Sveikas, daiļās! Rudens rit pilnā sparā un es kā jau katru gadu čīkstu, ka dienas paliek arvien īsākas, pelēkākas un tumšākas. Rezultātā man arvien grūtāk pamosties no rīta, tāpēc arī ikdienas grims kļuvis ļoti rafinēts un vienkāršs - bez liekiem eksperimentiem. Te ir oktobrī visvairāk lietoti produkti:
  • Lancome acu ēnu palete Mon Regard Parisien (angliski tulkojas kā My Parisian look). Iekšā 5 toņi, kas lieliski pludinās savā starpā. Viss, kas vajadzīgs ātram ikdienas grimam.
  • The Body Shop uzacu zīmulis tonī 03 Dark Brown ir mans ļoti sens favorīts. Esmu izmēģinājusi tiešām daudz uzacu produktus, bet vienmēr atgriežos pie TBS. Ideāls! Galvenokārt dēļ ideāli sabalansēta neitrāla toņa, kas ir tīrs brūns, nevis sarkanīgs.
  • Maybelline Brow Drama tonī Medium Brown ir vēl viens uzacu favorīts. To lietoju, virs zīmuļa, lai naofiksētu uzacis. To "bumbiņu" birstītes galā ar manikīra šķērēm esmu nogriezusi nost (tagad visi sariņi ir viena garuma). 
  • Reload smaržu mini flakons, ko var ērti ņemt ceļojumos vai nēsāt līdzi somiņā. Mīļākās smaržas vienmēr līdzi. Kad izlietošu iepildītas La fille de Berlin, plānoju iepildīt kādu no nišas parfimērijas paraudziņiem, kam nav sava spreja, savādāk tie stāv nelietoti, jo man negribas ņemties ar smaržu "smērēšanu" sev virsū.
  • Bourjois Healthy Mix Serum tonālais krēms tonī 52 Vanilla. Vecais labais Healthy Mix, kas viegli klājas gan ar pirkstiem, gan ar otu, gan ar Beauty Blender sūkli. Vidēja sedzamība, izskatās ļoti dabiski uz ādas.
  • Urban Decay Primer Potion acu ēnu bāze. Joprojām pati labākā un visas ēnas turas kā pielīmētas. 
Man prieks, ka Latvijas tirgū ienāk arvien vairāk interesanti kosmētikas un parfimērijas zīmoli. Biju ļoti pārsteigta (tiešām pārsteigta, bet patīkami), kad kolēģe teica, ka drīzumā Douglas veikalos parādīsies MAC (šo gan zināju) un Bobbi Brown (!!!!!) kosmētika. Tas ir minēts rudens kataloga 11. lpp. Katalogs ir šeit. BB kosmētika jau ir pieejama Douglas veikalos Alfā un Spicē. Tiešām forši, ka pie mums parādās arvien vairāk zīmoli, par kuriem agrāk varējām tikai sapņot. Armani, MAC, Kiehl's, Michael Kors, Bobbi Brown...super! Starp citu, Douglas parādījās arī Alterna selektīvais matu kopšanas zīmols (atsauksmi par dažiem produktiem var lasīt Lauras blogā) un Alaïa nišas parfimērijas zīmols (atsauksmi par smaržām var lasīt BeautyByBloggers).  Atliek vien sagaidīt Nars, Burberry un Benefit dekoratīvo kosmētiku, Ren un Origins kopjošo, un vēl pāris desmitus zīmolus. Tām trakām sievietēm nekad nebūs gana (es runāju par sevi un tām, kuras mani saprot). Vienmēr gribēsies kaut ko nesasniedzamu, kaut ko no atvestu no tālām zemēm, ko var atvērt un nopūsties no baudas. 
Runājot par nišas parfimēriju, oktobrī kopā ar Velvet Mimosa apmeklējām Molinard smaržu prezentāciju:
Jā, nišas parfīmi tomēr manāmi atšķiras no marketologu apstrādātiem viens otram līdzīgiem populāro zīmolu aromātiem. Vai man vienīgajai šķiet, ka lielākā daļa no jauniem aromātiem smaržo pēc vaniļa-lakrica-upenes savienojuma? Molinard aromāti ievērojami atšķiras. Es neteikšu, ka man tie visi patīk, nebūt nē, bet viennozīmīgi ir uzmanības (pasmaržošanas) vērti. Man visvairāk patika Vanille Patchouli, lai gan vispār neesmu vaniļas cienītāja. Patchouli tomēr man šķiet pārāk intensīvs un sauss, bet Vanille Patchouli sausums ir "atšķaidīts" ar vaniļas saldenumu un sanāk izcili skaists vēso dienu aromāts.

