Sveikas, daiļās! Nesen man radās iespēja izmēģināt franču dabīgas kosmētikas ZAO makeup zīmola produkciju, kas Latvijā ir jaunums. Zīmola dzimtene ir Francija, Provansas reģions. Tā radītāji nav jaunpienācēji, ZAO tēvs ir Deivids Rekkole - viens no dabīgās dekoratīvās kosmētikas idejas un ražošanas pionieriem Eiropā. Pirmā dekoratīvās kosmētikas līnija vēsturē, kura ieguva ECOCERT sertifikātu, tika radīta tai skaitā pateicoties šī cilvēka ieguldījumam. ZAO kosmētika ir pilnīgi dabīga un katram produktam ir ECOCERT sertifikāts. Atsevišķs patīkams pārsteigums un piedzīvojums ir ZAO make-up iepakojumi. Bambusa iepakojums ir patīkams taustei un atgādina par dabu katrā lietošanas reizē. Man ļoti patīk minerālie pūderi (līdz šim esmu mēģinājusi MAC un Lily Lolo produkciju) un minerālās tušas (Bare Minerals jau sen iekaroja sev vietiņu mīluļu sarakstā), tāpēc biju ļoti ieintriģēta izmēģināt kaut ko jaunu no minerālās kosmētikas.
Protams, pats pirmais, ko pamana acs ir tieši iepakojums. Un tas ir vienkārši fascinējošs! Es nekad neko līdzīgu neesmu redzējusi. Katrs produkts ir iesaiņots auduma maisiņā (izskatās kā maza dāvaniņa). Iekšā vēl burvīgāks bambusa iepakojums, kas nu dien izskatās pēc īsta mākslas darba.

Produkti kopā ar maisiņiem:

Vaigu sārtums tonī #323 Dark Purple, matētas acu ēnas #203 Dark Brown, pērļu acu ēnas #105 Golden Sand un #113 Coppered Gold:

Iepriekšējā bildē acu ēnu toņi ar attēloti diezgan precīzi, bet sārtuma īstais tonis redzams šeit:
Jāsaka, ka produkti ir dievīgi ne tikai iepakojumos, bet arī darbībā. Acu ēnas ir ļoti pigmentētas (it īpaši tumši brūnais tonis) un turas vietā visas dienas garumā (atkal jāpiemin tumši brūnais tonis, jo tam noturība ir mazliet švakāka, proti, pēc laiciņa ēnas sāk birt, taču, es neesmu lietojusi nekādu ēnu bāzi). Ēnas ir ļoti smalka maluma un viegli iztušējas. Vaigu sārtums arī ir labi pigmentēts un arī tam piemīt laba noturība. Kas ir īpaši svarīgi, minerālā kosmētika labi iedarbojas uz ādu, ārstē izsitumus, lieliski cīnās ar ādas spīdēšanu. Man patīk, ka sārtums ir matēts un nepasvītro ādas nepilnības, bet, tieši otrādi, labi maskē poras un sīkas pumpiņas. Produkti darbībā:
Pa visu plakstiņu pērļu acu ēnas #105 Golden Sand, kontūra matētas acu ēnas #203 Dark Brown, vaigu sārtums tonī #323 Dark Purple.
Acis tuvāk:
 Pērļu acu ēnas #113 Coppered Gold:
Visi pieminētie produkti ir pieejami http://zaomakeup.lv/ mājaslapā. 
Cenas: acu ēnas ~19 EUR, vagu sārtums ~18 EUR.
Vai esat lietojat minerālu kosmētiku? Vai esat mēģinājušas kaut ko tieši no ZAO makeup un kādas atsauksmes?
P.S. Liels paldies ZAO makeup par iespēju izmēģināt rakstā minētos produktus (uzreiz atrunāšos, ka šis fakts nekādā veidā neietekmēja manu viedokli un atsauksmi).