Sveikas, daiļās! Šodien par budžetam draudzīgiem matu kopšanas līdzekļiem, kurus testēja Anna, tāpēc arī atsauksme ir viņas.
Uzreiz atzīšos, ka šis iespējams būs garš un lirisks raksts par manu pieredzi matu kopšanā. Jāsāk ar to, ka “drogu” šampūnus neesmu lietojusi diezgan sen (pēc pašas rūpīgi pārdomātas izvēles). Lieta tāda, ka vairāku gadu laikā man tā arī nebija izdevies atrast matu kopšanas līdzekļus, kas mani apmierinātu rezultātu ziņā. Ikreiz iznākot jaunai matu kopšanas līdzekļu sērijai naivi domāju: ”Nu tik būs! Beidzot mani mati izsaugs līdz potītēm un būs veselīgi un spīdīgi!” (Jauni līdzekļi iznāk vidēji reizi divās nedēļās). Jāsaka, ka šobrīd laikam esmu samierinājusies, ka tas nekad nenotiks.
Tiklīdz parādījās iespēja, pārgāju uz profesionāliem matu kopšanas līdzekļiem un uzreiz sapratu, kas ir LABS šampūns, kas ir PIEMĒROTS kondicionieris, kas ir IEDARBĪGA matu maska. Zinu, ka labu matu īpašnieces nejūt tik krasu atšķirību kopšanas līdzekļu starpā. Man ir smalki mati, kas sprogojas un pūkojas, taču ar labām rūpēm par tiem, esmu sapratusi, kā varu iegūt labāko rezultātu!
Kad parādījās iespēja izmēģināt Fructis Thick&Gorgeus produktu līniju no sākuma šaubījos (analizējot pagātnes pieredzi), taču saprotot atšķirību kvalitātē, piemēram, dekoratīvās kosmētikas ziņā (kāda tā bija 5 gadus atpakaļ un kāda ir tagad) nodomāju “lai jau iet!” – Ja nepatiks pēc pirmās reizes, tad tālāk nelietošu. Nu un vēl, protams, man galvā pazibēja doma, ka nu beidzot man būs biezi un skaisti mati līdz potītēm.
Man bija iespēja izmēģināt piecus produktus no Thick&Gorgeus līnijas – šampūnu, kondicionieri, serumu un divus veidošanas līdzekļus – krēmu ar karstuma aizsardzību un izsmidzināmo pūderi apjomam.
Līdzekļu sastāvā ir inovatīvā molekula FIBRA-CYLANE™, kas rada apjomu, dziļi iesūcoties un piepildot matu ar jaunu sastāvu. Mati kļūst kuplāki, mīkstāki, maigāki un elastīgāki. Ar katru lietošanas reizi efekts kļūst pamanāmāks. Par 38% vairāk matu masas pēc 7-8 lietošanas reizēm!

FRUCTIS THICK&GORGEOUS ATJAUNOJOŠS ŠAMPŪNS
Sākšu ar pirmo iespaidu: Man patīk rozā! Ko es varu padarīt? Smaržas ziņā tipisks Fructis šampūns (augļu/ziedu aromāts). Lieliski puto un smaržo. Skalojot matus, atcerējos sen aizmirsto sajūtu - mati “čīkst” no tīrības, pat grūti pirktus izlaist cauri mitriem matiem. Nav šaubu par to, ka mati ir tīri.

FRUCTIS THICK&GORGEOUS ATJAUNOJOŠS BALZAMS
Nedaudz biezākas konsistences nekā man parasti patīk, bet galvenais jau ir rezultāts. Balzams acumirklī noņem čīkstošo sajūtu un mati paliek gludi. Paturu dažas sekundes un skaloju. Skalojas ārā viegli un smaržo lieliski.

Pēdējais solis: FRUCTIS ENDS PLUMPER SERUMS
Serums nodrošina kuplumu ne tikai pie saknēm, bet arī visa matu garumā. Konsistence mani nedaudz sabiedēja, jo esmu pieradusi pie silikonīgem/slīdīgiem serumiem, bet šis ir nedaudz biezāks, un ir tāds kā želejveida. Jau sabijos, ka maniem matiem šī konsistence būs par biezu un lipīgu. Padomāju, ka mati izskatīsies netīri. Pēc uzklāšanas mati jāžāvē ar fēnu (laikam aktivizē tās matus biezinošās molekulas). Pēc izžāvēšanas lipīgā sajūta pazūd kā nebijusi. Īsāk sakot – efekts tāds pats kā no matu putām, bet nav “kraukšķīgā” sajūta – ļoti pozitīvi! Vēl mani iepriecināja tas, ka seruma sastāvā nav spirts, jo no spirtu saturošiem kopjošiem līdzekļiem turos pa gabalu.

