pirmdiena, 2014. gada 25. augusts

Augusta smaržu paraudziņu lietus

Sveikas, daiļās! Ir pienācis laiks smaržu paraudziņiem! No tiem, kas apkopoti zemāk jau esmu saņēmusi D& G un Lacoste Live (šiš atnāca 1-2 nedēļu laikā).
Sākam!

Dolce & Gabbana The one (gan sieviešu, gan vīriešu)


https://esc.cocomore.com/zesnc/esampling/fragrance_dg_gl_spl1310/registration/register/en_GB







http://emailing.easycorner.com/articles/ysl/en/ca/BelleDOpium/

Lacoste Live


https://newperspective.lacostelive.com/fr/order-sample

DKNY MyNY
Šis būs mazliet sarežģītāk, jo paraudziņi paredzēti Lielbritānijai. Bet nekas nav neiespējams. Pilnu adrese ar valsti un pasta indeksu pildam lauciņos Adress line1 un Adress line2. Lauciņos Town un Postcode rakstam pilsētu un kādu šīs pilsētas pasta indeksu (es apzināti nedodu neko priekšā, lai nav visiem viens un tas pats). 





http://dknyfragrances.co.uk/be-a-part-of-it/request-a-sample/



piektdiena, 2014. gada 22. augusts

Revlon Grow Luscious tuša - atsauksme

Revlon Grow Luscious mascara - review

Please scroll down for the english summary.

Sveikas, daiļās! Salīdzinoši nesen Boots.com sāka preču piegādi uz Latviju un manā groziņā nonāca Revlon Grow Luscious tuša, kas jau sen apgrozījās vēlmju sarakstā. Mani ļoti ieintriģēja ražotāja solījumi: Revlon sola ne tikai momentānu efektu, bet arī paliekošu labumu, jo tuša satur serumu, kas veicina skropstu augšanu un stiprināšanu.

Pirmais, kas iekrita acīs ir lētais plastmasas iepakojums, bet tas jau ir ļoti subjektīvs viedoklis. Tušai ir klasiska birstīte ar sariņiem, taču diezgan paliela (apmēram manas acs izmērā - t.i. garumā). Efekts uz skropstām ir ikdienišķs, nekas dramatisks:

Sākotnēji tuša labi turējās uz skropstām dienas garumā, taču pēc kādiem 2,5 mēnešiem saka nedaudz izplūst vakara pusē, pieļauju, ka tas bija saistīts arī ar ļoti karstu laiku. Bet pats galvenais, ka manas skropstas tik tiešam sāka augt ātrāk! Diemžēl, es neesmu uzņēmusi bildes "pirms un pēc", taču man bija dažas nolauztas skropstas pēc pārāk centīgas skropstu atliecēja lietošanas un nolauztās skropstas atauga krietni ātrāk. 
Kopumā varu teikt, ka tuša ir izmēģināšanas vērta un ja gadās būt ārzemes, tad noteikti jānopērk.
Iegādāties var ebay vai boots.com. Cena ~ 12,70 eur.

Hello gorgeous! I've tried Grow Luscious mascara by Revlon, because I was interested in promises that mascara should make my lashes grow faster. And this mascara really did! I had some of my lashes broken due to abuse of eyelash curler and broken lashes did grow faster. You can see how mascara works on the picture. Nothing dramatic, but it gives some definition and volume.

pirmdiena, 2014. gada 18. augusts

Neputojošie līdzekļi sejas attīrīšanai #4 (UK edition)

Non foaming facial cleansers NIP FAB Deep Cleansing Fix and Soap & Glory Ultimelt - review

Please scroll down for the english summary.

Sveikas, daiļās! Es turpinu lietot neputojošos līdzekļus sejas attīrīšanai un šoreiz pastāstīšu par diviem visai interesnatiem līdzekļiem. Viens to tiem ir kulta Lielbritānijas zīmola Soap & Glory ļoti populārs un apspriests produkts - Ultimelt. Otrs - NIP FAB Deep Cleansing Fix, kas mani uzrunāja ar plašu pielietojumu un faktu, ka līdzeklis neputo.


