ceturtdiena, 2014. gada 30. janvāris

Dehidratētas ādas kopšana

Skincare for dehydrated skin

Please scroll down for the english summary.

Sveikas, daiļās! Manas ādas stāvoklis ļoti mainās atkarībā no sezonas un laika apstākļiem. Vasarā tā ir taukaina, bet ziemā kombinēta uz sauso pusi. Tāpēc blogā ir raksti par visiem ādas tipiem. Šodien pastāstīšu par līdzekļiem, kurus esmu mēģinājusi, lai glābtu atūdeņotu ādu.


Vichy Aqualia Thermal UV - Fortifying & Protecting 24Hr Hydrating Care SPF25. Šis inovatīvs losjons satur Activ Hyaluronine™ (hialuronskābes un Lipidure polimēra komplekss), kas ilgstoši mitrina ādu. Aktīvais komplekss ir ievietots mikro kapsulās, tāpēc vielas izdalās nepārtraukti. Losjons stiprina ādas dabīgās aizsargspējas un nomierina ādu. Līdzeklis ir bagātināts ar Vichy termālo ūdeni, kas momentāni atvēsina ādu, mazina iekaisumu un velkošu sajūtu. Losjons kūst uz ādas, neatstājot taukainu vai lipīgu plēvīti. Pirmkārt, šo bagātīgo krēmu es, nu dien, nesauktu par losjonu. Tas, tiešām, kūst uz ādas, bet nekādu momentāno atvēsināšanu, mitrināšanu un vispār gandarījumu es nejūtu. Vasarā, ļoti ātri pēc uzklāšanas, mana seja sāka traki spīdēt, ziemā seja arī spīd, bet mitrināšanas ir krietni par maz. Domāju, ka tas varētu būt saistīts ar krēma dīvaino tekstūru. Dīvainu tāpēc, ka tā ir bagātīga un sausa vienlaicīgi, pilnīgi kā krēmiem ar augstu SPF faktoru. Pie produkta pozitīvām īpašībām varu minēt neitrālo smaržu un higiēnisko iepakojumu ar pumpīti. Jocīgais produkts jau aizceļoja pie draudzenes, redzēsim, ka viņai veidosies attiecības ar krēmu. Pēdējā laikā pamanīju, ka man vispār neiet ar Vichy produkciju. Nav tā, ka produkti ir tik slikti, lai es tos mestu ārā, bet atkārtotai pirkšanai arī kandidātu nav (izņemot dezodorantu). 
Tikko, rakstot sastāvu, sapratu, ka šī sviests (Butyrospermum Parkii), acīmredzot veido krēma bagātīgo tekstūru. Priekš sevis esmu sapratusi, ka tieši šī sviests sejas produktos manai ādai nepatīk :( Dīvains likās arī fakts, ka krēmā ir smaržvielas, jo es nesauktu produkta aromātu par īpaši patīkamu (lai gan par nepatīkamu arī nesauktu). Un, galu galā, tā taču ar aptieku kosmētika! Priekš kam vispār vajag likt smaržvielas?

Sastāvs: Aqua, Dimethicone, Glycerin, Octocrylene, Butyrospermum Parkii, Butylmethoxydibenzoylmethane, Drometrizole Trisiloxane, Hexyldecanol, Hexyldecyl Laurate, Terephthalylidene Dicamphor Sulfonic Acid, Sucrose Stearate, Silica, Poly C10-30 Alkyl Acrylate, CI 77891, Stearic Acid, Mica, Triethanolamine, Dimethiconol, Methylparaben, Sodium Polyacrylate, Sodium Hydroxyde, Sodium Chloride, Sodium Hyaluronate, Cellulose Acetate Butyrate, Aluminium Starch Octenylsuccinate, Phenoxyethanol, Tocopheryl Acetate, Disodium EDTA, Ammonium Polyacryldimethyltauramide / Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Propylparaben, Caprylyl Glycol, Xanthan Gum, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Butylparaben, Polyphosphorylcholine Glycol Acrylate, Polyvinyl Alcohol, Butylene Glycol, Parfum (Fragrance).

Avene Hydrance Optimale Light krēmi (parastais un ar SPF 20). Ļoti viegla tekstūra un dziļa dehidratētas ādas mitrināšana, tajā pašā laikā, nepārslogojot to. Meiboserin ierobežo Avene termālā ūdens iztvaikošanu no ādas, bet Lipomucine (patentētais komplekss) palīdz termālam ūdenim nokļūt dziļāk ādā un atjauno ādas hidrolipīdo slāni. Sebumu absorbējošas kapsulas regulē tauku izdalīšanos, nodrošinot matējošo efektu. Tieši tāpēc šis krēms ir ideāls normālai/kombinētai ādai. Droši vien visas manas lasītājas un dāmas no forumiem, kur mēdzu apgrozīties, zina, ka Hydrance Optimale Light ir mans pats mīļākais krēms. Tāpēc centīšos īsi aprakstīt savu favorītu un vairāk spriedelēt tieši par sastāvu un atšķirību starp klasisko un SPF versiju. Klasiskam krēmam ir ļoti viegla, bet ne ūdeņaina tekstūra. Uzklājot uz ādas, es burtiski jūtu, ka āda piepildās ar dzīvīgo mitrumu :D Aromāts ir patīkams, bet var just, ka tas ir pielikts mākslīgi. Āda pēc lietošanas ir gluda un samtaina, spīdēšana ilgstoši kontrolēta (ziemā dienas laikā spīdēšana tā arī neparādās). Visas dienas garumā āda ir mitrināta un nav ne mazāka diskomforta. SPF versija ir pavisam mazliet "baltāka" dēļ paša SPF. Līdz ar to krēms iesūcas mazliet ilgāk. Es dievinu tieši šo krēmu, jo nav pat ne mazāko mājienu tekstūrā par SPF klātbūtni (ja esi lietojusi ikdienas krēmus ar SPF, noteikti saproti par ko iet runa). Jā, atšķirību starp šo un klasisko versiju var manīt, bet tā ir pavisam minimāla! Avene Hydrance Optimale mīluļos ir arī dēļ sava superīgā sastāva. 71% veido tieši Avene termālais ūdens. Sastāvā ir safloras eļļa, kas ir viegla un bagāta ar linolskābi (līdz pat 80%), kas lieliski mīkstin un baro ādu. Linolskābe uzlabo kapilāru elastību un tai piemīt ļoti augstas iesūkšanās spējas. Safloras eļļa neaizsprosto poras, tādēļ piemērota ādai ar noslieci uz taukošanos, kā arī kombinētai ādai- īpaši ziemā, kad apkures sausais gaiss un temperatūras svārstības padara ādu sausu un īpaši kopjamu. Sastāvā ir arī seboregulējošās kapsulas, kas kontrolē tauku dziedzeru darbību. Īsāk sakot, tikko sapratu, ka es mīlu šo krēmu vēl vairāk :D

