Sveikas, daiļās! Pasaulē skaistuma kastīšu bums iesākās jau pirms pāris gadiem. Toreiz Latvijas iedzīvotājas varēja vien skumji noskatīties uz dāsniem un interesantiem ārzemju beauty box'iem. Man ir liels prieks, ka šie laiki ir galā un mūs gaida spoža un glauna kastīšu nākotne :) Ņemot vērā, ka parādījās (vai tuvākajā laikā parādīsies) vairākas alternatīvas, man prātā ienāca doma uztaisīt nelielu apkopojumu par skaistuma kastītēm, kuras iespējams pasūtīt uz Latviju.

Sākšu es ar lielākai daļai zināmu LookFantastic skaistuma kastīti. Par ~20 € (cena nedaudz atšķiras katru mēnesi) tu saņemsi 6 līdzekļus. Daži no tiem būs pilnizmēra, daži mini versijās. Iekšā ir ādas, matu un ķermeņa kopšanas līdzekļi. Šad tad ir kaut kas no dekoratīvās kosmētikas, bet, ņemot vērā, ka tiklīdz kastītē tiek kaut kas no dekoratīvās kosmētikas, uzreiz parādās ļoti daudz negatīvas atsauksmes (kaut vai no sērijas: "Es gribēju sarkanu, bet dabūju rozā lūpu krāsu"), es domāju, ka šāda prakse nebūs populāra. Taču, saturs pavisam noteikti ir savas cenas vērts. Iepriekšējo kastīšu saturu var apskatītes te (septembra), te (oktobra), te (novembra) un te (decembra). Atklāšu kādu nerātnu noslēpumu: iesaku nesūtīt kaķi maisā, bet gan mēneša pēdējās dienās google pameklēt LookFantastic beauty box (un mēnesi). Tādā veidā zināsi, vai esi gatava atdot savu naudu par zināmu saturu. Tieši tā es tiku pie novembra kastītes, kas, manuprāt, ir pati veiksmīgākā.  Kā jau minēju, cena ir 20 €. Piegāde ir bezmaksas. LF kastīti var pasūtīt šeit

Nākošais kastīšu pārstāvis ir MeMeBox. Man patīk, ka MeMe piedāvā gan standarta variantus, gan tematiskos: piemēram, nesen bija pieejama Oil Treatment kastīte, tagad ir Cleanse Morning and Night. Dažām kastītēm parādās spoileri - ir zināms viens vai divi produkti. Ir viens neliels "bet", kas līdz šim atturējis mani no MeMeBox pirkuma: kosmētika nāk no Āzijas. Visi līdzekļi ir no atpazīstamiem, bet Āzijas zīmoliem. Nē, man nav nekas pret. Taču, es labprātāk saņemtu Eiropā zināmus produktus. Bet tas ir mans subjektīvais viedoklis un es domāju, ka kaut kad noteikti pasūtīšu šo kastīti arī. Mājaslapā ir pieejami arī dažādi atlaižu kodi, ar kuriem ir izdevīgi sūtīt dažādu kastīšu komplektu (piemēram, vienā sejas maskas, otrā eļļas, trešā dekoratīva kosmētika). Cenas box'iem ir 23-29 $. Piegāde 6.99 $. Neaizmirsti, ka, ja preces vērtība pārsniedz 27 $, pie kastītes saņemšanas būs jāmaksā arī PVN, taču es nezinu cik godīgi MeMe norāda cenas, iespējams, ka šis pasākums izpaliek. MeMebox var pasūtīt šeit

Vēl viens Āzijas kosmētikas segmenta pārstāvis ir Beauteque Monthly. Mājaslapa apvieno gan veikalu, gan skaistuma kastīšu servisu. Beauteque ir arī pašiem sava minerālu kosmētikas līnija (pūderi, acu ēnas), kas tuvākajā tiks paplašināta ar lūpu produktiem. Ikmēneša kasītēs ir gan Beautique produkcija, gan arī citu slaveno zīmolu kosmētika: My Beauty Diary, Holika Holika, Lioele, The Face Shop, Etude House, Tony Moly, Mizon. Mēneša kastīte maksā 24 $, piegāde uz Eiropu 8.95 $. Beautique kastīti var pasūtīt šeit. Iepriekšējo kastīšu saturu var apskatīties šeit.

