Skincare for skin with rosacea and broken capillaries

please scroll down for the English summary.

Sveikas, daiļās! Sākšu ar to, ka man uz sejas regulāri parādās plīsuši kapilāri. Visvairāk tie ir ap degunu un uz vaigiem. Lieki teikt, ka izteikti sārta āda nerada sievietē pārliecību par savu izskatu. Katru pavasari un rudeni es apmeklēju dermatologu, lai likvidētu kapilāru tīkliņu ar lāzeri. Taču, starp vizītēm pie dermatologa jutīga āda ir īpaši jākopj, lai nesaasinātu problēmu. Uzreiz jāsaka, ka es zinu, ka krēmi netiek ādā pietiekoši dziļi, lai "izārstētu" asinsvadu tīkliņu pilnībā. Bet daudz plīsumi veidojas arī pavisam tuvu ādas virsmai un, ja noņem kaut daļu apsārtuma, situācija paliek labāka :) Šodien pastāstīšu par pēdējā laikā izmēģinātiem līdzekļiem, kas palīdz kopt kuperozu ādu.


La Roche-Posay Rosaliac Ar Intense localized redness intensive serum. Ir speciāli domāts kuperozas ādas kopšanai. Sastāvā ir trīs aktīvas vielas, kas mazina apsārtumu un novērš tā atkārtoto viedošanās. Ambophenol - stiprs dabisks ekstrakts bagāts ar polifenoliem, kas sekmē asinsvadu izmēra samazināšanu un to sieniņu stiprināšanu. Neurosnsine nomierinoša aktīva viela, kas samazina apsārtumu. La Roche-Posay termālais avota ūdens novērš kairinājumu, tūsku un sekmē asisns un limfas cirkulāciju. Jaunas paaudzes hermētiskais iepakojums saglabā līdzekli ultra tīru. Nesatur konservantus, parabēnus, alkoholu (LRP zin, ar ko mani var uzpirkt), smaržvielas, krāsvielas. Rosaliac Ar Intense ir viegla gēlveida tekstūra (ne silikonīga). Uzklājot uz ādas tas neiesūcas momentā, un, patiesībā, ja uzklāt biezākā slānī kā nepieciešams, līdzeklis tā arī "sēdēs" uz ādas. Taču, ja uzklāt tik, cik vajag, līdzeklis ir ļoti patīkams. Tam piemīt izteiktas ādu nomierinošas īpašības. Apsārtums un diskomforts (ja tādi ir) ātri pazūd. Āda ir labi mitrināta un aizsargāta. Lietojot divreiz dienā jau pēc divām nedēļām var redzēt uzlabojumus. Izskatās, kā Rosaliac Ar Intense ir manā kosmētikas maciņa uz palikšanu.

Sastāvs: Aqua, Glycerin, Isostearyl Neopentanoate, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Polysorbate 20, Tambourissa Trichophylla Leaf Extract, Glyceryl Acrylate/Acrylic Acid Copolymer, Dimethicone, Dimethiconol, Ammonium Polyacryldimethyltauramide / Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Disodium EDTA, Acetyl Dipeptide-1 Cetyl Ester.


