Helianthus Annuus (Sunflower Seed Oil), Zinc Undecylenate, Sulfur, Sodium Chloride, Zinc Carbonate, Propylene Glycol, Propylparaben, Triclosan, Tocopheryl Linoleate, Bht, Ascorbyl Palmitate, Glyceryl Stearate, Citric Acid, [+/- CI 77492, CI 77491, CI 77499 (Iron Oxides)].

K-L:  Vichy Normaderm Global Anti-imperfection Care, Vichy Normaderm Active anti-imperfection concentrate, Bioderma Sebium Hydra Moisturizing Cream, Bioderma Sebium Pore Refiner,  La Roche-Posay Effaclar Duo Corrective and Unclogging Anti-imperfection Care, PAYOT konsīleris  

Vichy Normaderm Global Anti-imperfection Care pieejams escentual un aptiekās; cena £12.50 par 50 ml.
Bioderma Sebium Pore Refiner  pieejams escentual un aptiekās; cena £14.80 par 30 ml.
Bioderma Sebium Hydra Moisturizing Cream pieejams escentual un aptiekās; cena £10.00 par 40 ml.
La Roche-Posay Effaclar Duo Corrective and Unclogging Anti-imperfection Care pieejams escentual (cik zinu Latvijā LRP kosmētika nav pieejama); cena £13.50 par 40 ml.
Payot konsīleris pieejams beautybay un feelunique, kā arī Kolonnās (es savējo pirku tieši Kolonnā); cena ap 15 ls par 2.1 g.

English summary:

Vichy Normaderm Active anti-imperfection concentrate is an mazing treatment for local use directly on imperfections. It treats the inflammations and reduces redness. This treatment has thick (but not oily) consistency and nice scent. Vichy concentrate had green pigment to it, which helps hide redness. I like to use for both day (it holds on make up very well) and night. I am afraid that this product is discontinued :( 
Vichy Normaderm Global Anti-imperfection Hydrating Care is a cream with a nice scent to it. The consistency is pretty thick but not oily. After application cream turns into powder. Vichy Normaderm seems a typical anti imperfection product to me. It fights imperfections very well but lack moisturizing properties. Vichy Hydrating care has glycolic and salicylic acids, which help to exfoliate the skin and treat imperfections.
Bioderma Sebium Pore Refiner - Corrective Care for Enlarged Pores. This cream smells amazing and has siliconey (but not heavy) consistency. It really tightens pores and work as makeup primer too. My skin becomes very even, matte and makeup durability is also improved. I would prefer better moisturizing properties for this cream, but it is still amazing :) Bioderma Sebium Hydra Moisturizing Cream. This cream claims to rejuvenate the skin over-treated with harsh treatments for oily complexions. Actually I like this cream less than the others (described in this post). Sebium Hydra has light texture, but after application there is feeling that cream sits on top of the skin and does not allow it to breath. La Roche-Posay Effaclar Duo Corrective and Unclogging Anti-imperfection Care. This cream is one of the LRP bestsellers. There are four active ingredients which fight imperfections: Niacinamid, Piroctone, and LHA/linolic acid complex. LRP thermal water soothes complexion and reduce redness. What I like the most about this cream is the fact that it does what it claims. The cream has very light gel consistency and lemoney scent (which reminds me of dishwasher scent :D Effaclar Duo moisturizes the skin pretty well (but don't forget that it is designed for oily skin) and fights imperfections. I would say this one is my favorite solution for the oily skin :) PAYOT Stick Couvrant Purifiant Purifying Concealer. Basically this is a concealer which has disinfecting properties to it. The ingredient list is full of different plant extracts and also zinc oxide and sulfur (which dries out pimples) Tis one is my SOS solution. There is only one negative point to it: there is only one shade (and it is pretty dark).