Sveikas, daiļās! Man ir smalki mati, kas ātri taukojas. Bet, staigāt ar netīriem matiem atļauties nevaru, tāpēc izvēle ir vai nu tos mazgāt katru dienu, vai arī lietot sauso šampūnu. Kā varat saprast pēc mana sauso šampūnu pārpilnības raga, es izvēlos otro variantu. Man ļoti patīks, ka piedāvājums Latvijā kļūst arvien plašāks un pieejami diezgan daudz šampūni dažādās cenu kategorijās. Izmēģinot dažādus produktus nonācu pie secinājumiem, ka dārgākie sausie šampūni satur smalkākas pulvera (rīsu cietes) daļiņas un tāpēc mati izskatās tīrāki, taču patēriņš ievērojami palielinās. Kā arī dārgākos produktos parasti ir pieliktas kopjošās sastāvdaļas. Taču gan veiksmīgie, gan neveiksmīgie produkti ir atrodami abās cenu katgorijās. Šajā rakstā es vērtēju tieši katra šampūna attīrošas vai apjomu palielināšanas īpašības, kā arī iepakojuma kvalitāti un lietošanas ērtību. Galu galā summa, kuru katrs ir gatavs maksāt par sauso šampūnu, var būt ļoti atšķirīga.

Kardashian Beauty Take 2 Dry Shampoo. Ļoti smalks pulveris, tāpēc mati tiešām izskatās spīdīgi un tīri kā tikko mazgāti. Strūkla ir laba izmēra un var notēmēt konkrētā vietā.  Taču, ja šampūnu uz kādu laiciņu atstāj plauktā, tad ir riktīgi jāpacenšas, lai pēc tam aerosolu varētu zimantot. Smaržo pēc parfīma. Man netraucē, bet aromāti ir gaumes lieta. Sastāvā melno ķimeņu eļļa, hidrolizēts zīds, E vitamīns, A vitamīns, pantenols. Patēriņš baigi liels.
Cena € 16,45 par 150 ml. Pieejams Douglas.
Vērtējums: ★★★☆☆

Umberto Gianni Cheat Volumising Dry Shampoo satur diezgan smalkas pulvera daļiņas, kas labi attīra matus, bet padara tos nedaudz matētus (kā jau visi baltie šampūni manus teju melnus matus). Viegls un patīkams parfīma aromāts, kas dienas laikā nav jūtams. Sastāvā nav nekādi kopjošie komponenti. Patēriņš vidējs.
Cena  ap € 7 par 200 ml. Pieejams Drogas.
Vērtējums: ★★★★☆
John Frieda Luxurious Volume Dry Shampoo. Šeit es neredzu vispār nekādu pulveri un arī absolūti nekādu efektu uz matiem. Arī iepūšot produktu korķītī, pēc izžūšanas nekas nepaliek. Iespējams, ka man patrāpījās brāķis, kurā aizmirsa pielikt rīsu cieti? Smaržo pēc citrusiem. Sastāvā nav nekādi kopjošie komponenti. Par patēriņu grūti spriest, jo vienmēr pēc viņa sanāk lietot vēl kādu citu sauso šampūnu.
Cena €  par 150 ml. Pieejams Douglas.
Vērtējums: ★☆☆☆☆
 