Sastāvs (krēmam bez SPF) : Avene Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Carthamus Tinctorius Oil, Cyclomethicone, Sucrose Stearate, Glycerin, Butylene Glycol, Sucrose Distearate, Polymethyl Methacrylate, Benzoic Acid, Betasitosterol, BHT, Carbomer, Chlorphenesin, Disodium EDTA, Parfum (Fragrance), Glycine Soja Extract, Hydrogenated Coco-glycerides, Lecithin, Phenoxyethanol, Poloxamer 188, Sodium Chondroitin Sulfate, Sodium Hydroxide.

Bioderma Hydrabio Moisturising Mask (mitinoša maska) ir pirmā maigā, mitrināšanu nodrošinošā maska ar Aquagenium. Šis patentētais bioloģiskais komplekss stimulē ādas šūnu spējas radīt ādas līdzsvaram nepieciešamo mitrumu ādas dziļumā un noturēt to virsējā slānī. Dabiskais patentētais komplekss paaugstina ādas tolerances slieksni. Ilgstoši mitrināta āda atgūst komfortu un kļūst mīksta un mirdzoša. Par šo masku man jau bija negatīva atsauksme šeit. Jāsaka, ka salīdzinoši nesen Biodermas produkcija kļuva pieejama Lielbritānijā un blogeres spiedz sajūsmā no šis maskas. Tāpēc izdomāju iedot produktam otru iespēju. Šoreiz maska neizraisīja nedz kņudēšanu, nedz dedzināšanu, taču dižo sajūsmu arī neizraisīja. Pirmais, ko gribu teikt, ir fakts, kā, acīmredzot, maska neder izteikti atūdeņotai ādai. Otrkārt, maska nav diez ko patīkama uz sejas (sajūta tāda, it kā es būtu ietinusies polietilēna plēvē). Treškārt, solīto komfortu un ādas "mirdzēšanu" es tā arī nesagaidīju. Maska nav galīgi slikta un kaut kāda mitrināšana jau ir, bet kaut kā mani šis produkts galīgi neuzrunā.
Sastāvā no labām lietām es redzu tikai glicerīnu, ābolu sulu (godīgi sakot, nezinu, ko tieši dara ābolu sula) un aļģu ekstraktu, kurš gan ir pieklīdis sastāva beigās. Acīmredzot, tāpēc, nekādu "wow" no maskas tā arī nesagaidīju.  
Sastāvs: Aqua, Glycerin, Cyclomethicone, Dicaprylyl Ether, Dimethicone, Xylitol, Alcohol Denat., Glycol Palmitate, Corn Starch Modified, Arachidyl Alcohol, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Niacinamide, Anhydroxylitol, Rhamnose, Mannitol, Fructooligosaccharides, Cyclopentasiloxane, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Behenyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Titanium Dioxide, Arachidyl Glucoside, Xanthan Gum, Hexyldecanol, C30-45 Alkyl Cetearyl Dimethicone Crosspolymer, Alumina, Xylitylglucoside, Stearic Acid, Caprylic / Capric Triglyceride, Laminaria Ochroleuca Extract, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben, Parfum (Fragrance).

Un vēl viens uzmanības cienīgs līdzeklis, kas bija kautrīgs un paslēpās bildēšanas laikā ir Avene termālais ūdens (spreja veidā). Termālo ūdeni var lietot simts veidos, daži no tiem: uz bērnu dupšiem, iekaisumi, žiletes atstāti nobrāzumi, pēc epilācijas, lai nostiprinātu kosmētiku, uz apdegumiem, apsārtums, pēc  sporta, karstā laikā, sausā laikā, ceļojumos. Lasot par Āzijas ādas kopšanas sistēmu, vairākos avotos bija minēts, ka pēc mazgāšanas sejas āda sāk zibenīgi zaudēt mitrumu. Pēc 30 sekundēm jau 50% no ādas mitruma ir prom un pēc 2 minūtēm vispār nekas nav palicis. Tāpēc ieteicams lietot mitrinošos losjonus vai termālā ūdens sprejus, lai mitrinātu ādu pirms krēma uzklāšanas. Pēc izjutām āda tiešām ir labāk mitrināta un krēms iesūcas labāk. Kā arī patīkama migliņa ir mans pamošanās rituāls. Man patīk tieši Avene termālais ūdens, tāpēc, ka tas ir ļoti efektīvs un tāpēc, ka tam ir ļoti smalks smidzinātās, proti, no iepakojuma nāk ārā īsta migliņa, nevis pilieni. Iesaku!

Kur iegādāties un cik maksā? 

Vichy Aqualia Thermal UV - Fortifying & Protecting 24Hr Hydrating Care SPF25 - Escentual. Cena 21 Eur par 50 ml.
Avene  Hydrance Optimale Light - Escentual vai Feelunique. Cena 17 Eur par 40 ml.
Bioderma Hydrabio maska - Escentual. Cena 18 Eur par 75 ml.Avene Thermal Spring Water - Stockmann (es pirku trako dienu laikā pa ~8,50 Eur).
Visi līdzekļi ir pieejami arī Latvijas aptiekās, lielākoties par augstākām cenām. 