NIP FAB Deep Cleansing Fix ir daudzfunkcionāls krēms, kas izšķīdina kosmētiku un dziļi attīra poras. Saldo mandeļu eļļa baro un izlīdzina ādu. Tējas koka eļļa attīra poras. Līdzekli var lietot arī kā nakts masku intensīvai iedarbībai.
Līdzeklis ir biezs, krēmīgs, bet slidens, droši vien dēļ sastāvā esošās minerāleļļas (kur es skatījos, kas pirku šo produktu?). Cleansing Fix labi izšķīdina kosmētiku, taču man nepatīk, ka tas smaržo pēc kaut kāda jocīga tējas koka eļļas un eikalipta mikšļa. Nepatīk arī nepārējoša sajūta, ka līdzeklis ir uzklāts pa daudz. Proti, es uzklāju Cleansing Fix uz sausas ādas, iemasēju to, tad ņemu slapju drāniņu un nevaru ar vienu piegājienu līdzekli notīrīt. Tāda sajūta, ka no sākuma noņemu pārāk biezu līdzekļa kārtu un tika tad tieku klāt ādai (un tas nav atkarīgs no līdzekļa daudzuma). Produktam ir atvēsinošs efekts. Tas ir gaumes jautājums, bet man nepatīk atvēsinošie sejas līdzekļi. Nepatīk un viss. Dēļ šī "vēsumiņa" man ir nepatīkami un kaut kā bailīgi lietot Cleansing Fix acu kosmētikas noņemšanai. Taču, ja neņem vērā visus subjektīvos faktorus, līdzeklis labi attīra ādu un neizsauc nekādas ādas reakcijas, ilgtermiņā neaizsērē poras. Es teiktu, ka par šādu naudu nav nemaz tik slikts produkts, bet atkārtoti es noteikti viņu nepirkšu.
Sastāvs: Aqua (Water), Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Glycerin, Cetearyl Alcohol, Stearic Acid, Benzyl Alcohol, Parfum (Fragrance), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Sodium Hydroxide, Limonene, Disodium EDTA, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Dehydroacetic Acid, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Citronellol, Ethylhexylglycerin, Psidium Guajava Fruit Extract, Citral ,Linalool, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate.
Iegādāties var: Boots international, Cena ap 11 EUR par 300 ml.

Soap & Glory Ultimelt ir tā saucamais Hot Cloth Cleanser, kas zīmola mājas lapā visu laiku ir izpirkts. Kā saka S&G - kam vajadzīgs spa apmeklējums, ja var palikt mājās un izbaudīt Ultimelt? Līdzeklis ir super-koncentrēts, mīkstinošs, atsvaidzinošs un dziļi attīrošs. Īsta detoks kūre ādai. Ultimelt satur dabisku ēterisku eļļu kokteili - apelsīns, lavanda, salvija, roze un ģerānija. Mandeļu un kokosriekstu eļļas izšķīdina kosmētiku un taukus, kas sakrājušies porās. Pantenols mīkstina ādu. Līdzeklis paredzēts visiem ādas tipiem (izņemot ādu, kas ir jūtīga uz ēteriskām eļļām) un tas nesatur parabēnus. 
Ultimelt komplektā ir kokvilnas drāniņa (hot cloth), kas man ne pārāk patīk. Drāniņa ir pietiekoši mīksta, ādu neskrāpē, taču man gribētos, lai tā būtu mazliet plānāka, tad tā labāk uzsūktu ūdeni. Taču pats līdzeklis gan ir dievīgs. Tam piemīt bieza krēmveidīga konsistence un ļoti piesātināta un intensīva apelsīna miziņas un lavandas smarža. Ultimelt lieliski noņem kosmētiku un nesausina ādu. Uz tūbiņas ir rakstīts, ka ja ir uzmetusies īpaši riebīga pūtīte vai īpaši stūrgalvīgs melnais punkts, tie ar līdzekli ir jāmasē kādu minūti. Un jā! Brīnums notiek. Lietojot Ultimelt regulāri, mana āda tik tiešām ir palikusi ievērojami tīrāka. Īsāk sakot, šis ir viens no labākiem neputojošiem līdzekļiem kosmētikas noņemšanai un ādas attīrīšanai. Ļoti iesaku izmēģināt.
Sastāvs: Aqua (Water/Eau), Caprylic/Capric Triglyceride, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter Oils, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Cetyl Esters, Sorbitan Stearate, Polysorbate 60, Synthetic Beeswax, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Panthenol, Disodium EDTA, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Oil, Linalool, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Leaf Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Pantolactone, Salvia Sclarea (Clary) Oil.
Iegādāties var: Boots un citos interneta veikalos, taču, diemžēl, uz Latviju labumu neviens no viņiem nesūta. Tāpēc jāpērk vai nu ebay, vai arī jāprasa kādam, lai atved no Lielbritānijas. Cena ap 10 GBP ~ 13 EUR par 100 ml.

Iepriekšējie raksti par neputojošiem līdzkļiem:
Neputojošie līdzekļi sejas attīrīšanai #3 Natio un TheBodyShop
Neputojošie līdzekļi sejas attīrīšanai #2 The Body Shop, Weleda, Lush.
Neputojošie līdzekļi sejas attīrīšanai #1 Avene, Dr Hauschka, PHB Ethical Beauty, Joik.

