trešdiena, 2013. gada 30. oktobris

Aukstās sezonas nepieciešamība - roku krēmi

Hand cream review (Bio2you, Loccitane, Douglas, Cath Kidson, Neutrogena)

Please scroll down for english summary
Sveikas, daiļās! Dienas paliek arvien īsākas, gaisa temperatūras stabiņš nokrīt arvien zemāk, iekštelpās tiek mākslīgi uzturēts siltums. Patiesībā, man patīk šī mājīgā sezona, kad gribas ietīties siltā pledā un pavadīt vakaru lasot grāmatu (vai arī lasot skaistuma blogus). Diemžēl, šim omulīgumam (starp citu - autokorektors piedāvā izlabot "omulīgumam" uz "omu līgumam", taču šoreiz ne omas, ne līgumi mani neinteresē :D ) ir arī negatīvā puse. Proti - āda paliek arvien sausāka (vismaz man). Šodien iztukšoju savu kumodi, lai pastāstītu par saviem atklājumiem roku ādas kopšanā.
Bio2You Organiskais Smiltsērkšķu krēms. Es, laikam, kaut ko nepareizi sapratu. Bet man vienmēr ir likās, ka Bio2You pozicionē savu produkciju kā Latvijā ražotu. Taču uz krēma tūbiņas rakstīts, ka tas ražots Itālijā. Šajā sakarā es jutos nedaudz vīlusies. Jāpiebilst, ka šī nav mana vienīgā vilšanās, runājot par šo produktu, jo roku krēms ir visai viduvējs. Konsistence ķēpīgi-lipīga, mitrina pašvaki, smarža skābena, toties ir eco cert sertifikāts. Piedodiet, bet ar sertifikātu vien nepietiek, lai es šo krēmu iegādātos vēlreiz.

Douglas mitrinošs losjons rokām. Šo produktu dikti slavēja Douglas konsultante. Un jāsaka viņai "paldies", jo krēms ir ļoti labs. Viegla konsistence, ātri iesūcas ādā, labi mitrina. Sastāvā ir šī sviests, sezama eļļa, kanolas eļļa, pantenols. Taču, ja Tev ir jutīgs deguns, brīdinu -  krēmam/losjonam piemīt visai spēcīgs aromāts (man tas asociējas ar Victoria1s secret ķermeņa sviestiem). 

L`Occitane krēmi dažādās variācijās. Manuprāt, cits no cita atšķiras tikai ar aromātu. Taču visās variācijās krēmi ir dievīgi. Bagātīga, bet ne taukaina tekstūra, izcila mitrināšana. Sastāvā šī sviests, glicerīns, linsēklu eļļa, medus, mandeļu eļļa, kokosriekstu eļļa, rozmarīns un vēl daudz citi labumi un nelabumi. Liela aromātu izvēle un var piemeklēt kaut ko pēc savas gaumes (man ir ar peonijām un ķiršu ziediem). 

Cath Kidson krēms (ar rozēm). Rožu smarža ir nepārspējama. Tekstūra ir līdzīga L`Occitane krēmam, tā ir nedaudz biezāka un tāda tā kā uzputota. Ļoti ātri iesūcas ādā un lieliski mitrina. Sastāvā apelsīnu ziedu ūdens, glicerīns, saulespuķu sēklu eļļa, vīnogu kauliņu eļļa, jojobas (vai kā to augu īsti latviski sauc?) eļļa. Es teiktu, ka Cath Kidson krēms ir lieliska (un lētāka) alternatīva L`Occitane krēmam.

Neutrogena Fast Absorbing hand cream, jeb ātri uzsūcošais roku krēms. Tiešām, iesūcas ļoti ātri :) Labi mitrina, smaržo pēc tipiska roku krēma. Sastāva ziņā daudz pieticīgāks par iepriekšējiem krēmiem, taču nebūt nav slikts produkts. Darbā man vienmēr stāv uz galda tieši Neutrogena krēms.

Kur var nopirkt un cik maksā?
Bio2You - Douglas, Drogas, Kolonna; cena ap 6,50 Ls ~ 9,5 EUR par 100 ml.
Douglas krēms - Douglas; cena galīgi izlidoja no galvas (man šķiet kaut kas ap 2 ls) par 50 ml.
L`Occitane krēmi - Stockmann, interneta veikali; cena ap 6,50 Ls ~ 9,5 EUR par 30 ml.
Cath Kidson saņēmu dāvanā, bet cik zinu, to var iegādāties Kolonnā un interneta veikalos; cena   6,50 Ls ~ 9,5 EUR par 100 ml.
Neutrogena - Drogas; cena 2,50-3 Ls ~ 4 EUR.

