Hello gorgeous! Today I am going to share my thoughts about Avene hydrance optimale light cream.
Get lightweight hydration for your dehydrated skin with the Avène Hydrance Optimale Light cream.
Hydrance Optimale Light works to deeply hydrate parched skin without overburdening it. Meiboserin limits the evaporation of the Avène Thermal Spring Water from the skin, while Lipomucine increases the coverage of hydration across the dermis. Sebo-absorbing capsules regulate oil production for a light matifying effect, making this cream perfect for normal to combination skin. The best thing about this cream that it does what it claims! It has a lightweight formula which absorbs to the skin rapidly. I can feel how moisture reaches every cell of my skin :D It is just really amazing. My skin feels so  soothed so moisturized. It is the best cream I`ve tried. What makes it even better - it is non-comodogenic, hypoallergenic, paraben free.

Sveikas, daiļas! Šodien pastāstīšu par manu visu laiku mīļāko sejas krēmu. Sākšu ar to, ka mana āda ir diezgan kaprīza. Tā ir jūtīga, dehidratēta, ar dažiem plīsušiem kapilāriem, kombinēta (vaigi sausi, t-zona normāla, bet vasarā vaigi paliek normāli, bet t-zona taukaina :) Skan aizraujoši? :) Teikšu godīgi - man ļoti patīk aptieku kopjošā kosmētika, bet ļoti grūti kaut ko izvēlēties no tik plāša klāsta. Mana iepazīšanās ar Avene kosmētiku sākas no paraudziņa. Tas bija Avene Extremely gentle cleansing lotion, kas kļuva par mīlestību no pirmās lietošanas reizes. Pērkot pilnizmēra iepakojumu, dabūju paraudziņus dažiem sejas krēmiem. Un ar Avene Hydrance optimale light man arī bija mīlestība no pirmās lietošanas reizes :) 
Avene Hydrance Optimale Light
Avene sola ļoti vieglu tekstūru un dziļu dehidratētas ādas mitrināšanu, tajā pašā laikā, nepārslogojot to. Meiboserin (neprasiet man kas tas par zvēru) ierobežo Avene termālā ūdens (kas ir visas Avene kosmētikas pamatā) iztvaikošanu no ādas, bet Lipomucine (patentētais komplekss) palīdz termālam ūdenim nokļūt dziļāk ādā un atjauno ādas hidrolipīdo slāni. Sebumu absorbējošas kapsulas regulē tauku izdalīšanos, nodrošinot matējošo efektu. Tieši tāpēc šis krēms ir ideāls normālai/kombinētai ādai. (Šeit man jāsaka, ka krēms ir pieejams veselās 4 versijās: viegla formula normālai/kombinētai ādai, bagātīga formula sausai ādai + abas šis versijas ar SPF 20). 
Grūti man gāja ar to apraksta tulkošanu :D Toties, krēms, tik tiešām, pilda solīto! Tekstūra ir apbrīnojami viegla. Uzklājot krēmu, tas ļoti ātri iesūcas ādā un es pilnīgi jūtu, kā mana āda piepildās ar veldzējošu mitrumu :) Man ir bijušas dažas paplašinātas poras uz vaigiem. Ar tām pāris gadus esmu neveiksmīgi cīnījusies ar līdzekļiem, kas paredzēti taukainas ādas kopšanai un poru samazināšanai. Hydrance optimale atrisināja šo problēmu no pirmās lietošanas reizes! Vēlāk sapratu, ka poras bija paplašinātas, jo āda bija dehidratēta (iedomājies izkaltušu mālainu augsni). Krēmam piemīt viegla, grūti definējama, bet patīkama smarža. Krēms ir hipoalerģēnisks, nekomedogēns un nesatur parabēnus :)
Es esmu izmēģinājusi vieglu versiju ar SPF, bez SPF un bagātīgo versiju bez SPF. Visi krēmi man ļoti patika, bet bagātīgā versija, tomēr, ir manai ādai pa smagu. Sastāvs:
AVENE THERMAL SPRING WATER (AVENE AQUA).CAPRYLIC/CAPRIC TRI GLYCERIDE. CARTHAMUS TINCTORIUS (SAFFLOWER) SEED OIL (CARTHAMUS TINCTORIUS). CYCLOMETHICONE. SUCROSE STEARATE. GLYCERIN. BUTYLENE GLYCOL. SUCROSE DISTEARATE. POLYMETHYL METHACRYLATE. BENZOIC ACID. BETA-SITOSTEROL. BHT. CARBOMER. CHLORPHENESIN. DISODIUM EDTA. FRAGRANCE (PARFUM). GLYCINE SOJA (SOY BEAN) SEED EXTRACT (GLYCINE SOJA). PHENOXYETHANOL. POLOXAMER 188. SODIUM CHONDROITIN SULFATE. SODIUM HYALURONATE. SODIUM HYDROXIDE.
Krēmu pērku escentual, jo tur tas maksā gandrīz divreiz lētāk, kā Latvijas aptiekās. Turklāt, ik pa laikam, escentual rīko akcijas, kad visa aptieku kosmētika ir par trešdaļu lētāk. Latvijā krēms pieejams aptiekās un Stockmann veikalā. Cena Latvijā ap 20 Ls par 40ml.
Kāds ir tavs mīļākais sejas krēms? Neaizmirsti pieminēt kāda tev ir sejas āda :)