Skincare for dehydrated skin

Please scroll down for the english summary.

Sveikas, daiļās! Manas ādas stāvoklis ļoti mainās atkarībā no sezonas un laika apstākļiem. Vasarā tā ir taukaina, bet ziemā kombinēta uz sauso pusi. Tāpēc blogā ir raksti par visiem ādas tipiem. Šodien pastāstīšu par līdzekļiem, kurus esmu mēģinājusi, lai glābtu atūdeņotu ādu.


Vichy Aqualia Thermal UV - Fortifying & Protecting 24Hr Hydrating Care SPF25. Šis inovatīvs losjons satur Activ Hyaluronine™ (hialuronskābes un Lipidure polimēra komplekss), kas ilgstoši mitrina ādu. Aktīvais komplekss ir ievietots mikro kapsulās, tāpēc vielas izdalās nepārtraukti. Losjons stiprina ādas dabīgās aizsargspējas un nomierina ādu. Līdzeklis ir bagātināts ar Vichy termālo ūdeni, kas momentāni atvēsina ādu, mazina iekaisumu un velkošu sajūtu. Losjons kūst uz ādas, neatstājot taukainu vai lipīgu plēvīti. Pirmkārt, šo bagātīgo krēmu es, nu dien, nesauktu par losjonu. Tas, tiešām, kūst uz ādas, bet nekādu momentāno atvēsināšanu, mitrināšanu un vispār gandarījumu es nejūtu. Vasarā, ļoti ātri pēc uzklāšanas, mana seja sāka traki spīdēt, ziemā seja arī spīd, bet mitrināšanas ir krietni par maz. Domāju, ka tas varētu būt saistīts ar krēma dīvaino tekstūru. Dīvainu tāpēc, ka tā ir bagātīga un sausa vienlaicīgi, pilnīgi kā krēmiem ar augstu SPF faktoru. Pie produkta pozitīvām īpašībām varu minēt neitrālo smaržu un higiēnisko iepakojumu ar pumpīti. Jocīgais produkts jau aizceļoja pie draudzenes, redzēsim, ka viņai veidosies attiecības ar krēmu. Pēdējā laikā pamanīju, ka man vispār neiet ar Vichy produkciju. Nav tā, ka produkti ir tik slikti, lai es tos mestu ārā, bet atkārtotai pirkšanai arī kandidātu nav (izņemot dezodorantu). 
Tikko, rakstot sastāvu, sapratu, ka šī sviests (Butyrospermum Parkii), acīmredzot veido krēma bagātīgo tekstūru. Priekš sevis esmu sapratusi, ka tieši šī sviests sejas produktos manai ādai nepatīk :( Dīvains likās arī fakts, ka krēmā ir smaržvielas, jo es nesauktu produkta aromātu par īpaši patīkamu (lai gan par nepatīkamu arī nesauktu). Un, galu galā, tā taču ar aptieku kosmētika! Priekš kam vispār vajag likt smaržvielas?

Sastāvs: Aqua, Dimethicone, Glycerin, Octocrylene, Butyrospermum Parkii, Butylmethoxydibenzoylmethane, Drometrizole Trisiloxane, Hexyldecanol, Hexyldecyl Laurate, Terephthalylidene Dicamphor Sulfonic Acid, Sucrose Stearate, Silica, Poly C10-30 Alkyl Acrylate, CI 77891, Stearic Acid, Mica, Triethanolamine, Dimethiconol, Methylparaben, Sodium Polyacrylate, Sodium Hydroxyde, Sodium Chloride, Sodium Hyaluronate, Cellulose Acetate Butyrate, Aluminium Starch Octenylsuccinate, Phenoxyethanol, Tocopheryl Acetate, Disodium EDTA, Ammonium Polyacryldimethyltauramide / Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Propylparaben, Caprylyl Glycol, Xanthan Gum, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Butylparaben, Polyphosphorylcholine Glycol Acrylate, Polyvinyl Alcohol, Butylene Glycol, Parfum (Fragrance).