Hello goergeous! I've tried two non-foaming facial cleansers. One is NIP FAB Deep Cleansing Fix and the other one is Ultimelt by Soap & Glory. NIP FAB is very thick and slippery (probably duet to mineral oil). It removes makeup very well, but I don't like the smell of it (eucalypti). Don't know why I just hate peppermint, eucalipt and tea trea in my skincare. Also it is quite hard to remove the cleanser itself from the skin. There is a feeling that after finishing with a hot cloth there is a thick residue on my skin. So I need to repeat the procedure with a hot cloth. Also I don't like that cool sensation (as I meantioned - eucalipt). So, Deep Cleansing Fix is not going to be repurchased.
Ultimelt by Soap & Glory is very creamy and it has very intense orange peel and lavender scent. But I like it. Ir removes makeup very well without drying my skin. It is also very effective in deep pore cleansing. If you have some stubborn blackheads just a little extra time on massaging your problematic area with Ultimelt and Voila! After several times you will definitely see the improvement. Actually it reminds me the famous Cleanse & Polish by Liz Earle. The ingredient list is pretty similar too. So this one is good and highly recommended by me.

piektdiena, 2014. gada 15. augusts

Serge Lutens Sa majeste la rose - atsauksme

Sveikas, daiļās! Nesen pievienojos Santas nišas parfīmu trakumam un arvien vairāk grimstu dažādos aromātos. Jāsaka, ka mana iepazīšanās ar nišas parfīmiem sākās jau kādu laiku atpakaļ, kad Latvijas veikalu plauktus sasniedza Serge Lutens aromāti. Godīgi sakot, no sākuma ieraugot jaunumus ļoti apjuku, jo aromāti daudz, bet pudelītes visiem vienādas! Atšķiras tikai satura krāsa. Pamēģini atsaukt atmiņā franču nosaukumus un atrast informāciju internetā, ja atceries tikai maģiskās dziras krāsu. Pie Serge Lutens stenda Douglas veikalā staigāju vēl ilgi, ostot visas pudelītes pēc kārtas, līdz nejauši uzdūros rozēm. Pavisam noteikti īstām tējas rozēm! 


Sa majeste la rose esot viens no paša Serge Lutens mīļākiem aromātiem. Kompozīcijas pamatā ir trīs karaliskās rozes: Turcijas, Bulgārijas un Marokas, kas ietītas zaļumos: kumelītēs, ģerānijā, līčijās un sitās medus, vaniļas un koka notīs.

Uz manas ādas Sa majeste la rose atveras ar spirgtām zaļām notīm. Kā tikko noplūkta ļoti sulīga vasaras zāle, kas mēģina atriebties par pāridarījumu ar savu nedaudz rūgteno aromātu. Pēc dažām minūtēm zāle norimst un parādās skaidras rožu ziedlapiņas. Diemžēl es nezinu kā tieši smaržo Turcijas, Bulgārijas un Marokas rozes, taču tējas rozes manas omes dārzā pēc lietus smaržoja tieši tāpat. Kad aromāts pavisam nosēžas un nomierinās parādās sausa koksne, kas silda mani lietainās dienās. Sa majeste la rose nav klasiskā salda roze, tā ir niķīga un kaprīza, ar raksturu, ar ērkšķiem (kā es, laikam, tieši tāpēc mēs tik labi saderam kopā). Aizverot acis un ievelkot aromātu, es iztēlojos, ka agrā vasaras rītā brienu baltā naktskreklā pa meža pļavu ar augstu zāli, kas noklāta ar rīta rasu. Saule vēl slēpjas aiz augstām priežu galotnēm, taču tā pamazām aust un es mēģinu notvert katru mirkli, pirms šī pasaka tiks aizdzīta prom.
Pēc šis iepazīšanās nevarēju apstāties tikai pie vienas Serge Lutens rozes, tāpēc manās rokās nonāca arī "Berlīnes meitene", par ko arī kādreiz noteikti pastāstīšu.

Kādi ir jūsu mīļākie rožu aromāti?

trešdiena, 2014. gada 13. augusts

Mani karstas vasaras "Must Have" produkti

Sveikas, daiļās! Sinoptiķu solījumiem nevar ticēt, tāpēc nav zināms vai tiešām karstā vasara iet uz beigām. Es jau ceru, ka saulīte un labvēlīgi laika apstākļi mūs vēl kaut drusku priecēs. Šajā vasarā izmēģināju daudz ko jaunu, kā arī no jauna atklāju labas, bet aizmirstas lietas. Diemžēl, sanāk tā, ka līdzekļu "tops" izkristalizējas sezonas beigās. Lai nu kā, šeit būs mani vasaras visiemīļotākie produkti:

  • Bioderma Sebium Pore Refiner palīdz kosmētikai noturēties uz sejas ilgāk, matē ādu, kā arī vizuāli (un lietojot regulāri arī faktiski) samazina poras un attīra taukainu ādu vasarā (starp citu, tieši šo līdzekli es lietoju arī savā kāzu dienā).
  • Benefit PoreFessional praimeris pilnībā nosedz poras un nodrošina labu kosmētikas noturību pat viskarstākajā dienā. Šim praimerim, atšķirībā no Biodermas ir tikai kosmētiskais (vizuālais) efekts, toties seja izskatās nevainojama. Līdzeklis nav lēts, bet ir katra centa vērts.
  • Nesen piebeidzu savu iemīļoto Too Faced Shadow Insurance, kas ilgi gozējās favorītu pjedestālā. Jāsaka, ka Urban Decay Primer Potion acu ēnu bāze man patīk vēl vairāk. Bāze palīdz jebkurām ēnām saglabāt savu intensīvo krāsu un nesakrāties krociņās visas dienas garumā. Primer Potion arī labāk kontrolē plakstiņu taukošanās.
  • Avene Cleanance saules aizsardzības krēms ar SPF 30. Kur tad vasarā bez SPF? Avene Cleanance krēms nodrošina ne tikai labu aizsardzību pret kaitīgu UV starojumu, bet arī labi mitrina un kopj taukainu ādu, attīra poras. Līdzeklis satur ķīmiskos saules aizsardzības filtrus, tāpēc tas neveido baltu plēvīti uz ādas un ir ļoti vieglas tekstūras, proti, nav "netīruma" sajūtas uz sejas, kas mēdz mani vajāt lietojot citus krēms ar SPF 30.
  • MAC Mineralize Skinfinish Natural ir minerālu pūderis, kas lieliski nosedz apsārtumus (arī manus plīsušus kapilārus), matē ādu, to nesausinot. Turklāt to var lietot gan tonālā krēma fiksācijai, gan arī patstāvīgi, izmantojot Duo Fibre otiņu (vasarā es tieši tā arī daru). Izskatās ļoti dabiski. Starp citu, runā, ka drīz MAC sasniegs arī Latvijas veikalu plauktus ;)
  • Mana vasara nav iedomājama bez sarkanām lūpām, tāpēc Bourjois Color Boost Glossy Finish Lipstick un Revlon Colorburst Laquer Balm (vai tikai man tie nosaukumi šķiet aizdomīgi līdzīgi?) lūpu krāsas - zīmuļi bija mani nemainīgi pavadoņi. Abi produkti ir superīgi komfortabli uz lūpām, kā arī abiem ir pieklājīga noturība (ņemot vērā to apbrīnojamo komforta līmeni). Katram no šiem ir savi bonusi: Bourjois - ir SPF15 un tas ir ūdensnoturīgs, Revlon - ir piparmētru aromāts un atvēsinošs efekts.
Uz ādas:
Kreisais - Bourjois Color Boost Glossy Finish Lipstick tonī 05 Red Island, labais - Revlon Colorburst Laquer Balm tonī 135 Provocateur Femme Fatale.

  • Bourjois vaigu sārtums tonī 54 Rose Frisson. Es dievinu Bourjois vaigu sārtumus, jo tiem ir kolosāli toņi, kas derēs gan gaišai, gan tumšai ādai un laba noturība. Rose Frisson vaigu sārtums piešķir manai sejai apbrīnojami dabisku iedeguma efektu.
  • Mana sejas āda vasaras mēnešos paliek nu ļoti taukaina, tāpēc taukus absorbējošie papīrīši ir mana ikdiena. Catrice Oil Control Paper labi tiek galā ar savu uzdevumu, salvetēm ir ērts iepakojums (pēc tam, kad pamēģināju ķeksēt ārā salvetes no parastās mazas kastītes, šo opciju vērtēju ļoti augsti), kā arī tie ir vieni no lētākiem papīrīšiem Latvijā.
  • Carmex lūpu balzams ir ideāli piemērots vasarai, jo tas lieliski kopj lūpas, satur SPF 15 kā arī smaržo pēc piparmētrām un patīkami atvēsina lūpas.

Kādi ir jūsu karstās vasaras favorīti?

pirmdiena, 2014. gada 11. augusts

Mēneša atlaides!

Sveikas, daiļās! Sen nav bijis atlaižu apkopojums. Vasara ir karsta un atlaides arī :D

Sāksim ar pašmāju Madaru. 12.08.14 ir labo cenu diennakts, kad 24H laikā visai Madaras produkcijai ir 40% atlaides. Nepalaid garām! http://www.madaracosmetics.lv/lv/

Feelunique iepērkoties virs 30 GBP un izmantojot atlaižu kodu AUG15VC saņemsi 15% atlaidi (kods darbojas līdz 17.08.14). Neatkarīgi no pirkuma summas, izmantojot atlaižu kodu 5unique saņemsi 5% atlaidi (kods darbojas līdz 16.08.14).