English summary:
Hello Gorgeous! My skin gets dehydrated during cold winter time. So today about the skin care for dehydrated skin. Vichy Aqualia Thermal UV - Fortifying & Protecting 24Hr Hydrating Care SPF25 is definitely not one of my favourites. It has quite weird texture. It is like rich and dry at the same time. Also I don`t feel any moisturizing properties of this cream. It melts into the skin and absorbs quickly, but it does nothing. Avene Hydrance Optimale Light (with and without SPF 20). I love both versions. It sinks into my skin and I can literally feel how my skin drinks! The texture is so light but so moisturizing. These two pretties are the best moisturizers I`ve ever tried. Bioderma Hydrabio Mask has some moisturizing properties, but I am not impressed. The most negative about it is the fact that when I got the mask on I feel like I am wearing polyethylene film of my face. Not the best moisturizing mask to try out.


svētdiena, 2014. gada 26. janvāris

Zīmuļveida acu ēnas: Clinique, Max Factor un Rimmel

Sveikas, daiļās! Es esmu guļava. Man nepatīk celties 10 minūtes agrāk, lai kaut ko izdarītu. Bet, nepaēst brokastis, neizdzert rīta tējas krūzi un neuzkrāsoties es nevaru. Drīzāk visu nokavēšu, bet atnākšu paēdusi un kaujas gatavībā :D Acu ēnas ir mans must have ikdienas makijāžā. Nezinu kāpēc tā ir. Bet bez ēnām jūtos kaut kā ne tā. Pēdējā laika atklājums ir zīmuļveida acu ēnas. Klājas apbrīnojami ātri un vienkārši, neko diži nevajag plūdināt. Jau sen gaidīju, kad Latvijā pārārdīsies Clinique Chubby Stick ēnas. Zināju, kuru toni uzreiz ņemšu. Kādā no Stockmann katalogiem ieraudzīju, ka beidzot ir! Liels bija mans pārsteigums un neapmierinājums, kad pārdevēja man paziņoja, ka kārotais tonis (vismaz šobrīd) Latvijā nav. Ātri vien sapratu, ka Eiropā šis brīnumainais taupe tonis ir retums un sūtīju no ASV (caur ebay). Kamēr gaidīju, kad atnāks paciņa, no asos pasūtīju Lielbritānijas blogeru izslavēto Rimmel London Scandaleyes Shadow Stick un Drogās uz atlaidēm iegādājos Wild Shadow Pencil. Atvainojos par tik garu ievadu :D 


Tad nu šeit atsauksmes:
Clinique Chubby Stick ir pats patstāvīgākais produkts no trijotnes, jo noturība ir lieliska arī bez bāzes (un man ir taukaini plakstiņi). Ar bāzi ēnas ir neuzvaramas (bet nekādu problēmu noņemt ar kosmētikas noņēmēju). Tonis 02 Lots o' Latte ir tīrs (bez lillā vai dzeltena apakštoņa) taupe (vai šim vārdam ir latviešu valodas tulkojums vai analogs?) ar satīna finišu, ko nebiju gaidījusi no šāda veida ēnām. Produkts ir izskrūvējams, tāpēc spicēšana nav vajadzīga. Ja vēl kādai ir kāre tieši pēc šī toņa, iesaku ieskatīties Douglas veikalos Colistar produkcijā (viņiem ir ļoti līdzīgs tonis). Toņu pieejamība atšķiras no valsts. Cik precīzi un kādi toņi ir Latvijā, es nemācēšu pateikt. 
Clinique Chubby Stick 02 Lots o' Latte darbībā:
Rimmel London Scandaleyes Shadow Stick tonī 002 Bulletproof Beige patiesībā ir zelta tonis ar mazliet rozā nokrāsu un tāpēc vēsu apakštoni. Spīdīgs, bet bez gliteriem. Lieliski noder dienām, kad gribās "svaigāku" skatienu. Citreiz mēdzu uzklāt tikai iekšējos acu kaktiņos. Pēc uzklāšanas ēnas diezgan ātri "nosēžas", bet, ja ir vajadzība, mierīgi var paspēt iztušēt. Ēnas ir ūdensnoturīgas uz bez bāzes kalpo visu dienu. Zīmuli bez problēmām var uzspicēt ar lielu kosmētisko zīmuļu asinātāju  Pieejami 5 toņi. 
Rimmel London Scandaleyes Shadow Stick tonī 002 Bulletproof Beige darbībā:
Max Factor Wild Shadow Pencil tonī 05 Caramel Rage ir taupe, kas "nosēžoties" paliek mazliet tumšāks un vēsāks. Max Factor ēnas nav tik noturīgas kā Clinique vai Rimmel, bez bāzes sāk sakrist krociņās pēc 2-3 stundām. Taču ar bāzi (es izmatoju Too Faces Shadow Insurance) godam turas visu dienu. Max Factor ar spicēšanu gan varētu būt pagrūti, jo zīmuļa diametrs ir kaut kur pa visu starp mazo un lielo. Taču man ir BeYu kosmētisko zīmuļu asināmais ar uzparikti diametra samazināšanai, tāpēc nav problēmu. Pieejami 8 toņi, no kuriem Latvijā ir tikai kādi 3 (taupe, zelta un zaļš).
Max Factor Wild Shadow Pencil tonī 05 Caramel Rage darbībā:
Un visas ēnas uz rokas: (no augšas uz leju) Max Factor 05, Clinique 02, Rimmel 002

Pēc swatchiem var redzēt nelielu starpību starp Max Factor un Clinique. Ja man vajadzētu izvēlēties vienu zīmuli no trīs, es ņemtu Clinique Chubby Stick. Secinot, arī varu teikt, ka zīmuļveida ēnas ir ērtakas par krēmveida, jo nav vajadzīgas otas un nav jāsmērē pirksti :)

