pirmdiena, 2015. gada 28. septembris

Maybelline tonālie krēmi - īsas atsauksmes un salīdzinājums

Sveikas, daiļās! Šoden par budžetam draudzīgiem un Latvijā viegli nopērkamiem tonāliem krēmiem no Maybelline New York. Tonālos krēmus nepērkam bieži, jo standarta pudelīte lietojas diezgan ilgi. Rezultātā, kad iepakojums ir tukšs, var rasties problēma kuru tonālo izvēlēties, ja iepriekšējais nav līdz galam paticis. Man radās lieliska iespēja vienlaicīgi izmēģināt veselus piecus krēmus un salīdzināt viņus savā starpā. 
Vēlos pievērst uzmanību, ka visiem Maybelline tonālo krēmu gaišiem toņiem ir vēsais/rozā apakštonis, tāpēc izteikti siltai ādai tie varētu nederēt. 
Runājot par favorītiem, es noteikti izvēlētos Dream Satin Liqud un Fit Me! Katra tonālā krēma īsu aprakstu, plusus un mīnusus lasi zemāk. 
 
Dream Satin Liqud ir ļoti krēmīgas un bagātīgas konsistences tonālais krēms, kas veido uz ādas vieglu pārklājumu - lielas nepilnības nenosegs. Neskatoties uz bagātīgu tekstūru, tas absolūti nav jūtams un izskatās ļoti dabiski. Tonālais krēms veido skaistu satīna finišu, kas nav nedz nedabiski plakans un matēts, nedz arī spīdīgs. Piemērots normālai/kombinētai ādai. Papildu Dream Satin satur hiāluronskābi, kas kopj un mitrina ādu un SPF13. Tonis 4 Porcelain ir tiešām gaišs un ar rozīgu apakštoni, lai gan uz ādas izskatās pavisam neitrāli, nekāda rozā rukša efekta.

Dream Matte Mousse ir neierastas uzpūteņa konsistences tonālais krēms, kas veido ļoti vieglu pārklājumu. Lieliski klājas gan ar pirktiem, gan ar otu, uzklājot apļveida kustībām (ar buffer otu), nomaskē poras. Finišs ir matēts, samtains. Piemērots normālai/taukainai ādai. (pasvītros sausumus, ja tādi ir). Nekomedogēns, neaizsprosto poras, piemērots arī jutīgai ādai. Satur SPF15. Tonis 10 Ivory ir ļoti gaišs ar neitrālu apakštoni.

SuperStay Better Skin ir īpaši sedzošs biezas tekstūras tonālais krēms. Nomaskēs gan apsārtumus, gan zilumus, gan pumpas un vieglu pigmentāciju. Sastāvā ir vitamīni, kas sola uzlabot ādas stāvokli trīs nedēļu laikā. Better Skin man patīk labāk klāt ar otu, jo klājums sanāk plānāks un izlīdzināt ir vieglāk, jāņem vērā, ka tonālais ātri "nosēžas", tāpēc jārīkojas ātri. Priekš manis klājums sanāk pārāk necaurspīdīgs, kas ir pārāk nedabisks ikdienai. Taču svētku reizēm - labs variants, šis ir arī vienīgais no manis mēģinātiem Maybelline tonāliem krēmiem, kam nav SPF. Tonis 010 Ivory ir gaišs ar vēsu/rozā apakštoni.

Dream Fresh BB ir pavisam viegls BB krēms ar gelveida tekstūru, kas veido ļoti vieglu un dabisku pārklājumu. Īpaši neko nemaskē, bet gan izlīdzina ādas toni un un ādas pavisam nemanāms. Piemērots normālai/sausai ādai, uz taukainas ādas ātri sāks spīdēt. Varētu patikt jaunam meitenēm un labas ādas (bez lielām nepilnībām) īpašniecēm. Vasarā es varu mierīgi iztikt tikai ar šo BB krēmu, papildu nelietojot mitrinātāju. Satur SPF30. Tonis Light ir ar neitrālu bēšu apakštoni.

Fit Me! ir vieglas gelveida tekstūras tonālais krēms, kas veido vieglu dabisku pārklājumu ar satīna finišu. Ja ir vēlme, var klāt vairākās kārtās, iegūstot vidēju pārklājumu. Rezultāts ir ļoti skaists - ideāls ādas tonis, bez maskas efekta. Piemērots normālai/sausai ādai, uz taukainas ādas ātri sāks spīdēt. Satur SPF18. Tonis 115 Ivory ir gaišs ar vēsu/rozā apakštoni. 

sestdiena, 2015. gada 26. septembris

L'oreal Professionnel Vitamino Color A-OX kopšanas līdzekļi krāsotiem matiem - atsauksme

L'oreal Professionnel Vitamino Color A-OX hair care products - review

Please scroll down for the Engish summary.