Iwostin Capillin ir nakts krēms, kas speciāli paredzēts paplašinātiem kapilāriem. Uzklājot pirms gulētiešanas, īpaši iedarbojas tā rūpīgi izvēlētais aktīvo vielu unikālais komplekss. Tas satur Esculoside (eskulīns, kas iegūts no kastaņkoka mizas), kas stiprina kapilāru spiedienu (šeit, laikam, ieviesusies kļūda, jo es nesaprotu, kā un kāpēc jāstiprina spiediens), neitralizē eritēmu un deaktivē brīvos radikāļus. Kopā ar Pronalen Aesculus HSC (escīns, kas iegūts no kastaņkoka sēklām) un trokserutīnu (rutīna aktīvā forma), tas palielina elastību un uzlabo kapilāru spiedienu un mikrocirkulāciju (re kā, tie kapilāri arī cirkulē). To iedarbību pastiprina aktīvā ar C vitamīnu bagātā vīnogu kauliņu eļļa, un pantenols mitrina un mīkstina jutīgu, apsārtušu ādu. Fitosteroli un EUFA (neaizstājams nepiesātinātas taukskābes), ko satur vīnogu kauliņu eļļa, stiprina epidermas lipīdu barjeru. Iwonicz-Zdroj termālais ūdens atjauno ādas komfortu un rada nomierinošu sajūtu. Es ļoti atvainojos par dzēlīgu komentāru, bet, izlasot šo garo aprakstu, rodas sajūta, ka tulkam, nebija ne mazākās sajēgas par to, ko viņš (vai viņa) raksta. Ja runājam par pašu produktu, tad pirmais, kam jāpievērš uzmanība iegādājoties Iwostin produkciju ir derīguma termiņi. Es apstaigāju trīs aptiekas, pirms iegādājos krēmu, kam no derīguma termiņa atlikuši vien trīs mēneši (citās aptiekās bija krēmi ar vēl īsāku termiņa pārpalikumu). Krēma tekstūra bagātīga, eļļaina, silikonīga. Godīgi sakot, tikko ļoti izbrīnījos, pamanot sastāvā smaržvielas, jo grasījos rakstīt, ka var just, ka smaržvielas nav pievienotas, jo krēma smarža ir raksturīga aptieku produkcijai, tikai ar dīvainu "sviestainumu". Uz ādas Capillin uzvedās atbilstoši savai smaržai un tekstūrai, proti - ir sajūta, ka krēms "sēž" uz ādas kā tāda polietilēna plēvīte un iesūkties pat negrasās. Turklāt, pēc uzklāšanas es vēl ilgu laiku jūtu šo dīvaino, jāsaka, ka arī nepatīkamo smaržu. Krēmu, par spīti negatīvam iespaidam, kārtīgi lietoju pusotru mēnesi. Pa šo laiku nekādu pozitīvo ietekmi uz paplašinātiem kapilāriem nemanīju. Ir izlietota tikai apmēram puse no tūbiņas satura, bet derīguma termiņš iet uz beigām, un arī nav ne mazākās vēlmes lietot šo produktu vēl kaut reizi.
Sastāvs: Aqua, Iwonicz Aqua, Cetearyl Alcohol, Polysorbate 60, Isopropyl Palmitate, Cyclomethicone, Decyl Cocoate, Glycerin, Ethoxydiglycol, Caprylic/Capric Triglyceride, Vitis Vinifera Oil, Squalane, Esculin, Tocopheryl Acetate, Pentaerythrityl Distearate, Glyceryl Stearate, Shea Butter, Sodium Ascorbyl Phosphate, Propylene Glycol, Aesculus Hippocastanum Seed Extract, Phantenol, Sodium Acrylate, Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Isohexadecane, Polysorbate 80, Troxerutin, Biosaccharide Gum , Methylparaben, Propylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Disodium EDTA , PEG-8, Tocopherol, Ascorbic Acid, Ascorbyl Palmitate, Citric Acid, Parfum.


Trauslu ādu obligāti vajag ne tikai pareizi kopt, bet arī pasargāt no apkārtējās vides ietekmes. Proti, asajiem vējiem, krasām temperatūras svārstībām, ļoti sausa vai ļoti mitra gaisa. Dermatoloģe piekodināja mani ziemā neiet ārā bez tonālā krēma, labāk bieza un sedzoša. Kādu laiciņu tā arī darīju, taču ne vienmēr gribas ikdienā likt uz sejas tonālo krēmu. Piemēram, ja plānojas pastaiga ar ģimeni, pikošana vai cita ziemas prieku baudīšana. Šādiem gadījumiem lieliski noder Madara Daily Defence, jeb DD krēms. Madara sola intensīvu ādas atjaunošanu un aizsardzību no sausuma, vējiem un aukstuma. Vitamīniem bagātas Ziemeļu lāceņu un smiltsērkšķu eļļas nomierina, mitrina, un atjauno ādas aizsargslāni, novērš raupjumu un mīkstina ādu. Var lietot uz sejas, rokām vai citām ķermeņa daļām. Krēmam ir bagātīga, bet ne taukaina tekstūra un viegla, patīkama smarža (lācenes ar smiltsērkšķiem?). Godīgi sakot, sākumā baidījos klāt tik bagātīgu krēmu uz savas trauslas, bet, tomēr, kombinētas ādas ar noslieci taukoties. Baidījos, ka pēc 15 minūtēm izskatīšos pēc spīdīgas pankūkas. Taču nekā tamlīdzīga nenotika. Var labi just, ka krēms veido uz ādas aizsargslānīti, taču nekādas smaguma, vai neelpojošas ādas sajūtas nav. Biju pārsteigta, ka krēms arī matē ādu. Madara DD krēms ir "Must Have" līdzeklis jutīgas ādas īpašniecēm.

