Sveikas, daiļās! Izdomāju pastāstīt par dažiem dabīgiem matu kopšanas līdzekļiem, bet, kad taisīju bildes, sapratu, ka, dabīgā komandā ir ielavījies kāds "spiegs" :) Proti, es vienmēr domāju, ka sastāvs ir ļoti dabīgs, līdz to izlasīju līdz galam :) Un tomēr - šī ir mana (2/3) dabīgā trijotne:
Сыворотка репейная - lūk, tas arī ir tas "kamuflāžas meistars". Seruma aktīvie komponenti iekļūsti dziļi galvas ādā un baro matu saknes, atjaunojot to funkcijas. Serums novērš matu izkrišanu, stimulē jaunu matu augšanu, atjauno matu struktūru. Līdzekļa sastāvā ir ļoti daudz visādi ekstrakti - tieši tas mani uzpirka :) Sastāvs:
Ja papēta dziļāk, sastāvā ir dažas "ne tik dabīgas" vielas. Liels pluss par iepakojumu ar smidzinātāju. Man radās aizdomas, ka, ja šo līdzekli pārāk dāsni uzpūš matiem, tie mazliet ātrāk taukojas.

GRAENN - Nātru hidrolāts. Nātru hidrolāts iegūts tvaicējot auga zaļās daļas (nez kur nātrēm "nezaļas" daļas?) Nātru hidrolāts piemērots taukainai un kombinētai ādai - mitrināšanai, ādas atjaunošanai un tonizēšanai, bet īpaši - matu un galvas ādas kopšanai. Nātru hidrolāts līdzsvaro tauku līmeni ādā, stiprina matus un uzlabo asinsriti galvas ādā, veicinot matu augšanu. Sastāvs: nātru hidrolāts (Urtica dioica (Nettle) Distillate), kālija sorbāts (Potassium Sorbate). Pirmkārt, es vienmēr gūstu, droši vien, jāsaka - patriotisku baudu, pērkot Latvijā ražotu kosmētiku :) Otrkārt, nātres ir pazīstamas ar savām labām īpašībām. Treškārt, šo līdzekli var lietot gan matiem, gan sejas ādai. Ceturtkārt, sastāvs ir izcili īss, un man prieks, ka tās nātres kāds ir savācis un izvārījos manā vietā. Man atliek vien izsmidzināt līdzekli matos un priecāties par tā iedarbību :)

Настой укрепляющий, 100% натуральный Рецепты бабушки Агафьи. Losjons atjauno matu struktūru, stiprina matu saknes, stimulē matu augšanu. No manis losjons iegūst lielu mīnusu par neērtu iepakojumu un lielu plusu par sastāvu:
Teikšu uzreiz, ka, ņemot vērā faktu, ka visi šie līdzekļi ir dabīgi, nekādu dižu efektu no viņiem negaidu. Bet, mani mati sāka krist ārā retāk. Jāsaka, ka lietoju arī matu vitamīnus no Phyto, kurus rādīju rakstā par nagiem. Tomēr, vienmēr ir mazs prieciņš, lietojot kaut ko dabisku :)
Kādi ir tavi matu kopšanas līdzekļi?