Kur nopirkt un cik maksā?
Clinique - Douglas, Kolonna, Stockmann, Kristiana. Es pirku ebay. Cena ~ 16 Eur par 3g.
Rimmel - asos (es nemācēšu pateikt vai ir pieejamas Latvijā, bet ja ir - Drogās). Cena 6,31 Eur par 3,25 g.
Max Factor - Drogas, Stockmann, Kolonna, Kristiana. Cenu precīzi neatceros (varētu būt kādi 10 Eur bez atlaidēm) un produkta svars nav norādīts.
Kādas zīmuļveida ēnas esat mēģinājušas? Kā patika?

ceturtdiena, 2014. gada 23. janvāris

Madara Time Miracle serums - atsauksme

Madara Time Miracle serum review

please scroll down for the english summary

Sveikas, daiļās! Pirms kāda laiciņa (laikam, oktobrī vai novembrī) veikalu plauktos parādījās Latvijas organiskās kosmētikas zīmola Madara jaunais serums - Time Miracle. Godīgi sakot, produkts mani neuzrunāja, jo es vienkārši neticu, ka organiskā kosmētika var būt pietiekoši efektīva un pildīt visus dotos solījumus. Es kļūdījos :)
Koncentrēts pretnovecošanās produkts, kas nodrošina aktīvu ādas aizsardzība pret novecošanos, pateicoties šūnas atjaunojošai bērzu sulai un pretgrumbu augu kompleksam G7 ar dermatoloģiski pierādītu efektivitāti. Aktivizē šūnu atjaunošanās ciklu, padarot ādu ievērojami gludāku, tvirtāku un samazinot grumbiņas un krunciņas. Āda kļūst jauneklīgāka, tā tiek būtiski mitrināta un atjaunota. Īpaši intensīva iedarbība dziļākam rezultātam.

Pirmais, kas iekrīt acīs ir produkta skaistais iepakojums. Par gaumēm nestrīdas, bet, manuprāt, tas izskatās solīdi un dārgi. Biju pārsteigta par to, cik produkts patiesībā ir šķidrs. Serums acumirkli iesūcas ādā, radot svaiguma sajūtu. Uz ādas nav nekādas taukainas vai silikonīgas plēvītes, bet āda ir samtaina. Time Miracle serumam ir jauks aromāts (atzīšos, ka man parasti nepatīk Madaras kosmētikas aromāti, bet šoreiz tas ir savādāks, ne tik "zālains", izsmalcinātāks). Man patika arī seruma radītais efekts. Rieviņa uz pieres palikusi seklāka (ja man kāds teiktu, ka lietojot organisko kosmētiku ko tādu var panākt, es nemūžam neticētu). Vislabāko efektu manīju, kad uz nakti liku maigu skābju pīlingu (Olay Renergist), bet pa dienu Time Miracle serumu + manu ierasto sejas krēmu. Šeit ir jāpiebilst, ka serumam papildus vienmēr lietoju krēmu, jo tikai ar serumu manai ādai pietrūka mitrināšanas. Secinājums - ļoti patīkams un arī efektīvs produkts.

Sastāvs:
Betula alba (birch) juice, Simmondsia Chinensis, Dicaprylyl Carbonate, Squalane Glycerin, Betan(-e), Sodium PCA, Hordeum Vulgare, Hipppaphae Rhamnoides (sea-buckthorn) fruit extract, Trifolium Pratense (red clower) flover extract, Vaccinium Myrtillus (blueberries) fruit extract, Galium Verum (madara) plant extract, Alchemilla vulgaris (lady's mantle) extract, Cetearyl Glucoside, Cetearyl alcohol, Dipalmitoyl Hydroxyproline, Benzyl Alcohol, Aroma, Chitin, Beta-glucan, Aqua, Xantan Gum, Tocopheroll, Limonene, Titanium Dioxide, Ascorbyl Palmitate, Sodium Hyaluronate, Equisetum arvense (horsetail) plant extract, Potassium Sorbate, Lactic Acid, Linolool, Sodium phytate, Eugenol, Citral
Cena veikalos 42.50 EUR
Pieejams: Madara, Stockmann, Douglas, Kolonna, Biotēka.
P.S. Liels paldies Madara cosmetics par iespēju izmēģināt rakstā minētos produktus (uzreiz atrunāšos, ka šis fakts nekādā veidā neietekmēja manu viedokli un atsauksmi).
Kādi serumi jums patīk un kāpēc? :)

English summary:
Hello, gorgeous! I`ve tried Time Miracle serum by Latvian organic cosmetics brand Madara. A clinically proven concentrate of potent Northern birch juice and plant-based cellular renewal complex G7 for active anti-aging care. Activates cellular renewal cycle to visibly improve skin smoothness and reduce the look of lines and wrinkles. Skin contours become firmer. Skin is recharged with essential moisture and vitality. I was surprised that organic cosmetics really worked for me (usually I prefer chemical products). The matte green glass packaging looks very chick. The product itself s very nice. It smells very nice (usually I don`t like grassy scents). I was surprised how runny is the consistency of the serum. Product absorbs very quickly and leave velvet finish to the skin. No sticky, silikoney or oily residue. A wrinkle which I have on a forehead become more sallow. I really enjoyed using Madara Time Miracle serum.

sestdiena, 2014. gada 18. janvāris

Atlaides!!! Atlaides!!!

Kārtēju reizi pastāstīšu kur var iztērēt naudu :D Latvijas kosmētikas zīmolam Stenders no 16.01 līdz 30.01 ir atlaides daudzām precēm. Es jau nopirku ilgi kāroto rožu dušas zefīru ar 50% atlaidi.


Pēc atlaidēm ienāc šeit.
Nākošā mēneša sākumā būs liels atlaižu apkopojums :)

Pasūti Escada smaržu paraudziņus par brīvu!

Sveikas, daiļās! Šodien mazliet haļavas no interneta plašumiem. Escada piedāvā pasūtīt viņu jauno smaržu paraudziņus Born in Paradise:
un Especially Escada Elixir:

Pasūti paraudziņus šeit.
P.S. Es nezinu kāda veida paraudziņi būs. Iespējams, ka būs iesmaržotas drāniņas, nevis mazas pudelītes.

otrdiena, 2014. gada 14. janvāris

Maybelline SuperStay Better Skin tonālais krēms - atsauksme

Maybelline SuperStay Better Skin foundation review

Please scroll donw for the English summary.