Kādi ir jūsu mīļākie roku krēmi?

English summary: 
Hello gorgeous! Today I am going to share my thoughts about hand creams.
Bio2You organic seabuckhorn hand cream is just awful. Not moisturizing at all, sticky consistency, sour smell. It has eco cert certificate, but this certificate is definitely not enough to make me buy this product again. I was quite impressed by Douglas hand cream. It absorbs very quickly and moisturizes my hands very well. I have to say that the scent is quite strong, but I love it, and the cream too! The other creams  I love are  L`Occitane creams in different variations. They are just divine! They contain shea butter, glycerin, honey, almond oil, coconut oil, rosemary and other good (and not so good) stuff. Cath Kidson hand cream with rose is also amazing. It smells like roses :) It has good moisturizing properties and pretty good composition (ingredien list). I think this is good (and cheaper) alternative for L`Occitane creams. Neutrogena Fast Absorbing hand cream  absorbs really fast. Good moisturizing properties. Smells like typical hand cream. The composition is not so amazing, but it is still a good product. I always have a tube of Neutrogena cream in my work desk.  




svētdiena, 2013. gada 27. oktobris

DIY griestu lampa (DIY dandelion lamp)

Sveikas, daiļās! Dienas paliek arvien īsākas (un pēdējās dienas arī tumšākas). Man šādā laikā neko negribas darīt, gribu būt kaķis:
Bet ar laiku arī gulšņāšana apnīk, tāpēc piedāvāju uztaisīt kaut ko lieltderīgu, es sāku ar lampu :D Patiesībā, ideālas lampas meklējumos apstaigāju ļoti daudz veikalus, bet tā arī neatradu to, ko vēlējos. Tāpēc izdomāju uzmeistarot pati. Gala rezultāts:
Kas ir nepieciešams: kreppapīrs (bet tāds biezāks), šķēres, šablons aplīšu izgriešanai, zīmulis, līmes pistole + termolīmes stienīši, lampas sagatave (es pirku k-rauta veikalā)
Ļoti atvainojos par ražošanas procesa bilžu kvalitāti - telefona bildes.
Man vajadzēja vienu lampas pamatni, kādus piecus kreppapīra rullīšus, pāris līmes stienīšus un daudz laika :D Kopējās izmaksas ap 15 Ls
P.S. Pēc tam pie lietas ķerās vīrs un uztaisīja visu pārējo, kas nepieciešams, lai lampa darbotos :D
Ko jūs domājat par DIY un mājas smukumlietu rakstiem?

ceturtdiena, 2013. gada 24. oktobris

Essence Cream to Powder Blush, jeb krēmveida vaigu sārtums

Sveikas, daiļās! Essence krēmveida vaigu sārtums nonāca pie manis jau sen, bet tā arī nav sanācis uzrakstīt atsauksmi par šo lielisko produktu.



Mans sārtums ir tonī 02 Floras Glam. Izskatās pa spilgtu? Jau kādu laiku atpakaļ nonācu pie secinājuma, ka spilgti neona toņi (vismaz un manas ādas) izskatās visdabiskāk.
Uz rokas:
Uz sejas:
Vai nav dievīgi? :)
Saskaroties ar ādu sārtums pārvēršas pūderī (par ko saka arī produkta nosaukums). Lieliski turas savā vietā visas dienas garumā :) Sārtums lieliski klājas un viegli iztušējas. Man vairāk patīk uzklāt Essence sārtumu ar pirkstiem, bet lieliski klājas arī ar stippling otu.
Pieejams Drogās.

pirmdiena, 2013. gada 21. oktobris

Lieliskas kosmētikas otas par labām cenām!

Sveikas, daiļās! Kā jau kārtīgs make up geek, esmu teju vai traka uz kosmētikas otiņām. Regulāri uziet kāre iegādāties kaut ko jaunu, kaut ko neredzētu, kas būs labāks par visu, kas jau ir mājās :D Es jau sen atradu Zoeva veikalu, bet bēda bija tāda, ka nebija piegādes uz Latviju :( Taču šī netaisnība nu ir labota! Tagad Zoeva produkcija ir pieejama arī mums :) Es, protams, uzreiz pasūtīju sev šo to :)

