svētdiena, 2014. gada 28. septembris

Skaistumlietu šopings un neliela ekskursija Lisbonā (fotoposts)

Sveikas, daiļās! Nedēļu (darba darīšanās) pavadīju Lisbonā. Diemžēl, brīva laika nebija daudz, taču pa veikaliem mazliet pastaigāju :) Te būs neliela skaistuma iepirkšanās ekskursija.
Netālu no dzīves vietas atradās iepirkšanās centrs El Corte Ingles, kurā ir plaša skaiskumkopšanas nodaļa, kā arī Sephora. Atvainojos par bilžu kvalitāti (vajadzēja, tomēr ņemt IPhone :D). Sākšu ar aptieku zīmoliem. Rene Furterer, ja nemaldos, pilnā klāstā:


Avene dekoratīvā kosmētika:

Vichy. Bidzot bija iespēja izmēģināt uz savas ādas Dermablend toņus:

Ducray, DSD, Filorga un vēl daudz kas cits:

Tagad Sephoras labumi. Dr. Brandt un StriVectin:

 MUFE ir arī pie mums, bet nu tomēr:

Make Up School (man šķiet, ka vienu brīdi arī bija Latvijā nopērkams) :

Sephora zīmola ēnas:

 Tonālie krēmi un zīmuļi:

Otiņas un manikīra līdzekļi:

Chanel nagu lakas:

Bobbi Brown (nezināju, ko īsti gribu, tāpēc neko nepaņēmu) :

Burberry (otrpus vēl ir acu ēnas, bet kaut kā aizmirsu nobildēt, šeit gan šo to izvēlējos) :

Un tiem, kas baidās no parabēniem - kūka:

 Mazliet no tik dažādas Lisbonas:


Portugāļiem ir savs Golden Gate tilts (ko, starp citu, projektēja tie paši arhitekti), kas saucas 25. aprīļa tilts:

Lisbona no mazliet cita skata punkta:

Es pati:

Tipiska Vidusjūras reģiona ainava:

Tā lūk man gāja. Laiks bija foršs, saule, temperatūra +25 :) Savus skaitumkopšanas pirkumus atrādīšu mazliet vēlāk, kad sagaidīšu vēl dažas paciņas (kaut kā pēdējā laikā sūtījumi nāk ļoti ilgi).

otrdiena, 2014. gada 23. septembris

Boots No7 Protect & Perfect Intense krēms ādai ap acīm - atsauksme

Boots No7 Protect & Perfect Intense eye cream review

Please scroll down for the english summary.

Sveikas, daiļās! Pirms pāris gadiem ļoti aktīvi meklēju līdzekļus, kas domāti tumšo loku problēmas risināšanai vai maskēšanai. Taču laiks iet un papildus permanentiem sārtiem lokiem ap acīm sāka veidoties arī sīkas krunciņas. Noskatoties Lisas Eldridge video par tumšiem lokiem izdomāju izmēģināt Boots No7 Protect & Perfect Intense krēmu ādai ap acīm. Un pareizi darīju :)

Krēms ir domāts lietošanai 25-35 gadu vecumā. Un es kā reizi esmu pa vidu! No7 Protect & Perfect Eye Cream attālina pirmās ādas novecošanas pazīmes, atjauno ādu un ievērojami samazina sīkas krunciņas. Krēms mazina tūsku ap acīm, mazina tumšos lokus. Speciālais sastāvs aizsargā un atjauno delikāto ādu.  Āda ir mitrināta, mīkstināta, atjaunota. Patentu gaidošs jaunas paaudzes antioksidantu komplekss pasargā no brīvo radikāļi kaitīgās ietekmes


Sākšu ar to, ka krēmam ir ļoti vienkāršs, bet praktisks iepakojums, kas ļauj viegli dozēt vajadzīgo produkta daudzumu. Konsistence ir viegla, bet nav ūdeņaina. Krēms acu mirklī iesūcas ādā un sniedz komfortu. Es gaidīju pozitīvu efektu uz tumšiem lokiem, bet tā arī nesagaidīju. Iespējams, ka "vajadzīgās vielas" uzkrājas un tā tālāk, bet pusgada garumā nekādas izmaiņas šajā jomā nemanīju. Taču āda ap acīm gan palika gludāka un krunciņas seklākas. Es pavisam noteikti redzu, ka "vārnu kājiņas" samazinājās un mazāk veidojas arī mīmiskas krunciņas. Āda ir kļuvusi mīkstāka, labāk mitrināta. Jāsaka, ka āda ap acīm man nav nedz traki sausa, nedz dehidrēta, tāpēc nevarēšu komentēt, vai krēms palīdzēs šādos gadījumos, taču pie normāla ādas stāvokļa krēms ir īsts atradums! Godīgi sakot, no mēģinātiem Boots No7 līdzekļiem, vēl neviens nav licis vilties. Noteikti atkārtošu savu pirkumu :) Starp bitu, Boots produkcijai regulāri ir 3 par 2 cenu piedāvājums.
Sastāvs: Aqua (Water, Eau), Glycerin, Cyclopentasiloxane, Butyrospermum Parkii (Shea, Beurre De Karite) Butter, Cyclohexasiloxane, Cetearyl Alcohol, Polyacrylamide, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Phenoxyethanol, Stearic Acid, Alcohol Denat., Palmitic Acid, Titanium Dioxide (Nano), C13-14 Isoparaffin, Butylene Glycol, Methylparaben, Laureth-7, Ethylparaben, Retinyl Palmitate, Sodium Polyacrylate, Ascorbyl Glucoside, Sodium Hyaluronate, Medicago Sativa (Alfalfa) Extract, Tetrasodium EDTA, Hesperidin Methyl Chalcone, Lupinus Albus Seed Extract, Carbomer, Potassium Hydroxide, Steareth-20, Phyllanthus Emblica Fruit Extract, Dimethylmethoxy Chromanol, Polysorbate 20, Ginkgo Biloba Leaf Extract, Manganese Oxide, Ethylhexylglycerin, Chlorhexidine Digluconate, Tocopherol Dipeptide-2, Potassium Sorbate, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Palmitoyl Oligopeptide.

Iegādāties var boots. Cena 15£ (~19.30 Eur) par 15 ml. 
Vai esat kaut ko mēģinājušas no Boots No7 klāsta? Kā patika?

Hello gorgeous! No7 Protect & Perfect Eye Cream protects young skin to delay first signs of ageing, boost radiance & visibly improves fine lines. Chase away dark shadows and puffiness and give skin a brightening boost. Created specially for delicate area around your eyes, the unique blend of protecting and renewing ingredients leaves skin soothed, smoothed and revitalised. With our patent pending next-generation anti-oxidant complex to help shield against free radical damage, plus our skin firming pro-retinol peptides complex containing Lipopeptides and Matrixyl. This cream is good one! It has a gel like consistency, but it is not watery. It moisturizes the skin around my eyes pretty well. I have so say I bought this one because Lisa Eldridge said in her video, that it contains ingredients which should help with the dark circles. I did not notice  any improvement in my dark circles, but it is one of the best eye creams I tried. My skin feels more plumped and crow's feet are less noticeable. I don't have nor dry on dehydrated skin around the eyes, but the cream do the great job just to keep mys kin in a good condition.

sestdiena, 2014. gada 20. septembris

Micelāro ūdeņu tests

Sveikas, daiļās! Apmēram pirms gada blogā bija raksts par micelāriem ūdeņiem. Ir pienācis laiks jaunai porcijai! Šoreiz arī nebiju viena, bet pieaicināju divas dāmas (tā teikt - kolēģes), kuras testēja micelāros ūdeņus nezinot kurš produkts ir kurš. Liels paldies Santai un Baibai (starp citu, tajā brīdī, kad piedāvāju piedalīties "aklā testēšanā" abām dāmām vēl bija atsevišķi blogi) par veltīto laiku un atsauksmēm :)

Īsais kopsavilkums no Santas
1. Ļoti labi noņem kosmētiku, BET nenormāli liek asarot acīm, mazliet sajūtu arī ādu ap acīm.
2. un 3. praktiski vienādi - ar ādu un acīm nekādu problēmu, bet kosmētiku noņem identiski viduvēji.
4. arī ideāli noņem kosmētiku, bet dedzina adu ap acīm nenormāli!!!! Pilnīgi sāp. Es pat vairs nevarēju atšķirt- tā sāp āda ap acīm vai pašas acis arī, bet tā ir pāris minūšu elle, kas pēc tam gan par laimi pāriet.
Es no šiem neņemtu nevienu un ceru, ka starp šiem nav mans iemīļotais Biodermas rozā micelārais ūdens :) 
Santa, kā vari redzēt, šoreiz Bioderma Sensibio starp ūdeņiem nav :)

Īsais kopsavilkums no Baibas:
1. Pirmais ūdens patika vislabāk, tik ja nelieto acīm, bet es tik un tā reti kad micelāro lietoju acīm. Patika aromāts, un patika, ka attīra ādu – ideāli. Pirmais likās pazīstams (Caudalie?). Nē, Baiba, nav Caudalie :)
2. Otrais likās tāds jocīgs, ka losjons pēc sejas mazgāšanas nepatika, veidoja plēvīti.
3. un 4. apmēram vienādi, attīra labi, var lietot acīm, neveido plēvīti nav izteikts aromāts. 3 un 4.  kaut kas no aptieku zīmoliem? Tas gan!

