Sveikas, daiļās! Pirms kāda laiciņa man bija lieliskā iespēja apmeklēt Nioxin zīmola prezentāciju, kuras pirmajā daļā uzstājas Latvijā slavenā triholoģe Dr.Zemīte (un stāstīja par pareizu matu kopšanu), bet otrajā daļā frizieres un zīmola pārstāvji stāstīja par Nioxin produktiem.  Dr. Zemīte pastāstīja daudz jauna un interesanta, bet tā īsti korekti atstāstīt nevarēšu. Galvenās atziņas bija tādas, ka obligāti jālieto kondicionieris un, ka mūsdienās gandrīz visi matu izkrišanas veidi tiek ārstēti, galvenais laicīgi griezties pie ārsta. Tad nu par Nioxin: 
Nioxin zīmols specializējas tieši uz matu izkrišanu. Nioxin pozicionē sevi kaut kur pa visu starp aptiekas zīmoliem un profesionāliem zīmoliem. Sastāvā ir gan ķīmiskas, gan dabiskas aktīvas vielas, kas palīdz cīnīties pret matu izkrišanu. Šobrīd pamata produkcijas klāstā ir 6 sērijas:
Pēc sadalījuma, es drīzāk ņemtu 3.komplektu, bet tiku pie 4.numura, kas, spriežot pēc attēla ir visstiprākais. Uz iepakojuma ir uzlīme, ka šo matu kopšanas sistēmu iesaka Latvijas Matu ārstu asociācija.
Man patīk, ka visi produkti ir nopērkami gan atsevišķi, gan šādos ērtos komplektos, kur ietilpst 150 ml šampūns, 150 ml kondicionieris un 40 ml matus un galvas ādu kopjošs līdzeklis. Ražotājs apgalvo, ka jau pēc 4 nedēļām 70% lietotāju pamanīja uzlabojumus, proti, mati kļuva kuplāki un izskatās biezāki. Interesanti, ka produkti ir ražoti ASV un Meksikā. 

Šampūns attīra matus no sebuma un netīrumiem. Loģiski, vai ne?  Šampūns ir vidēji biezs caurspīdīgs ar zilganu nokrāsu, tas veido biezas patīkamas putas un labi attīra galvas ādu, to nesausinot. Papildus šis brīnums satur piparmētras! Atceraties manu sajūsmu par Davines Naturaltech šampūnu? Šis ir vēl foršāks! Īsts orgasms uz galvas ādas :D Patīkams svaigums pēc matu mazgāšanas ir garantēts.
Sastāvs: Water, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Lauryl Sulfate, Citric Acid, Sodium Chloride, PPG-2 Hydroxyethyl Coco/Isostearamide, Sodium Citrate, Sodium Xylenesulfonate, Sodium Benzoate, Salicylic Acid, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Menthol, Mentha Arvensis Leaf Oil, Tetrasodium EDTA, Polyquaternium-10, Methylparaben, Propylene Glycol, Camellia Sinensis Leaf Extract, Cystine Bis-PG-Propyl Silanetriol, Lecithin, Foeniculum Vulgare (Fennel) Fruit Extract, Saccharomyces/Magnesium Ferment, Biotin/Folic Acid/Cyanocobalamin/Niacinamide/Pantothenic Acid/Pyridoxine/Riboflavin/Thiamine/Yeast Polypeptides, Yeast Extract, Saccharomyces/Iron Ferment, Saccharomyces/Copper Ferment, Saccharomyces/Silicon Ferment, Saccharomyces/Zinc Ferment, Phenoxyethanol.

Viegls kondicionieris palīdz saglabāt mitrumu matos un nogludina matu zvīņas. Kondicionieris ir salīdzinoši biezs, bet arī svaigs un piparmētr'īgs. Ideāli nogludina matus un padara tos viegli ķemmējamus un ļoti spīdīgus.
Sastāvs: Water, Cetyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Stearyl Alcohol, Quaternium-18,Benzyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Hydroxypropyl Guar, Bis-Aminopropyl Dimethicone, Oleyl Alcohol, Hydroxyethylcellulose, Glyceryl Stearate, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Mentha Arvensis Leaf Oil, Menthol, Citric Acid, Polysorbate 60, EDTA, Propylene Glycol, Methylisothiazolinone, Camellia Sinensis Leaf Extract, Cystine Bis-PG-Propyl Silanetriol, Lecithin, Foeniculum Vulgare (Fennel) Fruit Extract, Saccharomyces/Magnesium Ferment, Biotin/Folic Acid/Cyanocobalamin/Niacinamide/Pantothenic Acid/Pyridoxine/Riboflavin/Thiamine/Yeast Polypeptides, Yeast Extract, Saccharomyces/Iron Ferment, Saccharomyces/Copper Ferment, Saccharomyces/Silicon Ferment, Saccharomyces/Zinc Ferment, Phenoxyethanol.

