Sveikas, daiļās! Es domāju, ka visi zina, ka ādas saules aizsardzības krēmi pasargā ādu no priekšlaicīgas novecošanas, pigmenta plankumu veidošanās un citām nevēlamām parādībām. Vasara rit pilnā sparā un saules starojuma intensitāte ir augsta, tāpēc ir svarīgi aizsargāt savu ādu ne tikai dodoties pludmalē, bet arī ikdienā. Āzijas tirgū augsts SPF ir must have lieta. Mūsu platuma grādos cilvēki vēl aizvien izturas pavirši pret saules aizsardzību. Daļu vainas noteikti jāuzņemas bieziem un trekniem krēmiem, kas rada lipīguma un netīruma sajūtas, kā arī nevēlamu taukainu spīdumu. Taču, zinātne nestāv uz vietas un spīdīgs spocīgs ģīmis lai paliek pagātnē! Šodien par trīs lieliskiem līdzekļiem ar augstiem SPF faktoriem dažādiem ādas tipiem. No sākuma domāju sarindot līdzekļus TOP veidā, bet tad sapratu, ka visi krēmi ir fantastiski, bet katram ir sava mērķauditorija. (Sastāvi un cenas norādīti raksta beigās).
Eisenberg Pure White Day Cream SPF30 patiks sausas un jutīgas ādas īpašniecēm vai tām, kuras cieš no pigmenta plankumiem. Šis mitrinošais un aizsargājošais dienas krēms satur aizsargfiltrus, kas darbojas sinerģijā, lai pasargātu ādu no UV staru negatīvās iedarbības. Bellis Perennis ziedu ekstrakts un C vitamīns izlīdzina un aizkavē pigmnenta plankumu veidošanos. E vitamīns aizsargā no gaismas un šūnu oksidēšanās kaitīgās ietekmes. Nodrošina vienmērīgu un mirdzošu ādas toni. Eisenberg Pure White krēmam piemīt tipisks šis sērijas (citrusaugļu) aromāts un viegla, bet izteikti mitrinoša un barojoša tekstūra. Sākumā šķiet, ka krēms ir diezgan blīvs, bet tas ļoti vienmērīgi izlīdzinās un ātri iesūcas ādā. Pats galvenais, ka tas sniedz tūlītēju komfortu jutīgai sakairinātai ādai. Nerada taukainu spīdumu vai spocīgu baltumu. Un, jā, tas tiešām pasargā ādu no pigmenta plankumu veidošanās un pamazām samazina esošu pigmenta plankumu brūngana toņa intensitāti. Kā jau Eisenberg pienākas, krēmam ir ērts (un arī ļoti glīts) iepakojums ar pumpīti.

Vichy Slow Age Daily Care* SPF25 patiks normālas/taukainas ādas īpašniecēm, kas dod priekšroku vieglām tekstūrām. Koriģē jau esošās un aizkavē jaunu ādas novecošanās pazīmju veidošanos: - Smalkās krunciņas un grumbas - Nevienmērīgs ādas tonis un pigmentplankumi - Ādas elasticitātes un tonusa zudums Dienu no dienas, jūsu āda ir mitrināta, svaiga un jauneklīgi mirdzoša. Ādas novecošanās process palēninās. Pirmais, kas pārsteidz, paņemot rokā krēma iepakojumu ir tā svars. Smagnējs stikls, kuru ir bail likt uz mana flīzēta vannas istabas skapīša. Bet iepakojums ir ērts un aprīkots ar pumpīti. Pašam krēmam ir drīzāk fluīdam raksturīga konsistence. Un tas burvīgs aromāts! Īsts balto ziedu pušķis (es gan nezinu kā uz to varētu reaģēt īpaši jutīgas un alerģiskas ādas). Fluīds ļoti ātri iesūcas ādā, neradot nedz jebkādu plēvīti, nedz smaguma sajūtu. Taču mitrina ādu tas pavisam viegli, tāpēc sausas ādai īpašniecēm ar to šķitīs par maz. Toties āda ilgstoši paliek samtaina un matēta (lai gan uz iepakojuma nekas tāds nav minēts). Ādas novecošanas procesu kavēšanu man gan ir grūti komentēt.

