Sveikas, daiļās! Ir vasara - peldkostīmu un pliku dibenu laiks! Ja redzi, ka vajag šo to labot un tikt galā ar kādu apelsīna miziņas efektu, tad, cerams, šajā rakstā atradīsi sev lietderīgu informāciju.
Sākšu ar to, ka vislielāko efektu dod masāžas gan pašmasāža, gan salonu piedāvātas procedūras (medus masāža, limfas drenāža, "gaisa zābaki", LPG un tt.). No vienas masāžas reizes iegūtais efekts ir pielīdzināms speciālā krēma vai gela smērēšanai apmēram mēneša garumā. Jā, pat, ja masāžu veiksi ar parasto pārtikas eļļu, kaut rapšu vai saulespuķu eļļu. Tāpēc es sākšu ar pašmasāžas rīkiem, bet, pirms tam vēlos dot pāris padomus par masāžas tehniku:
  1. Galvenais ir pirmajās reizēs nepārcensties, proti, "neuzmasēt" sev zilumus un asinsizplūdumus, jo no zilumiem tikt vaļā ir grūti un vajadzētu atturēties no masāžas, kamēr zilumi nepāries.
  2. Ja lieto eļļas, tad pēc procedūras labāk ir eļļas pārpalikumus dušā nomazgāt un tad uzsmērēt speciālo krēmu vai eļļu no jauna uz tīras ādas. Šādā veidā toksīni, kuri izies no virsējā tauku slāņa, nenonāks atpakaļ. 
  3. Sāc masāžu ar vieglām augšupejošām kustībām no potītes uz augšu. Tad pārej pie vieglām, bet plašām apļveida kustībām sākot no gurna ārējās daļas un pakāpeniski virzies uz iekšpusi. Ja ir kāds niķīgs "celulīta pikucis", tad, kad āda jau ir iesildīta izmasē to ar smalkām koncentrētām apļveida kustībām. Beigās atgriezies pie plašām un lēnām kustībām, lai nomierinātu asinsriti un ļautu ķermenim saprast, ka procedūra ir beigusies.     
  4. Masāžu var veikt arī par pirkstu kauliņiem. Saliec plaukstu dūrē un masējies ar kauliņiem, kas atrodas starp otro un trešo falangu. Bet. ņem vērā, ka "kauliņi" būs viscietākais, visefektīvākais un tāpēc arī vissāpīgākais masāžas rīks.
Kā jau minēju, sākšu ar pašmasāžas rīkiem:
Koka birste ar dabīgiem sariem (pirku Drogās pirms vairākiem gadiem, bet pieejamas dažādos universālveikalos un arī "Stenders") lieliski der "iesildošai" masāžai, vai pašā pirmā posmā cīņai ar apelsīna miziņas efektu. Tā veicina asins cirkulāciju un darbojas kā skrubis un attīra ādu no atmirušajām šūniņām, tāpēc āda paliek ļoti gluda (slidena). Jāmasē tik ilgi, kamēr āda nekļūs vienmērīgi sārta. Nekādas sāpes vai nepatīkamas sajūtas nesagādā. Kāpēc minēju "pirmo posmu"? Tāpēc, ka pēc pāris nedēļām sapratīsi, ka ar šo birsti ir pa maz un prasās pēc kaut kā stiprāka.  Pēc birstes lietošanas es parasti ieziežu izmasētas zonas ar kādu pret celulīta līdzekli).
The Body Shop SPA FIT masāžas aksesuārs no gumijas (The Body Shop 10.50 €) ir krietni efektīvāks par dabīgām birstēm. Vislabāk strādā kombinācijā ar masāžas eļļu (jebkuru, ber speciālās dos ātrāku rezultātu). Jāsaka, ka ar šo masāžas birsti jādarbojas uzmanīgāk, jo tā var sagādāt sāpes un asins izplūdumus, ja būsi pārāk centīga. Es ieteiktu sākt ar pavisam nelielu spiedienu un pēc sajūtām to pakāpeniski (ar katru reizi, nevis masāžas minūti) palielināt. Jāmasē tik ilgi, kamēr ādas tonis nekļūs vienmērīgi sārts, lai gan pirmajās reizēs var būt tā, ka paliks arī kāds balts pleķis. Es pieturos pie tā, ka nedrīkst pārcensties.
Silikona Brīnumburciņas (Чудо Банка, pieejamas aptiekās, cenas sākot no 5 € par 2 gab.) ir manuāls vakuummasāžas līdzeklis. Uzsmērē eļļu, saspied silikona burciņu, tā piesūksies pie ādas un aiziet! Vakuuma "stiprumu" var regulēt saspiežot burciņu vājāk vai stiprāk. Arī ar burciņām ir svarīgi nepārforsēt un nedabūt asinsizplūdumus. Procedūra līdzinās LPG masāžai, rezultāts neliks ilgi sevi gaidīt, turklāt, burciņas ir ļoti draudzīgas budžetam.