Sveikas, daiļās! Nesen veikalu plauktos parādījās jaunais Maybelline SuperStay Better Skin tonālais krēms. Pie sava krēma tiku, pateicoties kādam konkursam.  
Stress, miega trūkums, neregulāras maltītes, neveselīgs ēdiens (junk food) bieži vien ir modernas sievietes dzīvesveida sastāvdaļa. Tas var atstāt iespaidu uz sejas ādu - paplašinātas poras, blāvs un nevienmērīgs sejas tonis. BETTER SKIN tonālais krēms acumirklī pilnveido un mitrina ādu, bet 3 nedēļu laikā palielina ādas elastību, samazina pigmentāciju un poras. Un tas ir noturīgs 16 stundas!
Es gan nepiekritīšu, ka neveselīgu dzīvesveidu var veiksmīgi kompensēt ar tonālo krēmu. Bet SuperStay Better Skin krēms man patika. Pirmais, kas ļoti pārsteidza ir tonis. Izvēlējos pašu gaišāko - 005 Light Beige (kas patiesībā ir gaiši rozā tonis). Un tas ir pa gaišu pat man (ja kāda atcerās pagājušajā gadā smērēju uz sejas Illamasquas balto tonālo un tas neleca acīs). Nav galīgi traģiski, tomēr, Better Skin ir ļoti pigmentēts un tāpēc gaišais tonis padara mani par izcilu spoku :D Better Skin ir vidēji sedzošs, taču var panākt arī pilnu pārklājumu. Jāsaka, ka rezultātā gan āda var izskatīties "nedzīva". Ja jau sāku runāt par negatīvām īpašībām, tad jāmin fakts, ka šo krēmu nevar klāt zonā ap acīm. Savādāk Better Skin neizbēgami sakrāsies krunciņās un sabojās jebkuru makijāžu. Taču, kā jau teicu - krēms man patīk. Patīk, ka tas ļoti labi maskē apsārtumus un izlīdzina ādas toni. Patīk, ka tas labi turas uz sejas dienas laikā. Patīk SPF 20 formulā. Bilde pirms (pa kreisi) un pēc:
Maybelline SuperStay Better Skin noteikti vairāl derēs normālas un taukainas ādas īpāsniecēm, jo var pasvītrot sausus pleķīšus. Man vairāk patika kā krēms klājas ar otiņu, nevis pirkstiem.
Vai mēģinājāt Maybelline SuperStay Better Skin tonālo krēmu? Kā patika?
P.S. Ja gribas izmēģināt, Facebook lapā var pasūtīt tonālā krēma paraudziņu.

English summary:
Hello Gorgeous! I tried new Maybelline SuperStay Better Skin foundation and I liked it. The formula blends easily into the skin (I prefer foundation brush). Better skin covers redness and pigmentation very well. The coverage is medium but you can build up to full coverage. In that case your face may look like a mask (better wear some blusher). I found that it is better not to put this foundation under your eyes as it can run into fine lines and disrupt your makeup. BetterSkin last all day on the skin. I think this is a good and budget friendly foundation for oily to combination skin.

svētdiena, 2014. gada 12. janvāris

Pasūtījums no Bath & Unwind

Sveikas, daiļās! Gribēju padalīties ar pieredzi ar kārtējo kosmētikas interneta veikalu. Šoreiz Bath & Unwind. Agrāk man ļoti patika Decleor sērija Aroma Purete, kas domātā taukainai ādai, tāpēc ļoti gribēju izmēģināt atjaunotos produktus. Bet, ņemot vērā faktu, ka mana vannas istaba kļuva par riktīgu kosmētikas noliktavu, un es tikai regulāri piepērku kaut ko klāt, pilnizmēra priduktus sūtīt nevēlējos. Arī ļoti gribēju izmēģināt skaistumlapas izreklamētos Joico šampūnus un skaistumadienasgrāmatas izslavētos Alpha H produktus. Nejauši uzgāju Bath & Unwind interneta veikalu, kas piedāva daudz mini izmēra produktus. Rezultāts:
Par visu kopā samaksāju 17.35 Ls ~ 24.70 Eur.
Pasūtījumu noformēju 25. decembrī. Paciņu izsūtīja 27. decembrī. Saņēmu 10. janvārī. Sanāk precīzi 2 nedēļas (princīpā, kā parasti ar Lielbritānijas interneta veikaliem), pat neskatoties uz to, ka Trāpīju uz Ziemassvētku un Jaunā gada laiku. Piegāde bezmaksas un PVN nav jāmaksā :) Veikalam ir arī punktu krāšanas sistēma.
Iedomājos, var būt jums ir interesanti arī drēbju, apavu un aksesuāru veikali?

piektdiena, 2014. gada 10. janvāris

Kuperozas ādas kopšana

Skincare for skin with rosacea and broken capillaries

please scroll down for the English summary.

Sveikas, daiļās! Sākšu ar to, ka man uz sejas regulāri parādās plīsuši kapilāri. Visvairāk tie ir ap degunu un uz vaigiem. Lieki teikt, ka izteikti sārta āda nerada sievietē pārliecību par savu izskatu. Katru pavasari un rudeni es apmeklēju dermatologu, lai likvidētu kapilāru tīkliņu ar lāzeri. Taču, starp vizītēm pie dermatologa jutīga āda ir īpaši jākopj, lai nesaasinātu problēmu. Uzreiz jāsaka, ka es zinu, ka krēmi netiek ādā pietiekoši dziļi, lai "izārstētu" asinsvadu tīkliņu pilnībā. Bet daudz plīsumi veidojas arī pavisam tuvu ādas virsmai un, ja noņem kaut daļu apsārtuma, situācija paliek labāka :) Šodien pastāstīšu par pēdējā laikā izmēģinātiem līdzekļiem, kas palīdz kopt kuperozu ādu.