Sveikas, daiļās! Turpinot matu tēmu, šodien pastāstīšu par L'oreal Professionnel Vitamino Color A-OX produktiem. Ļoti sen (pirms vairākiem gadiem) pēc frizieres ieteikuma iegādājos L'oreal Professionnel Lumino Contrast sērijas šampūnu un kondicionieri un atceros, ka produkti ļoti patika, bet, īsti nebija sanācis pie tiem atgriezties. Nesen L'oreal Pro paplašināja savu produktu klāstu un ieviesa jaunu sēriju Vitamino Color A-OX. Produkti domāti krāsotu matu aizsardzībai un toņa spilgtuma saglabāšanai. Jauna formula satur UV filtru, E vitamīna derivātu (atvasinājumu), pantenolu un neohesperidīnu (neprasiet man kas tas par zvēru).  
Šampūns maigi attīra matus un nesausina galvas ādu. Tas ir vidēji biezs ar vieglu (augļu?) aromātu un veido bagātīgas putas. Šobrīd mani mati ir diezgan īsi, tāpēc reti izmantoju maskas un kondicionierus, bet, varu teikt, ka mani mati izskatās lieliski (ir mīksti, paklausīgi, nepūkojas un neelektrizējas) arī tad, ja lietoju tikai šo šampūnu. 
Sastāvs: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Coco-Betaine, Dimethicone, Glycol Distearate, Sodium Chloride, PPG-5-Ceteth-20, Sodim Benzoate, Salicylic Acid, Polyquanterium-6, Carbomer, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Etxylhexyl Methoxycinnamate, Linalool, Benzyl Alcohol, 2-Oleamido-1,3-Octadecanediol, Limonene, Neohesperidin Dihydrochalcone, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Parfum.
Balzama konsistence man atgādina mitrinošu sejas krēmu (godīgi sakot, smarža arī). Pēc lietošanas mati ir ļoti mīksti un vijīgi, īpaši spīdīgi, patīkami smaržo. Balzams noteikti nav viens no tiem, no kuriem nejūt nekādu efektu.
Sastāvs: Aqua, Cetearyl Alcohol, Amodimethicone, Cetyl Esters, Cetrimonium Chloride, Dipalmitoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Trideceth-6, Phenoxyethalon, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Etxylhexyl Methoxycinnamate, Linalool, Chlorhexidine Digluconate, Citric Acid, 2-Oleamido-1,3-Octadecanediol, Benzyl Alcohol, Neohesperidin Dihydrochalcone, Parfum.
Color 10 in 1 daudzfunkcionāls sprejs jebkura tipa krāsotiem matiem. 1 - aizsardzība, 2 - mirdzums, 3 - mīkstināšana, 4 - matu šķiedru viendabīgums, 5 - nogludināšana, 6 - atšķetināšana, 7- atvieglota veidošana, 8 - samazināta lūšana, 9 - samazināta galu šķelšanās, 10 - pūkošanās novēršana. Man vispār ļoti patīk neizskalojamie (pūšamie) matu līdzekļi, jo tie nepadara matus smagnējus (ja nepārforsē ar daudzumu), var viegli kontrolēt līdzekļa daudzumu, līdzeklis paliek matos un netiek aizskalots, tāpēc darbojas efektīvāk (tikai manas īpaši loģiskas domas). Color 10 in 1 ir biezāks par ierastiem leave-in līdzekļiem, tam piemīt visai sērijai raksturīga viegla smarža. Man īpaši patika līdzekļa sastāvs, jo pretēji ierastiem analogiem, šim sastāva otrā vietā ir kokosriekstu eļļa (šeit kokosriekstu eļļas fanes birdina konfetti). Mati pēc lietošanas ir mīksti un spīdīgi. Izskatās ļoti veselīgi. Līdzeklis pasargā matus no karstu veidošalas instrumentu nelabvēlīgas ietekmes.
Sastāvs: Aqua, Cocos Nucifera oil, Amodimethicone, PPG-5-Ceteth-10 Phosphate, Polyquaternium-37,  Phenoxyethanol, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Acetamide Mea, Lactamide Mea, Dimethicone Peg-7 Phosphate,Butylene Glycol, Ppg-1 Trideceth-6, Trideceth-6, Behentrimonium Chloride, Xylose,Ethylhexylglycerin, Sunflower Seed Extract, Sodium Hydroxide, Linalool, Benzophenone-4, Cetrumonium Chloride, Tocopherol, Olive Fruit Oil, Camelina Sativa Seed Oil, Ascorbyl Glucoside, Benzyl Alcohol,Geraniol, Citranellol, Silanetriol, Isoeugenol, Fennel Seed Extract, Melanin, Parfum.

Kopumā, varu teikt, ka L'oreal Professionnel Vitamino Color A-OX kopšanas produkti man tiešām patika. Matu krāsu es jau ilgstoši lietoju vienu un to pašu (Phyto) un tiešām pamanīju, ka košs un mirdzošs tonis matos saglabājas ilgāk. Smalkiem matiem (kā mani) gan balzams, gan matu sprejs vienā reizē ir pa smagu, tāpēc var iegādāties arī tikai vienu no tiem.
Iegādāties var: profesionālos salonos (man šķiet, ka arī u.v. Stockmann), LookFantastic, HqHair, FeelUnique (šobrīd ir akcija 3 par 2 cenu), TopBeauty, Serenity. Cenas: šampūns ~10 €, balzams ~12 €, 10 in 1 izsmidzināmais līdzeklis ~18€.
Vairāk par Vitamino Color A-OX produktiem var izlasīt šeit.  