Pavisam noteikti interesants produkts ir L'occitane pārsteiguma kaste (nevis kastīte :D ). L'occitane kastītes gan nav ikmēneša piedāvājums, taču kastītēs tiek jaunāko un populārāko līdzekļu mini versijas. Iepriekšējā kastīte parādījās oktobra beigās un maksāja 14 € (bet produktu vērtība bija 28 €). Oktobra kastītes saturu var apskatītes Ievas blogā. Zīmola pārstāvi teica, ka nākošā kastīte varētu pārārdīties februārī vai martā. Gaidīsim! Lai laicīgi uzzinātu par jaunas kastītes pieejamību, iesaku sekot L'occitane FB lapai.

Un pakāpeniski pārejam pie sen gaidītām vietējām kastītēm! Šogad Latvijas tirgū parādīsies divas jaunas kastītes (vismaz pagaidām divas, kas to lai zina, varbūt līdz gada beigām būs vēl plašāka izvēle). 

Sākšu es ar SaneriBox. Man bija lieliska iespēja tikties ar zīmola dibinātāju Irēnu, kas pēc dabas ir perfekcioniste un ļoti cenšas, lai viss būtu ideāli. Ļoti ilgs laiks tika veltīts gan zīmola logotipa izveidei, gan kastīšu noformējumam, gan produktu atlasei. Es pačukstēšu, ka topošā mājaslapa izskatās vienkārši apburoši. Uzreiz var manīt, ka viss pārdomāts līdz pēdējai detaļai. Jāatzīmē, ka Saneri vīzija ir dizainā, stilā un attieksmes ziņā būt atšķirīgiem. Un tas viņiem ir izdevies! Kastīte būs vairāk tendēta tieši uz miniatūrām, kas mani personīgi ļoti priecē, jo tā ir lieliska iespēja pietiekoši labi iepazīties ar līdzekli un nav jau ne vajadzības, ne arī intereses katru mēnesi saņemt jaunu pilna izmēra sejas krēmu vai šampūnu. Runājot par produktiem Irēna minēja, ka kādu lielisku produktu viņa izmēģināja pie draudzenes un bija sajūsmā gan par tekstūru, gan par smaržu, gan par efektu. Šeit Irēna viltīgi uzsmaidīja: "Kā tu domā, kas tad obligāti būs pirmajā kastītē?". Man arī patika, ka zīmola dibinātājai ir doma iepazīstināt dāmas ar dažādiem Latvijas zīmoliem. Es atzīšos, man bija nojausma, ka tie ir daudz, bet, kad Irēna minēja, ka zīmolu saraksts ir uz divām A4 lapām...Un cik varat nosaukt jūs? Īsāk sakot, es esmu ieintriģēta. Mani piekodināja neminēt cenu, bet atļaušos teikt, ka cena ir ļoti patīkama. Jauna kastīte iznāks katru otro mēnesi. Pierakstīties jaunumiem var šeit. Kastīšu pārdošana februārim ir jau sākusies.

Vēl viens jaunums Latvijas tirgū ir Glance Box. Glance box ir uzņēmums, kas dibināts 2014. gada rudenī, LU EVF Biznesa inkubatora ietvaros. Skaistuma kastīte sevī ietver dažādus Latvijā un pasaulē populārus zīmolu produktus. Galvenā misija ir informēt sievietes par skaistumkopšanas produktiem pasaulē (vai redzēsim produktus, kas līdz šim Latvijā nebija brīvi pieejami?). Prioritāte ir klientu skaistums un veselība. Produktu cena ir optimāla un pielāgota mūsdienu tirgum. Skaistuma kastīte tiks izsūtīta reizi mēnesī klientiem, kas iepriekš pieteikušies. Kastītes saturs tiek izveidots ņemot vērā klienta personību (februārī mājaslapā būs iespējams aizpildīt anketas, kas palīdzēs labāk izprast klienta vēlmes un piemeklēt produktus). Klientiem tiks piedāvāta iespēja nopirkt simpatizējošā produkta pilno izmēru (šī opcija gan mani ļoti priecē). Glance Box FB lapā atradu informāciju, ka janvāra sortiments ir klāt un kastītes jau tiek pakotas. Katrā kastītē būs 6-8 kosmētikas miniatūras. Pirmais Glance Box eksemplārs būs pieejams par īpašu akcijas cenu €12. Cena pat vairāk nekā patīkama, vai ne? Pieteikties jaunumiem var šeit. Cik saprotu, arī Glance Box kastīšu pārdošana sāksies pavisam drīz.