LookFantastic iepērkoties virs 40 GBP un izmantojot atlaižu kodu 10OFF40LF saņemsi 10 GBP atlaidi (25%!) (kods darbojas līdz pat 30.09.14. Pirkumam virs 20 GBP, izmantojot atlaižu kodu 20GORGE, saņemsi 20% atlaidi. Interneta veikalā ir arī daudz citi izdevīgi piedāvājumi.

HQ Hair iepērkoties virs 45 GBP un izmantojot atlaižu kodu 15AUG45 saņemsi 15% atlaidi (kods darbojas līdz 12.08.14).

Drogās ir 30% atlaides vairākām L'oreal un Bourjois precēm, kā arī iepazīšanās cenas (15% atlaide) Artdeco Miami kolekcijai. Piedāvājumu avīzi skaties šeit.

Nesen sāka darboties Douglas.lv interneta veikals. Šobrīd sortiments vēl nav ļoti plašs, bet cerēsima, ka ar laiku būs pieejamas visas preces, kas nopērkamas parastā veikalā.
 
Godīgi sakot, vietējo aptieku piedāvājumos neredzēju neko baigi izdevīgu.

sestdiena, 2014. gada 9. augusts

Kiehl's (PR event) blogeru brokastis

Sveikas, daiļās! Kiehl's Latvija organizēja blogeru brokastis un man bija iespēja piedalīties šajā super-puper-duper foršajā pasākumā. Protams, ka pasākuma mērķis bija iepazīstināt meitenes ar Kiehl's zīmolu un ar jauniem produktiem. Kas tad par Kiehl's pasākumu bez Kauliņa kunga?


Viss notika ļoti brīvā un draudzīgā atmosfērā, Kiehl's speciālistes (un speciālisti) ir visforšākie. Bija, protams, arī solītās brokastis:


Es uzzināju daudz ko jaunu par zīmolu un tā vēsturi. Man ļoti patīk zīmola filozofija - Try before you buy. Pienākot pie Kiehl's stenda, speciālists tev sniegs izsmeļošu 5 minūšu konsultāciju (un pat noteiks tavu ādas tipu) un iedos speciāli tavai ādai piemeklētos paraudziņus (vai nav forši?). 


Pēc tam, protams, notika trakā produktu mēģināšana, smērēšana, smaržošana un fotosesija:

(Es domāju, ka nevajag skaidrot kurš no mums ir kurš).

Laimīgā tiku mājās ar produktiem izmēģināšanai un (kā Velvet teica) paraudziņu čemodānu :


Liels paldies Kiehl's komandai par uzaicinājumu un arī liels paldies blogmeitenēm par kompāniju :)
Atsauksmes par to pašu (nu, gandrīz to pašu) pasākumu no Velvet Mimosa,un tiešām par to pašu no Santas.

piektdiena, 2014. gada 8. augusts

AEG pēdu vīle - atsauksme (un daži padomi pēdu kopšanā)

AEG pedicure callus remover - review 

Please scroll down for the englush summary.

Sveikas, daiļās! Pirms kāda laika veikalu plauktos ar skaļu reklāmas blīkšķi nokrita Scholl Velvet Smooth pēdu vīle. Teikšu kā ir, es esmu konservatīvs cilvēks un uz jaunumiem skatos atturēti, ilgi domāju un izvērtēju vai konkrētā prece man tiešām ir vajadzīga. Aizgāju uz Drogām apskatīties zvēru "dzīvajā" un konstatēju dažus (manā skatījumā) trūkumus: pirmkārt, tā ir cena. Nē, it kā 40 eur par elektroierīci (cik nu šo aparātiņu tā var saukt?) nav daudz. Bet nu come on! Tur ir tikai rotējošais rullītis. Par 40 eur? WTF (diži atvainojos, bet tieši tādas emocijas mani tajā brīdī pārņēma). Otrkārt, man likās, ka pats rullītis ir pārāk liels, lai to būtu ērti kontrolēt. Treškārt, vīles komplektā nav maināmi rullīši (vai arī es nepamanīju?).  Īsāk sakot, padomāju, ka ideja ir laba, bet es atturēšos. Pēc pāris dienām kādā kolektīvās iepirkšanas vietnē pamanīju līdzīgu AEG firmas ierīci. Rullītis ir mazāks, komplektā nāk vēl 3 rezerves rullīši, un arī cena ir divreiz zemāka. Un vēl violetā krāsā. Pārdots!