1. Ingrid Cosmetics Expert Clean Micellar Lotion - pats lētākais micelārais ūdens, kas jebkad mēģināts. Līdzeklim ir tīrošās, nomierinošas un dziļi mitrinošas īpašības. Sniedz maigu un pamatīgu kosmētikas noņemšanu. Hialuronskābe nodrošina intensīvu mitrināšanu un uztur ādas hidrolipīdu balansu. D-pantenols mīkstina, nomierina un mazina iekaisumu un sniedz zīdainu gludumu. Ieteicams noņemšanai ūdensizturīgam makijāžam (kurš rakstīja šo tekstu? :D ). Neskatoties uz pieticīgu (vai, drīzāk, aizdomīgu) cenu, līdzeklis darbojas ļoti labi. Lieliski noņem kosmētiku, nesausinot ādu. Ja micelārais ūdens iekļūst acīs, sajūtas ir tieši tādas pašas kā no citiem ūdeņiem (nekādas ilgstošas svilināšanas nav). Līdzeklim piemīt viegla, nedaudz skābena smarža. Uz iepakojuma iz uzzīmētas rozes, kas liek domāt, ka šķīdumam vajadzētu smaržot pēc rozēm. Nu nezinu, iespējams, ka aromāts attālināti atgādina rozes. Bet, katrā ziņā, tas nav nedz pārāk stiprs, nedz nepatīkams. Iepakojums, kopumā ir labs, izņemot korķīti, kas diezgan ātri saplīsa stiprinājuma vietā. Taču, nedomājot par iepakojumu, līdzeklis ir ļoti, nu ļoti labs (es pat teiktu, ka ir viens no labākiem Biodermas Sensibio ūdens līdziniekiem). Patiesībā, šo ūdeni veikalā pētīja mamma un palūdza izlasīt sastāvu. Lasot, es sapratu, ka man vajag šo ūdeni, jo sastāva bāze ir ļoti līdzīga slavenai Biodermai.

Sastāvs: Water, PEG-6 Caprylic/Capric Gricerides, Glycerin, Poloxamer 124, Poloxamer 184, Polysorbate 20, Sodium Hyaluronate, Panthenol, DMDM, Hydantoin, Parfum.
Iegādāties var: Maxima. Cena: 3,39 Eur par 200 ml.

2. La Roche-Posay Effaclar Purifyung Micellar Water - attīrošā losjona efektivitāte micelārā ūdens veidā, kas speciāli izstrādāts taukainai ādai. Sastāvā nav eļļas, nekomedogēns, neveido plēvi uz ādas. Satur La Roshe-Posay termālo ūdeni, kam piemīt ādu nomierinošas un pretiekaisuma īpašības. pH 5.5, nesatur parabēnus, krāsvielas, ziepes. Pilnīgi negaidītā veidā Effaclar micelārais ūdens sagādāja man vislielāko vilšanās. Kāpēc? Tāpēc, ka tas nav spējīgs noņemt gandrīz nekādu kosmētiku. Es lietoju micelāros ūdeņus tieši, lai noņemtu acu kosmētiku. Taču, LRP tikai sagādā man pandas acis un neko neattīra. Ūdenim piemīt viegla skābena smarža, lai gan smaržvielu sastāvā nav. Jāsaka, ka līdzeklis gan labi kontrolē tauku izdalīšanu, bet es cerēju uz kaut ko citu. Īsāk sakot, šis ir labs losjons (tiešām labs - izskatās, ka esmu atradusi savu mīļāko sejas losjonu) bez spirta taukainai ādai, taču ir slikts micelārais ūdens.

Sastāvs: Aqua, Hexylene Glycol, Glycerin, Poloxamer 188, Zinc PCA, Sodium Lactate, Disodium Cocoamphodiacetate, Disodium EDTA, Citric Acid, Dihydrocholeth-30, Iodopropynyl Butylcarbamate, Polyaminopropyl Biguanide.
Iegādāties var: cocooncenter, escentual, feelunique. Cena: 9,90 - 15,50 Eur par 200 ml.

3. Bioderma Hydrabio Cleansing Micelle Solution. Bioderma inovatīvais patentētais Aquagenium® bioloģiskais komplekss stimulē ādas šūnu darbību, atjaunot to spēju dziļi ādā radīt un noturēt uz virsmas ādas līdzsvaram nepieciešamo mitrumu. Līdzekļa sastāvā esošās micellas vienā paņēmienā nevainojami attīra un noņem dekoratīvo kosmētiku un sejas un acīm. Āda nekavējoties atgūst labsajūtu, elastību un mirdzumu. Hydrabio H2O sastāvs ir hipoalerģisks un neaizsprosto poras. Šis ir labs! Labi noņem kosmētiku (tiesa gan mazliet sliktāk nekā pierastā sarkanā versija), labi mitrina ādu, novērš sausas ādas izraisītu diskomfortu. Es domāju, ka lielākā daļa cilvēku nemaz nepamanītu starpību starp zilo (Hydrabio) un sarkano (Sensibio) ūdeni, ja iedotu pamēģināt tikai vienu. Līdzeklim ir viegla ziepjaina smarža un tas ir rūgts, ja nonāk uz lūpām (tāpat kā Sensibio). Taču jā, Bioderma micelārie ūdeņi joprojām paliek paši labākie.

Sastāvs: Aqua, Glycerin, PEG-6 Caprylic / Capric Glycerides, Polysorbate 20, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Rhamnose, Mannitol, Xylitol, Fructooligosaccharides, Propylene Glycol, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Hexyldecanol, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Niacinamide, Disodium EDTA, Cetrimonium Bromide, Parfum (Fragrance). 
Iegādāties var: Latvijas aptiekās, cocooncenter, escentualmedicinaspreces. Cena: 10 - 12 Eur par 250 ml.

4. SVR Rubialine Micellar Solution. Pateicoties formulai, kas bagātināta ar Rhizobian un Dextran Sulphate, šis micelārais ūdens atsvaidzina ādu un atvieglo kairinājumu. Maigs un efektīvs. Noņem arī ūdensnoturīgu kosmētiku. Der gan sejas ādai, gan ādai ap acīm. Āda ir mitrināta un perfekti attīrīta. Bez smaržvielām, bez parabēniem. Man ļoti patīk, ka šim produktam ir ērts iepakojums ar pumpīti, lai gan pumpītis ir ļoti spēcīgs un viegli dabūt līdzekli uz sienas, nevis uz vates diska. SVR Rubialine vislabāk (no visiem mēģinātiem līdzekļiem) noņem kosmētiku. Taču, es nezinu priekš kam, bet šim micelāram ūdenim ir pieliekts atvēsinošs efekts. Man tāda sajūta, ka āda ir nevis atvēsināta, bet gan mazliet pieplaucēta. Uz sejas ādas es tiešām jūtu vēsumiņu, bet ap acīm - ak vai! Un, ja līdzeklis nonāk acīs...Tad ar "ak vai!" vien cauri netiksi. Ir doma izmēģināt kādu citu ūdeni no SVR klāsta, jo redzēju labu atsauksmi no Velvet Mimosas.