Batiste Stylist XXL Volume Dry Shampoo*. Pavisam nesen nomainījās formula, tāpēc arī iepakojums neierasts. Jāsaka uzreiz, ka ir jābūt īstam kamikadze, lai Batiste Volume mēģinātu atsvaidzināt matus. Tas tik traki pieķeras matiem, ka dabūt viņu ārā ir teju neiespējami. Vispār, mati šķiet kā sapūsti ar matu laku. Taču XXL Volume lieliski der matu apjoma palielināšanai lietošanai uz tīriem matiem. Vienkārši nedaudz uzpūt pie matu saknēm, sabužini, un seksīgs apjoms turēsies visu dienu. Sastāvā nav nekādi kopjošie komponenti. Patēriņš apjoma uzturēšanai ir pavisam neliels.
Cena  ap € 6 par 200 ml. Pieejams Drogas.
Vērtējums: ★★★★★ (ja lieto apjoma piešķiršanai vai kā texturizing spray) un ★★, ja lieto matu attīrīšanai.
Batiste Blush Dry Shampoo. Man šķiet, ka Batiste sausie šampūni atšķiras savā starpā tikai ar aromātu (izņemot jau pieminēto XXL Volume un divus, kas tomāti tumšmatēm). Blush ir sintētiska augļu/ziedu smarža, Tropical smaržo pēc kokosriekstiem, bet Original pēc svaiguma. Pulveris ir vidēji smalks. Mati izkatās gandrīz kā tikko mazgāti (pēc šampūniem tumšmatēm, tie izskatās tiešām svaigi). Patēriņš vidējs. Sastāvā nav nekādi kopjošie komponenti. Taču priecē, ka Batiste beidzot var brīvi dabūt Latvijā. Un vēl ir prieks, ka Batiste ir daudz ierobežotu izlaidumu produktu ar foršiem aromātiem.
Cena  ap € 6 par 200 ml. Pieejams Drogas.
Vērtējums: ★★★★★

Collistar Magic Dry Shampoo revitalizing (all hair types)*. No uzgaļa nāk ārā vidēji smalkas/smalkas daļiņas. Strūkla ir laba izmēra un var notēmēt konkrētā vietā. Man nebija problēmu ar to, ka pēc lietošanas pudele šņaca. Sampūnam ir viegls aromāts, kas man asociējas ar piedegušajiem marshmallows. Pēc lietošanas mati nav gluži kā tikko mazgāti, jo, acīmredzot baltās daļiņas tomēr paliek matos un atstāj tādu nedaudz matētu virskārtu. Bet, kopumā mati izskatās ievērojami labāk, nekā pirms produkta lietošanas. Sastāvā ir glicerīns, E vitamīns, linsēklu eļļa, pantenols, moringas ekstrakts. Patēriņš vidējs.
Cena € 14,45 par 150 ml. Pieejams Douglas.
Vērtējums: ★★★★☆
Aussie Miracle Dry Shampoo Aussome Volume*. Šis ir līdzīgs Batiste XXL Volume šampūnam, jo tikko apstrādāti mati šķiet, ka ir sapūsti ar laku. Taču, pēc izķemmēšanas mati vairs nav salipuši un lieliski tur formu visas dienas garumā. Nepieciešamības gadījumā matu sakārtojumu var pielabot ar rokām. Mati pēc lietošanas neizskatās gluži kā tikko mazgāti, jo ir viegli matēti, bet izskatās gana labi, lai izietu ārā no mājas. Sastāvā jojobas eļļa. Patēriņš vidējs, ja lieto tikai matu apjomam, tad iepakojums kalpos ilgi.
Cena  € 6,99 par 180 ml. Pieejams Drogas.
Vērtējums: ★★★★★ (ja lieto apjoma piešķiršanai vai kā texturizing spray) un ★★★1/2, ja lieto matu attīrīšanai.
 
Klorane Dry Shampoo with nettle. Kulta klasika un vienīgais aptieku sektora pārstāvis. Smalks pulveris, laba lieluma un viegli regulējama strūkla. Pēc lietošanas mati izskatās tīri, bet matēti (jā, tas pats baltais pulveris). Smaržo pēc zālītēm. Sastāvā silīcijs un nātru ekstrakts. Patēriņš vidējs. Kopumā nav slikts, bet šaubos, ka atkārtoti pirkšu dēļ tā, ka līdzīgas kvalitātes produktu var atrast par zemāku cenu.
Cena € 12,70 par 150 ml. Pieejams aptiekās un Neroli veikalā.
Vērtējums: ★★★★☆
 
Vai esat mēģinājušas kaut ko no pieminētiem sausiem šampūniem? Vai viedokļi sakrīt? Kāds ir iecienītākais sausais šampūns?