La Roche-Posay Rosaliac Ar Intense localized redness intensive serum. Ir speciāli domāts kuperozas ādas kopšanai. Sastāvā ir trīs aktīvas vielas, kas mazina apsārtumu un novērš tā atkārtoto viedošanās. Ambophenol - stiprs dabisks ekstrakts bagāts ar polifenoliem, kas sekmē asinsvadu izmēra samazināšanu un to sieniņu stiprināšanu. Neurosnsine nomierinoša aktīva viela, kas samazina apsārtumu. La Roche-Posay termālais avota ūdens novērš kairinājumu, tūsku un sekmē asisns un limfas cirkulāciju. Jaunas paaudzes hermētiskais iepakojums saglabā līdzekli ultra tīru. Nesatur konservantus, parabēnus, alkoholu (LRP zin, ar ko mani var uzpirkt), smaržvielas, krāsvielas. Rosaliac Ar Intense ir viegla gēlveida tekstūra (ne silikonīga). Uzklājot uz ādas tas neiesūcas momentā, un, patiesībā, ja uzklāt biezākā slānī kā nepieciešams, līdzeklis tā arī "sēdēs" uz ādas. Taču, ja uzklāt tik, cik vajag, līdzeklis ir ļoti patīkams. Tam piemīt izteiktas ādu nomierinošas īpašības. Apsārtums un diskomforts (ja tādi ir) ātri pazūd. Āda ir labi mitrināta un aizsargāta. Lietojot divreiz dienā jau pēc divām nedēļām var redzēt uzlabojumus. Izskatās, kā Rosaliac Ar Intense ir manā kosmētikas maciņa uz palikšanu.

Sastāvs: Aqua, Glycerin, Isostearyl Neopentanoate, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Polysorbate 20, Tambourissa Trichophylla Leaf Extract, Glyceryl Acrylate/Acrylic Acid Copolymer, Dimethicone, Dimethiconol, Ammonium Polyacryldimethyltauramide / Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Disodium EDTA, Acetyl Dipeptide-1 Cetyl Ester.


Iwostin Capillin ir nakts krēms, kas speciāli paredzēts paplašinātiem kapilāriem. Uzklājot pirms gulētiešanas, īpaši iedarbojas tā rūpīgi izvēlētais aktīvo vielu unikālais komplekss. Tas satur Esculoside (eskulīns, kas iegūts no kastaņkoka mizas), kas stiprina kapilāru spiedienu (šeit, laikam, ieviesusies kļūda, jo es nesaprotu, kā un kāpēc jāstiprina spiediens), neitralizē eritēmu un deaktivē brīvos radikāļus. Kopā ar Pronalen Aesculus HSC (escīns, kas iegūts no kastaņkoka sēklām) un trokserutīnu (rutīna aktīvā forma), tas palielina elastību un uzlabo kapilāru spiedienu un mikrocirkulāciju (re kā, tie kapilāri arī cirkulē). To iedarbību pastiprina aktīvā ar C vitamīnu bagātā vīnogu kauliņu eļļa, un pantenols mitrina un mīkstina jutīgu, apsārtušu ādu. Fitosteroli un EUFA (neaizstājams nepiesātinātas taukskābes), ko satur vīnogu kauliņu eļļa, stiprina epidermas lipīdu barjeru. Iwonicz-Zdroj termālais ūdens atjauno ādas komfortu un rada nomierinošu sajūtu. Es ļoti atvainojos par dzēlīgu komentāru, bet, izlasot šo garo aprakstu, rodas sajūta, ka tulkam, nebija ne mazākās sajēgas par to, ko viņš (vai viņa) raksta. Ja runājam par pašu produktu, tad pirmais, kam jāpievērš uzmanība iegādājoties Iwostin produkciju ir derīguma termiņi. Es apstaigāju trīs aptiekas, pirms iegādājos krēmu, kam no derīguma termiņa atlikuši vien trīs mēneši (citās aptiekās bija krēmi ar vēl īsāku termiņa pārpalikumu). Krēma tekstūra bagātīga, eļļaina, silikonīga. Godīgi sakot, tikko ļoti izbrīnījos, pamanot sastāvā smaržvielas, jo grasījos rakstīt, ka var just, ka smaržvielas nav pievienotas, jo krēma smarža ir raksturīga aptieku produkcijai, tikai ar dīvainu "sviestainumu". Uz ādas Capillin uzvedās atbilstoši savai smaržai un tekstūrai, proti - ir sajūta, ka krēms "sēž" uz ādas kā tāda polietilēna plēvīte un iesūkties pat negrasās. Turklāt, pēc uzklāšanas es vēl ilgu laiku jūtu šo dīvaino, jāsaka, ka arī nepatīkamo smaržu. Krēmu, par spīti negatīvam iespaidam, kārtīgi lietoju pusotru mēnesi. Pa šo laiku nekādu pozitīvo ietekmi uz paplašinātiem kapilāriem nemanīju. Ir izlietota tikai apmēram puse no tūbiņas satura, bet derīguma termiņš iet uz beigām, un arī nav ne mazākās vēlmes lietot šo produktu vēl kaut reizi.
Sastāvs: Aqua, Iwonicz Aqua, Cetearyl Alcohol, Polysorbate 60, Isopropyl Palmitate, Cyclomethicone, Decyl Cocoate, Glycerin, Ethoxydiglycol, Caprylic/Capric Triglyceride, Vitis Vinifera Oil, Squalane, Esculin, Tocopheryl Acetate, Pentaerythrityl Distearate, Glyceryl Stearate, Shea Butter, Sodium Ascorbyl Phosphate, Propylene Glycol, Aesculus Hippocastanum Seed Extract, Phantenol, Sodium Acrylate, Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Isohexadecane, Polysorbate 80, Troxerutin, Biosaccharide Gum , Methylparaben, Propylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Disodium EDTA , PEG-8, Tocopherol, Ascorbic Acid, Ascorbyl Palmitate, Citric Acid, Parfum.