Sastāvs: Aqua, 1,2-Hexanediol, Peg-7 Glyceryl Cocoate, Peg-60 Hydrogenated Castor Oil, Sodium Dextran Sulfate, Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, Xylitol, Glycerin Rhizobian Gum, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Glucose, Chondrus Crisipus Powder, Xanthan Gum, tromethamine, Disodium EDTA, Chlorophenesin, Phenoxyethanol.
Iegādāties var: Latvijas aptiekās (Mēness aptiekās un Aptieku Aliances aptiekās), cocooncenter. Cena 10 Eur par 500 ml (Latvijā cena 17 Eur par 500 ml).

Kopsavilkums no manis: ja man būtu jāizvēlas viens no šiem ūdeņiem,man būtu grūti :D Es ļoti svārstītos starp pirmo (Ingrid Cosmetics Expert Clean Micellar Lotion) un trešo variantu (Bioderma Hydrabio).

Kādi ir jūsu mīļākie micelārie ūdeņi un ko ieteiktu vēl izmēģināt man?

ceturtdiena, 2014. gada 18. septembris

Madara Brightening AHA Peel un Ultra Purifying Mud maskas - atsauksme

Madara Brightening AHA Peel and Ultra Purifying Mud mask - review

Please scroll down for the english summary.

Sveikas, daiļās! Pavisam nesen Latvijas organiskās kosmētikas zīmola Madara produktu klāstam pievienojas maskas*. Pastāvīgās lasītājas noteikti zina, kas es savu ādas kopšanu nevaru iedomāties bez skābes saturošām maskām/pīlingiem, tāpēc neslēpšu, ka esmu sajūsmā par jaunumiem.

Madara Brightening AHA Peel intensīvā AHA pīlinga maska nodrošina tūlītēju ādas mirdzumu, pateicoties dabas aktīvo skābju superdevai. Maska atbrīvo ādu no atmirušajām šūnām, atklājot gludākas un mirdzošas ādas izskatu. Padziļināti attīra, stimulējot šūnu darbību un atjaunošanos. Padara gaišāku ādu, samazinot vecuma plankumu un krunciņu redzamību. Atbrīvo poras dziļai attīrošai iedarbībai. Uzlabo citu kosmētikas produktu iedarbību un uzsūkšanās spējas. Īpaši ieteicama nogurušas, blāvas, ar novecošanās pazīmēm, mirdzumu zaudējušas ādas kopšanai. Tāpat arī ādai ar aizsprostotām porām, akni. Nav piemērota trauslai, izteikti jutīgai ādai.
Uzreiz atdzīšos, ka, lai gan produktu gaidīju ar sajūsmu, es kaut kā neticēju, ka organiskās maskas efektivitāte būs pielīdzināma "ķīmiskiem" produktiem. Es stipri kļūdījos.
Pēc konsistences pīlinga maska atgādina fluīdu, smarža ir viegla, ļoti patīkama, man asociējas ar sūnām un mežu, jūtu arī lavandu. Šī ir pirmā maska, kas sāka kost man vaigu galos (tie šobrīd ir izteikti sausi). Tāpēc masku uz sejas turu ne ilgāk par 8 minūtēm. Pa šo laiku maska izžūst, bet neizsauc velkošu sajūtu. Masku ņemu nost ar mitrās drāniņas palīdzību. Runājot par efektu, tas ir tikpat lielisks, kā pēc "ķīmiskiem" produktiem. Āda ir tīra un gluda, sīkas krunciņas pazūd, melnie punkti mazinās, ādas reljefs izlīdzinās. Pamanīju, ka maska arī pabalina pigmenta plankumus, droši vien jau pārējo ādu arī. Īsāk sakot - lielisks produkts, turklāt pašmāju ražojums un organisks. Mājaslapā atradu informāciju, ka skābju saturs maskā esot 6%.
Sastāvs: Aqua, Lactic Acid, Glycerin, Lavender floral water, Galactoarabian, Amorphophallus Konjac Root extract, Potassium Hydroxide, Cl77019 (Mica), Pyrus Cydonia (Quince) fruit extract, Sambucus Nigra (Elderflower) fruit extract, Aroma, Cl77891 (Titanium Dioxide), Ethyl Laurol Arginate HCl, Xantane Gum, Limonene.

Madara Ultra Purifying Mud dziļi attīroša detoksikācijas maska ar Latvijas mežu ezeru dūņām sašaurina poras un attīra, radot atsvaidzinātas, matētas un vitalizētas ādas izskatu. Maska absorbē liekās eļļas, sašaurina poras un samazina izsitumus. Aktīvā dūņu sastāvdaļa uzsūc ādā esošos toksīnus un smagos metālus, palīdzot izvadīt. Mazina pūtīšu, nelielu iekaisumu atstātās pēdas. Pateicoties mikroelementiem un vitamīniem nodrošina vitalizētas un mirdzošas ādas izskatu. Dūņu koloidālā struktūra palīdz saglabāt ādas mitruma līmeni. Ieteicams lietot divas reizes nedēļā kā attīrošu procedūru taukainai un kombinētai ādai, kā arī ādai ar paplašinātām porām un pūtītēm. Ieteicams lietot reizi nedēļā, lai novērstu ādas blāvumu, nogurumu un nelielus iekaisumus
Dūņu maska pēc konsistences līdzinās klasiskām mālu maskām. Un arī dūņu maskai ir vasaras rīta meža sūnu aromāts. Detox maska nekož, ja nu vienīgi patrāpās kāda svaiga pūtīte. Pa 10 minūtēm maska paspēj sakalst un ir mazliet jāpacīnās, lai to pilnībā dabūtu nost (kā ar mālu maskām), taču ādu nesausina. Āda pēc lietošanas ir tvirtāka, tāda kā atpūtusies. Maska lieliski nomierina sīkus iekaisumus un noņem apsārtumus. Lietojot divreiz nedēļā, pamanīju, ka āda uz pieres mazāk taukojas. 
Sastāvs: Sapropel mud, Kaolin, Illite, Alcohol, Lavender floral water, Montmorillonite, Lactic Acid, Olea Europaea (Olive) fruit oil, Algae extract, Nasturtsium Officinale (Watercress) leaf extract, Xantan Gum, Aroma, Limonene, Linalool. 

Pa kreisi - Peel maska, pa labi - Detox.

Abas maskas pavisam noteikti pievienosies favorītiem.
Maskas var iegādāties Stockmann, Madara kosmētikas veikalos vai interneta veikalā. Cena 23,50 Eur par 60 ml. Veikalos ir pieejamas arī mini versijas (12,5 ml par 5,50 Eur).

Par maskām ir slavinoša atsauksme arī no Baibas BeautyByBloggers.

*Liels paldies zīmola pārstāvjiem par iespēju izmēģināt rakstā minētos produktus (uzreiz atrunāšos, ka šis fakts nekādā veidā neietekmēja manu viedokli un atsauksmi). 

Hello gorgeous! Recently Latvian organic cosmetic brand Madara presented two new masks. Madara Brightening AHA Peel and Ultra Purifying Mud mask. First of all I have never tried organic peel mask and I could not believe that it could give such an amazing effect! Peel mask provide instant radiance, refines skin texture, minimize fine lines, clears pores and minimizes blackheads. Also I've noticed that it made my pigment spots less noticable. Mask has very nice woody smell and fluid like texture. Detox mask is also superb! It clears complexion and tightens pores. Also it soothes small imflammations. Detox mask reminds me of typical clay mask, but unlike the clay based masks it does not dry my skin out. I definitely highly recommend you to try these masks :) They are Latvian, organic, and effective!

otrdiena, 2014. gada 16. septembris

Matu līdzekļi, kas pilda solījumus

Sveikas, daiļās! Šo rakstu varētu dēvēt arī "Labākais, kas ir noticis ar maniem matiem 2". Nekāda gara ievada nebūs un uzreiz ķeršos pie lietas.


