Some incredible moisturizers for dehydrated skin (Vichy Aqualia Thermal Awakening Eye Balm, Kiehl's Hydro-Plumping Re-Texturizing Serum Concentrate, Eisenberg Pure White All-Over Nourishing Cream, Lierac Hydragenist Moisturizing Resque Balm Oxygenating Replumping - review)

Please scroll down for the English summary

Sveikas, daiļās! Kā jau katru gadu, iestājoties vēsākam laikam un sākoties apkures sezonai, mana āda kļūst atūdeņota. Es nevarētu teikt, ka tā ir sausa šī vārda izpratnē, jo piere, deguns un zods, joprojām intensīvi taukojas, bet es jūtu diskomfortu un velkošu sajūtu, kā arī āda paliek ļoti jutīga un asi reaģē uz temperatūras maiņu, vēju un sausu gaisu. 
Man ir sajūta, ka jo ilgāk es blogoju, jo vairāk dažādus produktus izmēģinu, jo kaprīzāka palieku un jo rafinētākas kļūst produktu izlases. Šodien tikai par četriem, toties absolūti lieliskiem S.O.S. produktiem atūdeņotas ādas kopšanai.  
Sākšu ar Vichy Aqualia Thermal Awakening Eye Balm, kas ir krēms/balzams ādai ap acīm. Vichy radīja dinamisko mitrināšanu ādas aizsargfunkciju uzlabošanai, ūdens noturēšanai epidermā un ūdens iztvaikošanas mazināšanai, ūdens cirkulācijas uzlabošanai ādā. Hialuronskābe iedarbojas nekavējoties un līdzīgi sūklim notur ūdeni ādā. Aquabioryl izveido aizsargkārtiņu uz ādas virsmas un pakāpeniski palielina ādas mitrināšanu. Karagināns - sarkano aļģu ekstrakts rekonstruē ādas aizsargfunkciju. Sastāvā ir arī 15% glicerīna, kas intensīvi mitrina ādu un kofeīns, kas mazina maisiņus ap acīm.
Balzamam ir ļoti neierasta (krēmiem ādai ap acīm) balzama konsistence, proti, nedaudz silikonīga želeja, kas kūst uz ādas un veido gaisīgu maigu satīna pārklājumu uz ādas. Es burtiski jūtu kā āda ap acīm piepildās ir mitrumu. Sausuma izraisītas krunciņas pazūd un āda izskatās svaigāka. Un, jā, sajūtas uzklājot tiešām ir superīgas. Ar nopietnām grumbām tas netiks galā (bet tāds arī nav produkta uzdevums un vēstījums), bet, ja alksti pēc intensīvas acu zonas mitrināšanas - iesaku! Balzamu, pateicoties tā konsistencei, var izmantot arī acu zonas limfas drenāžas masāžai. Priecē, ka produkts ir domāts jutīgas ādas īpašniecēm un tas nesatur smaržvielas un parabēnus. Produktam ir arī ērts un higiēnisks iepakojums ar pumpīti. Viens no labākiem krēmiem ādai ap acīm. 
Sastāvs: Aqua (Water), Glycerine, Dimethicone, Propanediol, Dimethicone/Peg-10/15 Crosspolymer, CI 42090/Blue 1, Caffeine, Sodium Chloride, Sodium Citrate, Sodium Hyaluronate, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Anisic Acid, Chondrus Crispus (Carragenan), Dissodium Edta, Citric Acid, Biosaccharide Gum-1, Polymethylsilsesquioxane.  
Iegādāties var Latvijas aptiekās (cena ap 20 € par 15 ml), Escentual, Cocooncenter.

