Sveikas, daiļās! Pienācis laiks mēneša kosmētiskiem un nekosmētiskiem favorītiem. Oktobra beigas un novembra sākums man bija visai aktīvi. Patīkamas emocijas sagādāja brauciens uz Sicīliju (dažas bildes raksta beigās), tējas un karstas šokolādes dzeršana pie kamīna tumšos vakaros (tumšie slapjie vakari gan man ne īpaši patīk) un, protams, Cosmopolitan Beauty Awards žurnāla pielikuma pāradīšanās veikalu plauktos.
Uz CBA noslēguma svinīgo pasākumu diemžēl netiku, bet ar lielu prieku un interesi izpētīju žurnālu. Visinteresantāk bija uzzināt cik daudz no maniem favorītiem tikuši topā. Es zināju, ka tā varētu būt, bet biju pārsteigta redzēt topā lietas, kuras man galīgi nelikās saistošas. Bet tāpēc jau tāds TOPs ir objektīvāks par viena cilvēka viedokli.
Žūrija: 
Jāsaka, ka diezgan daudz produkti pēc testēšanas palika manā kosmētikas maciņā un pakāpeniski tos noteikti parādīšu blogā. Liels paldies Cosmopolitan redakcijai un Ullai Vaitei personīgi par interesantu pieredzi un lielisku iespēju.

Pie kosmētikas favorītiem!
Dekoratīvā kosmētika:
  • Sonia Kashuk Color Crazed komplekta otiņas. Oh un ah! Lieliska kvalitāte, izcila darbība, fancy izskats ar tirkīzziliem ļoti mīkstiem sariem (otām, kuras ir attēlā, ir dabīgi sariņi). Drīz būs plašāka atsauksme. Una, tu esi vienkārši superīga!  
  • Urban Decay Naked palete. Nav nekāds jaunums, bet toņi ir ļoti piemēroti rudenim, ēnām ir lieliska pigmentācija un noturība. 
  • Kiko Infinity Eyeshadow (tonis 211). Bildē tonis nav īsti korekts, patiesībā tas ir rūsgans dzērveņu tonis ar satīna finišu. Ļoti interesanti izskatās uz plakstiņa un izcili piemērots rudens tēlam.
  • Catrice Ultimate Colour lūpu krāsa (tonis 340 Berry Bradshaw). Jā, jā un vēlreiz jā! Ja vēlies skaistu un komfortablu bordo/plūmju lūpu krāsu, kas turklāt ir ļoti krēmīga un labi pigmentēta, iesaku pameklēt Catrice stendu.
  • Sensai 38° Volumising skropstu tuša. Skropstas ir tik biezas un apjomīgas un dienas laikā nekas nebirst un nesmērējas. Lieliska!
Kopjošā sejas, ķermeņa un matu kosmētika:
  • Phyto Phytokeratine Extreme šampūns ļoti bojātiem matiem un Phyto Phytokeratine Repairing Serum. Šampūns ļoti krēmīgs un labi kopj matus, nesausina. Phytokeratine lietoju kā neizskalojamo matu kondicionieri, tas piešķir matiem koptu izskatu un nogludina pūkas.
  • Stenders Liepziedu dušas želeja (paraudziņš). Ak. Mans. Dievs! Apbrīnojama liepziedu smarža. Noteikti uz palikšanu manos vannas istabas plauktos. 
  • Lush Happy Hippy dušas želeja. Ļoti patīkams un dabisks rūgtenu greipfrūtu aromāts. Var izmantot arī kā šampūnu. Lieti noder, kad gribas kaut ko uzmundrinošu.
  • Kiehl's Creme de Corps Soy Mik & Honey Body Polish. Perfekts ir gan piena un medus aromāts (man asociējas arī ar vaniļu un kokosriekstiem), kas nav pārāk salds, gan arī atbilstoša izmēra un daudzuma skrubējošās daļiņas. Neatstāj uz ādas taukainu plēvi, bet labi mitrina ādu.  
  • Lierac Liftissime Replumping Balm & Contour lūpu un lūpu kontūru krēms/balzams. Lieliski kopj lūpas, neatstājot plēvīti un paildzina lūpu krāsas noturību. 
  • Madara Cellular Nutrients Toning Mist. Labs līdzeklis papildus ādas mitrināšanai. Man patīk arī dabiskais sastāvs un šika jauna dizaina pudelīte. 
  • Iwostin Capillin SPF 20. Dienas krēms ādai ar plīsušiem kapilāriem. Labi mitrina un kopj sakairinātu ādu. Par ilgtermiņa efektu pagaidām spriest nevaru.