Joico Moisture Recovery ir mitrinošais šampūns sausiem matiem. Moisture Recovery sērijas pamatā ir bio-diverse Hydramine sea Complex, kas sastāv no augiem un aminoskābēm un bagātīgām barojošām augu eļļām un sviestiem. Šampūns atjauno pat vissausākos matus, padara tos mīkstus. Jau pēc pirmās mazgāšanas reizes pamanīju, ka mani viļņaini smalki mati mazāk pūkojas. Tie ir spīdīgi, gludi un viegli ieveidojami. Šampūns veido smalkas putas, tam piemīt viegla smarža (citrona?), kas man neizsauc itin nekādas emocijas. Nevaru neminēt arī faktu, ka šampūna pH ir 4.5-5.5, kas nozīmē, ka tas nesausina matus un nogludina to zvīņas. Vispār, ja tavi mati ir traki sausi un bojāti, noteikti meklē šampūnu ar pH šajās robežās (ja tā, ir, tad ražotājs to noteikti norādīs uz iepakojuma). Pavisam vienkārši runājot, pH ir skābju un sārmu attiecība šķīdumā. To mēra skalā no 1 līdz 14. Pie pH 7 šķīdums ir neitrāls, zemāki pH nozīmē skābu vidi, bet augstāki - sārmainu. Parasti šampūnus veido ar pH 7-8, jo šādos apstākļos tie lieliski puto, taču cilvēka ādai neitrāls pH ir nevis 7, bet 5.5. Un ja ir kādas problēmas ar ādas sausumu, niezi (es nerunāju šobrīd par slimībām, parazītiem un tt.) un diskomfortu, tad noteikti meklē ķermeņa mazgāšanas līdzekļus ar pH ap 5. Šo līdzekli iegādājos pateicoties Baibas atsauksmei.
Mini iepakojumu (50ml) pirku Bath&Unwind par ~3,5 Eur. 300 ml maksā ap 16-17 Eur (līdzeklis ir pieejams arī Latvijas interneta veikalos).

Bioderma Node A nomierinošs šampūns jutīgai un kairinātai galvas ādai. Šampūns remdē kairinājumus un jutīgas galvas ādas niezi, atjaunojot līdzsvaru. Sastāvā esošais D-Pantenols momentāni nomierina ādu. Veidots uz īpaši saudzīgas attīrošas bāzes. Šis šampūns tik tiešām lieliski nomierina niezošu galvas ādu (man negadās bieži, bet ja gadās, tad Node A vienmēr palīdz), sniedzot ilgstošu komfortu. Šampūns ir caurspīdīgs, tam piemīt viegla un patīkama smarža (jā, sastāvā ir smaržvielas) un želejveidīga konsistence. Ja mati ir ļoti netīri, tad mazgāšanu vajadzēt atkārtot, jo dēļ maigiem attīrošiem aģentiem šampūns nav no tiem stiprākiem attīrītājiem. Līdzeklis labi tiek galā ar pēkšņām "mistiskām", jeb neizskaidrojamām blaugznām.
Diemžēl, šo līdzekli neesmu manījusi brīvi pieejamu vietējās aptiekās. Es šampūnu pērku no cocooncenter. Cena 8.20 Eur par 200 ml.

Tigi Catwalk Curlesque sprogas pastiprinošais šampūns. Speciāli veidota formula bez sulfātiem sagatavo sprogas veidošanai. Jūras zāles un jūras fenhelis mīkstina matu kutikulas un mazina pūkošanos, gurķu ūdens palīdz veidot un nostiprināt skaistas sprogas. Godīgi sakot uz šo šampūnu skatījos ar skepsi, jo esmu lietojusi daudz līdzekļus sprogainiem matiem, taču neviens no tiem nebija īsti efektīvs. Tad nu šis ir pirmais līdzeklis, kas tiešām darbojas! Pēc Curlesque šampūna mati tik tiešām ir sprogaināki, sprogas ir izteiktākas, gludākas, bez pūkām. Sastāvā nav sulfātu, taču šampūns labi puto un tam piemīt ļoti viegla un patīkama smarža (man asociējas ar jūru). Izklausās labi? Tagad karote darvas - šo brīnumlīdzekli izņēma no ražošanas. Kāpēc? Nu kāpēc tas bija jādara? Šampūns - aizvietotājs (Tigi Catwalk Oatmeal & Honey) sola lielisku mitrināšanu, taču par sprogu akcentēšanu nav ne vārda, bet kas to lai zina. Kad izlietošu šo, plānoju pamēģināt arī jaunu versiju.

Davines Love sprogas akcentējošais kondicionieris novērš matu dehidrēšanu, mati paliek paklausīgi, kustīgi un elastīgi. Sastāvā esošs silikons dod spīdumu un maigumu, pistāciju eļļa nodrošina antioksidējošo efektu, rīsu vasks baro un aizsargā no ūdens zaudējuma. pH 3.8. Šis ir "Must Have" līdzeklis sausiem matiem. Kondicionieris ir ļoti biezs, tam piemīt ļoti viegla greipfrūtu smarža. Nekāda sprogas pastiprinoša efekta kondicionierim nav, taču mitrināšanas un kopšanas ziņā tas noteikti ir vairāk iedarbīgs nekā daža laba dārga maska. Mati ir mīksti, spīdīgi, lieliski mitrināti un pabaroti. Tik tiešām iesaku pamēģināt. Plašāka atsauksme un sastāvs ir šeit.
Iegādāties var: veikalos SalonLine, TopBeauty, Skaistuma Dimensijā. Cenas: šampūns 9-12 Eur par 250 ml (ir pieejams arī 1L iepakojums);  kondicionieris 10-13 Eur (un arī ir pieejams liels iepakojums). Es savus produktus pirku veikalā Medicīnas Preces. Links uz šampūnu un kondicionieri.  

L'Oreal Elvital Fibralogy matus biezinošs koncentrāts un  maska. Koncentrāts ir līdzeklis ar īpaši vieglu konsistenci, tas acumirklī iesūcas matos, sniedzot augstāko Filloxane koncentrāciju un padarot matus mīkstus, vijīguma pilnus un biezākus. Maska, īpaši plūstošā sastāva dēļ viegli klājas no saknēm līdz matu galiem. Katrs mats ir pārklāts, acumirklī pārveidots un mīksts; matus ķemmēt ir tik viegli. Mati tiek intensīvi kopti, nepadarot tos smagus. Līdzekļu apraksti ir mazliet jocīgi, taču maska kombinācijā ar koncentrātu tiešām strādā! Mati paliek biezāki. To var gan redzēt, gan sajust, sataisot asti. Mati ir arī gludi un spīdīgi, taču taukojas gan ātrāk, bet, ņemot vērā "biezuma" efektu šī gan ir tāda "ne īpaši nozīmīga blakne". Līdzekļus var iegādāties Drogās, cenu gan vairs galīgi neatceros.

Phyto 7 dienas krēms sausiem matiem. Phyto 7 ieguva savu nosaukumu pateicoties tam, ka krēma sastāvā ir 7 vērtīgie augu ekstrakti. Krēms ātri absorbējas matu šķiedrās un palīdz uzturēt optimālo mitruma līmeni, nepadarot matus smagus. Mati ir pasargāti no apkārtējās vides kaitīgās ietekmes, mīksti, gludi un spīdīgi. Phyto 7 piemīt izteikta augu un zālīšu smarža (kā zāļu novārījumam, es noteikti, jūtu diždadzi un kliņģerītes), pēc konsistences ļoti atgādina vieglu sejas ādai domātu dienas krēmu. Līdzeklis lieliski cīnās ar "pūkām". Visbiežāk to izmantoju tieši kā "pēdējo soli", ja redžu ka mati ir pūkaini un nepaklausīgi. Nelielu līdzekļa daudzumu (apmēram pupiņas lielumā) izlīdzinu plaukstās un nogludinu matus. Taču var to lietot arī mitros matos kā "leave in" kondicionieri. Vienmēr patīkami apzināties, ka līdzeklim sastāva pamatā ir daudz augu ekstrakti (gluži organiskas kosmētikas cienīgs sastāvs tomēr nav). Plašāka atsauksme un sastāvs ir šeit. Pieejams vietējās aptiekās (no ārzemēm ir jēga sūtīt tikai no cocooncenter, jo pārējos veikalos cenas tādas pašas kā pie mums). Maksā ap 20 Eur par 50 ml.

