Sveikas, daiļās! Es domāju, ka lielākā daļa manu lasītāju zina, ka es izvēlos neputojošus līdzekļus ādas attīrīšanai. Galvenais iemesls ir tāds, ka mana āda pēc attīrīšanas nejūtas sausa un savilkta. Ja kādu interesē vairāk informācijas par manu ādas kopšanu, varat noskatīties šo video (krievu valodā, bet ar subtitriem latviešu valodā). Runājot par pēdējā laika favorītiem ādas attīrīšanā, te viņi ir:
Babe Bi-Phase Micellar Oil* Pēc būtības micelārais ūdens, kam pievienots dažādu eļļu un mitrinošo vielu maisījums. Micelāro eļļu izmantoju ātrai kosmētikas noņemšanai no acīm un lūpām. Es teiktu, ka efekta ziņā ļoti līdzīga klasiskiem divfāžu kosmētikas noņemšana līdzekļiem, bet ar labāku sastāvu. Sastāvā glicerīns 2%, kokvilnas sēklu eļļa 0,80%, kumelīšu eļļa 0,80%, D-pantenols 0,50%. Līdzeklis ļoti ātri noņem pat īpaši noturīgu kosmētiku un mitrina ādu. Kā jau pēc divfāžu līdzekļu lietošanas, uz ādas paliek eļļaina kārtiņa.

Matis Reponse Jeunesse Comfort Cleansing Oil Hidrofīlā eļļa, kas lieliski izšķīdina jebkuru kosmētiku. Eļļa jaklāj uz sausas ādas, jāiemasē un tad jānoskalo. Kontaktā ar ūdeni pārvēršas pieniņā. Nekairina ādu un acis. Eļļai ir patīkams maigs aromāts un zīdaina tekstūra. Priecē fakts, ka sastāvā nav minerālās eļļas. Ļoti ekonomiski lietojas, pietiks ilgam laikam.

Douglas Essential In-Shower Make-Up Remover* Pieniņš kosmētikas noņemšanai, kas paredzēts lietošanai dušā. Un tieši lietošanas veids man ļoti patīk. Līdzeklis ir superīgi ērts lai ņemtu līdzi sporta zālē.  Tas labi attīra ādu no ikdienas kosmētikas. Lai tiktu galā ar īpaši noturīgu kosmētiku, iesaku lietot uz vates diska.

Avene Antirougeurs Redness Relief Dermo Cleansing Milk Kur tad es bez Avene? Uz šo pieniņu var paļauties, kad āda ir īpaši sakairināta vai īpaši jutīga. Pēc konsistences ir kaut kas pa vidu starp pieniņu un gelu. Sastāvā ir nomierinošs Avene termālais ūdens. Labi noņem kosmētiku un attīra ādu, to nesausinot. Pēc šī pieniņa man prasās lietot dvielīti, lai noņemtu līdzekļa paliekas no sejas, bet, pieņemu, ka paredzēts kārtiņu atstāt ādas aizsardzībai. Es gan nezinu priekš kam ir pievienota krāsviela un aromātiska viela pieniņam, kas domāts jutīgai ādai. Bet, kopumā, man ļoti patīk. 

REN Rosa Centifolia No.1 Purity Cleansing Balm Balzamam ir diezgan bieza, bet patīkama samtaina konsistence. Tas nāk no tūbiņas ārā pabiezs, bet, saskaroties ar ādas siltumu, kūst. Tam piemīt burvīgs rožu aromāts un, vispār, šī produkta lietošana man vairāk asociējas ar spa rituālu. Ideāli der sejas masāžai. Balzams lieliski tiek gala ar jebkuru kosmētiku un efektīvi attīra ādu, to nesausinot. Man gan šķiet, ka šis līdzeklis ir vairāk piemērots sausas ādas kopšanai.

Cenas:
Babe Bi-Phase Micellar Oil ap 14 € par 250 ml.
Matis Reponse Jeunesse Comfort Cleansing Oil  ap 30 €  par 200 ml.
Douglas Essential In-Shower Make-Up Remover ap 10 € par 150 ml  
Avene Antirougeurs Redness Relief Dermo Cleansing Milk ap 25 € par 300 ml Latvijas aptiekās un divreiz lētāk cocooncenter.com 
REN Rosa Centifolia No.1 Purity Cleansing Balm ap 30 € par 100 ml (es pirku Igaunijā ILU veikalā, bet ir pieejams arī feelunique un lookfantastic). 

*P.S. Liels paldies zīmola pārstāvjiem par iespēju izmēģināt rakstā minētos produktus (uzreiz atrunāšos, ka šis fakts nekādā veidā neietekmēja manu viedokli un atsauksmi).