Avene Cleanance mask and Gatineau Radiance Enhancing Gommage review

Please scroll down for the english summary.

Sveikas, daiļās! Kā jau lielākā daļa manu lasītāju zina, es izvairos no skrubjiem, taču man ir kombinēta (vasarā pat taukaina) āda, ar tai raksturīgām problēmām. Lai neveidotos pumpas, melnie punkti un citi nesmukumi, regulāri lietoju neabrazīvus (skābju) pīlingus. Šodien par diviem lieliskiem produktiem.


Avene Cleanance Mask paredzēta taukainai ādai ar noslieci uz pumpu veidošanu. Maskas lobošā formula maigi likvidē ādas nepilnības. Āda izskatās gludāka. Pateicoties absorbējošām īpašībām, māli izvelk no porām lieko sebumu un matē ādu.
Maskai ir patīkama tekstūra (jūtama mālu klātbūtne) ar parupjam skrubējošām daļiņām (tās gan man ne ļoti patīk) un patīkama viegla smarža. Man patīk, ka maska darbojas ļoti ātri (tikai 5 minūtes) un pa to laiku nepaspēj sakalst (radot nepatīkamas sajūtas kā tas raksturīgs mālu maskām). Pēc piecām minūtēm masku paredzēts iemasēt ādā (skrubējot to), šo soli es gan izlaižu, bet efekts, tik un tā, ir lielisks. Āda ir gluda, atmirušas šūnas noņemtas, poras samazinātas, reljefs izlīdzināts. Āda, tiešām ir matēta uz pāris stundām. Sastāvā ir glikolskābe un tās klātbūtni var just, proti, maska var kost, ja ādas savainojumos un pumpās, bet ar to ir jārēķinās, lietojot šādus produktus. Maskas efekts ir ļoti līdzīgs manis iemīļotai Dermalogica Gentle Cream Exfoliant, bet cena gan zemāka. Īsāk sakot - viss ir lieliski.

Sastāvs: Avene Aqua, Triethylhexanoin, Kaolin, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Glycolic Acid, Aqua, Cyclomethicone, Sodium Hydroxide, Polyethylene, Ceteareth-33, Caprylic/Capric Glycerides, Titanium Dioxide (CI 77891), Zinc Gluconate, Bisabolol, Cetrimonium Bromide, Parfum (Fragrance), Glyceryl Laurate, Pyridoxine HCL, Salicylic Acid, Xanthan Gum.
Iegādāties var: aptiekās, cocooncenter, feelunique, echemist, medroom.lv. Cena 10.90-19.50 Eur par 50 ml.

Avene Cleanace mask (no kreisās) un Garineau Radiance Enchancing Gommage

Gatineau Radiance Enchancing Gommage ir enzīmu pīlings ar C vitamīnu, kas maigi attīra ādu no atmirušajām šūnām. Oranža pērļveida gēla tekstūra, kas pārsvēršas par eļļu, sākot to masēt ādā. Seja kļūst attīrīta un mirdzoša. Paredzēts visiem ādas tipiem. Lietošana: uzklāt uz sausas sejas un kakla ādas, masēt ar apļveida kustībām līdz gēla tekstūra pārvērtīsies par maigu eļļu Ļaut iedarboties 1-2 minūtes, tad noskalot ar ūdeni. Lietot 1-2 reizes nedēļā. Gatineau gomāža pēc tekstūras man atgādina YSL Natural Action Exfoliator Granule Free. Gēls ar zelta granulām un medainu smaržu, kas, pēc iemasēšanas, kūst uz ādas, liek justies ļoti izsmalcināti. Atšķirībā no jau pieminētā YSL līdzekļa, Gatineau gomāžas sastāvā ir arī skābes un augļu ekstrakti un to klātbūtni var just, jo, ja uz ādas ir kādas skrambiņas vai pumpas, var just kā skābes kož (bet nedaudz, nav nekas traks) traumētu ādu. Līdzeklis vienlaicīgi gan noēd atmirušas šūniņas, gan "nopulē" ādas virsmu. Pēc lietošanas āda ir gluda un starojoša, poras iztīrītas un sašaurinātas. Līdzeklis nesausina ādu un sastāvā ir arī hialuronskābe. Ja tev patika YSL līdzekļa ideja, bet efekts nešķita pārāk iespaidīgs, izmēģini Gatineau.

Sastāvs: Isononyl Isononanoate, Triethylhexanoin, Aqua [water], Glycerin, Octyldodeceth-25, Sorbitol, Bisabolol, Propylene Glycol, 1,2-hexanediol, Caprylyl Glycol, Limonene, Parfum [fragrance], Malic Acid, Pyrus Malus [pyrus malus (apple) fruit extract], Butylene Glycol, Glycolic Acid, PEG-40 hydrogenated castor oil, Lactic Acid, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Sodium Hyaluronate, Citric Acid, Linoleic Acid, Linolenic Acid, Bacillus ferment, Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Glycine soja (soybean) oil, Methylparaben, Phenoxyethanol, Einkorn (triticum monococcum) extract, Corallina officinalis extract, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Tocopherol, CI 77019 [mica], CI 77891 [titanium dioxide], CI 77492 [iron oxides], CI 19140 [fd&c yellow no.5], CI 16035.

Iegādāties var: skaistumkopšanas salonos (piemēram BeautyExpert). Cena ap 25 Eur par 75 ml. 
Vairāk info: Gatineau.lv 

Hello, gorgeous! Avene Cleanance mask is glycolic acid based mask with oil absorbing and oil controlling properties. It has nice creamy texture and fresh smell. It tingles my skin a little bit, but otherwise it is very comfortable (not like other drying and tightening clay masks). After using Cleanance mask my skin feels very fresh, pores are cleaned and tightened, skin texture is refined. I don`t like the fact, that mask contains some kind of grains, but this doesn`t bother me much. After application (just 5 minutes - very quick result) I just remove residue wish a hot cloth. I found this one to be amazing alternative for the Dermalogica Gentle Cream Exfoliant.
Gatineau Radiance Enchancing Gommage is an enzyme peel. The texture reminds me YSL Natural Action Exfoliator Granule Free, but the effect is much more impressive. It has the same melting honey texture and luxurious feel as YSL exfoliator (and golden sparkles too), but Gatineau also contain acids. So the skin is not just polished but also dead cells are dissolved. So if you like the feel of YSL Exfoliator, but not impressed with the result it gives - try Gatineau.