Sveikas, daiļās! Mana āda ir dehidratēta, kombinēta (ziemā sausāka, vasarā taukaināka), mēdz veidoties melnie punkti un sausie pleķīši, ādai ap acīm sāk veidoties pirmās krunciņas. Risināt visas šis problēmas man palīdz dziļās attīrīšanas līdzekļi. Tie aizvāc netīrumus no porām, noloba atmirušas ādas šūniņas un sausu ādu, padara krunciņas seklākas un āda izskatās daudz koptāka. Šodien pastāstīšu par saviem favorītiem šajā lauciņā: 
No kreisās uz labo pusi: Institut Esthederm L`Osmoclean Gentle Deep Pore Cleanser, Anne Semonin Exfoliating Mask, YSL Naturas Action Exfoliator Granule Free, Dermalogica Gentle Cream Exfoliant
Tekstūru salīdzināšana. Līdzekļi uz rokas. Tāda paša secība kā iepriekšējā bildē.
  • YSL Natural Action Exfoliator Granule Free. Kā var saprast no nosaukuma šis līdzeklis nesatur abrazīvas daļiņas, bet tajā pašā laikā, tas aizvāc netīrumus un atmirušas ādas šūniņas. Kompozīcija izveidota no cukuriem (kā jau teicu - cukura graudu iekšā nav :) un ultra šķidrām (plānām) eļļām. Sastāvs ir bagātināts ar vitamīniem un minerālvielām. Jāsaka, ka YSL ir pats maigākais no maniem līdzekļiem. Der visiem ādas tipiem, arī jūtīgai ādai. Līdzeklim piemīt medus (pavisam nedaudz ziepjaina) smarža. Zelta spīdumi tūbiņā priecē acis :)
Lietošana: līdzekli ar sausām rokām vajag bagātīgi uzklāt uz tīras, sausas sejas. Masēt, kamēr līdzeklis mainīs savu tekstūru, kļūs šķidrs. Nomazgāt ar ūdeni. 
Iedarbība: pateicoties cieto daļiņu neesamībai līdzeklis, tik tiešām, ir ļoti maigs. Natural Action Exfoliator nevis izšķīdina vai "noberž" ādas šūniņas, bet  "pūlē" ādu. Pēc lietošanas āda nav sausa vai savilkta, tā ir starojoša un ar veselīgu toni.
Sastāvs: triethylhexanion (emolliant), octyldedeceth-25, aqua, sorbitol, methyl gluceth-10, glycerine, butylene glycol, fragrance, propylene glycol, caprylyl glycol, CI 77019 (mica), Enantia chlorantha bark extract, CI 77891 (titanium dioxide), CI 77492 (iron oxide), aspartic acid, glutamic acid, yeast (faex extract), alanine, glycine, lysine, oleanolic acid, "7YH13-1"
Cena: ap 27 ls par 75 ml.
Iegādāties var: Stockmann, Douglas, Kolonna.
  • Insitut Esthederm L`OSMOCLEAN Gentle Deep Pore Cleanser. Līdzeklis maigai un dziļai poru tīrīšanai. Tīra ādu, respektējot tās ekosistēmu. Pateicoties iemasēšanai, netīrumi, kas padara ādu blāvu, tiek absorbēti, un āda atgūst neiedomājamu svaiguma un maiguma sajūtu. Rezultāti: pilnīgi notīrīta un attīrīta, āda ir ievērojami tīrāka un izskatās veselīgāka. Pieskaroties tā ir maiga, gluda, elastīga un atguvusi komforta sajūtu. Izskats ir starojošs, un āda ir atguvusi mirdzumu. 
Lietošana: ar viegliem pieskārieniem uzklāt tīrai, sausai sejas, kakla un dekoltē apvidus ādai. Iemasēt ar vieglām apļveida kustībām līdz krēms sabiezē; īpaša uzmanība jāpievērš T-zonai. Kārtīgi noskalot ar remdenu ūdeni.
Iedarbība: līdzeklis, pilnīgi pretēji YSL līdzeklim, nevis sašķidrinās, bet sabiezē. Attīrīšana ir ļoti maiga. Arī šeit āda tiek "pūlēta". Lai līdzeklis sabiezētu, nepieciešams masēt ādu kādu minūti, līdz ar to, sanāk diezgan intensīva masāža (kas ir ļoti labi). Pēc masāžas var just, ka ir aktivizēta asins cirkulācija, uzlabojas ādas tonis. Pēc lietošanas nav ne miņas no sausuma vai velkošas sajūtas. Insitut Esthederm ir stiprāks (iedarbīgāks) par YSL līdzekli, bet, noteikti, maigāks par skābes saturošiem līdzekļiem un skrubjiem. 
Sastāvs: Aqua/Water/EAU*, propylene glycol stearate SE, disodium laureth sulfosuccinate, butylene glycol, cetyl alcohol, laureth-3, fructooligosaccharides, pemus boldus leaf extract, carnosine, algae extract,  disodium adenosine triphosphate (pielietošu savas mikrobioloģijas zināšanas - ATF ir  enerģijas avots visiem bioķīmiskiem procesiem, kas norisinās dzīvās šūnās), laureth-2, sodium lauroyl oat amino acids, glyceryl oleate, potassium sorbate, propylene glycol, lauryl glucoside, xantan gum, sodium hydroxide, disodium EDTA, chlorphenesin, phenoxyethanol, fragrance (parfum). 