Trauslu ādu obligāti vajag ne tikai pareizi kopt, bet arī pasargāt no apkārtējās vides ietekmes. Proti, asajiem vējiem, krasām temperatūras svārstībām, ļoti sausa vai ļoti mitra gaisa. Dermatoloģe piekodināja mani ziemā neiet ārā bez tonālā krēma, labāk bieza un sedzoša. Kādu laiciņu tā arī darīju, taču ne vienmēr gribas ikdienā likt uz sejas tonālo krēmu. Piemēram, ja plānojas pastaiga ar ģimeni, pikošana vai cita ziemas prieku baudīšana. Šādiem gadījumiem lieliski noder Madara Daily Defence, jeb DD krēms. Madara sola intensīvu ādas atjaunošanu un aizsardzību no sausuma, vējiem un aukstuma. Vitamīniem bagātas Ziemeļu lāceņu un smiltsērkšķu eļļas nomierina, mitrina, un atjauno ādas aizsargslāni, novērš raupjumu un mīkstina ādu. Var lietot uz sejas, rokām vai citām ķermeņa daļām. Krēmam ir bagātīga, bet ne taukaina tekstūra un viegla, patīkama smarža (lācenes ar smiltsērkšķiem?). Godīgi sakot, sākumā baidījos klāt tik bagātīgu krēmu uz savas trauslas, bet, tomēr, kombinētas ādas ar noslieci taukoties. Baidījos, ka pēc 15 minūtēm izskatīšos pēc spīdīgas pankūkas. Taču nekā tamlīdzīga nenotika. Var labi just, ka krēms veido uz ādas aizsargslānīti, taču nekādas smaguma, vai neelpojošas ādas sajūtas nav. Biju pārsteigta, ka krēms arī matē ādu. Madara DD krēms ir "Must Have" līdzeklis jutīgas ādas īpašniecēm.

Sastāvs: Aqua, Butyrospermum Parkii, Olea Europaea, Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Decyl Cocoate, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Hydrogenated Macadamia Integrifolia seed oil, Lanolin, Behenyl Alcohol, Hippophae Rhamnoides Rubus chamaemorus, Lecitin, Xantan Gum, Aroma, Stearic Acid, Palmitic Acid, Tocopherol, Glycine Soja (Sterols), Ascorbyl Palmitate, Sodium phytate, Iron Oxides, Limonene, Linalool, Citral.


Visi trīs līdzekļi uz ādas (no kreisās uz labo pusi: Iwostin Capillin, LRP Rosaliac AR Intense, Madara DD krēms).

Papildus ādas kopšanai no ārpuses ir nepieciešams dzert daudz ūdens, lai āda saglabātu savu elastību. Lai stiprinātu trauslos kapilārus no "iekšpuses" var lietot "Askorutīnu" vai "Rutīnoskorbīnu". Abi preparāti satur rutīnu, kas samazina kapilāru trauslumu un paaugstina eritrocītu elastību.

Manis pieminētos līdzekļus var iegādāties:
La Roche-Posay Rosaliac Ar Intense escentual, Cena £16.00 (~19,50 Eur).
Iwostin Capillin aptiekās, cena ~16,30 Eur.
Madara Daily Defence  Madara mājaslapā, Cena ~14 Eur.
 
Kādi ir jūsu līdzekļi trauslas ādas kopšanai?


English summary: Hello Gorgeous! I have sensitive skin with lots of broken capillaries (around my nose and on the cheeks). So here is a little review on some creams I tried. La Roche-Posay Rosaliac Ar Intense localized redness intensive serum. The soothing serum treats localised areas of redness and rosacea, and immediately calms sensations of discomfort including stinging and burning. It not only works to reduce signs of rosacea, but also prevents its reappearance. Amazing product! It really helps to improve the situation with broken capillaries. I can see reduce in redness in two weeks since I started to use this serum. My skin is neurished and calmed. The serum doesn`t contain any parabens, silicones or alcohol. Iwostin Capillinis a night cream formulated for dilated capillaries.Strengthens brittle small blood vessels and improves their elasticity. Improves microcirculation Demonstrates anti-redness activity. Moisturises the skin and strengthens its hydrolipid barrier. Deactivates free radicals. This cream is not so good at all. It has thick oily-siliconey consistency and odd smell. I can feel kind of film after applying Capillin. My skin feels like it can`t brieth. I saw no improvement in redness or broken capillaries. Will never buy again. As I have sensitive skin I need to protect it against environmental conditions like wind and cool weather. Madara Daily Defence all-over-body cream helps to rescue skin dryness and roughness, protects skin from raw winds and cold. Vitamin-rich Northern cloudberry and sea buckhtorn oils soothe, hydrate and restore skin barrier providing softness. I was afraid that DD cream will be to heavy for my combination skin. But is not. The cream soothes and mattifies my skin. It really does the job in protecting my sensitive skin against harsh weather. Even when it is very windy outside I doesn`t feel any stinning on my skin. Good stuff :)



otrdiena, 2014. gada 7. janvāris

Artdeco Color Lip Shine lūpu krāsa - atsauksme

Artdeco Color Lip Shine lipstick review

Please scroll down for the English summary.

Sveikas, daiļās! Ziemā manas lūpas kļūst īpaši sausas un bez balzamiem vai treknām lūpu krāsām vienkārši neiztikt. Lūpu krāsu lauciņā pēdējā laika visforšākais atklājums viennozīmīgi ir Artdeco Color Lip Shine. Man pat toni izvēlēties bija grūti, jo lūpu krāsa ir pieejama veselos 16 toņos, kas priekš ne-luksus klases zīmola ir diezgan daudz. Izvēlējos toni #69 shiny rosewood, kas ir gandrīz ideālais nude tonis manām lūpam.