Veidošanas līdzekļi:
FRUCTIS THICK & GORGEOUS MATU KRĒMS AR KARSTUMA AIZSARDZĪBU
Sajūti matu pārvērtības katru reizi, kad žāvē tos ar fēnu: krēma formula nogludina matu šķiedras un veido lielāku matu apjomu! Krēms rada termo-barjeru, kas aizsargā matus no karstumierīču iedarbības.
Kremam ir patīkama konsistence – nav lipīgs. Ieklāju mitros matos un žāvēju ar apaļo suku. Tā kā mani mati ir spuraini, tad uz “nogludinošo efektu” skatos diezgan skeptiski, jo nekas izņemot taisnotāju, tos līdz šim nav nogludinājis. Plus man “nogludinošais efekts” asociējas ar pie galvas pieplakušiem matiem, bez apjoma, bet šis līdzeklis ir paredzēts tieši matu masai.
Par karstuma aizsardzības efektivitāti spriest nevarēšu, bet vienmēr ir patīkami apzināties, ka produktam ir kāda pievienotā vērtība – šajā gadījumā – veidojot matus, tos nebojāju.
Izžāvēju matus un tie palika tik gludi! Visas zinām to sajūtu, kad pēc friziera apmeklējuma matus visu laiku gribas aiztikt :D Saņemot matus ar plaukstu iedomātā astītē, pamanīju, ka tā tiešām ir biezāka nekā parasti!

FRUCTIS MASS MAKER IZSMIDZINĀMS PŪDERIS
Par šo līdzekli laikam visvairāk biju excited. Dievinu līdzekļus, kas maniem smalkajiem matiem piedod tekstūru (ļoti aktuāli pēdējā laikā). Līdzeklis ir jāsakrata un jāpūš sausos matos.
Šis tiešām ir WOW produkts, ko iesaku pamēģināt! Tas ir kā sausā šampūna un extra stipras matu lakas kombinācija (ar patīkamu aromātu). Līdzeklis piedod TĀDU apjomu! Dienas laikā to var atjaunot nedaudz pabužinot matus. Domāju, ka būs noderīgs gludu matu īpašniecēm, lai veidotu dažādas bižu frizūras un akcentētu atsevišķas šķipsnas. Vienīgais mīnuss – vienas dienas pasākums – līdzekļa izķemmēšanas iespēja ir tuvu nullei (pat ar Tangle Teaser).

Kopsavilkums:
Ar lielāko prieku dušā sniedzos pēc rozā pudelītēm. Jāatdzīst, ka pa šiem gadiem “drogu” matu līdzekļu kvalitāte ir tiešām uzlabojusies. Ļoti priecē, ka ražotājs beidzot ir padomājis arī par efektu, ne tikai par reklāmu. Nezinu vai par 38 %, bet sajūta, ka mati tiešām ir biezāki (vairāk tekstūras). Turpināšu lietot šos līdzekļus!

Runājot par veidošanas līdzekļiem:
FRUCTIS THICK & GORGEOUS MATU KRĒMS AR KARSTUMA AIZSARDZĪBU – šim dodu 4/5, jo efekts salīdzinājumā ar cenu ir pat ļoti iepriecinošs.
FRUCTIS MASS MAKER IZSMIDZINĀMS PŪDERIS – 5/5 – iesaku visiem un noteikti iegādāšos atkārtoti!

Līdzekļus var iegādāties Drogas, lielajos Rimi un Maxima un tt. Šampūnam/kondicionierim cena ap 3 € (redzēju Rimi uz akciju par 1,36€!) Pārējiem līdzekļiem ap 6 €.

P.S. Liels paldies zīmola pārstāvjiem par iespēju izmēģināt rakstā minētos produktus (uzreiz atrunāšos, ka šis fakts nekādā veidā neietekmēja Annas viedokli un atsauksmi). 

Un solītais konkurss! Ja vēlies izmēģināt Fructis Thick & Gorgeous sērijas šampūnu, balzamu un Ends Plumper serumu, ieraksti komentāru, sākot to ar "vēlos izmēģināt!" (obligāti norādi e-pastu, uz kuru sūtīšu ziņu, ka esi laimējusi un sarunāsim detaļas. Balvu sūtīšu ar Pasta stacijas vai Omnivas servisa palīdzību. Konkurss atvērts līdz 13.05 pl 22:00. Ceturtdien paziņošu uzvarētāju. Lai veicas!
Ļoti atvainojos, ka man bija tik daudz darbi, ka nebija spēka visām uzreiz piešķirt numurus un laicīgi (ceturtdien) izlozēt balvu. Taču numuri ir piešķirti un uzvarētāja ir Ieva:
Paldies visiem, kas piedalījās. Drīz atkal būs konkursi ar superīgām balvām :)