Sastāvs: Aqua, Butyrospermum Parkii, Olea Europaea, Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Decyl Cocoate, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Hydrogenated Macadamia Integrifolia seed oil, Lanolin, Behenyl Alcohol, Hippophae Rhamnoides Rubus chamaemorus, Lecitin, Xantan Gum, Aroma, Stearic Acid, Palmitic Acid, Tocopherol, Glycine Soja (Sterols), Ascorbyl Palmitate, Sodium phytate, Iron Oxides, Limonene, Linalool, Citral.


Visi trīs līdzekļi uz ādas (no kreisās uz labo pusi: Iwostin Capillin, LRP Rosaliac AR Intense, Madara DD krēms).

Papildus ādas kopšanai no ārpuses ir nepieciešams dzert daudz ūdens, lai āda saglabātu savu elastību. Lai stiprinātu trauslos kapilārus no "iekšpuses" var lietot "Askorutīnu" vai "Rutīnoskorbīnu". Abi preparāti satur rutīnu, kas samazina kapilāru trauslumu un paaugstina eritrocītu elastību.

Manis pieminētos līdzekļus var iegādāties:
La Roche-Posay Rosaliac Ar Intense escentual, Cena £16.00 (~19,50 Eur).
Iwostin Capillin aptiekās, cena ~16,30 Eur.
Madara Daily Defence  Madara mājaslapā, Cena ~14 Eur.
 
Kādi ir jūsu līdzekļi trauslas ādas kopšanai?


English summary: Hello Gorgeous! I have sensitive skin with lots of broken capillaries (around my nose and on the cheeks). So here is a little review on some creams I tried. La Roche-Posay Rosaliac Ar Intense localized redness intensive serum. The soothing serum treats localised areas of redness and rosacea, and immediately calms sensations of discomfort including stinging and burning. It not only works to reduce signs of rosacea, but also prevents its reappearance. Amazing product! It really helps to improve the situation with broken capillaries. I can see reduce in redness in two weeks since I started to use this serum. My skin is neurished and calmed. The serum doesn`t contain any parabens, silicones or alcohol. Iwostin Capillinis a night cream formulated for dilated capillaries.Strengthens brittle small blood vessels and improves their elasticity. Improves microcirculation Demonstrates anti-redness activity. Moisturises the skin and strengthens its hydrolipid barrier. Deactivates free radicals. This cream is not so good at all. It has thick oily-siliconey consistency and odd smell. I can feel kind of film after applying Capillin. My skin feels like it can`t brieth. I saw no improvement in redness or broken capillaries. Will never buy again. As I have sensitive skin I need to protect it against environmental conditions like wind and cool weather. Madara Daily Defence all-over-body cream helps to rescue skin dryness and roughness, protects skin from raw winds and cold. Vitamin-rich Northern cloudberry and sea buckhtorn oils soothe, hydrate and restore skin barrier providing softness. I was afraid that DD cream will be to heavy for my combination skin. But is not. The cream soothes and mattifies my skin. It really does the job in protecting my sensitive skin against harsh weather. Even when it is very windy outside I doesn`t feel any stinning on my skin. Good stuff :)