Kā jau minēju masāžu var veikt ar jebkuru eļļu, taču speciālie līdzekļi ļaus acīmredzamu rezultātu sasniegt ātrāk. Dzintars SPA Premium mīkstinoša ķermeņa eļļa ar mango un mellenēm un sildoša masāžas eļļa ar rozā greipfrūtu* (Dzintara veikaliņi, Drogas, Rimi, Prisma un tt. Mīkstinoša ķermeņa eļļa 20.00 €, sildoša ķermeņa eļļa 21.50 €, Dzintara veikaliņos regulāri ir dāsnas atlaides) padara ādu gludāku un masāžas procesu patīkamu, pateicoties saldiem (bet ne šķebinošiem) aromātiem un apziņai, ka sastāvā ir līdz 99% dabisku sastāvdaļu. Jāsaka, ka sildoša eļļa iesūcas lēnāk, bet tieši tāpēc tā ideāli der masāžai, jo ik pēc 3 minūtēm nav jāklāj jauna eļļas porcija. Man pašai ļoti patīk sildošais efekts, tas sniedz papildus relaksāciju un lieliski palīdz un atslābina arī muguras sāpju gadījumā vai pēc sporta pārslodzes. Vienīgai mīnuss ir iepakojumi. Nē, es netaisos runāt par to vai man tie vizuāli patīk vai nē. Lieta tāda, ka iepakojums ir paredzēts ar smidzinātāju, bet, es lietoju 3 dažādas eļļas un pilnīgi visām mazā sprausla, kas palīdz eļļu izsmidzināt, vienmēr izlido ārā. Rezultātā eļļa sāk tecēt pa iepakojumu un tas paliek ķēpīgs un tāpēc iesaku Dzintaram padomāt par šo problēmu. Būtu foršāk, ja iepakojums būtu ar parastu pumpīti (kā ķermeņa losjoniem.
Lielisks vasaras jaunums ir Ādas tvirtumu nostiprinoša līnija no Stenders* (Stenders; skrubis 13.40 €, serums 18.90 €, pretcelulīta masāžas eļļa 13.40 €). Pirmkārt, visi līdzekļi smaržo pēc mohito! Otrkārt, sastāvā ir citrusaugļu un mētras ēteriskās eļļas kā arī kofeīns, kas ir zināmi celulīta apkarotāji. Treškārt, man ļoti patīk tekstūras. Skrubis nav eļļains (beidzot, Stender, beidzot!), toties sastāvā ir glicerīns, kas mitrina ādu un pēc lietošanas uz ādas nepaliek taukaina plēvīte, bet gan viegla atvēsinoša sajūta (pateicoties piparmētrai). Beautyfyl Contours Body Serumam ir viegla losjonam līdzīga konsistence, kas momentāni iesūcas ādā un sniedz atvēsinošu sajūtu un mitrināšanu (tiešām papildus nekas neprasās, kas patīkami pārsteidz, jo mana pieredze rāda, ka bieži vien pretcelulīta serumi mēdz būt sausinoši). Āda tiešām paliek gludāka un tvirtāka. Un arī iepakojumi ir ērti un ar patīkamu mūsdienīgu dizainu. 
Collistar Nourishing Anti-Age Oil-Milk* (Douglas 38.45 €) jeb barojošs pretnovecošanas pieniņam piemīt citrusaugļu (drīzās citrusaugļu miziņu) smarža un burvīga viegla pieniņa konsistence, kas bagātīgi mitrina ādu. Ja tava āda ir sausa, bet tev nepatīk treknie ķermeņa sviesti, tad Collistar produkts būs īsts atradums. Pieniņš ātri (bet ne zibenīgi) iesūcas ādā un padara to gludāku. Tfu-tfu-tfu uz savas ķermeņa ādas es neredzu nekādas novecošanas pazīmes, bet ir forša apziņa, ka tik patīkamam produktam ir arī pretnovecošanas īpašības. Iepakojums ar pumpīti ir ļoti ērts un higiēnisks un tāpēc Nourishing Anti-Age Oil-Milk dzīvo manā sporta somā un tāpēc arī iepakojums ir nedaudz nobružājies.
Ja esi gatava efektīvai cīņai ar celulītu atvēlēt paprāvu summu, iesaku izmēģināt Eisenberg Serum Amincissant Corps (Douglas 89.00 €) un Body Lifting Treatment (Douglas 115.00 €). Eisenberg apgalvo, ka viņi izstrādāja jaunu spēcīgu aktīvo sastāvdaļu sinerģiju, kas ir spējīga iedarboties uz tām problēmzonām, kuras nevar ietekmēt citi ādas kopšanas līdzekļi vai diētas. Un es varu apgalvot ka tā patiešām ir un seruma un krēma kombinācija darbojas kā neviens cits smērējamais līdzeklis. Serumam ir viegla gelveida konsistence un patīkams parfīma aromāts, tas momentāni iesūcas ādā un jau pēc 3 lietošanas reizēm var manīt, ka kāda paliek ievērojami gludāka. Lietojot apmēram 2 nedēļas var manīt, ka samazinās tauku slānis (protams, tajās vietās, kur tas ir visplānākais) un samazinās šķidruma aizture. Vienīgā problēma ir tāda, ka serums nemitrina ādu, bet tāda sajūta, ka tieši otrādi, izsūc no tās visu mitrumu (droši vien tāpēc tas ir tik efektīvs), tāpēc Eisenberg iesaka lietot serumu zem Body Lifting Treatment, kas bagātīgi baro un manāmi savelk ādu. Krēms ideāli der masāžai, jo neiesūcas momentāni. Krēma aromāts gan man atgādina Lee Stafford sausā šampūna aromātu un no šīs asociācijas es netieku vaļā. Krēma un seruma kombinācija tiešām ir ļoti, ļoti, ļoti efektīva, bet nu es jūtos dīvaini, ka dibena serumam teju pa 90 € jāpērk klāt vēl krēms un kombinācija izmaksā teju neto minimālo algu.
