Summer deodoratns: Dr.Hauschka, Madara, Dove - review

Please scroll down for the English summary.

Sveikas, daiļās! Jāsaka, ka vēl pavisam nesen, izvēloties jaunu pretsviedru līdzekli lūkoju tikai pēc antiperspirantiem, nevis dezodorantiem, jo dezodoranti tikai novērš nepatīkamu aromātu, bet svīšanu nemazina. Savukārt antiperspiranti cīnās ar abām nevēlamām parādībām. Taču Dr.Hauschka jauno dezodorantu prezentācijā vairākkārt tika uzsvērts, ka parastam ofisa planktonam (atvainojos par žargonu) atiperspiranti nebūt nav vajadzīgi, turklāt tie bloķē dabiskos procesus un katru dienu tos lietot nemaz nav ieteicams. Starp citu, par svīšanu bija ļoti interesants raksts žurnālā Pastaiga augusta numurā. Es ļoti gribēju žurnālu nopirkt, bet aizmirsu un veikalos jau gozējas jauns septembra numurs. Taču izšķirstot, konstatēju, ka mani interesējošs raksts ir atrodams septembra žurnāla krievu versijā (Pastaiga.ru). Ja nu ir interese, vēl var paspēt nopirkt. 
Vasaras laikā dezodorantu lietošana kļūst īpaši aktuāla, tuvojoties karstai sezonai (pavasarī) daudzi zīmoli iepriecināja ar tiešām foršiem jaunumiem. Šodien par trīs salīdzinoši jauniem dezodorantiem (precīzāk - diviem dezodorantiem un vienu antiperpirantu). 
Dr. Hauschka Sage Mint dezodoranta sastāvā ir salvijas un burvju lazdas esences. Augu ekstrakti un ēteriskās eļļas maigi aromatizē ādu, neaizsprostojot poras un saglabājot dabisko ādas mikrofloru. Piparmētras un salvijas augu smarža nodrošina ilgstošu svaiguma sajūtu. Nesatur eļļas un alumīnija sāļus. Neatstāj traipus uz apģērba
Man ļoti patīk Sage Mint rullīša dezodoranta smarža un pieniņveida konsistence. Pateicoties salvijas un piparmētru aromātiem es tiešām ilgstoši jutu patīkamu svaigumu. Dezodorants nepaliek uz drēbēm un nodrošina aizsardzību pret nepatīkamu aromātu visas dienas garumā. Āda arī jūtas labi un nav ne mazākā diskomforta. Vakarā viegli nomazgājas dušā. Man gribētos, lai dezodorants mazliet ātrāk izžūtu pēc uzklāšanas, taču savādāk ļoti labs!
Iegādāties var Dr.Hauschka tirdzniecības vietās (piemēram Stockmann, Biotēka). Cena 14.55  €.

Madara Bio-Active dezodorants. Alumīniju nesaturošs dezodorants ar spēcīgu, aromātu kontrolējošu palmrozes ēteriskās eļļas un augu ekstraktu sastāvu. Svaigums un ziedu aizsardzība visas dienas garumā. Mitrina ādu un uzlabo tās barjeras funkciju.
Es biju šokā, kad Madaras mājaslapā ieraudzīju, ka šim dezodorantam ir tik zems vērtējums! Dāmas atsauksmēs raksta, ka tas esot neefektīvs. Es gan esmu sajūsmā un varu teikt tikai tos labākos vārdus. Pirmkārt - dezodorants burvīgi smaržo pēc pūderīgas ziedu buķetes. Otrkārt - aromāts saglabājas ilgi. Treškārt - dezodorants tiešām labi pasargā no nepatīkama aromāta. Turklāt, tas ir organisks produkts un ražots tepat Latvijā. Ak jā, iepakojums man arī šķiet ļoti glīts.
Iegādāties var Madara veikaliņos, Stockmann, Biotēkā un Madara interneta veikalā. Cena 11.50  €.

Dove Invisible Dry 48H antiperspirants ir pirmais Dove rullveida antiperspirants, kurš ir testēts uz 100 dažādām krāsām un neatstāj uz tām baltus traipus. Tas satur ¼ daļu mitrinoša krēma, lai paduses būtu vēl skaistākas. 48 stundu aizsardzība
Viegls, neuzbāzīgs nedaudz ziepjains aromāts, kas nav jūtams uz ādas. Ātri žūst un labi pasargā no svīšanas. 48 stundas uz ādas es gan viņu turēt nemēģināju, bet traipus uz apģērba tiešām neatstāj. Ļoti labs, lēts un iedarbīgs līdzeklis.
Iegādāties var Drogas, Maxima, Rimi u.c. veikalos. Cena ap 4 €.

Kāds ir jūsu mīļākais dezodorants? 

Hello gorgeous!
Dr. Hauschka Sage Mint deodorant has a very uplifting sage and mint blend scent. The consistency is very soothing and reminds me of runny cleansing milk. Protects from unwanted smell for the whole day. I would prefer for it to dry quicker, but otherwise it is great. 

Madara Bio-Active deodorant. It is organic product made by Latvian company called Madara. The aroma is just divine. It smells like a powdery fresh cut bouquet of greens. It provides good protections against unwanted smell. I like it!

Dove Invisible Dry 48H antitranspirant is very effective, very cheap, and very good. It has slight soapy scent. but it disappears quickly. I haven't tried to keep it on my armpits for 48 hours, but it definitely does not stain the clothes. Good one.