Sveikas, daiļās! Vasara vairs nav aiz kalniem (vismaz, pēc sinoptiķu solījumiem). Mana āda karstā laikā paliek taukaina, kā rezultātā veidojas melnie punkti, pumpas un vēlme to visu saspaidīt. Vasarā arī gribas mazliet izbaudīt sauli un gadās arī pārsauļoties. Telpās bieži vien ir kondicionēts gaiss, no kura liela daļa cilvēku dabū iesnas. Tāpēc šodien es pastāstīšu par maniem SOS līdzekļiem, kas palīdz tikt galā ar dažādām vasaras (un ne tikai vasaras) ādas problēmām.


Avene Cicalfete Repair Cream - apvieno sevī atjaunojošas un antibakteriālas īpašības. Sucralfate (nevaru atrast tulkojumu) ātri atjauno ādu pēc brūcēm. Vara sulfāts, Cinka sulfāts un cinka oksīds palīdz cīnīties ar nelabvēlīgu mikrofloru. Termālais ūdens nomierina ādu un sekmē tās atjaunošanu. Var lietot uz brūcēm, ekzēmas, tulznām un pēc lāzeroperācijām. Metāla tūbiņā ir balta bieza un patrekna ziede, kas, brīnumainā kārtā ātri iesūcas, neatstājot pēdas. Jāsaka, ka šis ir vislabākais līdzeklis, kas atjauno ādu pēc brūcēm (skrāpējumiem, nobrāzumiem, saspaidītām pumpām). Uz manas ādas viegli veidojas mini zilas rētiņas, kas iet nost ļoti ilgi, bet, lietojot šo līdzekli, viss dzīst daudzreiz ātrāk un rētiņas neveidojas. Kā es agrāk varēju dzīvot bez šī krēma?
Sastāvs: Avene Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Paraffinum Liquidum, Glycerin, Hydrogenated Vegetable Oil, Zinc Oxide, Propylene Glycol, Polyglyceryl-2 Sesquiisostearate, PEG-22/Dodecyl Glycol Copolymer, Aluminum Sucrose Octasulfate, Aluminium Stearate, Cera Alba, Copper Sulfate, Magnesium Stearate, Magnesium Sulfate, Cera Microcristallina, Zinc Sulfate.
Iegādāties var: Latvijas aptiekās, Stockmann, cocooncenter, feelunique, escentual. Cena: 7.50 - 10 Eur par 40 ml.

La Roche-Posay Serozinc - izsmidzināmais cinka sulfāta šķīdums. Atjauno ādu pēc nobrāzumiem, skuvekļu griezumiem, kontrolē pārmērīgu ādas tauku izdalīšanu, palīdz kopt bērnu dupšus :) Zinu, ka daudzas dāmas lieto Serozinc kā parasto izsmidzināmo ūdeni un tas saka, ka īpaši neatšķiras no citiem līdzekļiem, taču maksā dārgāk. Priekš manis Serozinc ir kā vieglāka, izsmidzināma Avene Cicalfete krēma versija, kas papildus matē taukainu ādu un mazina iekaisumus, tāpēc lietoju līdzekli tikai no rītiem, pirms dienas krēma. Līdzeklim ir lielisks ļoti smalks izsmidzinātājs.
Sastāvs: Aqua, Sodium Chloride, Zinc Sulfate.
Iegādāties var: cocooncenter. Cena 6.50 Eur par 150 ml.

Bepanthen krēms ar dekspantenolu, kas piedalās gan ādas veidošanā, gan atjaunošanā. Paredzēts saules apdegumu, vieglu apdegumu un iekaisušas, bet ne bojātas ādas ārstēšanai. Ko lai saka? Bepanthen krēms ir tik tiešām ir vislabākais līdzeklis ādas atjaunošanai pēc saules apdegumiem. Patīkami atvēsina ādu, atvieglo sāpēs un mazina niezi.
Sastāvs: Dexpanthenol, Pantolacton, 2-phenoxyethanol, Amphisol K, Alcohol Cetyl, Alcohol Stearyl, Adeps Lanae, Isopropyl Myristas, Propylenglycol, Aqua Purif.
Iegādāties var: Latvijas aptiekās. Cena 4.70 Eur par 30g.

Kalendula ziede ar kliņģerītes tinktūru. Ziedei piemīt pretiekaisuma, antibakteriālās, brūces dziedējošas īpašības. Kalendulas ziede ir mana deguna glābiņš ilgstošu iesnu gadījumā (kad deguns ir sarkans un sūrst, bet bez kārtējās salvetes neiztikt). Pati par sevi ziede ir ļoti trekna, taču tās efekts ir apbrīnojams. Sakairināta āda momentāni nomierinās, sāpēs mazinās. Pateicoties vazelīnam sastāvā arī sausas plēksnītes veidojas mazāk un pēc iesnu beigām āda ad degunu ir krietni labākā stāvoklī.
Sastāvs: Kliņģerītes tinktūra, vazelīns, attīrīts ūdens.
Iegādāties var: Latvijas aptiekās. Cena 3.50 Eur par 30g. 

Kādi ir jūsu SOS līdzekļi ādas glābšanai avārijas gadījumos?