Sveikas, daiļās! Rudenī Latvijā beidzot pārārdījās pasaulslavenās Clarisonic sejas attīrīšanas sistēmas. Ar ko tad šis rīks atšķiras no citām sejas birstēm? Pirmkārt, Clarisonic birstes galviņa nerotē, bet gan oscilē, proti, kustās pa labi/pa kreisi (pa un pret pulksteņa rādītāja virzienu). Turklāt šādu operāciju Clarisonic taisa 300 reizes sekundē. Vai nav iespaidīgi? Pateicoties intensīvai darbībai ražotājs sola 6 reizes efektīvāku ādas attīrīšanu, nekā tīrot ādu ar rokām. 
Mia2 starta komplektā ietilpst pati ierīce, lādētājs, uzgalis (birste) jutīgai ādai (sensitive), mini attīrošais gels (30 ml) un ceļojumu futlāris. 
Mia2 ierīcei (kar ir man) ir divi ātrumi, taču starpība ir nevis kustību skaitā, bet gan cik tālu sariņi kustās vienas oscilācijas laikā. Proti, lielāks ātrums nozīmē intensīvāku ādas masāžu.  
Liels pluss ir iebūvētais taimeris. Sejas attīrīšanai, izmantojot Clarisonic ir nepieciešama tikai viena minūte: 20 sekundes pierei, 20 sekundes degunam un zodam un pa 10 sekundēm katram vaidziņam. Kad ir pienācis laiks mainīt zonu, iekārta vibrē. Ērti!
Clarisonic ir pilnībā ūdensnecaurlaidīgs un to var izmantot arī dušā. Ierīce šādam mērķim ir aprīkota ar lādētāju, kas ar magnēta palīdzību "pielīp" pie birstes. Jāsaka, ka biju pārsteigta, ka dēļ šādas tehnoloģijas, iekārta jāuzlādē teju diennakti. Taču labās ziņas ir tādas, ka pēc uzlādēšanas, ierīce darbosies līdz pat 20 cikliem (kas, lietojot katru dienu, sanāk gandrīz 3 nedēļas).   

Protams, kad dabūju ierīci rokās, biju sajūsmā un sāku intensīvi attīrīt ādu katru vakaru. Pēc kādam 2 nedēļām pamanīju, ka vaigu gali kļuva jutīgi, procedūra palika nepatīkama. Tad īpaši jutīgas vietas centos neaizskart. Taču āda burtiski staroja! Tik tīra un svaiga. Man pat šķiet, ka mīmiskās krunciņas mazinājās. Vēl pēc kāda laika uz vaiga uzmetās pumpa. Tāda liela, sāpīga, kas manai ādai vispār nav raksturīgi. Pēc tām vēl viena, tad vēl un vēl. Pagāja vēl pāris nedēļas, līdz es sapratu, ka pie vainas ir mana modernā ierīce. Dermatoloģe šo efektu skaidroja ar to, ka, mana āda, acīmredzot, ir ļoti jutīga (it īpaši ziemas periodā), organisms ziemas laikā novājināts, un, ja uz ādas tiek kādas sliktās baktērijas, tad tās veiksmīgi tur iedzīvojas un izsauc to, ko mana dermatoloģe nosauca par "smuka akne!". Ārste ieteica nolikt ierīci malā, līdz viss pāries un pamēģināt maigāku birsti. Tā es arī izdarīju un pasūtīju Luxe Cachmere uzgali (links būs raksta beigās). Un tas pilnībā mainīja manu dzīvi (uz labo pusi). Tagad lietoju ierīci katru otro vakaru un āda tik tiešām ir tīra un svaiga, mīmiskas krunciņas mazinās un kopjošie līdzekļi iesūcas labāk. Jāsaka, ka ierīce (vismaz ar Cashmere uzgali) nav spējīga attīrīt ādu no esošiem melniem punktiem, neskatoties uz ražotāja solījumiem, taču, lietojot Clarisonic regulāri, jaunie melnie punkti gan parādās mazāk. Īsāk sakot, esmu atradusi savu harmoniju, vienkārši jāseko līdzi savai ādai, un, ja jūti, ka kaut kas nav labi, nevajag pārspīlēt. 

Nedaudz par uzgaļiem: jāsaka, ka Clarisonic varēja savā mājaslapā precīzāk definēt uzgaļu "mīkstumu". Katram uzgalim ir pieejams apraksts, bet man gribētos kaut kādu salīdzinājuma skalu, lai būtu skaidrs, ka šis ir pats maigākais un šis ir tiem, kas nebaidās ne no kā. Bildē (ar melniem sariem) ir sensitive un (ar gariem sariem) cashmere uzgaļi. Kā var redzēt, kašmiram ir divreiz garāki sariņi. Patiesībā kašmiram sariņi ir divos slāņos: viens tādā pašā garumā kā parastām birstēm, bet otrs teju divreiz garāks. Rezultātā uzgalis ir vairākas reizes mīkstāks un maigāks. 
 
Pēc kāda laika intereses pēc pamēģināju cashmere birsti samainīt ar sensitive (kas nāk komplektā ar ierīci) un man likās, ka berzēju savu ādu ar smilšpapīru. Īsāk sakot, ir ļoti svarīgi piemeklēt birsti, kas ir piemērota ādas vajadzībām! Un tad būs laime un starojoša sejas āda :)

Ierīci var iegādāties Stockmann t.c. Mia 2 starta komplekts maksā 149 €, maināmie uzgaļi 25 €. Tuvākajā laikā Latvijā parādīsies arī krāsainās ierīces. Starp citu, skaistuma dienu ietvaros (līdz 15.03.), iegādājoties ierīci, saņemsi dāvanā delicate uzgali (kas ir maigākais no Latvijā šobrīd pieejamiem).
Ja ir interese, vai netiec līdz Stockmann, tad Clarisonic ierīces var pasūtīt šeit un super-duper maigos uzgaļus var pasūtīt šeit. Cashmere uzgalis maksā 32€. Jāsaka, ka uzgaļus gan ātri izķer. Tāpēc, ja ir interese, jāņem, kamēr vēl ir!  
Starp citu, tagad ir iespēja laimēt Clarisonic Mia2 ierīci ClarisonicLatvija FB lapā.