Sveikas, daiļās! Pirms pāris gadiem māsa no ārzemēm atveda savai draudzenei verbēnas dušas želeju, kuras aromātā es burtiski iemīlējos un sāku meklēt analoģisku produktu, kas pieejams mūsu veikalos. Tolaik tieši atvērās L'occitane veikaliņš Brīvības ielā un es atradu to neierasto brīnišķīgo aromātu! Tāpēc L'occitane zīmols man vienmēr asociējas ar izsmalcinātiem ķermeņa kopšanas līdzekļiem un verbēnas aromātu. 
Ļoti piesātināti un sarežģīti aromāti parādījās L'occitane klāstā sadarbībā ar konditoru Pierre Herme. Mani uzrunā gan neierasti smaržu salikumi, gan ļoti glīti un moderni iepakojumi. Šodien par Jasmin-Immortalle Neroli aromātu.
Svaigs un delikāts Neroli izstaro pārliecinošu vieglumu, apgaismots ar siltu un gaišu salmu puķi no Korsikas. Kombinācijā ar zīdainu jasmīnu, tie atklāj absolūti sievišķīgu un pārsteidzoši, diezgan juteklisko smaržu. Dzirkstošās notis sniedz  negaidītu sajūtu. Vienā dziļā elpā, citrona un petigrena graudu veido valdzinošu garšu, kad tie nonāk saskarē ar rozā pipariem, un sniedz brīzes svaigu gaisu. Šīs buķetes aizraujoša sirds apvieno  jasmīna ziedu notis un  apelsīnu ziedu maigumu ar savvaļas, saldu un tīkamu salmu puķe smaržu no Korsikas. Šajā ziedu aromātā, kas atspoguļo  skaistuma  salas aromātu, ir pamanāmas koksnes un muskusa notis.

Priekš manis Jasmin-Immortale Neroli smaržo pēc svelmainas Vidusjūras reģiona vasaras. Es uzreiz iedomājos Frederick Arthur Bridgman gleznu The Siesta:
Aromāts viennozīmīgi ir silts kā gaiss vasarā Siestas laikā un nedaudz sāļš, jo netālu ir jūra un es dzirdu tās šalkoņu. Šādā karstuma visas gaisā virmojošas smaržas kļūst ļoti piesātinātas, intensīvas. Jasmin-Immortalle Neroli atveras ar citrusaugļu miziņām un rozā pipariem, pēc dažām minūtēm sāļās notis kļūst nemanāmas un es jūtu ļoti maigus saldenus ziedus - dienvidu jasmīnu (tas smaržo nedaudz savādāk par mūsu platuma grādos esošu) un apelsīna ziedus. Pamazām uz ādas paliek neroli eļļas aromāts, nedaudz rūgtens, sauss, ar skaidri saskatāmām koksnes notīm.
Viennozīmīgi iesaku iegriezties L'occitane veikaliņā pasmaržot, jo aromāts ir tā vērts.

Iegādāties var L'occitane veikalos, u.v.Stockmann. Cena 55 € par 75 ml.

P.S. Liels paldies zīmola pārstāvjiem par iespēju izmēģināt rakstā minētos produktus (uzreiz atrunāšos, ka šis fakts nekādā veidā neietekmēja manu viedokli un atsauksmi).