Cena: 22.70 Ls par 75 ml
Iegādāties var Stockmann, Veselības Centrs 4.
Par šo līdzekli ir atsauksme arī skaistumlapai.

  • Dermalogica Gentle Cream Exfoliant. Maigs neabrazīvs līdzeklis, kas aizvāc pelēcīgo ādas virsējo slāni un dramatiski uzlabo ādas struktūru. Alfa un Beta hidroksiskābes un dabīgie augļu enzīmi noņem atmirušas ādas šūnas un stimulē ādas atjaunošanas procesus. Nesatur mākslīgas krāsvielas vai smaržvielas.
Letošana: masku uzklāj plānā kārtā uz attīrītas sejas un kakla ādas, jāizvairās no lūpu un nāsu zonām, bet var klāt ādai ap acīm. Atstās uz 10-15 minūtēm. Noskalot ar siltu ūdeni.
Iedarbība: es nebeidzu jūsmot par šo produktu :) Atmirušas ādas šūniņas tiek vienkārši izšķīdinātas. Ādas reljefs tik tiešām ievērojami uzlabojas. Pumpu atstātas rētiņas paliek gaišākas. Nesausina ādu. Āda izskatās ļoti kopta.
Sastāvs: Water (Aqua), Diatomaceous Earth, Butylene Glycol, C12-15 Alkyl Benzoate, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Papain, Bromelain, Steareth-21, Steareth-2, Cetearyl Alcohol, Salicylic Acid, Sodium Magnesium Silicate, Lactic Acid, Sulfur, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Centaurea Cyanus Flower Extract, Citrus Medica Limonium (Lemon) Fruit Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Flower Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Polysorbate 80, Disodium EDTA, Benzyl PCA, Phenoxyethanol, Linalool, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Titanium Dioxide (CI 77891). 
Cena: jāsaka, ka ar katru reizi šis līdzeklis paliek arvien dārgāks. Pirmajā reizē man maska izmaksāja ap 20 ls, pēc tam 23 Ls, šoreiz 27.69Ls par 75 ml.
Iegādāties var lookfantastic un citos interneta veikalos. 
 
  • Anne Semonin Exfoliating Mask. Maska pamatā ir lobošas aļģes, rozmarīna, salvijas, pelašķu ekstrakti, kam piemīt lobošas īpašības, kaolīns, kam ir absorbējoša darbība. Maska maigi likvidē atmirušas ādas šūniņas, uzlabo ādas struktūru un piešķir sejas starojošu toni.
Lietošana: kā skrubi: masku uzklāj plānā kārtā uz attīrītas ādas un atstāj iedarboties 1-2 minūtes. Tad ar masējošām kustībām "norullē" masku nost. Kā masku: biezā kārtā uzklāt uz attīrītas sejas (arī ādai ap acīm) un kakla ādas. Atstāt uz 5-10 minūtēm. Nomazgāt ar kosmētiskā sūkļa palīdzību. 
Iedarbība: atzīšos uzreiz, ka skrubji kā tādi man nepatīk, tāpēc šo produktu esmu lietojusi tikai kā masku. Maskai ir želejveida (es pat teiktu - recekļveida) konsistence un izteikta minerālvielu, salvijas un rozmarīna smarža, bet ne stipra (degunā nesit). Smarža man, viennozīmīgi, asociējas ar jūras smaržu. Tāpēc šis maskas lietošana pārvēršas par mazu spa rituālu. Pēc 10 minūtēm maska izveido plēviti, kura, masējot, saiet kunkuļos. Bet, pateicoties tam, ka maska sabiezē, "kunkuļi" nemaz nav abrazīvi. Pēc lietošanas ir izteikta svaiguma un viegluma sajūta. Pateicoties aļgēm, maskai piemīt arī liftinga efekts. Man nav dziļu krunciņu un āda ir elastīga, bet pēc šis maskas lietošanas ir sajūta, ka sejas ovāls ievietots tādā kā karkasā. Šādu efektu no maskas redzu pirmo reizi.
Sastāvs: Aqua (Water)/ Eau, Lithothamnium Calcarum Powder, Propylene Glycol, Octyldodecanol, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Kaolin, Triethanolamine, Sorbitol, Titanium Dioxide, Carbomer, Phenoxyethanol, Parfum (Fragrance), Methylparaben, Xanthan Gum, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben, Propylparaben, Hexyl Cinnamal, Amyl Cinnamal, Linalool, Limonene, Cinnamyl Alcohol, Hydroxycitronellal, Benzyl Salicylate, Eugenol, Geraniol, Citronellol, CI 19140 (FD&C YELLOW N° 5), CI 42090 (FD&C BLUE N°1).
Cena: ap 33 Ls par 50 ml.
Iegādāties var Anne Semonin mājaslapā vai BeautyBay.