Sveikas, daiļās! Sākšu ar to, ka neciešu no pāmērīgas svīšanas, tomēr dezodorantus lietoju visa gada garumā, jo ar sausām padusēm jūtos daudz komfortablāk (protams, runa iet par ikdienu, sporta nodarbību laikā dezodorantus nelietoju). Jau labu laiku sejas kopšanas jomā esmu pārgājusi uz aptieku produkciju un konstatēju, ka manai ādai šāda produkcijas patīk visvairāk, tāpēc arī dezodorantus, lielākoties meklēju aptieku plauktos.

La Roche-Posay 24H Physiological Deodorant formula ir bagātināta ar ultra absorbējošu Perlītu (Perlite), kas cīnās ar miklumu. Cinka glukonāts neitralizē aromātu, Alantoīns palīdz dziedēt ādas brūces, mazināt ādas kairinājumu un stimulē veselīgu ādas audu augšanu. Visvairāk mani uzrunāja fakts, ka sastāvā nav alumīnija sāļu (kas, kā zināms, var izraisīt krūts vēzi), alkohola un parabēnu. Dezodorants tiešām labi uztur paduses sausas un cīnās ar aromātu, taču tam ir arī daži mīnusi. Pirmais - drēbes ir jāvelk ļoti uzmanīgi, jo dezodorants var atstāt baltas švīkas (uzreiz ar ūdeni var noņemt, bet, vienalga, nepatīkami). Otrais - dezodorantam piemīt izteikta dezorant-īga smarža, kas mani it kā netraucē, bet man nepatīk, ka velkot nost drēbes, šī smarža saglabājas uz drēbēm.
Sastāvs: Dimethicone, Hydrogenated Polydecene, Sodium Bicarbonate, Isopropyl Myristate, Polyethylene, PPG-14 Butyl Ether, Synthetic Wax, Talc, PEG-8 Distearate, Perlite, Allantoin, Zinc PCA, Parfum (Fragrance). 
Iegādāties var: cocooncenter. Cena 8,50 Eur par 40 g.

Vichy 48H Soothing Anti-Perspirant - Sensitive or Depilated Skin ir ļoti maigs rullītis-dezodorants, kas labi derēs pat svaigi epilētai ādai (tik tiešām, šis tika pārbaudīts un itin nekādas emocijas neizsauca). Dezodorantam  nav smaržas un tas ir ļoti efektīvs līdzeklis pret svīšanu. Pie mīnusiem varu minēt, ka obligāti jāgaida, kamēr dezodorants uz ādas pilnībā izžūs, savādāk, tas nonāk uz drēbēm (padusēs) un izmazgāt ārā to ir visai grūti (ja kādai ir līdzīga problēma, varu padalīties, ka labi izņem dezodoranta paliekas acetons). Jāsaka, ka zinu vairākus cilvēkus, kas izmēģinājusi Vichy dezodorantus un saka, ka neko citu vairs nekad nelietos. Man, lietojot šo dezodorantu, pāris reizes uzmetās sviedru dziedzeru iekaisums (kā ļoti liela un sāpīga zemādas pumpa). Pārtraucot līdzekļa lietošanu, dienas laikā viss nogāja, kā nebijis. Nezinu, vai izraisītājs ir tieši konkrētais produkts, vai tā bija vienkārši apstākļu sakritība, bet, kopš tā laika, pret šo līdzekli izturos ar piesardzību. Taču noteikti mēģināšu citus Vichy dezodorantus.
Sastāvs: Aqua (Water), Aluminium Chlorohydrate, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-33, Parfum (Fragrance), Perlite, Phenoxyethanol, Dimethicone, Citrus Limon Fruit Extract / Lemon Fruit Extract, Capryloyl Salicylic Acid, Mica, Tetrasodium Glutamate Diacetate, CI 77891/Titanium Dioxide, Ascorbyl Glucoside, CI 162217/2. 
Iegādāties var: Latvijas aptiekās, cocooncenterfeelunique, escentual. Cena (bez atlaidēm) ap 11 Eur par 50 ml. Latvijā apmēram 1,5-2x  dārgāk.

Garnier NEO Intensive Anti-perspirant Invisible Dry-Cream pirms kāda laiciņa bija manos favorītos, jo tas uztur paduses sausas, tam nav smaržas, tas ātri žūst un neatstāj pleķus uz drēbēm. Taču, atnākot siltākam laikam, esmu sapratusi, ka aizsardzība pret svīšanu no viņa ir minimāla. Proti, dezodorants varētu labi darboties pavasarī/rudenī, kad nav jāvelk ļoti daudz drēbes un kad ne ārā, ne telpās nav pārlieku silts.
Sastāvs: Aqua, Dimethicone, Aluminum Chlorohydrate, Isopropyl Palmitate, Fragrance, Synthetic ester, Cera alba, Talc, Arachidyl alcohol, Parfum, Zinc Gluconate, Silica, Arachidyl Glucoside, Hydroxypropyl Starch Phosphate, Phenoxyethanol, Steareth-100/PEG-136/HDI Copolymer, PEG-100 Stearate, Behenyl Alcohol, Caprylyl Glycol, Emollient, Perlite, Tetrasodium Glutamate Diacetate,    Glyceryl Stearate.
Iegādāties var: Drogās, Rimi, Maxima. Cenu, godīgi sakot, galīgi neatceros.