Bioderma Hydrabio Perfecteur Smoothing Moisturising Care Radiance Booster* (SPF30 PA+++) derēs visiem ādas tipiem, ja meklē līdzekli, kas vizuāli uzlabos ādas stāvokli. Ādu uzlabojošs, mitrinošs krēms atūdeņotai, jutīgai ādai. Intensīvi un ilgstoši mitrina, aizsargā pret UV starojumu, novērš ādas priekšlaicīgu novecošanos un pastiprina ādas dabisko mirdzumu. Ar izkliedējoša pūderkrēma efektu. Jāsaka, ka Biodermas Hydrabio Perfecteur ir pats mīļākais no trijotnes. Pirmkārt, tam ir viegla krēma tekstūra, kas nerada smaguma sajūtu uz ādas. Otrkārt, gaismu atstarojošas daļiņas vizuāli uzlabo un izlīdzina ādas toni un var iztikt bez tonālā krēma pa virsu. Tas rada samtainas ādas efektu ar iekšējo starojumu. Turklāt tam ir patīkama cena. Patiks visiem ādas tipiem.

Ingredients Eisenberg Pure White Day Cream: Aqua (Water), Ethylhexyl Methoxycinnamate, C12-20 Acid Peg-8 Ester, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol [Nano], Butylene Glycol, Octocrylene, Titanium Dioxide, Cyclopentasiloxane, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Phenoxyethanol, Decyl Glucoside, Potassium Cetyl Phosphate, Carbomer, Dimethicone, Glycerin, Hexyl Laurate, Polyglyceryl-4 Isostearate, Ethylhexylglycerin, Peg-10 Dimethicone, Sodium Hydroxide, Xanthan Gum, Stearic Acid, Disodium Edta, Saccharide Isomerate, Alumina, Limonene, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Propylene Glycol, Pentadecalactone, Peg-8, Alpha-Arbutin, Ascorbyl Glucoside, Fagus Sylvatica Bud Extract, Tocopherol, Bht, Citric Acid, Citral, Bacillus Ferment, Bellis Perennis (Daisy) Flower Extract, Sodium Citrate, Ascorbyl Palmitate, Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate, Lactose, Ascorbic Acid, Lactis Proteinum (Whey Protein), Benzoic Acid, Lactic Acid.

Ingredients Vichy Slow Age Day Fluid: Aqua/Water/Eau, Glycerin, Octocrylene, Ethylhexyl Salicylate, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Dipropylene Glycol, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Cetyl Alcohol, Polymhetylsilsesquioxane, Niacinamide, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Styrene/Acrylates Copolymer, Arachidyl Alcohol, HDI/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Arginine, Cyclohexasiloxane, Behenyl Alcohol, C30-45 Alkyl Cetearyl Dimethicone, Crosspolymer, Mica (CI77019), Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Pentylene Glycol, Tocopheryl Acetate, Arachidyl Glucoside, Titanium Dioxide (CI77891), Disodium Edta, Peg-8 Laurate, Salicylic Acid, Mannitol, Xylitol, Hexyldecanol, Sodium Hydroxide, Rhamnose, Polysorbate-60, Sorbitan Isostearate, Pyrus Malus (Apple) Seed Extract, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols), Red33 (CI17200), Tocopherol, Fragrance (Parfum). (BI712).

Ingredients Bioderma Hydrabio Perfecteur: Aqua/Water/Eau, Glycerin, Octocrylene, Ethylhexyl Salicylate, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Dipropylene Glycol, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Cetyl Alcohol, Polymhetylsilsesquioxane, Niacinamide, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Styrene/Acrylates Copolymer, Arachidyl Alcohol, HDI/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Arginine, Cyclohexasiloxane, Behenyl Alcohol, C30-45 Alkyl Cetearyl Dimethicone, Crosspolymer, Mica (CI77019), Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Pentylene Glycol, Tocopheryl Acetate, Arachidyl Glucoside, Titanium Dioxide (CI77891), Disodium Edta, Peg-8 Laurate, Salicylic Acid, Mannitol, Xylitol, Hexyldecanol, Sodium Hydroxide, Rhamnose, Polysorbate-60, Sorbitan Isostearate, Pyrus Malus (Apple) Seed Extract, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols), Red33 (CI17200), Tocopherol, Fragrance (Parfum). (BI712).  

Cenas:
Vichy Slow Age SPF25 ~37 € par 50 ml.
Bioderma Hydrabio Smoothing Moisturizing Care SPF30 ~27 € par 40 ml.

Iegādāties var: Eisenberg kosmētika Latvijā pieejama tikai Douglas veikalu tīklos. Vichy un Bioderma zīmolu produkcija pieejam aptiekās.

*P.S. Liels paldies zīmola pārstāvjiem par iespēju izmēģināt rakstā ar * apzīmētus produktus (uzreiz atrunāšos, ka šis fakts nekādā veidā neietekmēja manu viedokli un atsauksmi).