Pēdu vīle paredzēta ādas sabiezējumu likvidēšanai. Tā ir maigāka, ātrāka un drošāka nekā metāliskās pēdu vīles. Rullītis griežas ar ātrumu 30 apgriezieni sekundē. Var izmantot arī rokām un elkoņiem. Komplektā nāk 4 rullīši, visi dažādās krāsas, ar mērķi, lai katram ģimenes loceklim ir savs (pārdomāti!) un slotiņa rullīšu tīrīšanai.
Ar savu pirkumu esmu ļoti apmierināta. Aparātam ir ērts rokturis. Rullīšus var viegli noņemt un uzstādīt. Godīgi sakot, agrāk manas pēdas nesagādāja man problēmas, taču šogad (acīmredzot, ilgstošas svelmes dēļ) uz papēžiem izveidojās ādas sabiezējumi un āda kļuva diezgan sausa. Lietojot parasto "manuālo" pēdu vīli, pedikīram var patērēt teju stundu, taču ar šo AEG brīnumu process notiek ātrāk un fiziska slodze nodarbes laikā ir krietni mazāka. Rullīši ir pietiekoši abrazīvi, lai labi veiktu savu darbu, taču tie netraumē ādu. 
Kā minēja Anneslifestyle pēdu vīles cena ir pielīdzināma divu pedikīra seansu cenai salonos. Taču, jāsaka, ka esmu konstatējusi, ka atrast labu pedikīra meistaru ir pagrūti. Un nekādā gadījumā nepērciet atlaižu kuponus pedikīram salonos! Es zinu kā pareizi kopt pēdas un vairākas reizes esmu apmeklējusi pēdu aprūpes kabinetu poliklīnikā, kur pedikīru veic māsiņa. Man rodas sajūta, ka "meistares" kuponu salonos vispār nezina kas ir pedikīrs un kā to pareizi būtu jāveic. Taču mājās arī būtu jāveid pedikīrs pareizi, lai nenodarītu kaitējumu savām pēdiņām. Tāpēc, daži padomi:
  • Lieto pēdu vīli tikai uz tīras un sausas ādas. Pedikīru nekādā gadījumā nevar veikt uz izmērcētas ādas, jo kad āda satur lielu mitruma daudzumu, nervi nedarbojas tik efektīvi. Rezultātā var "pārvīlēt" ādu. Tas var veicināt aktīvāku ādas sabiezējumu un tulznu veidošanu.
  • Apstrādā ādu pa masāžas līnijām. Papēti savas pēdas uzmanīgāk. Uz tām ir tādas pašas "rieviņas" kā uz plauktām. Ādu drīkst vīlēt tikai paralēli šim līnijām. Un tikai vienā virzienā (tāpat kā vīlējot nagus). Nekādu vžik-vžik šurpu-turpu.
  • Pēc pēdu apstrādes ar vīli, ādu ir labi mitrināt ar krēmu. Taču, ja plāno doties ārā un vilkt apavus, labāk iztikt bez krēma. Vispār mitrinošu krēmu ieteicams lietot uz nakti (tad tas paspēs labi veikt savu darbu) un no rīta pēdas noskalot dušā, lai krēma paliekas nestimulētu pēdu svīšanu un sēnīšu vairošanos. Krēmu nedrīkst smērēt uz ādas starp pirkstiem, jo tur āda elpo vissliktāk un pastāv augsts sēnīšu vairošanās risks. 
  • Krēmi ar Urea (urīnvielu) ir paredzēti ādas sabiezējumu mīkstināšanai un "šķīdināšanai", tie darbojas līdzīgi kā skābju pīlingi sejai. Tāpēc tos ieteicams lietot kursiem (nevis pastāvīgi) un tikai uz ādas sabiezējumiem, nevis uz visas pēdas. 
  • Ja tavas pēdas ir kritiskā stāvoklī (ļoti biezi sabiezējumi, plaisas), labāk atmest pašdarbību un doties uz pēdu aprūpes kabinetu.
  • Ja lieto kādu skābju vai sārmu bāzes līdzekli pēdu ādas mīkstināšanai un atmirušo šūnu noņemšanai (piemēram populāru ForA līdzekli), lieto to kombinācijā ar manuālām vīlēm. Atceries - "kas par daudz tas par skādi".
AEG pēdu vīli var iegādāties par nepilniem 19 eur šeit (līdz 17.08.) vai par pilnu cenu 42 eur šeit.

Atsauksme par Scholl elektrisko pēdu vīli no Baibas un Anneslifestyle.


Hello gorgeous! Recently I tried AEG pedicure callus remover and I am quite impressed. Electrical file comes with 4 exchangeable rollers in different colours making it hygienic in use for several persons. Grinding insert rotates with velocity of 30 times per second. It removes callus very effectively and make pedicure much easier. I don't have to sweat in yoga pose with manual file. Callus remover is also quite smooth and safe as it can be used no only on feet but also on your knees and elbows. Now I don't know how I could live without this thing anymore.

trešdiena, 2014. gada 6. augusts

Satinique treatment system atsauksme (review)

Please scroll down for the english summary.