Scalp & Hair Treatment, jeb matu un galvas ādas kopšanas līdzeklis satur antioksidantus, dabiskas izcelsmes vielas un methyl nicotiniate, kas palīdz atsvaidzināt un atjaunot galvas ādu. Satur arī saules aizsardzības filtru, kas aizsargā matus no kaitīgas saules iedarbības. Līdzeklis nāk ārā no iepakojuma vieglu putu veidā. Putas ar pirkstu galiem es uzklāju un iemasēju galvas ādā. Un atkal šī nepārspējama svaiguma sajūta. Jā, jā, jā! Man patīk!
Sastāvs: Water/Eau, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Benzophenone-4, Polysorbate 20, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, PEG-12 Dimethicone, Citric Acid, Cocamidopropyl Betaine, Acetamide MEA, Isopropyl C12-15-Pareth-9 Carboxylate, Methylparaben, Tetrasodium EDTA, Hydrolyzed Keratin, Propylene Glycol, Propylparaben, Panthenol, Methyl Nicotinate, Fragrance/Parfum, Polysorbate 80, Polysorbate 60, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Menthol, Mentha Arvensis Leaf Oil, PEG-23M, Methylisothiazolinone, Camellia Sinensis Leaf Extract, Cystine Bis-PG-Propyl Silanetriol, Lecithin, Foeniculum Vulgare (Fennel) Fruit Extract, Saccharomyces/Magnesium Ferment, Biotin/Folic Acid/Cyanocobalamin/Niacinamide/Pantothenic Acid/Pyridoxine/Riboflavin/Thiamine/Yeast Polypeptides, Yeast Extract/Extrait De Levure, Saccharomyces/Iron Ferment, Saccharomyces/Copper Ferment, Saccharomyces/Silicon Ferment, Saccharomyces/Zinc Ferment.
Izlasīju, ka aktīvas vielas Scalp & Treatment sastāvā sākas uzreiz ar ūdens, tātad šis ir ļoti "uzlādēts" līdzeklis.

Pats galvenais - efekts! Lietoju Nioxin 4 sistēmu jau 6 nedēļas un mani mati ir nepārprotami kuplāki un spīdīgāki. Seminārā bija iespēja apskatītes savus matus zem speciālā "mikroskopa", pati pie aparāta negāju, bet pamanīju, ka lielākai daļai cilvēku visplānākie mati ir tieši pie matu augšanas līnijas (uzreiz virs pieres), tāpēc īpaši rūpīgi apstrādāju šo zonu ar Scalp & Hair treatment. Un jā, matu līnija tiešām kļuva izteiktāka un parādījās daudz jauni sīki matiņi. Vienīgais, kas man nepatika, lietojot visus kopjošos produktus kopā ir fakts, ka mati jāmazgā biežāk (katru dienu). Lietojot citus kopšanas līdzekļus matus varu mazgāt katru otro dienu. Taču, iespējams, ka tas ir saistīts ar to, ka 4. sistēma maniem matiem varētu būt pa stipru. 

Līdzekļus var iegādāties Stockmann. Starta komplekti maksā 36 €, taču redzēju tos "Trako dienu" piedāvājumā piektdien (10.aprīlī) tikai par 21 €. Nioxin pieejams arī lookfantastic, tikai atceries, ka konteinerus zem spiediena ārpus Lielbritānijas nesūta.

P.S. Liels paldies zīmola pārstāvjiem par iespēju izmēģināt rakstā minētos produktus (uzreiz atrunāšos, ka šis fakts nekādā veidā neietekmēja manu viedokli un atsauksmi).