Hello, gorgeous! I used Loreal Pro products years ago (it was Lumino Color series) and I really liked them, but for some reasons never managed to come back to them untill now. All of the form Vitamino Color A-OX series claim to protect the look of your colour radiance and shine on coloured hair. Hair looks softer, glossier with an enhanced shine, right down to the tips. They also contain UV-filters.
All the products have nice (fruity?) scent. Shampoo is medium thick in consistency, quite genlte, it cleanses hair very well without over-drying them. My hair are quite short now and do not use conditioners when I don't feel I really need. Witch this shampoo my hair look healthy and not frizzy even without conditioning. Conditioner reminds me of facial moisturizer (in terms of texture). It makes my hair very soft and glossy. Color 10 in 1 leave in conditioner has really good detangling action (my hair are wavy), it also protects hair while blow-drying. Hair are very soft, glossy and not frizzy. It is a little bit thicker and creamier than the regular leave in products. I really like, that on the second place in the ingredient list there is a coconut oil! So you get all of the coconut oil benefits but in more comfortable way. 
I can say that my hair are quite thin and it is too much if I put both the conditioner and leave in product at the same time, but I like both of them, so I assume that with fine hair you can choose one of them. 
I use the same hair color (Phyto) for more than a year now and I definitely can feel that with Vitamino Color A-OX color stays on longer and is very radiant.

ceturtdiena, 2015. gada 24. septembris

L'oreal Elvital Extraordinary matu kopšanas produkti - atsauksme

Sveikas, daiļās! Turpinot viesu atsauksmju tēmu, šodien Agneses atsauksme par L'oreal Elvital Extraordinary matu kopšanas līdzekļiem.
Uz jaunajiem Elvital šampūniem raudzījos ar lielu cerību, kaut arī tie gluži neatbilst manam matu tipam. Esmu garu, taisnu, smalku matu īpašniece. Tie ir sausi un šķeļas sākot no ausīm, biežas zirgastes nēsāšanas dēļ. 
Visi produkti smaržo ļoti labi, smarža no balzāma un maskas vēl pāris stundas ir jūtama pēc matu mazgāšanas (vai ilgāk - nezinu, jo lietoju matu eļļas un citus līdzekļus). 
Šampūns ir "pasmags", vismaz maniem matiem. Parasti no mazgāšanas līdz mazgāšanai ir 3-3,5 dienas, taču ar šo šampūnu 2-2,5. Skaidroju ar to, ka tas nav gluži domāts manam matu tipam. Kad to izmēģināja mana mamma, kura ir īsu un raupju matu īpašniece, viņai tas ļoti patika un nepaātrināja matu taukošanos. Mati palika baroti un spīdīgi, mati arī palika ievērojami mazāk sausi.
Šampūns ir gel-veida konsistences,oranžā krāsā, vajag pavisam nelielu daudzumu, tas ļoti labi putojas.
Balzāms ir, manuprāt, dikti maigs. Lietoju to no matu ausu rajona (kur tie sāk šķelties un ir sausi) līdz matu galiem. Un varu teikt, ka tas dara brīnumus! Mati paliek mirdzošāki, gludāki, vieglāk ķemmējami, un, kas man ir pats galvenais - pabaroti! Mati ir vijīgi un viegli izķemmējami (kas gan parasti tā nav). Balzāmu lietoju mēnesi un atšķirības visu lietošanas laiku ir redzamas un jūtamas. Nezinu, cik ilgnoturīgs ir efekts - kā būs, kad to pārtrauc lietot, taču tā kā pagaidām to netaisos darīt, par to nedomāju. Tas noteikti man būs liels palīgs vasaras sezonā, kad mati bieži tiek slapināti peldoties dažādos ūdeņos un mazgāti daudz biežāk nekā parasti. Ceru, ka no sausuma un matu "nespēka" nebūs ne miņas!
Un visbeidzot - matu maska, kuru lietoju ik pēc 2-3 matu mazgāšanas reizēm, kad ir vairāk laika. Nu, tā ir īsta smaržu pasaka. Maska ir nedaudz biezāka par balzāmu, skaisti zeltainā krāsā (gluži kā balzāms, un tiešām - zeltaina,ar zelta mirdzumiņiem). 
Masku klāju zemāk, nekā balzāmu, jo baidos, ka citādi būs par "smagu". Ir atšķirība, kad lietoju tikai balzāmu vai balzāmu+masku, otrajā gadījumā, tie ir daudz spīdīgāki, dzīvīgāki un vijīgāki. Īpaši maska patīk matu galiņiem.

Balzāms konkurē ar manu iecienīto Eveline Argan+Keratin (kas ir mans visu laiku favorīts līdz šim brīdim), maska ir izkonkurējusi līdz šim lietotās Attirances matu maskas (salīdzinot varu teikt, ka pēdējās ir galīgi metamas ārā).

Labi, ka noriskēju (un,ka bija iespēja) izmēģināt šo sēriju, tagad zinu, ka ne vienmēr tie labākie un atbilstošākie produkti slēpjas zem produktu aprakstiem par matu tipiem. 
Produktus var iegādāties Drogas, Rimi, Maxima veikalos. Cenas: šampūns ~3.50€,  kondicionieris ~3.50€, maska ~6.50€.
Reklāmas materiālus un vairāk informācijas par L'oreal Elvital Extraordinary var atrast šeit.
 
P.S. Liels paldies Agnesei par atsauksmi un zīmola pārstāvjiem par iespēju izmēģināt rakstā minētos produktus (uzreiz atrunāšos, ka šis fakts nekādā veidā neietekmēja atsauksmi). 

pirmdiena, 2015. gada 21. septembris

YSL Couture Variation 10 toņu palete - atsauksme

YSL Couture Variation 10-color nude eyeshadow palette review

Please scroll down for the English summary.