Kādi ir jūsu mīļākie līdzekļi matu kopšanai?

sestdiena, 2014. gada 13. septembris

Decleor Aroma Purete krēmi (atsauksme), jeb labākie līdzekļi taukaianai problemātiskai ādai

Sveikas, daiļās! Mana āda stipri mainās atkarībā no āra gaisa temperatūras, mitruma satura un vēl daudz citiem faktoriem (blogeres sapnis - varu izbaudīt visus ādas tipus). Karstā laikā mana sejas āda intensīvi taukojas un rodas arī taukainai ādai raksturīgas problēmas: melni punkti, paplašinātas poras, pūtītes, iekaisumi un protams ādas spīdēšana. Loģiski, ka gribas vienu krēmu, kas cīnītos ar visām problēmām uzreiz. Bet vai tas ir iespējams?
Ar Decleor Aroma Purete sēriju iepazinos vēl pirms blogošanas gaitām. Godīgi sakot, agrāk mans līdzekļu izvēles stils bija krietni vienkāršāks. Vajag krēmu taukainai ādai. Ieeju iemīļotajā kosmētikas veikalā, izvēlos sadaļu ādas kopšana, tad taukaina āda, tad sarindoju pēc reitinga un gatavs! Tieši tādā ceļā es tiku pie Decleor Aroma Purete Shine Control Oxigenating Fluid. Tagad produktu klāsts šajā sērijas ir krietni plašāks un arī produktu sastāvs ir mainījies.


Decleor Aromaessence Ylang Ylang attīrošais serums sastāv no ilang ilang, salvijas, rozmarīna un citrona ēteriskām eļļām, kas ir speciāli atlasītas, lai attīrītu epidermu, kontrolētu tauku dziedzeru darbību, mazinātu poras. Bez parabēniem. Nav komedogēns. Bez konservantiem. Bez minerālas eļļas. Bez krāsvielām. Neskatoties uz eļļām serums ne pa visam nav taukains. Smarža ir vienkārši burvīga. Visvairāk es jūtu ilang ilang un salvijas aromātus. Serums pavisam noteikti palīdz uzturēt ādu tīru un sašaurina poras, taču ādu necik nemitrina, tieši tāpēc tas ir paredzēts lietošanai kopā ar mitrinošu krēmu. Lieliski jūtos ik rītu klājot serumu kā parādīts video. Jāatzīmē, ka serums ir ļoti ekonomisks lietošanā. No 5 ml iztērēju mazāk nekā 1. Paliks vēl nākamam gadam :)
Sastāvs: Corylus Avellana (Hazel) Seed Oil, Camellia Kissi Seed Oil, Passiflora Edulis Seed Oil, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil, Limonene, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Salvia Sclarea (Clary) Oil, Cananga Odorata Flower Oil, Linalool, Tocopherol, Eugenia Caryophyllus (Clove) Flower Oil, Glycine Soja (Soybean) Oil, Eugenol, Citral, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate, Geraniol, Farnesol.

Decleor Aroma Purete Shine control oxygenating fluid. Fluīdam piemīt viegla tekstūra, kas ļauj taukainai ādai brīvi elpot. Fluīds matē ādu, mitrina to visas dienas garumā (pateicoties Madagaskaras ūdens lilijas un lotosa ekstraktiem), sašaurina poras, piepilda ādu ar skābekli. Bez parabēniem. Nav komedogēns. Bez minerālas eļļas. Bez krāsvielām. Jāsaka, ka šis līdzeklis no trijotnes man patīk vismazāk. Tam ir viegla krēma konsistence un ļoti patīkama, viegla un neuzbāzīga smarža. Krēms ātri iesūcas ādā, taču āda spīd kā traka jau pēc stundas! Īsāk sakot krēms jau nav slikts, bet vasaras dienām man noteikti gribētos labākas spējas kontrolēt sebuma izdalīšanu un pavisam noteikti arī SPF (vismaz 20).
Sastāvs: Aqua (Water), Coco-Caprylate/Caprate, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Arachidyl Alcohol, Panthenol, Peg-100 Stearate, Glyceryl Stearate, Behenyl Alcohol, Propanediol, Mannitol, Glycerin, Arachidyl Glucoside, Yeast Extract (Faex Extract), Parfum (Fragrance), Sorbitol, C12-14 Pareth-12, Caprylyl Glycol, 1,2-Hexanediol, Triethanolamine, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Lens Esculenta (Lentil) Seed Extract, Tocopherol, Sodium Hydroxyethyl Acrylate/Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Propylene Glycol, Squalane, Glycine Soja (Soybean) Oil, Glycogen, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Citrus Paradisi (Grapefruit) Fruit Extract, Disodium Edta, Limonene, Nymphaea Alba Flower Extract, Cananga Odorata Flower Oil, Polysorbate 60, Hydrolyzed Wheat Protein, Bambusa Vulgaris Shoot Extract, Nelumbo Nucifera Flower Extract, Nymphaea Alba Root Extract, Xanthan Gum, Ethylhexylglycerin, Benzyl Benzoate, Sodium Stearate, Zinc Gluconate, Linalool, Benzyl Salicylate, Sodium Chloride.

 Bildes kreisajā pusē krēms/fluīds, labajā - balzams, jau mazliet pakusis no rokas siltuma.

Decleor Aroma Night attīrošais ilang ilang nakts balzams. 100% dabisks balzams ar sausu finišu (vai arī kā korekti pārtulkot dry-finish). Satur ēteriskās eļļas, lai mazinātu sebuma ražošanu (ilang ilang, salvijas un rozmarīna ēteriskās eļļas), sašaurinātu poras un piešķirt ādai starojumu, tiktu galā ar nepilnībām un nomierinātu ādu. Bez parabēniem. Bez konservantiem. Bez minerālas eļļas. Bez krāsvielām. Šis balzams vispār ir bumba! Tam ir balzama konsistence, tāda pati kā attīrošiem balzamiem uz eļļas bāzes (piemēram, TheBodyShop vai Clinique). Vajag paņemt pavisam mazu piciņu, sasildīt to rokās līdz balzams izkūst un tad klāt uz ādas kā parādīs video pamācībā. Balzams smaržo pēc skujām un šis rituāls pats par sevi jau ir kā pasaka. Bet mana āda pēc pāris dienām burtiski staro! Balzams nomierina iekaisumus, cīnās ar pumpām, attīra poras un samazina tās, līdzsvaro ādu. No rīta āda ir maiga un samtaina. Es ļoti vēlējos pamēģināt tieši balzamu (taču baidījos kā kaut kas tāds sadzīvos ar manu ādu) un tāpēc iegādājos mini komplektiņu, ko rādīju šeit.Bet velti baidījos, līdzeklis ir ideāls!
Sastāvs: corylus avellana (hazel) seed oil, camellia kissi seed oil, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, cera alba (beeswax), passiflora edulis seed oil, butyrospermum parkii (shea butter), theobroma grandiflorum fruit extract, copernicia cerifera cera (carnauba wax), citrus medica (lemon) peel oil, lavandula angustifolia (lavender) oil, limonene, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf oil, linalool, cananga odorata (ylang ylang) flower oil, salvia sclarea (clary) oil, tocopherol, eugenia caryophyllus (clove) flower oil, eugenol, citral, benzyl benzoate, geraniol, benzyl salicylate, farnesol.

Lietojot visus līdzekļus kompleksā ikdienas ādas kopšanas pārvēršas par īstu SPA rituālu. Mana āda karsta laika periodā nekad nav bijusi tik tīra. Pavisam noteikti vasarai tuvojoties iegādāšos nakts balzamu, serums vēl ir palicis :)

Kāda ir jūsu pieredze ar Decleor līdzekļiem un vai ir mēģināti balzami ādai? Esmu lasījusi, ka Darphin arī ir nakts balzams, varbūt par to ir atsauksmes?

ceturtdiena, 2014. gada 11. septembris

MOSSA Youth Defence attīrošas krēmputas baltā jāņoga - atsauksme

MOSSA Youth Defense natural cleansing creme-mousse with white currant - review

Please scroll down for the english summary.

Sveikas, daiļās! Manas pastāvīgās lasītājas noteikti zina, ka sejas ādas attīrīšanai es izvēlos neputojošus līdzekļus, taču fakts, ka MOSSA baltās jāņogas krēmputas* satur augļskābes un nesatur SLS mani ļoti ieintriģēja.
Saudzējoša iedarbība: dabiskas mazgājošas vielas maigi attīra ādu, noņem kosmētiku, neizjaucot ādas dabisko pH līmeni.


