Sveikas, daiļās! Pagājušā gada beigās Dove zīmola klāstā parādījās daudz jauni produkti matu kopšanai. Atzīšos, ka šampūni un kondicionieri man joprojām ir ļoti daudz, tāpēc tos nemēģināju, toties salasījos slavinošas atsauksmes blogos un sapratu, ka gribu izmēģināt produktus papildus kopšanai. 
Mani mati ir smalki, sprogaini, ar sausiem galiem un ātri taukojas pie saknēm, tāpēc ar standarta komplektu šampūns + kondicionieris ne vienmēr tiek sasniegts vēlamais rezultāts. Ar šo duetu mani mati izskatās krietni labāk. 

Dove Pure Care sausā eļļa ir vērtīgs kopšanas līdzeklis ar Anatolijas granātābola sēkliņu eļļām. Īpaša netaukojoša formula palīdz atjaunot matus, padarot tos gludus un elastīgus, bet nepadarot smagnējus. Līdzekli var izmantot pirms matu mazgāšanas - dziļai barošanai, mazgātos mitros vai sausos matos.  
Sākšu ar to, ka eļļai ir ērts iepakojums ar dozatoru, kas arī skaisti izskatās vannas istabas plauktiņā. Eļļai ir viegla, sausām eļļām raksturīga konsistence un patīkama silta smarža, kas man asociējas ar ambru un dzintaru. Matu galiņi pēc lietošanas izskatās kopti un spīdīgi, arī pūkas nogludinātas. Ja nepāršauj par strīpu, tad eļļa tiešām netauko un nepadara matus smagnējus. Sastāvs nav visai dabīgs, bet priecē, ka tiešām ir daudz vērtīgas eļļas: granātābola eļļa, kokosriekstu eļļa, mandeļu eļļa, saulespuķu eļļa, palmu eļļa.

Dove Oxygen & Moisture sprejs paceļ matus pie saknēm un nodrošina papildu kuplumu. Spreju lieto matus vispirms sadalot pa šķipsnām un izsmidzinot to tieši uz saknēm. Jaunais Dove matu sprejs ir īpaši parocīgs, jo to var lietot gan uz tikko mazgātiem, gan sausiem matiem. Tikai uzpūt spreju un sabužini matus! Līdz ar to, tas ir ideāls rīks matu kupluma atjaunošanai dienas laikā.  
Arī Oxygen & Moisture sprejam ir ērts iepakojums, taču man gribētos, lai uzgalis nedaudz vairāk koncentrētu līdzekļa izsmidzināšanu (ceru, ka sapratāt domu). Sprejs ir pavisam viegls un nesaķepina un nepadara matus smagus. Dove līdzeklis nedod īstu lauvas krēpju apjomu, bet matu saknes tiešām piepaceļ un tie ilgāk saglabā apjomu un arī tīrību. Smaržo pēc augļiem (šis aromāts man vairāk asociējas ar granātāboliem), bet smarža ātri izvēdinās un dienas laikā man netraucē.

Kopumā šie divi līdzekļi ir lieliski un budžetam draudzīgi.
Iegādāties var Drogas, Rimi, Maxima, Prisma (un gan vēl daudz kur). Cena eļļai 11.99 € par 100 ml, sprejam (ja precīzi atceros) 6.90 € par 150 ml.

P.S. Liels paldies zīmola pārstāvjiem par iespēju izmēģināt rakstā minētos produktus (uzreiz atrunāšos, ka šis fakts nekādā veidā neietekmēja manu viedokli un atsauksmi).