Sveikas, daiļās! Kad ieraudzīju pirmās YSL paletes reklāmas bildes, es uzreiz zināju, ka šim brīnumam paiet garām nevarēšu. Kopš ēnas ir nonākušas pie manis, es tās lietoju teju katru dienu un UD Naked paletes ir pastumtas malā. 10 krāsu Couture Variation Palette ir pieejamas divos krāsu salikumos Nude (kas ir man) un Tuxedo (pelēki/zili/violeti toņi). Paletes tika radītas, iedvesmojoties no Parīzes Yves Saint Laurent kreatīvajā studijā radītiem audumiem. Toņi no gaišiem līdz dziļi tumšiem, no matētiem līdz spīdīgiem toņiem, rada bezgalīgas iespējas veidot dažādus tēlus.
Pati palete ir veidota no gludas melnas plastmasas ar zelta detaļu ar YSL burtu ornamentu pa vidu. Paletei ir laba aizdare un pati vaļā noteikti neatvērsies. Augšējā daļā iestrādāts liels spogulis. Neskatoties uz plastmasu, manuprāt, iepakojums izskatās ļoti solīdi un šiki. Iekšā 10 nude toņi.
Paletei ir pievienota arī divpusēja otiņa - vienā pusē plakana lāpstiņveida, bet otrā - pludināšanas ota. Kvalitāte otai ir diezgan laba un ar to var pilnvērtīgi izveidot grimu.
Kastītē ir attēlots, ka toņi ir sadalīti četrās daļās. 1. tonis no kreisās puses ir bāze (nav krēmveida, bet parasta gaiša ēna), tad seko trīs gaišie toņi, kas paredzēti uzklāšanai uz kustīga plakstiņa, pēc tam trīs vidējie toņi, kas paredzēti uzklāšanai uz ieloces līnijas un zem apakšējām skropstām un, beidzot, trīs tumši intensīvi toņi, kurus var izmantot gan kā lainerus, gan dūmakaino acu veidošanai.
Ēnas uz ādas dažādos apgaismojumos:


Es negarlaikošu jūs ar katra toņa aprakstu, teikšu tikai, ka matētie toņi paletē ir trīs: bāzes tonis (1. no kreisās puses - gaišais ziļoņkauls), 8. - māla/sarkanīgi brūns, 10. - tumši brūns, neitrāls. 4. un 5. toņi ir ar satīna finišu, bet pārējie spīdīgi. Taču nevienam tonim nav pievienoti lieli gliteru gabali. Manuprāt, visi toņi ir lieliski lietojami gan ikdienā, gan svētku grimam. Klājot ēnas nebirst.
Pigmentācija ir vienkārši kolosāla un ēnas ziežas kā silts sviests. Es teiktu, ka pigmentācija nav ne cik sliktāka par UD ēnām, pat labāka. Arī toņu salikums ir lielisks un es izmantoju tos visus, nevis, kā parasti gadās, ka no paletes izmanto labi ja 60%. Bez bāzes uz saviem taukainiem plakstiņiem neesmu mēģinājusi ilgstoši nēsāt (uzklāt gan mēģināju un klājas viss perfekti, arī bildēs uz rokas bāze netika izmantota), bet ar bāzi ēnas perfekti turas līdz tiek nomazgātas. Ak, jā! Esmu mēģinājusi klāt tikai ar pirkstiem - bez otiņas un viss ir perfekti.  
Noslēgumam daži tēli. Neitrāls, ikdienas:
Rudens (nedaudz retro variants) :
Acis tuvāk:
10 toņi kopā sastāda 6.5 g, kas nav daudz (UD paletēs ir 12x1.3g), bet, no citas puses, cik daudz tad vajag?
Iegādāties YSL paleti var u.v. Stockmann (nezinu vai ir pieejamas citur). Cena ap 65 €. Un jā, es uzskatu, ka palete ir katra centa vērta. 

Hello, gorgeous! 10-Color Expert Eye Palette. Available in two signature Nude and Tuxedo collections - these palettes were directly inspired by the fabrics of Yves Saint Laurent’s creative studio in Paris. From pale to deep and matte to shimmery, create infinite signature YSL looks. The long, sleek couture case also features a dual ended expert applicator for optimal flexibility and color payoff. As you can see palette is made of nice glanced black plastic material and decorated with YSL logo and gold ornament in the middle of the lid. The lid is also has a mirror in the inner side. All the shades are completely wearable, nice and smooth. This is not that kind of the palette where the pigmentation depends on the color. All the eye shadows are very pigmented and are extremely smooth and almost creamy to the touch. The palette has also a dual sided brush (with a tongue-like flat one side and blending brush on the other), but eye shadows apply perfectly also with fingers. The palette divided into three parts (the first from the left ivory shade is a base shade) all containing three eye shadows: lights, middle shades, dark intense shades. There are three matte shades: 1st from the left (ivory), 8th (rusty brown) and 10th (deep cool brown), two satins (4th and 5th) and the rest are shimmery. But none of the shades contain chunky droopy glitter. You can see swatches and two looks done with the palette above. Overall, I think so far YSL Couture Variation palette is my favorite, all the UD Naked palettes now covered withe the dust.    