Nekosmētiksie favorīti:
Kā minēju pašā sākumā, rudens vakaros man patīk dzert tēju un karsto šokolādi. Godīgi sakot domāju, ka īsta karsta šokolāde veikalos vairs nav pieejama, bet pateicoties lieliskai Mistiskai Annai (Anna, neapvainojies, man baigi iepatikās tas apzīmējums) uzzināju, ka Laimas veikalos (lielākos no tiem, es šo pirku Miera ielā, bet redzēju arī Merķeļa ielā blakus Latviešu Biedrībai) var iegādāties brīnumaino pulverīti, kas jājauc ar karstu ūdeni un saldo krējumu un sanāk īsta bieza karsta šokolāde, nevis kakao. Šokolādi pārdod tādos maisiņos kā bildē. Tikai nenobīsties, cena 10.62 € ir norādīta par kilogramu. Iesaku!

Iestājoties rudenim, pēc tradīcijas sāku dzert grūtnieču vitamīnus (nē, stāvoklī neesmu). Droši vien, tieši pateicoties Pregnasan vitamīniem no Lotos Pharma, šogad izpalika rudens matkritis, par ko neskaitāmi priecājos. Sāku aktīvāk nodarboties ar sportu (līdz kārtējo reizi savainojos. Kā es pamanos būt tik neveikla?) un, lai muskuļiem tiktu pietiekoši daudz barības vielas, lietoju Magnemix Premium kapsulas. Palīdz arī pret krampjiem un nemiera lēkmēm. Jā, minētos vitamīnus man iedeva Lotos Pharma, bet tie tiešām ir efektīvi. Maisā stāv vēl FatBurner un AC Detox, tiklīdz atsākšu sportot, obligāti izmēģināšu un atrakstīšos.
  
Skaistuma kastītes kļūst arvien populārākas arī Latvijā. Pašmāju organiskās kosmētikas zīmols Madara piedāvā Insider's Beauty Box. Šobrīd pieejamas pavasara (par 27.95 €) un pavasara + rudens kastīšu komplekts (37.95 €). Man šķiet, ka ideja par tematiskām sezonālām kastītēm ir kolosāla! Vienīgais mīnuss - pavasara kastīti saņemsi 2016.gada aprīlī, bet rudens - 2016.gada septembrī! Ilgi gan jāgaida, toties Madara sola, ka saņemsi sūtījumus ar sezonas aktuālākajiem un jaunākajiem produktiem, vēl pirms tie nonāk tirdzniecībā. Uzzināsi kosmētikas izstrādes procesa noslēpumus un aktuālākās tendences, kā arī saņemsi vērtīgus pārsteigumus un priekšrocības. Izklausās intriģējoši.

Ja raksti blogu, veido karjeru vai vispār sastopies ar kritiku, ko nav patīkami dzirdēt, iesaku izlasīt rakstu par to kā tikt galā ar kritiku.

Un saldajam nedaudz mūzikas. Es neuzskatu sevi par melomāni, bet, kad strādāju pie datora vai taisu mājas darbus, vienmēr fonā skan radio vai kāds Youtube playlists. Šomēnes īpaši izbaudu Postmodern Jukebox mūziku, kas ir dažādos stilos aranžēti slavenie hīti. Populāra mūzika nav manā gaumē, bet All of me (John Legend cover), Shake it off (Taylor Swift cover ), Halo (Beyonce cover) un Umbrella (Rihanna cover) man ļoti patīk. Īpaši neierasti izklausās Anaconda (Nicky Minaj cover).   

Ak, jā! Ja vēl neapnika šķirstīt un lasīt tad padalīšos ar dažām Sicīlijas bildēm.
Pirmā pieturvieta bija Trapani, kas patīkami pārsteidza ar siltumu, kalniem, zilām debesīm un tirkīzzilu jūru. Bija neierasti redzēt, ka dzīvojamās mājas stāv kraujās tieši jūras krastā. 

Vakarā devāmies uz Erice ciematiņu, uz kuru ved gaisa tramvajs. Lejā - pilsētā bija saulīte, bet Erice mūs satika ar biezu miglu kā īstā spoku pilsētā.

Netālu no Trapani atrodas vairākas krāšņas salas, mēs apciemojām Faginana salu. Bija tik karsti, ka vīrs pat nopeldējās.

Palermo:  
 Atzīšos, ka no sākuma grandiozas ēkas izraisīja sajūsmu, bet pēc laiciņa visas likās vienādas.

Cefalu:

Cefalu bāka:

Syracuse:
Tāds skats paveras pilsētas centrā. Eh!

Un, protams, virs mākoņiem stāvoša Etna:
Sicīlija mums ļoti patika, bet beigās jau ļoti nogurām no tām pilsētām. Visas krāšņas, skaistas, bet tiešām visas šķiet vienādas, tāpēc liels prieks, ka dažas dienas pavadījām pie dabas. 

Tagad tiešām viss. Par ko jums ir labas atmiņas un kas ir kosmētikas favorītos šajā mēnesī?