Kiehl's Hydro-Plumping Re-Texturizing Serum Concentrate radīšanu iedvesmoja dziļi mitrinošas pretnovecošanās dermatoloģiskās procedūras. Gadiem ejot, pavājinās āds spēja saglabāt mitrumu, kas izraisa blāvumu, smalkas krunciņas un nogurušu izskatu. Piesaistot mitrumu no dziļākiem audu slāņiem ādas virsmai var mazināt krunciņas, raupju virsmas faktūru un atgūt jauneklīgu izskatu. Šī inovatīva formula satur spēcīgu augu izcelsmes glicerīna kompleksu, kas darbojas kā dabīgs "mitruma magnēts" un Šiso lapu ekstraktu, kas palīdz mitrumu noturēt ādas virsējos slāņos.   
Kiehl's serumam arī ir diezgan viegla kūstoša balzama konsistence, kas man atgādina glicerīnu, silikoni noteikti arī ir jūtami, bet līdzeklis nekādā gadījumā nav glums un nerada plēves sajūtu uz ādas. Serums ļoti ātri uzsūcas un lieliski draudzējas ar visiem maniem sejas krēmiem. Man patīk Hydro-Plumping koncentrātu lietot tieši dienā, jo nakts laikam varu izvēlēties nedaudz smagākas tekstūras, bet dienai vajag ko ļoti vieglu (kas netaukos ādu), bet intensīvi mitrinošu. Serums momentā tiek galā ar sausiem pleķiem un kārtējo reizi pārliecinājos, ka manas paplašinātas poras uz vaigiem ir tieši ādas atūdeņošanas rezultāts.  
Sastāvs: Aqua (Water), Glycerine, Dimethicone, Propanediol, Dimethicone/Peg-10/15 Crosspolymer, Polymethylsilsesquioxane, Sodium Chloride, Phenoxyethanol, Butilene Glycol, Chlorphenesin, Sodium Citrate, p-Anisic Acid, Dissodium Edta, PEG-10 Dimethicone, Sodium Hydroxide, Adenosine, Perill Ocymoides Extract/Perilla Ocymoides Leaf Extract, Citric Acid.
Iegādāties var Kiehl's stendā u.v. Stockmann. Cena ap 49 par 50 ml.

Eisenberg Pure White All-Over Nourishing Cream ir dziļi nomierinošais mitrinošais krēms, kas ideāli papildina ikdienas kopšanas līdzekļu klāstu, atjaunojot pat visnogurušāko ādu, kamēr guļat. Bellis Perennis ziedu ekstrakts un C vitamīns sniedz efektīvu mitrinošu, antioksidējošu iedarbību un palīdz atgūt vienmērīgu un mirdzošu ādas toni. Svarīgs ādas kopšanas līdzeklis naktij, ar ko vislabāk pabeigt ikvienu ādas Pure White programmu. 90% no sievietēm, kas lietoja Vispārīgi barojošo krēmu, atzina, ka ādas tonis kļuvis vienmērīgāks, mirdzošāks un āda ir nomierinātāka.
Viennozīmīgi pats labākais barojošais krēms! S.O.S. līdzeklis, ja āda jūtas ļoti plāna, trausla, veidojas daudz apsārtumi un sīki izsitumi. No rīta āda izskatās svaiga un atpūtusies, tā ir perfekti mitrināta un pabarota, sejas tonis vienmērīgs. Rezultāts ir redzams jau pēc pirmās lietošanas reizes. Neskatoties uz barojošām īpašībām, krēms ir ļoti komfortabls uz ādas un netauko to. Līdzeklim piemīt viegla neuzbāzīga citrusaugļu smarža. Eisenberg iepakojums ir īsts dārgakmens vannas istabas plauktiņā, jo tas ir perfekti skaists sākot ar burciņu ar sudraba vāciņu un beidzot ar mini spatulu līdzekļa uzklāšanai. Pats krēms arī ir absolūti perfekts. Ja jūti, ka ādai vajag intensīvi barojošu krēmu, bet parasti šādi līdzekļi liekas pa smagu, ieskaties Eisenberg piedāvājumā. Pure White All-Over Nourishing Cream nesatur krāsvielas un smaržvielas.
