Sveikas, daiļās! Šodien pastāstīšu par dažām noderīgām ne-kosmētiskām skaistumkopšanas lietiņām.
Bez gara ievada ķeršos pie lietas:
1. Muslīna drāniņas bieži nāk komplektā ar neputojošiem līdzekļiem sejas attīrīšanai, taču tās var iegādāties arī atsevišķi. Ar mitras drāniņas palīdzību var viegli noņemt no sejas attīrošo līdzekli un kosmētikas pārpalikumus. Kā arī uz baltās drāniņas ļoti labi var redzēt vai kosmētika ir noņemta pilnībā. Lietojot drāniņas, nav nepieciešams seju noskalot, tātad minimāls kontakts ar ūdeni. Man gan patīk pēc procedūras seju noskalos ar ūdeni, jo man vienkārši patīk svaiga ūdens sajūta. Drāniņas, jeb Muslin Cloth(s) var iegādāties ebay. Es pirku šeit. Samaksāju ap 4 eur par 10 drāniņām.

2. TheBodyShop sejas masāžas aksesuārs. Nosaukums runā pats par sevi. Pēc būtības tas ir gumijas rullītis ar gumijas radzēm un bambusa rokturi. Produkta aprakstā minēts, ka tas uzlabo sejas ādas krāsu. Paredzēts lietošanai vakaros, pēc ādas attīrīšanas, tonizēšanas un mitrināšanas. Palīdz ādai labāk uzsūkt mitrinošos produktus. Es rullīti izmantoju eļļas masāžai (pēc masāžas eļļu noskaloju) pēc masāžas ar pirkstiem. Taču slinkajos vakaros lietoju tikai rullīti, jo tā ir ātrāk. No rīta seja svaiga un tonis vienmērīgs. Iesaku! Pieejams TheBodyShop veikalos (kad vispār pie mums parādīsies interneta veikals?). Maksā 7.5 eur.   

3. Fringe Velcro - matu "aizvācējs". Neprasiet man kā šis ir tulkojams. Velcro rollers ir matu ruļļi, kas paši turas matos, pateicoties mini āķīšiem. Plāksnītes ir kā puse no lipekļa (tā puse, kas ar āķīšiem). Lieliski notur īsākus matus, lai tie netraucētu sejas mazgāšanas vai masāžas laika. 
Fringe Velcro pieejami ebay. Maksā 1-2 dolārus.

4. Tangle Teezer - slavenā matu suka. Vai tiešām tik laba? Jā! Mani mati ir smalki un sprogojas. Slapjus, neizraujot, tos ir neiespējami izķemmēt. Tāpat ir ļoti gūti izķemmēt matus no rīta. Ar Tangle Teezer es aizmirsu par pinkainiem matiem un matu plēšanu. Suka arī fantastiski masē galvas ādu. Es neesmu lielākais piekritējs sukas formai, jo saņemt matus astē ar tās palīdzību ir pagrūti, bet necik nenožēloju, ka izmēģināju Tangle Teezer, jo tas ir tā vērts! 
Savējo TT pirku Prismā Ēd, dzer, mīli akcijas laikā. "Mīli" dienā ir 30% atlaide visām nepārtikas precēm. Tā savu TT dabūju par 7.69 eur.

5. EpiStick - dīvaina paskata ierīce, kas paredzēta, lai likvidētu nevēlamo apmatojumu uz sejas. Pie plusiem varu minēt, ka, nopērkot ierīci vienreiz (jau pirms vairākiem gadiem), tā turpina lieliski darboties un neprasa jaunus ieguldījumus. Arī matiņu likvidēšanas procesā netiek traumēta vai ietekmēta āda, kā tas var notikt, lietojot vaska strēmeles vai karsto vasku. Pēc procedūras matiņi neieaug un āda nav karināta. Mīnuss - procedūra nav diez ko patīkama, taču ierīce spēj izraut arī pavisam sīkus matiņus starp uzacīm. 

EpiStick var meklēt ebay. Maksā 1-2-3 dolārus :) Laba lietiņa.

6. Konjaku sūklis ir lielisks palīgs masku noņemšanā. Mans sūklis ir sarkans un ir domāts jutīgas ādas kopšanai. Sūkļi ir piesūcināti ar dažādiem māliem: sarkani - jutīgai ādai, balti - sausai, melni - taukainai. Es gan stipri šaubos, ka sūkļu īpašības ir stipri atšķirīgas. Ražotājs gan apgalvo, ka ar sūkļa palīdzību var noņemt arī dekoratīvo kosmētiku, papildus nelietojot nekādus līdzekļus. Nezinu, man šis triks nestrādā. Taču maskas un sejas attīrīšanas produktu noņem labi un veic papildus maigu pīlingu, kas noņem atmirušas šūniņas. Pirku Douglas veikalā. Maksāja ap 10 eur.

7. Mazas ķemmītes, kas paredzētas galvas ādas masāžai. Var lietot tāpat, vai kombinācijā ar eļļu, šampūnu vai masku. Ķemmītes lieliski masē galvas ādu un stimulē asins cirkulāciju. Lietojot kopā ar šampūnu, tiek veikta dziļa galvas ādas attīrīšana, kā ar skrubi. Es pirku pie savas frizieres, bet ķemmītes ir atrodamas arī Friezieru Servisā un visos frizieru veikalos. Cena 2-3 eur par pāri.