sestdiena, 2015. gada 19. septembris

2015. gada septembra kosmētiskie un nekosmētiskie favorīti

Sveikas, daiļās! Katru gadu, kad beidzas vasara, es slīkstu mini depresijā, galvenokārt dēļ tā, ka saule priecē arvien retāk un dienas kļūst arvien īsākas. Pieķēru sevi pie domas, ka gribu jaunu mēteli (...mēteli!), nevis skaistu kokteiļkleitu. Žēl, ka vasara ir prom. Tagad jācer, ka rudens būs patīkami silts un ne pārāk slapjš. Garderobē ienāk tumšākas krāsas: bordo, zaļa, brūna, līdz ar to mainās arī dekoratīvās kosmētikas arsenāls.
  • Katru auksto sezonu mans mīļākais sārtums ir Les Tissages de Chanel tonī 30 Tweed Rose, kas ir 2012.gada limitētais izlaiduma produkts (ja kādai ir interese, tad sākotnēji tas izskatījās šādi). Sārtums uz ādas ir ļoti skaists un dabīgs, pateicoties toņu mikslim un smalkam satīna finišam. 
  • Krēmveida acu ēnas Maybelline Color Tattoo Creamy Mattes tonī 98 Creamy Beige. Creamy Mattes ēnas ir daudz, daudz, daudz krēmīgākas, nekā parastas Color Tattoo. Var lietot patstāvīgi, vai kā bāzi zem pūderveida ēnām. Noturība kolosāla un bez jebkādas bāzes uz maniem taukainiem un hooded (kā to pareizi sauc latviski?) plakstiņiem turas visu dienu, nekur nepazūd, neaizsmērējas un krociņās nesaiet.
  • Serge Lutens smaržas La fille de Berlin (Berlīnes meitene). Kā saka pats Serge Lutens, šī ir roze ar ērkšķiem. Interesanti, ka 2013. gadā radīts aromāts ir veltīts sievietei, kas dzīvo Padomju okupētajā pēckara Berlīnē. Negaidīts stāsts, vai ne? Tā nekādā gadījumā nav tipiska maiga pavasarīga roze kā SL Sa majeste la rose, vai Acqua di Parma Rosa nobile. Sākumā tas atveras ar krāšņu rožu pušķi, bet tad dzirkstis nodziest un paliek dūmakainais saldenums un pikantums. Es noteikti saņemšos pilnai atsauksmei, bet, manuprāt, Berlīnes meitene nevienu neatstās vienaldzīgu.
  • Pēc Lush jaunu produktu prezentācijas es negaidīti iemīlējos Yuzu and Cocoa dušas želejā. Ne uz ko citu nemaz neskatos. Kā jau minēju, rudenī man pietrūkst saules un laiskos siltos  starus lieliski imitē šī dušas želeja. Yuzu (citrusauglis) un baltās šokolādes sajaukums ir vienkārši ideāls un aromāts saglabājas uz ādas. Kad beigsies mazais iepakojums, neskatoties uz želeju krājumiem, es noteikti pirkšu lielo, jo negribu ne uz mirkli pieļaut domu, ka es varu palikt bez dzeltenā brīnuma. Jau sen sen (ja neteiktu - nekad) dušas želejas nav izraisījušas manī tādu sajūsmu. Vienīgais mīnuss - tā traki dzeltenā krāsa. Lush, priekš kam tik daudz krāsas? Želeja ir absolūti necaurspīdīga. Ak, jā! Lush izceļas ar asprātību :)
  • Nesen mainīju frizūru, krietni saīsinot matu garumu. Rezultātā matiem galīgi neprasās kondicionieris, toties gribas nedaudz nogludināt pūkas un ir ideāli, ja to var apvienot ar matu kopšanu. Tāpēc absolūti lielisks ir Phyto Phytokeratine matu galus atjaunojošs serums. Produktam ir ērts iepakojums ar pumpīti, patīkams aromāts, daudz augu ekstraktu sastāvā un labas kopjošas īpašības. Man patīk daudz vairāk par iepriekšējo favorītu Phyto 7.     
  • Droši vien, laika apstākļu un temperatūras maiņas dēļ mana āda sāka niķoties, parādījās daži apsārtumi, pāris pumpas uz zoda, sausie pleķīši. Kā parasti ar šīm problēmām pāris dienu (vai precīzāk - nakšu) lieliski tika galā Kiehl's Midnight Recovery koncentrāts. Turklāt, lavandas aromāts nomierina prātu pirms miega un ideāli saskan ar rudeni.
  • Miega trūkumu (žēl, ka tikai vizuāli) palīdz novērst Vichy Idealia Skin Sleep nakts krēms. Āda tiešām izskatās starojoša no rīta. 
  • Zoeva 228/Crease otiņa ir must have! Tā lieliski gan uzklāj, gan iztušē ēnas. Sariņi mīksti un elastīgi. Cena arī ļoti patīkama. 
Nekosmētiskie favorīti un kosmētiskās vēlmes:
Vielu pārdomām šomēnes radīja raksts par 10 sāpīgām patiesībām par dzīvi, kuras mēs labprāt aizmirstam. Galvenā atziņa, ka dzīve tiešām ir īsa un pēc iespējas vairāk laika jāvelta tuviem cilvēkiem.