Sastāvs: Aqua (Water), C12-20 Acid PEG-8 Ester, Caprylic/Capric Triglyceride, Butilene Glycol, Coco-Caprylate/Caprate, Dimethicone, Cetyl Alcohol, Glycerine, Phenoxyethanol, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Potassium Cetyl Phosphate, Carbomer, Phenyl Trimethicone, Alpha-Arbutin, Ascorbyl Glucoside, Titanium Dioxide, Ethylhexylglycerin, Saccharide Isomerate, Sodium Hydroxide, Dissodium Edta, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Limonene,  Chondrus Crispus (Carragenan) powder, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Pentadecalactone, Propylene Glycol, Fagus Sylvatica Bud Extract, PEG-8, Bellis Perennis (Daisy) Flower Extract, Tocopherol, Citric Acid, Bacillus Ferment, Sodium Citrate, Benzyl Alcohol, Citral, Tocotrienols, Elaeis Guineensis (Palm) Oil, Potassium Sorbate, Ascorbyl Palmiate, Lactose, Squalene, BHT, Ascorbic Acid, Lactis Proteinum (Whey Protein), Benzoic Acid, Phytosterols, Lactic Acid.
Iegādāties var Douglas veikalos. Cena 135 par 50 ml.

Lierac Hydragenist Moisturizing Resque Balm Oxygenating Replumping paredzēts lietošanai no 30 gadu vecuma. Hydragenist sērijas līdzekļi mitrina, piesaistot skābekli un atjaunojot ādas apjomu. Bez pretnovecošanās kosmētikai raksturīgās stimulācijas. Laika gaitā ādai sāk pietrūkt skābekļa. Āda kļūst sausāka, zaudē svaigo izskatu. Lierac inovācija radīta, iedvesmojoties no audu oksigenācija tehnikas - komplekss ar biomimētisku skābekli, vernonijas lapām, hialuronskābi, vitamīniem un minerālvielām. Āda tiek dziļi mitrināta, atjaunojas tās apjoms, samazinās grumbas un sīkās rieviņas, sejas āda izskatās svaigāka. Ādas virsmā skābeklis stimulē keratinocītu šūnas, dziļākajos slāņos - stimulē fibroblastu šūnas. Sērijas līdzekļi satur Hydra O2 kompleksu ar hiāluronskābi dažādās koncentrācijās: serums 15%, SOS balzams 10%, nomierinošs mitrinātājs 7%, matējošais mitrinātājs 7%.
Ne velti šo līdzekli Lierac nodevēja par mitrinošu sejas peldi. Ja āda jūtas atūdeņota un trausla, tik sausa, ka parādās nieze vai sūrstēšana, Hydragenist Moisturizing Balm būs labākā izvēle. Balzama tekstūra momentāni iesūcas un veldzē pat vissausāko ādu. Tūlītējs komforts! Balzamam ir viegla augļu/ziedu smarža, kas uz ādas ātri pazūd. Līdzeklis padara ādu samtainu, es varu just vieglu kārtiņu uz ādas, bet tā nav lipīga vai neelpojoša, drīzāk viegls aizsargslānis. No rīta āda ir labi mitrināta un jūtas labi, no diskomforta nav ne miņas. Nepieciešamības gadījumā balzamu var izmantot arī kā intensīvi mitrinošu masku. Smagnēja rozā stikla burciņa izskatās ļoti pievilcīgi. Vienīgais, kas man prasītos pie šādas līdzekļa konsistences un iepakojuma ir spatula (bet to es aizņemos no Eisenberg krēma).  Man bija arī daži seruma paraudziņi un tie man arī ļoti patika, jo serums ir super viegls, bet pamatīgi mitrinošs. Duetā ar balzamu atdzīvinās pat Sahāras tuksnesi. 