Sveikas, daiļās! Pēdējā laikā mana vannaistaba izskatās pēc kāda veikaliņa šampūnu plaukta, tāpēc Satinique līdzekļus testēja māsa:
Man ir smalki mati ar tieksmi uz sprogošanos. Mazgājot matus, redzu, ka mati krīt ārā, taču uz galvas to mazāk nepaliek. Maģija! Ik pa brīdim izmēģinu līdzekļus, kas kontrolē matu izkrišanu un palīdz nostiprināt matu saknes. Šodien padalīšos ar savu iespaidu par Satinique* (amerikāņu Amway sērijas matu kosmētika) matu kopšanas sistēmu, kas sola samazināt matu izkrišanu un uzlabot galvas ādas stāvokli.

Sistēmā ietilpst 3 līdzekļi:

Šampūna un kondicioniera sastāvā ietilpst žeņšeņs, granātābols un zīdkoka lapu ekstrakts, kas atdzīvina nespodrus matus un aizsargā tos pret ārējās vides kaitīgiem apstākļiem, satur vērtīgos antioksidantus, bet zīdkoka lapu ekstrakts jau Senajā Ķīnā tika izmantots tautas medicīnā, lai cīnītos ar matu izkrišanu.

Iepakojums satur 280 ml produkta (nestandarta tilpums?). Pudelītes ir ērtas lietošanā. Līdzekļi smaržo patīkami – nedaudz atgādina citrusaugļus un vēl kaut ko saldi sulīgu. Šampūns puto ļoooti labi. Kā angliski saka – little bit goes a long way. Pēc skalošanas matos nepaliek neizmazgātu matu sajūta. Kondicioniera konsistence ir interesanta, jo tas ir diezgan biezs, bet tajā pašā laikā ļoti viegls. Pēc mazgāšanas mati paliek ļoti gludi. Šis kombo patiks matu taisnotājām, jo mati paliek zīdīgi.
Tonikam ir viegla krēmveida konsistence un tas lieliski mitrina galvas ādu. Aprakstā minēts, ka produkts jālieto divreiz dienā, taču es lietoju to tikai vakaros un no rīta mazgāju matus. Protams, nevar gaidīt, ka kopjošā kosmētika varēs atrisināt nopietnu matu izkrišanas problēmu, taču produkti atstāja ļoti patīkamu iespaidu.

Iegādāties var: no Amway konstultaniem, www.amway-latvia.com
Cenas: šampūns 13.50 Eur, kondicionieris 14,25 Eur, toniks 50,20 Eur.

Liels paldies zīmola pārstāvjiem par iespēju izmēģināt rakstā minētos produktus (uzreiz atrunāšos, ka šis fakts nekādā veidā neietekmēja manu viedokli un atsauksmi).

Hello gorgeous! I have fine, frizzy hair with tendency to fall out. So don’t hasitate to try out new productsfor my hair. This time I tried Satinique treatment system by American brand Amway. The shampoo and conditioner contains lots of extracts (ginseng, pomegranate, mulberry leaf extract) and claims that will energise you hair for hairgrowth. Both products has citrusy smell and left my hair feeeling smoth and silky. I love how shampoo leathers and love how conditioners texture is very light. Tonic has light creamy consistency and it leaves my scalp very moisturized. Scalp tonic is ment to be used twice a day. I prefer to use it at night so tonic can be absorbed into scap naturaly sice I wash and blowdry my hair in the morning. 

pirmdiena, 2014. gada 4. augusts

Jūlija favorīti

Sveikas, daiļās! Kā tradīcija pēc tukšo trauciņu raksta seko favorīti. Šoreiz tikai kopjošā kosmētika, jo dekoratīvo kosmētiku tādā karstumā lietoju ļoti maz.


  • Avene Cleanance SPF30 saules aizsardzības krēms. Patīk, ka to var lietot dienas krēma vietā, jo tas labi mitrina. Tas ir komfortabls uz ādas, nerada smaguma vai maskas efektu. Krēms satur ķīmiskos saules filtrus, tāpēc neveido balto plēvi uz ādas. Satur arī matējošas vielas. Īsāk sakot - ideāls!
  • Decleor Aroma Purete Shine Control Oxigenating Fluid un  Decleor Aromaessence Ylang Ylang Serum. Lieliski mitrina ādu, neradot maskas efektu (neskatoties uz to, ka serums sastāv tikai no eļļām). Pasakaini smaržo. Labi kopj taukainu ādu.
  • Decleor Aroma Night Ylang Ylang Purifying Night Balm. Arī sastāv, lielākoties, no eļļām. Taču mana āda jūtas lieliski un tā nekad nav bijusi tik tīra vasaras periodā. Drīz būs pilnvērtīga atsauksme.
  • Soap & Glory The Ultimelt Hot Cloth Cleanser. Kārtējais neputojošais līdzeklis sejas attīrīšanai. Smaržo ļoti atspirdzinoši. Labi noņem kosmētiku un attīra poras. Noteikti iz uzmanībās vērts. Par šo arī drīz būt pilnvērtīga atsauksme.
  • Boots No7 Protect & Perfect Intense Eye Cream. Lielisks krēms ādai ap acīm. Viens no efektīvākiem produktiem pret sīkajām krunciņām. Turklāt, pat ļoti pieņemamu cenu.