MOSSA baltās jāņogas krēmputas pēc konsistences ir ļoti biezas un krēmigas. Līdzeklis gandrīz neputo un maigi attīra ādu, to nesausinot, tā kā šis noteikti nebūs domāts cilvēkiem, kam patīk gurkstošas ādas sajūta. Līdzeklis patiešām ir ļoti maigs, jo lietojot to divreiz dienā, mani šobrīd ļoti sausi un jūtīgi vaigi jutās pietiekoši labi. Godīgi sakot, biju ļoti izbrīnīta cik labi krēmputas izšķīdina un noņem kosmētiku, arī skropstu tušu (tik tiešām esmu pārsteigta, jo parasti putojošie attīrošie līdzekļi tušu pārvērš par sīku melnu graudiņu putru, ko ir pagrūti līdz galam noņemt). Un jā, tā pasakaina ērkšķogu krēma deserta (man aromāts vairāk asociējas ar ērkšķogām, nevis jāņogām) smarža! Es jūtos kā smaržīgā mākonī iegrimusi, taču, diemžēl, sastāvā ir smaržvielas. Nav jau tā, ka sajūtot smaržu, es noticēju, ka tā ir dabiska, bet būtu jau labi :) Īpašu efektu uz savas ādas es nemanīju, taču, vai kāds arī tiešām gaida "wow" efektu no sejas mazgāšanas līdzekļa, dušas želejas vai šampūna? Manuprāt, šie līdzekļi kontaktā ar ādu ir ļoti īsu laiku, tāpēc es brīnumiem neticu. Nevaru neminēt, ka krēmputām ir ļoti ērts iepakojums ar pumpīti. Protams, ka vienmēr, priecē fakts, ka MOSSA produkcija ir ražota tepat Latvijā un, ka visai produkcijai ir Eco Cert sertifikāts.

Sastāvs: Aqua, Cocoglucoside, Cocamidopropyl Betaine, Alcohol, Glycerin, Lavandula Angustifolia (Lavender) floral water, Dehydroxantan Gum, Ribes Rubrum (White currant) berries extract, Lactic Acid, Benzyl Alcohol, Aroma, Titanium Dioxide, Potassium Sorbate, Mica, Limonene.

Iegādāties var Drogas veikalu tīklos. Cena 9.95 Eur par 200 ml.

* Liels paldies zīmola pārstāvjiem par iespēju izmēģināt rakstā minētos produktus (uzreiz atrunāšos, ka šis fakts nekādā veidā neietekmēja manu viedokli un atsauksmi).

Hello gorgeous! MOSSA Youth Defense natural cleansing creme-mousse with white currant aha fruit acids is a new product by Latvian organic skincare brand MOSSA (the sister company of Madara cosmetics). Natural cleansing ingredients gently purify the skin and remove makeup without disturbing the skin's natural pH balance. I like that cleansing creme removes makeup just amazingly without stripping my sensitive skin. I was quite impressed that cleansing cream really dissolves makeup and even mascara (and not making black flaky mess). The scent is just incredible! Unfortunately, cleansing cream does contain fragrance (but I would not believe that such a lovely scent is possible to get without extra aromatic substances). Overall I really enjoyed trying this one and do recommend to try it if you can. Unfortunately at the moment cream cleanser is available only in Drogas stores in Latvia. 

otrdiena, 2014. gada 9. septembris

Kiehl's Creme de Corps, jeb visu laiku labākais ķermeņa krēms

Kiehl's Creme de Corps - review

Please scroll down for the english summary.

Sveikas, daiļās! Man it ļoti, ļoti (un vēl 3 rindiņas) ļoti sausa ķermeņa āda, it īpaši ceļi, elkoņi un apakšstilbi. Līdz ar to, bieži rodas velkoša sajūta, nieze un ādas lobīšanās. Esmu izmēģinājusi simts un vienu ķermeņa sviestu un krēmu, taču nekad īsti apmierināta nebiju. Pēc daudziem līdzekļiem (gan Drogu klāsta, gan aptieku produkcijas, gan eļļām) uz ādas palika neelpojoša plēvīte, āda it kā tika mitrināta, taču, ka tikai aizmirsu kādu vakaru līdzekli uzsmērēt, no rīta par to nācās maksāt. Jāsaka, ka es esmu nesmaržojošu ķermeņa produktu piekritēja, jo, lai cik līdzekļa aromāts man patiktu, es nevaru normāli aizmigt, ja jūtu "svešu" smaržu. (Ievads sanāca gandrīz kā TV shop reklāmā).
Par Kiehl's Creme de Corps man pastāstīja māsa, kura teica, ka šis tev noteikti jāizmēģina! Ja neizmēģināsi - neticēsi, bet šis ir pats labākais ķermeņa krēms! Veiksmīgu apstākļu sakritības rezultātā viņa tika pie Creme de Corps mini versijas un uzreiz pasniedza to man. Un tas mainīja manu dzīvi!

Kiehl's Creme de Corps ir ideāls līdzeklis ļoti sausai ādai ar tendenci lobīties. Lietojot 10 dienu garumā jūsu āda mainīsies līdz nepazīšanai.
Creme de Corps tekstūra man mistiskā kārtā ļoti atgādina Clinique DDML sejas krēmu (vismaz, veco versiju, jo jauno neesmu mēģinājusi). Tas ir vidēji biezs, plastisks, nav taukains, ļoti ātri iesūcas āda un ilgstoši to mitrina (mans Hydrance Optimale ķermenim!). Es burtiski jūtu, ka mana āda to apēd. Man ļoti patīk arī fakts, ka līdzeklis ir bez smaržas. Un pats galvenais, ka jau pēc nedēļas es tiešām ieraudzīju, ka mana āda kļuva daudz gludāka, nieze pārgāja. Vēl pēc laiciņa pamanīju, ka arī ieaugošo matiņu (pēc epilācijas) skaits samazinājās. Acīmredzot, arī šī problēma bija saistīta ar ādas sausumu. Arī, ja pāris dienas aizmirstu uzsmērēt Creme de Corps, ādas stāvoklis nemainās. Īsāk sakot, Kiehl's Creme de Corps ir svētais grāls manai sausai ādai


Produktam ir tikai viens mīnuss, tas ir iepakojums. Krēms ir biezs un, kad tas sāk iet uz beigām, to ir pagrūti izdabūt ārā no iepakojuma. Taču, Kiehl's iepakojumus var arī pārgriezt (un pēc tam nest atpakaļ uz veikalu sagrieztus, lai saņemtu zīmodziņus kartītē un tiktu pie dāvanām). Būtu forši, ja mazu tilpumu iepakojums būtu kā roku krēma tūbiņa (500 ml iepakojums ir ar pumpīti). Jāsaka, ka produkts ir padārgs, taču noteikti ir katra centa vērts (jebkurā gadījumā Kiehl's ir pieejami krēma paraudziņi, lai vari notestēt produktu pirms pirkšanas).

Sastāvs: Water, Squalane, Water, Squalene, Hydrogenated Polyisobutene, Glycerin, Propylene Glycol, PEG-100 Stearate, Glyceryl Stearate, Stearyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Dimethicone, PPG-5 Pentaerythrityl Ether, PEG-5 Pentaerythrityl Ether, Sesame Seed Oil, Phenoxyethanol, Isopropyl Palmitate, Ozokerite, Benzophenone-3, Shea Butter, Methylparaben, Magnesium Aluminum Silicate, Xanthan Gum, Soybean Sterol, Sodium PCA, Propylparaben, Allantoin, Olive Fruit Oil, Sweet Almond Oil, Apricot Kernel Oil, Cocoa Seed Butter, Avocado Oil, Soybean Oil, Tocopherol, BHT, Lecithin, Butylparaben, Corn Oil, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Beta Carotene.

Ja tev patīk smaržīgie ķermeņa līdzekļi, iesaku paskatīties Creme de Corps Soy Milk & Honey uzputotā krēma virzienā (attēlā mini versija). Piena un medus smarža ir ļoti patīkama un neuzbāzīga, taču es palikšu pie savas "nesmaržojošas" versijas. 

Vai esi mēģinājusi Kiehl's Creme de Corps un kā patika?
Iegādāties var Stockmann. Cenas: 125ml - 18.07 Eur, 250ml - 29.45 Eur, 500ml - 49.94 Eur, 1000ml - 84,95 Eur.