Avene Hydrance Optimale Light krēmi (parastais un ar SPF 20). Ļoti viegla tekstūra un dziļa dehidratētas ādas mitrināšana, tajā pašā laikā, nepārslogojot to. Meiboserin ierobežo Avene termālā ūdens iztvaikošanu no ādas, bet Lipomucine (patentētais komplekss) palīdz termālam ūdenim nokļūt dziļāk ādā un atjauno ādas hidrolipīdo slāni. Sebumu absorbējošas kapsulas regulē tauku izdalīšanos, nodrošinot matējošo efektu. Tieši tāpēc šis krēms ir ideāls normālai/kombinētai ādai. Droši vien visas manas lasītājas un dāmas no forumiem, kur mēdzu apgrozīties, zina, ka Hydrance Optimale Light ir mans pats mīļākais krēms. Tāpēc centīšos īsi aprakstīt savu favorītu un vairāk spriedelēt tieši par sastāvu un atšķirību starp klasisko un SPF versiju. Klasiskam krēmam ir ļoti viegla, bet ne ūdeņaina tekstūra. Uzklājot uz ādas, es burtiski jūtu, ka āda piepildās ar dzīvīgo mitrumu :D Aromāts ir patīkams, bet var just, ka tas ir pielikts mākslīgi. Āda pēc lietošanas ir gluda un samtaina, spīdēšana ilgstoši kontrolēta (ziemā dienas laikā spīdēšana tā arī neparādās). Visas dienas garumā āda ir mitrināta un nav ne mazāka diskomforta. SPF versija ir pavisam mazliet "baltāka" dēļ paša SPF. Līdz ar to krēms iesūcas mazliet ilgāk. Es dievinu tieši šo krēmu, jo nav pat ne mazāko mājienu tekstūrā par SPF klātbūtni (ja esi lietojusi ikdienas krēmus ar SPF, noteikti saproti par ko iet runa). Jā, atšķirību starp šo un klasisko versiju var manīt, bet tā ir pavisam minimāla! Avene Hydrance Optimale mīluļos ir arī dēļ sava superīgā sastāva. 71% veido tieši Avene termālais ūdens. Sastāvā ir safloras eļļa, kas ir viegla un bagāta ar linolskābi (līdz pat 80%), kas lieliski mīkstin un baro ādu. Linolskābe uzlabo kapilāru elastību un tai piemīt ļoti augstas iesūkšanās spējas. Safloras eļļa neaizsprosto poras, tādēļ piemērota ādai ar noslieci uz taukošanos, kā arī kombinētai ādai- īpaši ziemā, kad apkures sausais gaiss un temperatūras svārstības padara ādu sausu un īpaši kopjamu. Sastāvā ir arī seboregulējošās kapsulas, kas kontrolē tauku dziedzeru darbību. Īsāk sakot, tikko sapratu, ka es mīlu šo krēmu vēl vairāk :D

Sastāvs (krēmam bez SPF) : Avene Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Carthamus Tinctorius Oil, Cyclomethicone, Sucrose Stearate, Glycerin, Butylene Glycol, Sucrose Distearate, Polymethyl Methacrylate, Benzoic Acid, Betasitosterol, BHT, Carbomer, Chlorphenesin, Disodium EDTA, Parfum (Fragrance), Glycine Soja Extract, Hydrogenated Coco-glycerides, Lecithin, Phenoxyethanol, Poloxamer 188, Sodium Chondroitin Sulfate, Sodium Hydroxide.