Oktobrī apmeklēju Cīrihi, kur vēl bija patīkami silti un kādu dienu pat pastaigājos T-kreklā. Pilsēta ir ļoti tīra un sakopta, ūdens upē ir zils un dzidrs. Dažas bildes no pilsētas:
Izcila rudens miera osta.



 Principā, vecpilsēta līdzīga Rīgai.
Es pati, riktīgi uzpampusi pēc lidojumiem. 
Protams, ka izvēle kosmētikas veikalos ir ievērojami plašāka, bet tās cenas...vāks. Vienkārši vāks. Reāli visa kosmētika ir 3-4 reizes dārgāka, tāpēc pirkumi man ir dikti maz. Bet dažus veikalu plauktus atrādīšu (kā parasti atvainojos par telefona bildēm).
Serge Lutens dekoratīvā kosmētika:
 Tom Ford:
Pirms domāju, ka, ja būs TF, paņemšu kādu lūpu krāsu vai ēnu paleti. Nu jā, ēnu paletēm cenas ap 90 €, bet lūpu krāsām ap 70 €.
Nars:
Arī daži produkti bija vēlmju sarakstā, bet vismaz tagad zinu kā izskatās sen kārotās ēnas (noteikti kaut kad iegādāšos) un kāds Creamy Radiant konsīlera tonis man ir vajadzīgs.
Revlon:
 Vēl Revlon:
Urban Decay Naked paletes:
Negaidīti iemīlējos Naked Smoky, bet noteikti nepirkšu :) Starp citu, UD cenas nebija tika kosmiskas.
Vēl:

 Un jā, tiku pasmaržot daudz nišas un ne-nišas parfīmus:
 Odin 11 un by Killian Love ir vēlmju sarakstā.

 
Šveicē ir izlejamā Therry Mugler smaržas! Vai nav forši? Cik saprotu, izlejamais variants izmaksās par 40% lētāk.
Viss! Īsāk sakot acis ir kur pakārdināt, bet vēlme kaut ko pirkt bija minimāla :)

Par ne tik personīgām lietām no interneta plašumiem:
  
Ja tev ir vēlme izmēģināt jaunu kosmētiku, iesaku piereģistrēties womstar.lv portālā, kas ir tikšanās vietne preču ražotājiem ar sociāli aktīviem patērētājiem, kuri ir gatavi brīvprātīgi testēt jaunākos produktus, iesaistīties diskusijā un dalīties ar savu pieredzi sociālajos tīklos un paziņu vidū. Šobrīd ir iespēja pieteikties testēt Kāju krēmu un zobu pastu, kas man personīgi nešķiet baigi aizraujoši, bet domāju ka noteikti būs arī interesantāki produkti.
  
Katru sezonu viena un tā pati problēma? Skapis netaisās ciet, bet īsti nav ko vilkt? Iesaku ieskatīties Un-fancy blogā. Bloga autore Caroline izveidoja savu garderobi no 37 apģērba gabaliem (ieskaitot kurpes). Vai nav lieliski? Iesaku paklausīties Caroline interviju par šo tēmu: How to create a capsule wardrobe.

Ja gribas kaut ko interesantu ārpus kosmētikas un modes pasaulēm, ieskaties online kamerās! Gribi zināt kas šobrīd notiek pie Niagaras ūdenskrituma? Nejauši atradu apkopojumu par 10 interesantākām online kamerām pasaulē. Rakstā ir linki uz kamerām Times Square, Niagaras ūdenskritumu, Abbey Road un citām interesantām vietām. Iesaku ieskatīties! Raksts ir šeit.

Kas jums iet oktobrī? Kas sagādā prieku un kas nē?