Paciņa atnāca ļoti ātri (mājaslapā bija rakstīts, ka paciņas sūta ar DHL, taču lapiņu saņēmu no Latvijas Pasta eksprespasta. Vīrs paskaidroja, ka DHL ir Deutche Post). Ļoti kārtīgi un skaisti  sapakota (uzreiz atvainojos par telefona bildēm) :
Pasūtīju 6 otiņas un pigmentu:
Kā redzams katra otiņa ir iepakota individuālā maciņā (daudzreiz lietojamā).
Manas otiņas:
No kreisās uz labo pusi: 228, 227, 225 un 231.
Paldies "Lapsai" par komentāru :) Atradu mājaslapā info ka 225 ota ir no vāvere sariņiem, bet 227, 228 un 231 no kazas :)
Jāsaka, ka kvalitāte ir superīga un 227 otiņa ir apbrīnojami līdzīga MAC 217:
MAC 217 kreisā pusē (netīra) un Zoeva 227. 
Kvalitāte arī ļoti līdzīga. Zoeva otiņa ir tikpat pūkaina, nemet sarus, viegli kopjama, superīgi uzklāj un iztušē acu ēnas. Varbūt (vēlreiz atkārtoju - varbūt) Zoeva otiņai ir pavisam-pavisam nedaudz cietāki sariņi.
Mazgāšanas laikā tumšās otas nedaudz iekrāsoja ūdeni violetu (bet tas bija tikai pirmās 2 mazgāšana reizes). Pēc mazgāšanas visas otiņas, izņemot 231 atguva sākotnējo stāvokli. 231 otiņa kļuva pūkaināka un pazaudēja savu spico formu. Ar Nr 231 es esmu vismazāk apmierināta, jo tā ir arī pacieta - skrāpē plakstiņu. Toties pārjās otiņas ir ideālas! Pačukstēšu, ka māsai pasūtīju arī 315 (liekto lainera otu) un 330 (lūpu otiņu). Lainera otiņa māsai ļoti patika, bet lūpu otiņa tāda...nekāda. Sariņi pārāk gari un mīksti, arī metāla vāciņš kārtīgi neturas un krīt nost.
Cenas visām no manis pieminētām otiņām ir vienādas - 6,20 EUR. Vai nav fantastiski?! Superīgas otiņas par 4,50 Ls gabalā! Pačukstēšu, ka kvalitātes ziņā otiņas nav sliktākas par MAC un Sigmu. Turklāt paciņu sūta no Vācijas, līdz ar to nav jāmaksā papildus nodoklis. Fantastika!
Īsāk sakot - esmu sajūsmā par Zoeva otiņām un iesaku visām!
Piegāde uz Latviju maksā 7,5 EUR
Plašā klāstā ir arī ēnu paletes, pigmenti, vaigu sārtumi, laineri, skropstiņas un vēl visādi štruntiņi :) 
Links un pašu interneta veikalu Zoeva.
Vai esi kaut ko sūtījusi no Zoeva? Kā patika?

piektdiena, 2013. gada 18. oktobris

Labākais, kas ir noticis ar maniem matiem

Sveikas, daiļās! Sākšu ar to, ka gribu atvainoties par ilgu klusuma periodu - bija sakrājušies daudz darbiņi. Ceru, ka turpmāk varēšu veltīt vairāk laika skaistumlietām :)

Mani mati ir smalki, kādu pusgadu nav krāsoti, viļņaini, vai pat , drīzāk, sprogaini. Kā jau sprogaini mati, tie mēdz būt sausi galos, taču (kā jau smalki) mēdz ātri taukoties pie saknēm. Tāpēc izvēlos līdzekļus, kas nepadara tos smagus un nesausina. Pavasarī un rudenī mēdzu iziet kādu vitamīnu kursu, lai pabarotu matus "no iekšpuses", kā arī piepērku kādu līdzekli, kas stimulē matu sīpoliņus. Šeit būs mani visu laiku mīļākie līdzekļi: 
Rene Furterer Forticea Stimulating Shampoo, jeb stimulējošs šampūns. Šampūns jauki smaržo pēc ēteriskām eļļām un satur eļļu "pērlītes". Jāsaka, ka 90% "pērlīšu" vienkārši tiek aizskalotas notekā :D Šampūnu ir jātur matos 1-3 minūtes, pa šo laiku sākas neliela kņudēšana (kas nav nepatīkama) - tiek kairināti matu sīpoliņi, tiem pieplūst vairāk asiņu, kā rezultātā mati tiek vairāk apgādāti ar barības vielām. Aprakstā minēts, ka šampūns cīnās ar matu izkrišanu. Es šaubos, ka viens pats šampūns var sniegt kādu acīmredzamu efektu, taču kombinācijā ar Rene Furterer Complexe 5 - Essential Treatment (stikla pudelīte bildes labajā pusē) efekts, tik tiešām, ir labs! Essential Treatment ir eļļu maisījums, kas smaržo pēc citrusaugiem. Biju pārsteigta cik šī eļļa ir "plāna" - nemaz nav riebīgi taukaina. Līdzekli jālieto 5-10 minūtes pirms matu mazgāšanas. Liels pluss, ka līdzeklis bez problēmām izskalojas ar vienu mazgāšanas reizi (man ļoti nepatīk līdzekļi, pēc kuru lietošanas, mati jāmazgā 3-4-5 reizes. Manuprāt, tas tikai sausina matus, bet no paša līdzekļa vairs nekas nepaliek). Lietojot Rene Furterer kombināciju, parādījās ļoti daudz jauni matiņi :)

