Sveikas, daiļās! Acu ēnu bāzēm ir daudz labas īpašības. Tās pagarina ēnu noturību dienas garumā, padara ēnas intensīvākas, sniedz mitrināšanu / pretnovecošanas efektu / izgaismošanu / maskē apsārtumu / maskē plīsušus kapilārus vai pigmentāciju (vajadzīgo pasvītrot). Priekš manis acu ēnu bāze ir nevis kaprīze, bet klāja nepieciešamība, jo man ir izteikti taukaini plakstiņi. Rezultātā lielākā daļa ēnu, ja lietotas bez bāzes, izsmērējas, sakrājas krociņās, pazūd, izskatās neestētiski. Ēnu praimeru klāsts paliek arvien plašāks un nenoliegšu, ka vismaz man lielāku interesi izraisa tieši ārzemju blogeru un vizāžistu izslavēti produkti. 
BeYu Eye Base paraudziņš nonāca manās rokās pēc iepirkšanās Kristiana veikalā. Bāzei ir pašķidra silikonīga tekstūra un matu lakai raksturīga smarža. Instrukcijā rakstīts, ka jāpagaida, līdz bāze pēc uzklāšanas nožūst. Tā arī darīju, taču pēc pāris stundām acu ēnas vienalga sakrājas krociņās. Galīgi garām. Taču jāsaka, ka par šo produktu ir visai pozitīva atsauksme no Velvet Mimosa, bet viņa raksta, ka produkts ir trekns. Acīmredzot, tauki uz taukiem īsti labi neturas. Pieņemu, ka BeYu bāze varētu būt laba sausas ādas īpašniecēm.
Iegādāties var Kristiana veikalos. Cenu gan nevarēšu pateikt. 

Urban Decay Primer Potion ir ļoti izslavēts produkts (bildē redzams vecais iepakojums) un ne velti! Bāzei ir silikonīga, bet ne trekna tekstūra. Kad produkts nožūst/iesūcas, plakstiņš paliek samtains. Ēnas lieliski pieķeras un tiek tiešām bez problēmām turas visas dienas garumā. Mierīgi izturēs arī traku ballīti. Neveido cakey efektu, krociņās nesakrājas. Absolūti ideāls produkts un mans favorīts. Pieejamas dažādas variācijas (sin - bāze ar spīdumu, eden - ar vieglu tonīti, anti-aging).
Iegādāties var feelunique, kur ir pieejams arī mini (6 ml) iepakojums. Cena 11.12 € par 6 ml, 22.24 € par 12 ml. LookFantastic atradu tikai Anti Aging praimeri (25.02 € par 12 ml).

Benefit Stay Dont Stray bāze paredzēta ne tikai acu ēnām, bet arī konsīlerim. Jāsaka, ka arī pati bāze atgādina vieglu tonālo krēmu vai šķidru konsīleri. Viegls tonis, ar mazliet dzeltenīgu nokrāsu, labi maskē apsārtumus. Taču jāsaka, ka ātri vien bāze sāk "kustēties" un "peldēt". Ēnas un konsīleris ar visu bāzi komplektā sakrājas krociņās. Garām!
Cik zinu, Benefit ik pa brīdim var iegādāties no LookFantastic. Cena 28.49 € par 10 ml. 

Too Faced Shadow Insurance bija mans ilgstošais favorīts pirms Urban Decay atklāšanas. Ēnas tiešām paliek košākas un noturība dienas laikā ir apskaužama, taču bāze tūbiņā mēdz noslāņoties un ārā nāk silikona eļļa vai bieza dīvaina masa. Taču tūbiņu var pamīcīt un viss atkal kārtībā. Lielākā problēma ar šo bāzi ir tāda, ka tā acu iekšējos kaktiņos veido tādus kā uzplūdumus (kā krāsa, kas uzklāta pārāk biezā kārtā un notek pa virsmu). Tie uzplūdumi, protams, ir pavisam mazi un nemanāmi, bet, ja pa virsu uzklāj konsīleri, tas gan ir katastrofa! Jāņem vate un kosmētikas noņemšanas līdzeklis, jo ar plikiem pirkstiem problēmu izlabot nevar.
Iegādāties var LookFantastic. Cena 23.63  par 10 g.