Mana iemīļotā skaistumkopšanas speciāliste Caroline Hirons (kas saka, ka micelārais ūdens ir jāmazgā nost, nevis jāatstāj uz sejas) izlaida jau trešo skaistuma kastīti sadarbībā ar Cult Beauty. Paskatīties kas lācītim vēderā un iegādāties kastīti var šeit. Sastāvs ir iepriekš zināms un tas ir ļoti labs un interesants, bet nu 100 £, jeb 140 € ir daudz, lai gan ekonomija sanāk ap 40%. Te būs linki uz Caroline youtube kanālu un blogu. Gan kanāls, gan blogs nav vizuāli pārāk atraktīvi, bet informācijas ziņā - īsts zelts. Starp citu, Caroline ir superīgs raksts par to kā lasīt kosmētikas sastāvus un kas ir aktīvas un neaktīvas sastāvdaļas.

Lost in Pattern bloga autore Brigita vienmēr rada īstu paradīzi acīm. Iesaku sekot, jo Lost in Pattern ir apbrīnojams dzīvesstila blogs ar burvīgām bildēm. Tiešām īsta bauda. Mani ļoti ieinteresēja raksts par Baltic Box, jeb ziemeļu ēdiena kastīti. Vai esat ko tādu mēģinājušas?

Man vienmēr ir interesanti lasīt kā norisinās darba ikdiena lielās starptautiskās kompānijās (jo pašai šādas pieredzes diemžēl nav), kur nu vēl, ja runa iet par kompāniju, kas tiešā veidā saistīta ar kosmētiku un skaistumkopšanu. Šeit ir ļoti interesants raksts (krievu valodā) par darbu L'oreal birojā Maskavā. Īpaši pārsteidza fakts, ka darbiniekiem ir aizliegts blogot! Kāpēc? Jo tiek uzskatīts, ka blogojot tikai par L'oreal produkciju, autors zaudēs lasītāju uzticību (arī par to ir padomāts!), bet, rakstīt par citu produkciju esot neētiski attiecībā pret savu darba devēju. Ko domājat šajā sakarā? Ja šo ierakstu lasa kāds L'oreal pārstāvis Latvijā, lūdzu atstājiet komentāru vai pie mums ir tādi paši noteikumi.

Runājot par rudens vēlmēm...Pagājušajā mēnesī pieminēti rudens kolekciju labumi vēl veikalos nav pieejami, bet es esmu acu ēnu frīks un jau metu acis uz Urban Decay Spectrum paleti:
 Vai nav lieliska?
Attēls ņemts no Temptalia.
Nude toni vienmēr ir aktuāli un lieliski noder ikdienā, bet pēdējā laikā manas acis meklē ko košāku, interesantāku un vairāk izaicinošu. Kā jums patīk palete?

ceturtdiena, 2015. gada 17. septembris

Kiehl's blogeru brokastis un Daily Reviving Concentrate prezentācija

Sveikas, daiļās! Vakar man bija lieliska iespēja apmeklēt Kiehl's zīmola jauna produkta prezentāciju. Rīta zvaigzne bija Daily Reviving koncentrāts, kas ir lielisks pāris Midnight Recovery koncentrātam un, protams, arī Kauliņa kungs.
Daily Reviving koncentrāts, tāpat kā Midnight Recovery ir vieglu eļļu maisījums, kas radīts, lai piepildītu ādu ar enerģiju.
Kad manai ādai rodas kādas problēmas (apsārtumi, zemādas pumpas, iekaisumi), tās vislabāk atrisina tieši Midnight Recovery koncentrāts (MRC). Lai gan tas nav produkts, kuru es lietoju katru vakaru, MRC viennozīmīgi ir kļuvis par mana kosmētiskā plauktiņa must have. Tāpēc uz Daily Reviving koncentrātu arī tiek liktas lielas cerības.
(lustrai nav nekāda sakara ar produktiem, man vienkārši kā vārnai traki patīk tie kristāliņi).
Daily Reviving koncentrāts ir iepakots tādā pašā ērtā iepakojumā ar pipeti, kā MRC, atšķiras tikai krāsa. Jāsaka, ka MRC zilais iepakojums tīri vizuāli man šķiet tīkamāks, bet tas ir gaumes jautājums. Pirmais iespaids par Daily Reviving ir ļoti pozitīvs, jo produktam ir tikpat viegla konsistence kā Midnight Recovery, toties aromāts nav tik izteikts un citrusi+ingvers ir tomēr maigāka kompozīcija nekā lavanda iekš MRC (lai gan man lavanda ļoti patīk). Daily Reviving koncentrāts sola atjaunot nogurušu ādu un sniegt tai papildu mitrināšanu. Vairāk par jaunumu un tā īpašībām var izlasīt šeit
Ņemot vērā, ka Kiehl's ir amerikāņu zīmols, brokastis tika ieturētas amerikāņu stilā. Un kā gan bez Starbucks kafijas?
Fonā var redzēt arī gardus groziņus ar krēmu un ogām. Tā nu mēs baudījām kafiju un saldumus un apspriedām Kiehl's produktus. Kopā ar Velvet Mimosa nonācām pie secinājuma, ka Clearly Corrective Dark Spot Solution spēj ātri tikt galā ar pigmenta plankumiem (efekts ir redzams pat no paraudziņa). Santa Kudreņicka dalījās, ka slaveno Midnight Recovery jauc klāt tonālam krēmam, lai tas labāk klātos un dienas laikā āda nekļūtu sausa un izskatītos nevainojami. 
Pasākuma noslēgumā tikām pie foršiem sarkaniem goodie bag:
Manējā iekšā jaunais Daily Reviving koncentrāts, Powerful Strength Line Reducing Eye Brightening koncentrāts ādai ap acīm jaunā ērtā iepakojumā ar pumpīti un Algae Masque (jeb aļģu masku) sausai un normālai ādai.
P.S. Liels paldies Kiehl's komandai par iespēju piedalīties pasākumā.