Pirmais, kas iekrīt acīs ir melnais futlāris, kas ļoti atgādina Chanel Rouge Coco Shine. Lūpu krāsai ir viegla gēlveida tekstūra, kas atgādina YSL Rouge Volupte Shine, bet Artdeco ir mazliet bagātīgāka, sviestaināka (bet ne trekna). Artdeco Color Lip Shine klājas ļoti viegli un vienmērīgi, taču ir arī labi pigmentēta. Ņemot vērā lūpu krāsas bagātīgo tekstūru, noturība ir dizegan laba (četras stundas). Finišs ir spīdīgs, bet bez jebkādiem gliteriem. Uz lūpām izskatās ļoti dabiski un lieliski mitrina. Nepasvītro sausumus.

Kas ir īpaši patīkami, lūpu krāsa nesatur parabēnus, silikonus un smaržvielas. Koptēlā:
Par Artdeco Color Lip Shine ir laba atsauksme arī no skaistumlapas. Iegādāties var Drogās, Douglas, Kolonnās, Stokmann. Cena ~ 15.60 Eur.

English summary:
The Color Lip Shine lipstick has a soft and light, creamy gel texture which is very comfortable to apply and delivers delicate freshness and brilliance for a unique finish.  Free of parabens, fragrances and silicone. The packaging reminds me of Rouge Coco Shine by Chanel. The formula is just great! It is so soft and silky, Lipstick glides on very easily and looks gorgeous on the lips. My lips feel moisturized and full. No signs of winter dryness. Shade #69 shiny rosewood is almost perfect nude for my lips.

sestdiena, 2014. gada 4. janvāris

Empties #10, jeb Decembra tukša tara.

Sveikas, daiļās! Tāda sajūta, ka laiks skrien arvien ātrāk un brīva laika man paliek arvien mazāk :( Ziemā man vairāk patīk lasīt žurnālu vai grāmatu pie kamīna, nevis sēdēt pie datora. Tāpēc blogošana sanāk tāda saraustīta, te nerakstu neko, te saprotu, ka ir tik daudz lietiņu, par kurām gribās pastāstīt :) Īsāk sakot - tukša tara (kopjošā kosmētika, es gan nezinu, kādā veidā šeit ielavījās tonālais krēms) :


  • ROC KEOPS dezodorants - pārāk ilgi žūst, bet ja neizžāvē līdz galam, tad viss noslaukās pret drēbēm. Efektivitāte arī minimāla. 
  • YSL Teint Resist tonālais krēms man ļoti ļoti ļoti patika. Ideāls līdzeklis taukainai un kombinētai ādai. Plašāka atsauksme šeit.
  • AMBERSENSE kafijas skrubis ķermenim. Patīkams produkts ar bagātīgu kafijas aromātu. Vienīgais mīnuss - pēc lietošanas vannasistaba izskatās neētiski. Plašāka atsauksme šeit.
  • Neutrogena Intense repair body balm man patika. Labi mitrina ādu un saglabā tās mitruma līmeni pateicoties sastāvā esošiem glicerīnam un minerālai eļļai. Sastāvs nav spīdošs, bet produkts darbojas lieliski.
  • BIO pha micelārais ūdens viennozīmīgi ir pats sliktākais micelārais ūdens, ko esmu mēģinājusi. Plašāka atsauksme šeit.
  • Iwostin Capillin krēms ādai ar plīsušiem kapilāriem. Tuvākajās dienās būs gatavs raksts, kas veltīts ādai ar plīsušiem kapilāriem. Bet šis produkts nav iekļuvis favorītu sarakstā. Tekstūra silikoniga, smarža dīvaina.

Dekoratīvā kosmētika:


  • BeYu lūpukrāsa man ir jau pārāk sen, lai viņu turētu un arī man ir ļoti līdzīgs tonis no Dior. Taču jāsaka, ka BeYu lūpukrāsas ir ļoti labas kvalitātes. Lūpukrāsa ir komfortabla uz lūpām ar izteiktu "lūpukrāsas" smaržu, bet ne nepatīkami. Diemžēl, Latvijā vairs nopirkt nevar (labojiet mani, ja es kļūdos).
  • Lancome Hypnose tuša jau sen ir nonākusi manu mīluļu sarakstā. Piešķir skropstām apjomu un nesalipina tās. Laba noturība. Noteikti kaut kad pirkšu atkārtoti. Plašāka atsauksme šeit
  • Diorshow Extase tuša. Atradu iepakojumu skapī tīrīšanas laikā, bet tuša izlietota jau sen. Bet atmiņas tikai patīkamas. Plašāka atsauksme šeit
  • BeYu gēlveida acu zīmulis ir vienkārši lielisks. Bija, kamēr nesakalta. Man, tiešām, ļoti žēl, ka BeYu Latvijā vairs nav :(
  • Maybelline Master Drama acu zīmulis. Cik atceros bija labs, bet sakalta diezgan ātri. 
  • TheBodyShop uzacu zīmulis tonī 03. Nevaru vairs pateikt kuru pēc kārtas esmu izlietojusi (varētu būt kāds piektais vai sestais). Vislabākais uzacu zīmulis. Ļoti patīk, ka tonis ir tumši brūns bez sarkanā apakštoņa. Mīnuss ir tāds, ka vasarā šis zīmulis paliek pārka mīksts, tāpēc vasarā izvēlos krāsot uzacis ar ēnām.
  • Maybelline Eyestudio laineris. Kopumā labs, bet arī ātri sakalta.

Paraudziņi:


  • Biodroga puran formula krēms taukainai ādai pēc 25 gadu vecuma (tā kā priekš manis). Atceros, ka agrāk puran sērijas produkti ļoti patika, bet šis gan nelikās jauks. Silikonīga konsistence, krēms pats neko diži nemitrina. Paldies, šis nebūs priekš manis.
  • TheBodyShop E vitamīna BB krēms man ļoti patika un pat nbija pa tumšu manai nu ļoti gaišai ādai. Ispējams, vasarā iegādāšos pilnu iepakojumu.
  • Mineral Flowers dienas krēms. Sastāvā daudz eļļas, tāpēc manai ādai bija pa smagu.

Kā jums veicās ar tukšu taru?