Sveikas, daiļās! Atnākot aukstam laikam, mana āda kļūst atūdeņota un jutīga, tāpēc cenšos lietot pēc iespējas maigākus līdzekļus gan kopšanai, gan attīrīšanai. Šodien pastāstīšu par diviem lieliskiem un super-duper maigiem līdzekļiem, kas attīra ādu, to nekairinot. La Roche-Posay un Avene ir zīmoli, kurus pazīstu jau sen un droši uzticu savu jutīgu ādu. Es zinu, ka šos līdzekļus varu lietot arī pēc saules apdegumiem un iesnu (izcili sarkana deguna) laikā. Abus līdzekļus var lietot bez ūdens.
La Roche-Posay Toleriane ir bieza un slidena gelveida konsistence. Nezinu kāpēc, bet uzsildot līdzekli plaukstās, es jūtu augļu aromātu (jāsaka, ka ne smaržvielas, ne augļu ekstrakti sastāvā nav). Toleriane labi noņem kosmētiku, taču ar īpaši melnu tušu vajadzēs pacīnīties. Pēc lietošanas gan uz pirkstiem, gan uz ādas paliek tāda kā plēvīte, bet nav ne lipīga, ne ķēpīga, drīzāk veidojas plāna aizsargkārta. Man šis aspekts necik netraucē, taču, droši vien, līdzeklis nebūs piemērots izcili taukainas ādas īpašniecēm. Attīrītāju ļoti aktīvi lietoju gan vienu pašu, gan kopā ar muslīna drāniņām, gan kopā ar Clarisonic. Jāpiebilst, ka patēriņš ir ļoti mazs, tāpēc Toleriane var droši nosaukt par ekonomisku. Arī cena lielam 400 ml iepakojumam ir ļoti draudzīga. Es ieteiktu ņemt lielo iepakojumu, jo tas ir ar pumpīti. No maza iepakojuma, kad vairāk nekā puse līdzekļa ir iztērēta, dēļ pabiezas gelveida konsistences, to ir grūti dabūt ārā.

Sastāvs: Aqua, Ethylhexyl Palmitate, Glycerin, Dipropylene Glycol, Carbomer, Sodium Hydroxide, Capryl Glycol / Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin.

Iegādāties var cocooncenter, cena 10.50 € par 400 ml; feelunique, cena  17 € par 200 ml; escentual, cena ap 14.50 € par 200 ml;  eChemist cena ap 17 € par 200 ml. Diemžēl LRP zīmols Latvijā nav pieejams.

Avene Extremely Gentle Cleanser arī piemīt gelveida konsistence, bet šķidrāka nekā Toleriane un tāda sajūta, ka līdzeklis ir nedaudz uzputots. Līdzeklis lieliski noņem kosmētiku (arī skropstu tušu). Vispār jāsaka, ka Avene notīra kosmētiku labāk nekā LRP Toleriane, droši vien pateicoties konsistencei un SLS (tas gan ir sastāvā pašās beigās). Pēc lietošanas ir tīras un svaigas ādas sajūta. Āda ir mīksta un nav atūdeņota. Šo līdzekli pērku atkārtoti jau gadiem ilgi un vienmēr ņemu līdzi ceļojumos, jo zinu, ka nekādas problēmas ar to nebūs un var lietot ādas attīrīšanai gan no rītiem, gan vakaros.

Sastāvs: Avene Aqua, Cetearyl Alcohol Serine, Cetrimonium Bromide, Coco Glucoside, Dipotassium Phosphate, Disodium EDTA, o-Phenylphenol, Sodium Cetearyl Sulfate, Sodium Lauryl Sulfate, Aqua.

Iegādāties var cocooncenter, cena 7.90 € par 300 ml (šobrīd akcijas produkts ar lielāku tilpumu); feelunique, cena 10.64 € par 200 ml; escentual, cena ap 8.2 € par 200 ml. Latvijā Avene kosmētiku var iegādāties Stockmann un Neroli veikalos, kā arī aptiekās, bet cenas ir krietni augstākas. Līdzekli pirku Latvijā pasen, bet maksāju ap 11 latiem, kas ir ap 15 €.

P.S. Martā noteikti būs atlaides Franču aptieku produkcijai gan escentual, gan feelunique :) Es sataisīšu atlaižu apkopojumu (sen nav bijuši blogā).