pirmdiena, 2015. gada 14. septembris

Garnier Ultra Doux Marvelous Oils matu kopšanas produkti - atsauksme

Sveikas, daiļās! Atvainojos. ka esmu pazudusi, bet pēdējā laikā saskrēja tik daudz darbi, es mēģinu paspēt izdarīt visu un rezultātā sanāk nepaspēt absolūti neko. Melnrakstos krāj putekļus vairāki (manuprāt) forši raksti, bet nav spēka saņemties. Toties šodien man atnāca atklāsme, ka vēl pavasarī divām burvīgām dāmām iedevu izmēģināt budžetam draudzīgos matu kopšanas līdzekļus apmaiņa pret atsauksmēm. Šodien Alises atsauksme par Garnier Ultra Doux Marvelous Oils matu kopšanas līdzekļiem.
Jaunās Garnier sērijas sastāvā ir argāna eļļa, kas ir zināma ar augstām barošanas un aizsardzības spējām un kamēlijas eļļa, kas sniedz matiem spīdumu un mīkstumu.
Garnier Ultra Doux Marvellous šampūns
Barojošs šampūns ļoti sausiem matiem. Šampūnam ir ērts iepakojums, pats šampūns ir bezkrāsains ar patīkamu ziedu aromātu. Matus izmazgā ideāli, mati kļūst apjomīgi.
Garnier Ultra Doux Marvellous balzams
Balzāms ļoti sausiem matiem. Lietojot kopā ar šampūnu, iedarbojas efektīvi, mati kļūst mīksti, labi ķemmējas, izskatās spoži un veselīgi, bonusā nāk vēl patīkama smarža.
Garnier Ultra Doux Masque Nurissant maska
Maska ļoti sausiem matiem. Ērts iepakojums un patīkama smarža kā jau visiem Garnier Ultra Doux sērijas produktiem. Pēc pirmās lietošanas reizes mati kļūst gludi un viegli ķemmējami.
Garnier Ultra Doux Marvellous Oil matu eļļa
Eļļa matiem. Šī eļļa ir vienkārši fantastiska! Uzreiz pēc lietošanas mati kļūst mīksti, spoži, izskatās daudz veselīgāk.Vēl kā plusu vēlos atzīmēt to, ka mati neizskatās taukaini, ka mēdz būt ar citām matu eļļām. Pateicoties ērtam dozatoram eļļa izlietojas ekonomiski.
Kopumā Alise saka: Ultra Doux Marvelous Oils sērijā ir labi produkti no Garnier, īpaši patīk eļļa, maniem sausiem matu galiem ideāli palīdz! Es par katru produktu atsevišķi varu pa lappusei sarakstīt, bet tie vārdi vienmēr atkārtojas "mīksti", "labi ķemmējas", jo šī sērija tiešām ir laba un der sausiem matiem, neskatoties uz zemam cenām.
Produktus var iegādāties Drogas, Rimi, Maxima veikalos. Cenas: šampūns 2.26€,  kondicionieris 2.26€, maska 3.99€,  matu eļļa 9.99€. 
Reklāmas materiālus un vairāk informācijas par Garnier Ultra Doux var atrast šeit.

P.S. Liels paldies Alisei par atsauksmi un zīmola pārstāvjiem par iespēju izmēģināt rakstā minētos produktus (uzreiz atrunāšos, ka šis fakts nekādā veidā neietekmēja atsauksmi). 