Kas jums šajā karstajā periodā favorītos?

piektdiena, 2014. gada 1. augusts

Empties #16, jeb jūlija tukša tara

Sveikas, daiļās! Vēl viens vasaras mēnesis ir beidzies un pienācis laiks atskaitīties par izlietotiem produktiem:


Produkti ir daudz, tāpēc sadalīju vairākās daļās.
Matu kopšanas līdzekļi:


  • Phyto matu krāsa tonī #6 Dark Blond (tagad oficiāli esmu blonda :D). Atdzīšos, ka es pirmo reizi mūžā pati krāsoju matus ar matu krāsu. Pirms gadiem 10 pāris reizes krāsoju matus izmantojot krāsojošas putas (bija, ja nemaldos, L`Oreal) un krāsojošus balzamus. Uguns kristības beidzas veiksmīgi. Krāsa nekoda galvas ādu, netecēja, nesmirdēja. Taču tonis nedaudz sit cauri sarkanu. Manos matos agri vai vēlu parādās šis stulbais sarkanais tonis. Friziere parasti jauc klāt nedaudz zaļu toni, bet vienalga pēc pāris nedēļām sarkanais ir klāt. Kopumā krāsa man patika, jau nopirku jaunu (par toni tumšāku). Starp citu, cocooncenter šīs krāsa maksā precīzi divreiz lētāk, nekā vietējās aptiekās. 
  • Andrew Barton Last Another Day sausais šampūns. Agrāk biju gatava zvērēt, ka šis ir pats labākais sausais šampūns uz pasaules, taču tad manā dzīvē ienāca Batiste.
Ķermeņa kopšanas līdzekļi:

 
  • Guam fanghi d'alga pretcelulīta maska ar aļģēm. Guam ir paši labākie produkti cīņai pret celulītu, tūsku un šķidruma uzkrāšanu. Maska ir daudz efektīvāka par jebkuru citu krēmu, masku un māliem. Rezultāts redzams jau pēc pirmās lietošanas reizes. Jau sagādāta jauna (ar drenāžas efektu).
  • Stenders Rožu dušas zefīrs. Pasaka. Brīnumjauka un neparasta tekstūra, nesausina ādu, smaržo pēc rozēm. Pirkšu vēl :)
  • Sephora dušas želeja ar karameles/īrisu aromātu. Ļoti patika. Ja esat ārzemes (kur ir Sephora), noteikti izmēģiniet dušas želejas.
Sejas kopšanas līdzekļi:


  • Dermalogica Gentle Cream Exfoliant. Ideāla skābju maska. Vairs nezinu kurš iepakojums pēc kārtas. Plašāka atsauksme šeit.
  • Avene Extremely Gentle Cleanser. Arī nezinu, kuru pēc kārtas iepakojumu izlietoju. Ideāls rīta ādas attīrītājs. Vienmēr ņemu līdzi ceļojumos, jo tas labi noņem kosmētiku un nekairina ādu, pat ja tā ir dramatiskā stāvoklī. Var lietot bez ūdens. Plašāka atsauksme šeit.
  • MOSSA Lācenes barojošais dienas krēms sausai/jutīgai ādai. Ļoti patīkami smaržo pēc ogām, labi mitrina ādu. Plašāka atsauksme šeit.
Dekoratīvā kosmētika:


  • Artdeco Curl & Style skropstu tuša. Sākumā ļoti patika, tad mistiskā veidā sāka birt. Vienu dienu birst, citu nē. Tā arī nesapratu kāpēc tā. Nav slikta, bet es atkārtoti nepirkšu.
  • Colistar Mascara Infinito skropstu tušas paraudziņš. Ļoti patika. Zinu, ka šai tušai ir daudz piekritēju. Noteikti izmēģināšu kādu apjoma versiju. Vispār, man patīk tušu paraudziņi, jo ar tiem pietiek kādam mēnesim, var notestēt gan tušas formulu, gan birstīti. Žēl, ka tos tik bieži nedod :D
  • Shiseido Perfect Mascara Full Definition skropstu tušas paraudziņš. Superīga birstīte, tuša burvīgi izskatās uz skropstām, bet uz vakaru man sāpēja acis :(
  • Too Faced Shadow Insurance acu ēnu bāze. Perfekta! Acu ēnas turas veselu mūžību pat uz maniem bezgala taukainiem plakstiņiem +30 grādu temperatūrā. Tūbiņa gāja kādus gadus 2. Must Have.
Kā jums veicās ar tukšo taru?