Sastāvs: Aqua/Water/Eau, Glycerin, Cyclopentasiloxane, Betaine, Dimethicone, Cyclohexasiloxane, Polyacrylamide, Sodium Hyaluronate, Peg-20 Methyl Glucose, Sesquistearate, Urea, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, C13-14 Isoparaffin, Parfum/Fragrance, Tromethamine, Camellia Oleifera Seed Oil, Jasminum Officinale (Jasmine) Flower Extract, Caprylic/Capric Triglyceride, Dimethicone Crosspolymer, Dimethiconol, Hydrolyzed Sweet Almond Protein, Ceteareth-30, Glycne, Sodium PCA, Laureth-7, Citric Acid, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Juice, Tocoperol, Menthoxypropanediol, Panthenol, Pyridoxine HCI, Sodium Lactate, Vernonia Appendiculata Leaf Extract, Retinyl Palmitate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Pentylene Glycol, Magnesium Silicate, Potassium Gluconate, Magnesium Gluconate, Calcium Gluconate, Copper Gluconate, Zinc GLuconate, Sodium Benzoate, Sodium Salicylate, Chlorphenesin, Phenoxyethanol, Propylene Glycol, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Potassium Sorbate, Sodium Metabisulfite, CI 17200/RED33, CI 14700/RED 4, Sodium Hydroxide, Sorbic Acid.
Iegādāties var Latvijas aptiekās (balzams gan grūti sastopams, es apzvanīju piecas aptiekas un nevienā no tām uz vietas nebija), cocooncenter. Cena katram sērijas produktam ap 55 par 50 ml (serumam 30 ml). Šobrīd Benu aptiekās ir izdevīgs piedāvājums: komplekts krēms + serums maksā 54.99 €, serums sanāk par brīvu! 

Hello, gorgeous! As usual when it is getting colder outside and heating is turned on inside, my skin become very sensitive, reactive and dehydrated. So here is a selction of my SOS treatments for the dehydrated sensitive skin. 
Vichy Aqualia Thermal Awakening Eye Balm, is an eye cream/balm which has unusual (balmy) texture, which soaks quickly into the skin and gives immediate soothing and light protecting coat. I literally can feel how my skin is filled with moisture. The small dehydration lines disappear and the skin looks more fresh. You can use this balm (thanks to its consistency) for the self lymph draining massage. After the application the feelings are just incredible and the packaging is very practical (pump) and hygienic. 
Kiehl's Hydro-Plumping Re-Texturizing Serum Concentrate basically also has balmy texture (you can see, that composition is very similar to the Vichy Eye Balm), I can feel silicons, but the serum is not heavy and not slimy (if this makes any sense) and does not make any film sitting on top of the skin. Serums absorbs very fast and works well with all of the facial creams I have. I like to use Hydro-Plumping Concentrate during the day, because in the night I can use more heavy textures, but in the day my skin needs something light, yet very effective. 
Eisenberg Pure White All-Over Nourishing Cream is defenitely the best nourishing cream I've ever used. SOS treatment for the sensitive and reactive skin which feels very thin and aggrevated. In the morning my skin feels perfecly moisturized and nourished and looks brighter and the skin tone is more uniform. I saw the result just from the first apllication. I like the actual product because it does not make my combination skin produce more oil. It also feels silky and not heavy on the skin. And yes, the packagins also looks like a pure gem. 
Lierac Hydragenist Moisturizing Resque Balm Oxygenating Replumping it is completely clear why Lierac called this product a moisturizing face bath. If your skin feels fragile, dramatically dry  and even itchy,  Hydragenist Moisturizing Balmwill be the best solution. Balmy texture immediately soothes and soaks in moisture even the driest skin. The immediate comfort! The balm has light floral/fruity scent, which disappears quickly after the application. I an feel some light protective film on my skin, but it is nor heavy or greasy. It makes my skin satiny smooth. In the morning my skin feels well moisturized and without any sign or previous discomfort. You can use this product as a mask also for more intensive treatment. Love it!