Kerastase Age Premium Bain Substantiv (šampūns) un Kérastase Age Premium Masque Substantif (maska). Izvēlējos Age Premium sēriju, izlasot ļoti daudz pozitīvas atsauksmes internetā un neesmu vīlusies :) Līdzekļi domāti novājinātiem matiem. Tie piešķir matiem lielisku apjomu, tos nesausinot. Satur veselu virkni visādu labumu un (uzmanību!) UV filtrus! Sērijas aromāts ir mazliet "parfīmerīgs", bet negatīvas emocijas neizsauc :) Mati pēc lietošanas ir kupli un apjomīgi :) Jāpiebilst, ka, mistisku iemeslu dēļ, no šīs sērijas līdzekļiem mani mati sprogojas visvairāk. 

Favorītos jau "iesēdies" Phyto 7 matu krēms, kas lieliski mitrina matus (aukstā laikā un apkures sezonā īpaši aktuāls produkts). Pilna atsauksme ir šeit, tāpēc detaļās neieslīgšu.
Lieliski mitrina matus arī kokosriekstu eļļa (man no CocoCare). Šo eļļu lietoju uz nakti (netīros matos) un no rīta izmazgāju ar šampūnu. Kā jau pieminēju, man nepatīk līdzekļi, kurus grūti izskalot. Pēc nakts lietošanas eļļa izmazgājas ar vienu reizi. (Neaizmirsti uzlikt dvieli uz spilvena, savādāk spilvendrānu gan ar vienu reizi neizmazgāsi).

Lai matu sakārtojums turētos ilgāk un mati ilgāk saglabātu "svaigumu", lietoju OSMO Extreme Volume Root Lifter. Proti, piesakņu pacēlājs :) esmu mēģinājusi daudz līdzīgus produktus, taču visvairāk patīk tieši OSMO. Galvenokārt, tāpēc, ka mati saglabājas tīri ilgāk! Savus smalkos matus mazgāju katru dienu. Taču, lietojot Extreme Volume Root Lifter, mati izskatās tīri un apjomīgi arī otrā dienā. Patīk arī, ka mati nepaliek "kraukšķīgi" un lipīgi, kas, diemžēl, ir bieža parādība apjoma līdzekļiem.
Nevaru nepieminēt matu ķemmītes, kuras lietoju galvas masāžai. Var lietot gan tāpat, gan kopā ar eļļu vai šampūnu (lai vēl dziļāk attīrītu galvas ādu).

Atgriežoties no atvaļinājuma saņēmu daudz komplimentus no kolēģiem par kupliem un krietni ataugušiem matiem. Mati, tik tiešām, sākuši augt krietni ātrāk pateicoties Phyto Phytophanere vitamīniem. Taču, jāsaka, ka efekts neparādās uzreiz. Manāmu efektu pamanīju pēc 3 mēnešiem no vitamīnu kursa sākuma. Jāpiebilst, ka arī apjoma palielinājumu šie vitamīni nesniedz (vismaz man) - tikai garumu. Ja gribas palielināt tieši matu apjomu, iesaku lietot Ladee Pregna vitamīnus (kas domāti grūtniecēm). Kādu laiku atpakaļ sastapos ar stipru matu izkrišanu (stresa un veselības problēmu dēļ). Pastāstīju savai superjaukai frizierei un viņa ieteica izmēģināt tieši grūtnieču vitamīnus. Uz dullo nopirku šos un biju sajūsmā! Jau pēc mēneša matu izkrišana samazinājās, bet pēc 3 mēnešiem varēja redzēt ataugušus jaunos matus.
Huh! Atvainojos, ka tik gari :) Vai esat lietojušas kaut ko no maniem favorītiem? Kā patika? Kādi ir jūsu favorīti matu kopšanā? :)