AEG pedicure callus remover - review 

Please scroll down for the englush summary.

Sveikas, daiļās! Pirms kāda laika veikalu plauktos ar skaļu reklāmas blīkšķi nokrita Scholl Velvet Smooth pēdu vīle. Teikšu kā ir, es esmu konservatīvs cilvēks un uz jaunumiem skatos atturēti, ilgi domāju un izvērtēju vai konkrētā prece man tiešām ir vajadzīga. Aizgāju uz Drogām apskatīties zvēru "dzīvajā" un konstatēju dažus (manā skatījumā) trūkumus: pirmkārt, tā ir cena. Nē, it kā 40 eur par elektroierīci (cik nu šo aparātiņu tā var saukt?) nav daudz. Bet nu come on! Tur ir tikai rotējošais rullītis. Par 40 eur? WTF (diži atvainojos, bet tieši tādas emocijas mani tajā brīdī pārņēma). Otrkārt, man likās, ka pats rullītis ir pārāk liels, lai to būtu ērti kontrolēt. Treškārt, vīles komplektā nav maināmi rullīši (vai arī es nepamanīju?).  Īsāk sakot, padomāju, ka ideja ir laba, bet es atturēšos. Pēc pāris dienām kādā kolektīvās iepirkšanas vietnē pamanīju līdzīgu AEG firmas ierīci. Rullītis ir mazāks, komplektā nāk vēl 3 rezerves rullīši, un arī cena ir divreiz zemāka. Un vēl violetā krāsā. Pārdots!

Pēdu vīle paredzēta ādas sabiezējumu likvidēšanai. Tā ir maigāka, ātrāka un drošāka nekā metāliskās pēdu vīles. Rullītis griežas ar ātrumu 30 apgriezieni sekundē. Var izmantot arī rokām un elkoņiem. Komplektā nāk 4 rullīši, visi dažādās krāsas, ar mērķi, lai katram ģimenes loceklim ir savs (pārdomāti!) un slotiņa rullīšu tīrīšanai.
Ar savu pirkumu esmu ļoti apmierināta. Aparātam ir ērts rokturis. Rullīšus var viegli noņemt un uzstādīt. Godīgi sakot, agrāk manas pēdas nesagādāja man problēmas, taču šogad (acīmredzot, ilgstošas svelmes dēļ) uz papēžiem izveidojās ādas sabiezējumi un āda kļuva diezgan sausa. Lietojot parasto "manuālo" pēdu vīli, pedikīram var patērēt teju stundu, taču ar šo AEG brīnumu process notiek ātrāk un fiziska slodze nodarbes laikā ir krietni mazāka. Rullīši ir pietiekoši abrazīvi, lai labi veiktu savu darbu, taču tie netraumē ādu. 
Kā minēja Anneslifestyle pēdu vīles cena ir pielīdzināma divu pedikīra seansu cenai salonos. Taču, jāsaka, ka esmu konstatējusi, ka atrast labu pedikīra meistaru ir pagrūti. Un nekādā gadījumā nepērciet atlaižu kuponus pedikīram salonos! Es zinu kā pareizi kopt pēdas un vairākas reizes esmu apmeklējusi pēdu aprūpes kabinetu poliklīnikā, kur pedikīru veic māsiņa. Man rodas sajūta, ka "meistares" kuponu salonos vispār nezina kas ir pedikīrs un kā to pareizi būtu jāveic. Taču mājās arī būtu jāveid pedikīrs pareizi, lai nenodarītu kaitējumu savām pēdiņām. Tāpēc, daži padomi:
  • Lieto pēdu vīli tikai uz tīras un sausas ādas. Pedikīru nekādā gadījumā nevar veikt uz izmērcētas ādas, jo kad āda satur lielu mitruma daudzumu, nervi nedarbojas tik efektīvi. Rezultātā var "pārvīlēt" ādu. Tas var veicināt aktīvāku ādas sabiezējumu un tulznu veidošanu.
  • Apstrādā ādu pa masāžas līnijām. Papēti savas pēdas uzmanīgāk. Uz tām ir tādas pašas "rieviņas" kā uz plauktām. Ādu drīkst vīlēt tikai paralēli šim līnijām. Un tikai vienā virzienā (tāpat kā vīlējot nagus). Nekādu vžik-vžik šurpu-turpu.
  • Pēc pēdu apstrādes ar vīli, ādu ir labi mitrināt ar krēmu. Taču, ja plāno doties ārā un vilkt apavus, labāk iztikt bez krēma. Vispār mitrinošu krēmu ieteicams lietot uz nakti (tad tas paspēs labi veikt savu darbu) un no rīta pēdas noskalot dušā, lai krēma paliekas nestimulētu pēdu svīšanu un sēnīšu vairošanos. Krēmu nedrīkst smērēt uz ādas starp pirkstiem, jo tur āda elpo vissliktāk un pastāv augsts sēnīšu vairošanās risks. 
  • Krēmi ar Urea (urīnvielu) ir paredzēti ādas sabiezējumu mīkstināšanai un "šķīdināšanai", tie darbojas līdzīgi kā skābju pīlingi sejai. Tāpēc tos ieteicams lietot kursiem (nevis pastāvīgi) un tikai uz ādas sabiezējumiem, nevis uz visas pēdas. 
  • Ja tavas pēdas ir kritiskā stāvoklī (ļoti biezi sabiezējumi, plaisas), labāk atmest pašdarbību un doties uz pēdu aprūpes kabinetu.
  • Ja lieto kādu skābju vai sārmu bāzes līdzekli pēdu ādas mīkstināšanai un atmirušo šūnu noņemšanai (piemēram populāru ForA līdzekli), lieto to kombinācijā ar manuālām vīlēm. Atceries - "kas par daudz tas par skādi".
AEG pēdu vīli var iegādāties par nepilniem 19 eur šeit (līdz 17.08.) vai par pilnu cenu 42 eur šeit.

Atsauksme par Scholl elektrisko pēdu vīli no Baibas un Anneslifestyle.


Hello gorgeous! Recently I tried AEG pedicure callus remover and I am quite impressed. Electrical file comes with 4 exchangeable rollers in different colours making it hygienic in use for several persons. Grinding insert rotates with velocity of 30 times per second. It removes callus very effectively and make pedicure much easier. I don't have to sweat in yoga pose with manual file. Callus remover is also quite smooth and safe as it can be used no only on feet but also on your knees and elbows. Now I don't know how I could live without this thing anymore.