Itāļu zīmols GUAM ir pazīstams visā pasaulē ar saviem pretcelulīta un taukus samazinošiem līdzekļiem. Pati varu teikt, ka GUAM vienmēr sniedz to, kas norādīts uz iepakojuma. Manuprāt, visforšākās un ar ātrāko iedarbību ir neskaitāmas dibena maskas. Šobrīd man topā ir GUAM Fanghi d'Alga DREN maska (ap 40 € GUAM tirdzniecības vietās), kas lieliski izvada lieko šķidrumu, samazina tūsku un uzreiz padara gurnus slaidākus, bet ikrus vieglākus. Maska pēc būtības ir jūras mikroaļģu un dubļu mikslis ar ētriskām eļļām un citām vērtīgām sastāvdaļām. Izskatās pēc dubļiem, smaržo pēc dubļiem un jiftīgām ēteriskām eļļām. Maskas paredzētas ietīšanās procedūrām. Manuprāt visefektīvākā maska tieši celulīta mazināšanai un tauku dedzināšanai ir Azione Rapida, par kuru rakstīju šeit. Jāatzīmē, ka lielākai daļai masku ir rakstīts, ka jālieto kopā ar Strengtening Gel (ap 27 € GUAM tirdzniecības vietās) nostiprinošu želeju un to es silti iesaku. Lieta tāda, ka daudzas GUAM maskas rada atvēsinošu vai dedzinošu efektu un, lai šo efektu noņemtu (un tas tiešām ir jādara, ja negribi lai viss niez, kasās, svilst vai salst) ir āda jānomierina un jāatjauno epitēlijs un tieši tam domāts Strengthtening gels. Turklāt, papildus tas pastiprina masku īpašības, mazina celulītu un ūdens aizturi, aktivizē ādas šūnu vielmaiņas procesus. Tam ir gelveida konsistence un viegla kanēļa aromāts. Ir pieejama arī versija ar atvēsinošu iedarbību. Jā, staro citu, ietīšanās procedūru ērtībām iesaku izmantot nevis pārtikas plēvi, bet gan celtniecības veikalos pieejamo palešu plēvi, jo ar lielo rulli ir ērtāk aptīt plašas ķermeņa aprises un mazākas iespējas, ka kaut kas izsmērēsies vai iztecēs un sasmērēs drēbes. Vēl viens foršs palīgs ir GUAM aizsargbikses (pieejamas šeit, 7.50 €), kas veicinās "pirts" efektu un papildus aizsargās drēbes no nosmērēšanas un specifiskiem aromātiem.
GUAM ir arī foršs masāžas krēms Crema Anticellulite (ap 24 € GUAM tirdzniecības vietās), kas paaugstina ādas tonusu un elastību, veicina liekā starpšūnu šķidruma noplūdi. Trekna krēma konsistence, kas ļauj veikt efektīvu masāžu pateicoties tam, ka tik ātri neiesūcas ādā. Krēmam piemīt GUAM produkcijai raksturīgs ēterisko eļļu aromāts. Lietojot regulāri, āda paliek gludāka un samazinās tūska.

*Liels paldies zīmola pārstāvjiem par iespēju izmēģināt rakstā minētos produktus (uzreiz atrunāšos, ka šis fakts nekādā veidā neietekmēja manu viedokli un atsauksmi).

Es ceru, ka kādai pietika spēka to visu izlasīt un atrast kādu sev noderīgu informācijas graudu. Gaidīšu komentārus ar taviem iecienītākiem līdzekļiem cīņā ar celulītu un dažādus padomus.
Lai piedalītos konkursā ieraksti Rafflecopter formā savu e-pastu un vēlams telefona numuru (apsolu nepublicēt).
a Rafflecopter giveaway
Vēlu veiksmi! Sākam!
Konkurss noslēgsies 1. jūlijā 23:59. Uzvarētāju paziņošu sestdien 2. jūlijā. Balvu sūtīšu caur Omniva vai PastaStacija pasta stacijām, ja ir nepieciešamība, varu arī caur Latvijas Pastu. Rīgā var sarunāt tikšanās.