Hello, gorgeous! Kiehl's Creme de Corps is a holy grail for my very dry and itchy body skin. I've tried a lot of different creams, lotions and oils but was never satisfied with the result. If potion was moisturizing enough it left sticky film on my skin. Also I prefer body products with no scent. So I found this! And will never change it for something else (at least at the moment I think so). After a week of regular usage I noticed significant improvement in how my skin felt and looked. No itchiness, no dryness, just lovely velvety skin. The consistency reminds me of Clinique DDML facial cream (at least the old version, as I've not tried the new one). It is thick and creamy but not oily. It does not leave any sticky film on my skin and moisturizes and nourishes my skin like nothing else. It is just amazing! I would not believe how good this one is until I had a possibility to test it. The only downside is the packaging. It is not very handy.

sestdiena, 2014. gada 6. septembris

Davines Love Curl šampūns un kondicionieris - atsauksme

Davines Love Curl shampoo and conditioner review

Please scroll down for the english summary.

Sveikas, daiļās! Mani mati ir smalki un to "sprogainums" ir ļoti atkarīgs no viņu pašu garastāvokļa. Taču, atkarībā no mana garastāvokļa es mēģinu sprogas vai nu akcentēt, vai nu tikt no viņām vaļā (akcentēt gan ir daudz vieglāk). Nesen stāstīju par ļoti jauku atklājumu no Davines zīmola klāsta. Šodien pastāstīšu par līdzekļiem no Essential Haircare sērijas:


LOVE Shampoo ir ideāls šampūns viļņainiem un sprogainiem matiem. Sastāvā esošas kondicionējošās vielas atšķetina sprogas, definējot un pilnveidojot tās. Mirtes ekstrakts ar mitrinošo efektu mitrina matus, olīveļļas peg-7 esteris un olīvu ANPHOACETATE (dabīgā sastāvdaļa) atjauno matu dabīgu ūdens – lipīgo bilanci. pH 5.3
Sākšu ar to, ka Essential Haircare sērijas sastāvā ir visas tās baisās vielas (sulfāti, silikoni un parabēni), no kurām daža laba noteikti cenšas izvairīties. Es pret tām sastāvdaļām izturos mierīgi. Ja nav - ļoti labi, ja ir - lai ir, jo neesmu ne reizi dabūjusi kādu negatīvu ādas reakciju, lietojot kosmētiku, kas satur augstākminētos komponentus. Pie šampūna: Love šampūnam ir vidējo bieza konsistence, pateicoties sulfātiem, tas ļoti labi puto un labi (bet ne līdz čaukstēšanai) attīra matus. Šampūns ļoti garšīgi smaržo pēc greipfrūtiem. Priecē fakts, ka šampūnam ir cilvēka ādai neitrāls pH (tieši šis faktors spēlē lomu tajā, ka šampūns nesausina matus un galvas ādu) un sastāvā ir arī glicerīns. Runājot par kādu īpašo iedarbību uz sprogām...es neko nemanīju! Jā, mati netiek sausināti, ir mīksti un spīdīgi, bet nekāda sprogas "definējošā" efekta šampūnam nav. Kopumā, šampūns man ļoti patika, taču šaubos, ka sekos atkārtots pirkums.
Sastāvs: Water, Sodium Laureth Sulfate, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Olive Oil PEG 7 Esters, Phenoxyethanol, Myrtus Communis Leaf Extract, Polyquaternium 44, Polyquaternium 10, Sodium Olivamphoacetate, Coco Glucoside, Glyceryl Oleate, Hydrolyzed Rice Protein, Panthenol, Glyceryl Stearate, Glycol Distearate, Di Caprylyl Ether, Lauryl Alcohol, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Acrylates/C10 30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Propylene Glycol, Disodium EDTA, Sodium Hydroxide, Methylparaben,

LOVE Condicioner ir ideāls kondicionieris viļņainiem un sprogainiem matiem. Rezultāts: novērš matu dehidrēšanu, mati paliek paklausīgi, kustīgi un elastīgi. Piemērots viļņāiniem un sprogainiem matiem. Sastāvā esošs silikons dod spīdumu un maigumu, pistāciju eļļa nodrošina antioksidējošo efektu, rīsu vasks baro un aizsargā no ūdens zaudējuma. pH 3.8.
Godīgi sakot, es visai reti pērku kondicionierus, jo neredzu no tiem nekāda efekta izņemot to, ka mati taukojas krietni ātrāk. Šo produktu (un šampūnu arī) izdomāju iegādāties pēc kādas jaukas dāmas vārdā Jūlija iedotā kondicioniera MELU paraudziņa (Jūlija, liels tev paldies). Jāsaka, ka MELU smarža man galīgi nepatika, toties kāds efekts uz matiem! Īsāk sakot, izdomāju, ka kaut kas no šīs sērijas ir jāizmēģina.
Kondicionieris ir ļoti biezs (bildē var redzēt, ka noliekot trauciņu uz sāna, produkts neizkustās no vietas, patiesībā, tas neizkustās arī trauciņu apgāž ar kājām gaisā un krata) un slidens pēc sajūtas (paldies silikoniem). Smarža ir tāda pati kā šampūnam, tikai krietni mazāk izteikta. Un tad efekts! Tas tik ir efekts! Kondicionieris noteikti ir vairāk iedarbīgs nekā daža laba dārga maska. Mati ir mīksti, spīdīgi, lieliski mitrināti un pabaroti. Nav nekāda sīku (nolauztu) matiņu spīdīga oreola ap manu galvu. Šo es oficiāli pasludinu par pašu labāko jebkad mēģinātu matu kondicionieri!

Sastāvs: Water (Aqua, Eau), Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Glycerin, Cetyl Alcohol, Dimethicone, Cetrimonium Chloride, Phenoxyethanol, Hydrogenated Polydecene, Oryza Sativa Cera Bran Wax (Rice), Pistacia Vera Seed Oil, Panthenol, Amodimethicone, Polyquaternium 10, Trideceth 12, Hydrogenate Palm Glycerides Citrate, Tocopherol (Natural Vitamin E), Propylene Glycol, Potassium Sorbate, Disodium EDTA, Citric Acid, Benzophenone 4, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Parfum (Fragrance).

Iegādāties var: veikalos SalonLine, TopBeauty, Skaistuma Dimensijā. Cenas: šampūns 9-12 Eur par 250 ml (ir pieejams arī 1L iepakojums);  kondicionieris 10-13 Eur (un arī ir pieejams liels iepakojums). Es savus produktus pirku veikalā Medicīnas Preces. Links uz šampūnu un kondicionieri.

Hello gorgeous! I've tried Davines Love Curl Enhancing shampoo and conditioner. Shampoo performs an intense detangling and conditioning action. Its special formula, rich in natural olive tree oil derivatives restores the natural moisture-lipid balance leaving hair soft, moisturised and shiny. Shampoo smells really nice (grapefruit) and foams very well. It cleans my hair properly, but it is not overdrying. I did not notice any curl enhancing action, it left my hair very smooth and shiny. Overally the shampoo is ok (nothing special).
Conditioner is volumising and detangling cream for wavy and curly hair, with an intense anti-dryness and softening action. It efficaciously nourishes and detangles without weighing down hair. It improves the volume of curls leaving hair soft and shiny. The conditioner is very thick and creamy and this one is really something special! It nourishes my hair like nothing else. It is much more effective than some (Kerastase) hair masks. My hair are very shiny and smooth, frizziness is deminished. Just amazing!

ceturtdiena, 2014. gada 4. septembris

Veselīgs dzīvesveids - cik kalorijas dienā jāuzņem, lai veselīgi zaudētu svaru

Sveikas, daiļās! Ir pienācis laiks kārtējai "nesportiskas meitenes sporta dienasgrāmatai", bet no sākuma bija 3 ļoti karstas nedēļas, pēc tam es devos atvaļinājumā (kur dedzināju kalorijas kāpjot kalnos) un tagad esmu pie ceturtās c25k skriešanas nedēļas. Neko daudz jaunu pastāstīt nevaru, izņemot to, ka redzu kā pieaug mana izturība (yeeei!), tāpēc šoreiz par kalorijām.

