Sveikas, daiļās! Kā lielākā daļa kosmētikas mīļu jau zina, MAC ienāk Latvijas tirgū (MAC ir diezgan liels stūrītis Stockmann veikalā). Jau sen siekalojos uz daudziem produktiem, bet aptaustīt un apskatīt toņus bija neiespējams. Visi produkti ir atvesti no ārzemēm un, pirms pirkt pašai vai prasīt atvest kādu kolēģi vai draudzeni, veicu rūpīgu izpēti, lai nebūtu vilšanās. Kad pirmo reizi nonācu pie MAC stenda, es vienkārši apjuku un nezināju uz kuru pusi skatīties! Jo visa kā tik daudz, viss tik krāsains, tik daudz dažādi toņi un tekstūras. Tāpēc, pirms doties pie MAC kosmētikas stenda, iesaku padomāt par to, kas tiešām ir vajadzīgs un kas jau sen ir vēlmju sarakstā.
Tad nu te būs mana visai pieticīga, toties rūpīgi atlasīta kolekcija:
Pašā centrā mans mīļākais pūderis MAC Mineralize Skinfinish Natural (man tonis Light Plus). Pēc būtības tas ir minerālu pūderis, ko var lietot gan tonālā krēma fiksācijai, gan patstāvīgi. Iegādājos pēc šī Lisas Eldridge video noskatīšanas (varat sākt skatītes no 2:10).
Pūderis ir nemanāms uz ādas, tas nav pārak matēts, ne pārāk spīdīgs. Bet kā tas nosedz apsārtumu! Ja nepamēģinātu, ne mūžam neticētu! Iepakojumā ir 10 g un produkts ir ļoti, ļoti, ļoti ekonomisks.  

Viena lieta, kas jāņem vērā: MAC ir kosmētika, kas domāta profesionāļiem, tāpēc iepakojumos nav otiņu, sponžu un tt. Ja pērc pūderi, pārliecinies, ka būs ar ko to uzklāt!

Jāpiebilst, ka produktam tagad ir jauns iepakojums (pilnībā melns un nav caurspīdīgs), kas ir pabiezs, izskatās, ka komplektā varētu nākt arī sponžs.
MAC gela laineris Fluidline (1.bildē mazais ķobītis pašā augšā) klasiski melnā tonī Blacktrack ir kulta produkts. Un ne velti. Tad nav ne pārāk šķidrs, ne pārāk sauss. Lieliski klājas. Lieliska noturība.

MAC zīmols ir ļoti slavens ar izcilās kvalitātes kosmētikas otiņām. Pirms svētkiem parādās arī ierobežota izlaiduma otiņu komplekti, taču, jāsaka, ka komplektiem kvalitāte gan nav tik izcila. Bet dizains gan mēdz būt pasakains :)
Visas otiņas ir labi nostrādātas. Kāti ir laba garuma un ļoti kvalitatīvi. Manas otiņas kalpo man jau vairākus gadus (217 un 239 jau kādus gadus 3-4) un visas ir lieliskā stāvoklī. Lai pēc mazgāšanas otiņas nezaudētu formu, 130. un 271. otiņām lietoju Brush guards.

Attēlā redzamās otiņas:
130 short duo fibre brush, kas domāta gan krēmu, gan pūderu uzklāšanai. Dabīgo un mākslīgo sariņu mikslis. Es neteiktu, ka šī ir must-have otiņa. Klāt ar to tonālo krēmu man galīgi nepatīk, jo pārklājums sanāk pārāk biezs un sedzošs. Nav manā gaumē. Krēmveida vaigu sārtumiem man gribētos, lai otiņa būtu lielāka, kā arī melnie sariņi ir dabīgi un negribas tos saķēpāt ar krēmveida produktiem. Taču minerālo pūderu uzklāšanai #130 gan ir ideāla! Neviena Kabuki otiņa pat blakus nestāv! Fantastiska kombinācijā ar Mineralize Skinfinish Natural.
217 blending brush ir klasiska acu ēnu izpludināšanas otiņa. Dabīgie sariņi. Pietiekoši mīksta, lai neskrāpētu jutīgu plakstiņu ādu. Pietiekoši cieta un elastīga, lai labi izlīdzinātu produktu. Otiņa ir ļoti laba, taču, manuprāt, var atrast tādas pašas kvalitātes, bet lētākus analogus.
239 eye shader brush ir mīksta, bet elastīga otiņa, kas domāta acu ēnu un pigmentu uzklāšanai uz plakstiņa. Noder arī acu ēnu izplūdināšanai zem apakšējām skropstām. Lieliski veic savu darbu. Dabīgie sariņi.
266 small angle brush ir domāta lainera uzklāšanai un uzacu noformēšanai. Dabīgie sariņi. Mana mīļākā otiņa gan lainerim, gan uzacīm. Ar #266 palīdzību var bez problēmām veidot grafiski precīzas līnijas. Man patīk gan sariņu leņķis, gan biezums. Citu zīmolu analoģiskas otiņas parasti ir pārāk plānas. Tiklīdz atvērs MAC, es plānoju nopirkt vēl vienu šādu otiņu.

Nesen iegādāta MAC Retro Matte Lipstick pasakainā tonī Ruby Woo. Krēmīga konsistence. Lūpas nesausina. Smaržo pēc vaniļas. Bildes uz lūpām atrādīšu mazliet vēlāk.
Tāda ir mana ne ļoti bagāta MAC kolekcija, taču ar visiem produktiem esmu ļoti apmierināta. Ceru, ka raksts noderēs MAC stenda apmeklēšanas plānošanā :)

P.S. MAC darbojas Back 2 MAC sistēma, kas ir līdzīga Kiehl's. Ja atnesīsi 6 tukšus iepakojumus no pilnizmēra produktiem (es gan nezinu vai der absolūti visu produktu iepakojumi), vari izvēlēties sev dāvanā lūpu krāsu :)