Bioderma Hydrabio Moisturising Mask (mitinoša maska) ir pirmā maigā, mitrināšanu nodrošinošā maska ar Aquagenium. Šis patentētais bioloģiskais komplekss stimulē ādas šūnu spējas radīt ādas līdzsvaram nepieciešamo mitrumu ādas dziļumā un noturēt to virsējā slānī. Dabiskais patentētais komplekss paaugstina ādas tolerances slieksni. Ilgstoši mitrināta āda atgūst komfortu un kļūst mīksta un mirdzoša. Par šo masku man jau bija negatīva atsauksme šeit. Jāsaka, ka salīdzinoši nesen Biodermas produkcija kļuva pieejama Lielbritānijā un blogeres spiedz sajūsmā no šis maskas. Tāpēc izdomāju iedot produktam otru iespēju. Šoreiz maska neizraisīja nedz kņudēšanu, nedz dedzināšanu, taču dižo sajūsmu arī neizraisīja. Pirmais, ko gribu teikt, ir fakts, kā, acīmredzot, maska neder izteikti atūdeņotai ādai. Otrkārt, maska nav diez ko patīkama uz sejas (sajūta tāda, it kā es būtu ietinusies polietilēna plēvē). Treškārt, solīto komfortu un ādas "mirdzēšanu" es tā arī nesagaidīju. Maska nav galīgi slikta un kaut kāda mitrināšana jau ir, bet kaut kā mani šis produkts galīgi neuzrunā.
Sastāvā no labām lietām es redzu tikai glicerīnu, ābolu sulu (godīgi sakot, nezinu, ko tieši dara ābolu sula) un aļģu ekstraktu, kurš gan ir pieklīdis sastāva beigās. Acīmredzot, tāpēc, nekādu "wow" no maskas tā arī nesagaidīju.  
Sastāvs: Aqua, Glycerin, Cyclomethicone, Dicaprylyl Ether, Dimethicone, Xylitol, Alcohol Denat., Glycol Palmitate, Corn Starch Modified, Arachidyl Alcohol, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Niacinamide, Anhydroxylitol, Rhamnose, Mannitol, Fructooligosaccharides, Cyclopentasiloxane, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Behenyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Titanium Dioxide, Arachidyl Glucoside, Xanthan Gum, Hexyldecanol, C30-45 Alkyl Cetearyl Dimethicone Crosspolymer, Alumina, Xylitylglucoside, Stearic Acid, Caprylic / Capric Triglyceride, Laminaria Ochroleuca Extract, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben, Parfum (Fragrance).

Un vēl viens uzmanības cienīgs līdzeklis, kas bija kautrīgs un paslēpās bildēšanas laikā ir Avene termālais ūdens (spreja veidā). Termālo ūdeni var lietot simts veidos, daži no tiem: uz bērnu dupšiem, iekaisumi, žiletes atstāti nobrāzumi, pēc epilācijas, lai nostiprinātu kosmētiku, uz apdegumiem, apsārtums, pēc  sporta, karstā laikā, sausā laikā, ceļojumos. Lasot par Āzijas ādas kopšanas sistēmu, vairākos avotos bija minēts, ka pēc mazgāšanas sejas āda sāk zibenīgi zaudēt mitrumu. Pēc 30 sekundēm jau 50% no ādas mitruma ir prom un pēc 2 minūtēm vispār nekas nav palicis. Tāpēc ieteicams lietot mitrinošos losjonus vai termālā ūdens sprejus, lai mitrinātu ādu pirms krēma uzklāšanas. Pēc izjutām āda tiešām ir labāk mitrināta un krēms iesūcas labāk. Kā arī patīkama migliņa ir mans pamošanās rituāls. Man patīk tieši Avene termālais ūdens, tāpēc, ka tas ir ļoti efektīvs un tāpēc, ka tam ir ļoti smalks smidzinātās, proti, no iepakojuma nāk ārā īsta migliņa, nevis pilieni. Iesaku!

Kur iegādāties un cik maksā? 

Vichy Aqualia Thermal UV - Fortifying & Protecting 24Hr Hydrating Care SPF25 - Escentual. Cena 21 Eur par 50 ml.
Avene  Hydrance Optimale Light - Escentual vai Feelunique. Cena 17 Eur par 40 ml.
Bioderma Hydrabio maska - Escentual. Cena 18 Eur par 75 ml.Avene Thermal Spring Water - Stockmann (es pirku trako dienu laikā pa ~8,50 Eur).
Visi līdzekļi ir pieejami arī Latvijas aptiekās, lielākoties par augstākām cenām. 

English summary:
Hello Gorgeous! My skin gets dehydrated during cold winter time. So today about the skin care for dehydrated skin. Vichy Aqualia Thermal UV - Fortifying & Protecting 24Hr Hydrating Care SPF25 is definitely not one of my favourites. It has quite weird texture. It is like rich and dry at the same time. Also I don`t feel any moisturizing properties of this cream. It melts into the skin and absorbs quickly, but it does nothing. Avene Hydrance Optimale Light (with and without SPF 20). I love both versions. It sinks into my skin and I can literally feel how my skin drinks! The texture is so light but so moisturizing. These two pretties are the best moisturizers I`ve ever tried. Bioderma Hydrabio Mask has some moisturizing properties, but I am not impressed. The most negative about it is the fact that when I got the mask on I feel like I am wearing polyethylene film of my face. Not the best moisturizing mask to try out.