Lai svara zaudēšana būtu efektīva (un kontrolēta) esmu sākusi skaitīt patērētās kalorijas. Ļoti bieži forumos uzpeld jautājums "Cik kalorijas dienā ir jāuzņem, lai pareizi zaudētu svaru?". Atsaucoties uz Dr. Katie Ferraro lekciju kursu "Nutrition for health promotion and disease prevention"-  lai pareizi, jeb veselīgi zaudētu svaru, dienā ir jāuzņem 20 - 25 kcal uz 1 kg svara. Kāpēc robežas, nevis viens cipars? Dienās, kad neesi fiziski aktīva (piemēram, darba dienās, kad neapmeklē sporta zāli un tava vienīgā fiziskā slodze ir 10-15 minūšu pastaiga līdz sabiedriskā transporta pieturai) ir jāuzņem 20 kcal uz 1 kg, savukārt, dienās, kad esi fiziski aktīva - 25 kcal uz 1 kg. Piemēram, ja es sveru 64 kg, tad "parastās" dienās man jāuzņem 64 x 20 = 1280 kcal, bet "aktīvās" dienās - 64 x 25 = 1600 kcal. Lai efektīvāk sekotu (un tik tiešām sekotu, nevis haltūrētu) uzņemtam kaloriju daudzumam, iesaku lejuplādēt calorie counter (jeb kaloriju kalkulatoru) aplikāciju savā telefonā. Es šobrīd lietoju MyFitnessPal. Man patīk, ka varu pati ievadīt mērķa kaloriju daudzumu un koriģēt to, zaudējot svaru. Programma ļauj arī pievienot savu pārtiku, nevis tikai izvēlēties no esošā klāsta. Iesaku iegādāties virtuves svarus, lai varētu nosvērt produktus pirms ēšanas. Mūsdienās visai fasētai pārtikai jābūt norādītai enerģiskai vērtībai un ogļhidrātu, olbaltumvielu un tauku saturam. Ja gatavo kaut ko mājās, nosver katru ēdiena sastāvdaļu un pareizini ar izmantotā daudzuma svaru, tādā veidā zināsi cik kcal kopā satur visa pagatavota porcija. Sarēķini cik kcal satur galīgā produkta 100 g un nosver pārtiku pirms ēšanas. Nav nemaz tik grūti :) Problēmas, protams, sagādā ēdienreizes ārpus mājas, bet pēc pāris nedēļām "piešausies".
Ko dod kaloriju skaitīšana un kāpēc ir vērts mēģināt? No sākuma process šķiet mazliet sarežģīts, toties tas veido izaicinājumu un palīdz atrast iekšējo motivāciju. Pat, ja procesu neizbaudīsi, pāris skaitīšanas dienu laikā varēsi saprast vai ar tavu ēdienkarti viss ir kārtībā un kur rodas liekās kalorijas. Es savās 1280 kcal varu bez problēmām ielīst, ja neaizraujos ar saldumiem (pāris cepumi vai konfektes satur 70-150 kcal).
Kā tiek aprēķināta katra produkta enerģētiskā vērtība? No sākuma nosaka ogļhidrātu, olbaltumvielu un tauku saturu produktā. 1 grams ogļhidrātu un olbaltumvielu satur 4 kcal, bet 1 grams tauku - 9 kcal. (1 grams alkohola satur 7 kcal). Tāpēc visvairāk kaloriju ir sviestā, majonēzē, mērcēs, treknā gaļā. Piemēram, no rīta taisīju maizīti ar vistas krūtiņu un gaļa likās pasausa, tāpēc uz maizes uzsmērēju nedaudz majonēzes, rezultātā majonēzē bija tikpat kaloriju cik vistiņā.
Dažas bildes ar piemēriem kā izskatās 200 kcal uz tava šķīvja:

588 g brokoļu:

328 g kivi:

125 g avokado:

75 g čīzburgera:

37 g kartupeļu čipsu:

40g m&m konfekšu:
Attēli ņemti šeit. Vēl vairāk 200 kcal attēlu var atrast šeit. Ļoti foršs video ar kaloriju daudzumu ir šeit. Vēl viens labs video, kas parāda kā izskatās 2000 kcal ir šeit.

Secinājums? Tavs svars un veselība ir atkarīga no tavas izvēles!

otrdiena, 2014. gada 2. septembris

Empties #17, jeb augusta tukša tara

Sveikas, daiļās! Vasara ir galā un pienācis laiks mēneša tukšai tarai:

  • Garnier Moisture Match krēms kombinētai/taukainai ādai. Šausmīgs! Vienkārši šausmīgs. Pirmkārt, to ir grūti uzklāt, jo tas vienkārši rullējas nost. Otrkārt, no rīta uzsmērēju, vakarā visa seja bija sīkās pumpās ar baltiem galiņiem (atvainojos). Pēc tam padomāju, ka varbūt tā bija vienkārši sakritība un pamēģināju vēlreiz pēc nedēļas. Atkal visa seja pumpās! Nē, paldies, es atturēšos.
  • Nonicare Deep Cleansing maska. Ļoti jauki smaržo pēc augļiem. Konsistence pašķidra. Sajūta ir, ka mālu maska būtu sajaukta ar mitrinošu krēmu. Nedaudz kož. Pēc lietošanas kādu laiku saglabājas atvēsinoša sajūta. Āda ir gluda, pigmentu plankumi gaišāki (un man šķiet, ka maskai ir balinošs efekts).
  • Loreal Nude Magique Eau de Teint, ko dabūju izmēģināšanai no Velvet Mimosas izrādījās vienkārši izcils. Atvaļinājuma laikā dikti skatījos uz šo dārgumu ārzemēs, bet izdomāju, ka gribu izmēģināt vēl pāris tonālos krēmus, bet mājās jau stāv trīs atvērti...Nobijos arī no tā, ka pats gaišākais tonis - Porcelain manai (šobrīd negaidīti iesauļotai) ādai der labi, bet pēc mēneša varētu būt pa tumšu. Bet, kā jau teicu, tonālais ir lielisks. Viegls klājums, nemanāms uz ādas. Nekādus lielos defektus nenosegs, bet toņa izlīdzināšanai ir īsta konfekte.  Paldies, Velvet!
  • Soap & Glory Ultimelt Hot Cloth Cleanser ir vēl viens lielisks atklājums. Tik tiešām efektīvi attīra ādu, to nesausinot, kā arī labi iztīra poras. Patīkami smaržo. Plašāka atsauksme šeit.
  • LUSH R&B Hair Moisturizer. Godīgi sakot, šo gan es pilnu iepakojumu neizlietoju, bet kārtējo reizi to pētīju veikalā un konsultante piedāvāja ielikt paraudziņu. Piedāvājumam piekrītu, bet tad atklājās, ka testera iepakojums ir jau gandrīz tukšs un man atdeva saturu ar visu iepakojumu. Līdzeklis man ļoti patika, jo ļoti labi mitrina matus un patīkami smaržo, taču pēc 2 lietošanas reizēm produkta smarža ievērojami mainījās. Iespējams, ka tas saistīts ar pavisam nelielu matu krēma daudzumu, kam tiek klāt gaiss, taču ja produkts tik ātri oksidējas man gan negribētos izmest naudu par līdzekli, kas pēc piecām lietošanas reizēm sāks smirdēt. Šobrīd esmu pārdomu stadijā.
  • Revlon Grow Lusciuos skropstu tuša man patika. Laba ikdienas tuša, kas kopj skropstas un sekmē to augšanu. Plašāka atsauksme šeit.
  • Boots No7 Protect & Perfect Intense krēms ādai ap acīm. Lielisks! Vienkārši lielisks. Es visu laiku gribu saņemties pilnvērtīgai atsauksmei. Vai kādu interesē?
  • L'occitane roku krēmi ar ķiršu ziediem un peonijām. Abi burvīgi smaržo. Sastāvs labs un ļoti līdzīgs, taču ķiršu ziedu krēms labi mitrina rokas, bet peoniju krēms ir galīgi nekāds.
  • Batiste sausais šampūns. Vai ir vajadzīgi komentāri? Lielisks! Jau sapirkts vairākumā.
  • CocoCare 100% kokosriekstu eļļa. Mitrina matus un ķermeņa ādu, taču "ķīmija" ir efektīvāka. Plašāka atsauksme šeit.  

Kā jums šajā mēnesī veicās ar tukšo taru?