pirmdiena, 2015. gada 7. septembris

Augusta jaunumi, labumi un pirmie iespaidi

Sveikas, daiļās! Augusts kosmētikas ziņa bija diezgan mierīgs mēnesis un plaukti nelūzt (ja uz brīdi aizmirst par Cosmo Beauty Awards labumiem). Jā, jaunumi nav daudz, toties visi ir riktīgi forši un visi ir uzmanības vērti.
Nesen veikalu plauktos parādījās Max Factor Creme Puff vaigu sārtumi. Interesanti, ka viens ir matēts, viens ar satīna finišu un viens spīdīgs. Sārtumi ir labi pigmenēti, viegli klājas un izskatās dabiski. Pavisam drīz būs raksts blogā. Max Factor Masterpiece Glamour Extensions tušu ar divpusīgas ķemmītes formas birstīti lietoju vien pāris reizes, bet izskatās, ka tā ir vairāk pagarinoša, nekā kuplinoša. 
Lush rudens kolekcijas prezentācijas laikā tiku pie dažiem foršiem jaunumiem: Salted Coconut roku skrubja, Yuzu and Cocoa dušas želejas, The Rough With the Smooth ķermeņa skrubja, Maypole ziepēm. Bez Yuzu and Cocoa dušas želejas savu dzīvi vairs nespēju iedomāties, jo baltās šokolādes, apelsīnu un banānu aromātu kompozīcija ir dievīga. Vienkārši dievīga. Vienīgais, kas mani mazliet biedē ir želejas necaurspīdīga un visai intensīva dzeltenā krāsa. Kāpēc Lush? Salted Coconut roku skrubis arī ir favorītos un, spriežot pēc citu blogmeiteņu kastīšu satura, šis varētu kļūt par dižpārdokli. Gan sāļu kokosriekstu aromāts, gan patīkama tekstūra, gan efekts ir superīgi.
TheBodyShop arī prezentēja jaunumus, turklāt veselas divas kolekcijas: Oils of Life un SPA of the World. Oils of Life ir sejas ādas kopšanas kosmētika, kas sastāvā iekļauj dažādas eļļas. Sērija ietver četrus kopšanas produktus: esenci (kaut kas līdzīgs ir Kiehl's zīmola klāstā), atjaunojošu sejas eļļu un divus krēmus, no kuriem viens domāts sausai ādai (krēms), bet otrs - normālai un taukainai (želejveida krēms). Eļļai ir diezgan izteikts sildoši-pikants aromāts. Es nevaru sevi iedomāties, lietojam tādu produktu krēma vietā vai kopā ar krēmu, taču pašmasāžai varētu būt laba.
SPA of the World sērijas iepakojumi ir ļoti lieli un izskatās solīdi un dārgi (starp citu, TBS pakāpeniski pāries uz šāda stila iepakojumiem visai kosmētikai). Japāņu kamēlijas ķermeņa krēms prezentācijā nevienu neatstāja vienaldzīgu. Oh! Noteikti pasmaržo! No ķermeņa skrubjiem mani vairāk uzrunāja Nāves jūras sāls skrubis (tieši aromāta ziņā), bet Āfrikas savvaļas plūmes skrubis arī ir patīkams un labi attīra ādu. Polinēzijas monoi ķermeņa masāžas mirdzuma eļļa viegli smaržo pēc ziediem un dāvina īstu relaksāciju. 
Tāds nu bija mans kosmētiskais augusts. Kā veicās jums?

ceturtdiena, 2015. gada 3. septembris

Lancome Hypnose Volume-a-Porter skropstu tuša - atsauksme

Lancome Hypnose Volume-a-Porter mascara review

Please scroll down for the english summary.

Sveikas, daiļās! Mans mīlas stāsts ar Lancome Hypnise tušām sākās jau sen (pirms gadiem septiņiem) un, lai cik citas tušas es nemēģinātu, vienmēr atgriežos tieši pie Lancome un tieši pie kādas Hypnose variācijas (patīk gan klasiskā versija, gan Doll Eyes, gan Star). Tāpēc ļoti priecājos, kad uzzināju, ka Hypnose klāstā parādījies jaunums - Volume-a-Porter tuša.
Lancome Hypnose Volume-a-Porter nodrošina elegantu ikdienas apjomu skropstām. Skropstas ir mīkstas un nav salipušas. 306 elastomēra birstītes sariņi vienmērīgi pārklāj skropstas, uzklājot pareizo tušas daudzumu
Uzreiz sākšu ar to, ka Hypnose Volume-a-Porter ir absolūti ideāla no visiem skatu punktiem. Tērauda krāsas spīdīgs iepakojums ir ļoti skaists un solīds. Man reti izdodas sadraudzēties ar silikona birstītēm, jo tās veido pārāk dabisku pārklājumu, bet man vajag īstu drāmu. Volume-a-Porter konusveida birstīte pārklāj ar tušu katru skropstiņu, nesalipinot tās un veidojot ļoti skaistu un izteiktu rezultātu. Ja klāj vairākas kārtas tad, pateicoties tušas krēmīgai formulai, sanāk dramatisks efekts, bet bez salipušām skropstām un tušas kamoliņiem.
Ņemot vērā, ka bilde izsaka vairāk, nekā 1000 vardi:
Tušas noturība ir vienkārši apbrīnojama. Karsta diena un vakara nodarbība sporta zālē? Mierīgi!
Koptēlā:
Kā jau teicu pašā sākumā, Lancome Volume-a-Porter ir absolūti ideāla. Žēl, ka pagaidām ir pieejams tikai melns tonis.  

Produktu var iegādāties u.v.Stockmann, Douglas, Kristiana. Cena ap 34 €. FeelUnique šobrīd ar atlaidi cena 28.55 €.

Par Lancome Hypnose Volume-a-Porter ir labas atsauksmes arī no Velvet Mimosa un Beauty by bloggers

Hello gorgeous! Hyponose Volume-a-Porter is the new mascara by Lancome. In a single stroke, lashes are dressed in elegant daytime volume: lash by lash, a striking yet incredibly natural black is revealed. The lash fringe is intense and supple, feather-like with pure comfort. First of all I am a huge fan of the Lancome Hypnose mascaras for the last couple or years. Of course I like to try something new (that's why I decided to start a blog), but Hypnose mascaras are the ones I always come back to, because they give effortless volume and good lasting power without burning my sensitive eyes. The new Volume-a-Porter is not an exclusion. The main difference from the other Hypnose mascaras is the cone shaped elastomere wand. Usually this kind of wand is not my cup of tea, just because the final effect is too natural and I prefer much more drama. But Lancome have managed to do Volume-a-Porter just perfect! It covers every single lash and with the first coat gives a very subtle and natural daytime look, but you can build much more coats and effect is rocking. The lashes look thick, voluminous, and without any mascara clumps. The lasting power is sooo good. It stays put all day long without any smearing or drooping and after full day it survives the damn sweaty hour in a gym. Love, love, love it!