YSL Couture Variation 10-color nude eyeshadow palette review

Please scroll down for the English summary.

Sveikas, daiļās! Kad ieraudzīju pirmās YSL paletes reklāmas bildes, es uzreiz zināju, ka šim brīnumam paiet garām nevarēšu. Kopš ēnas ir nonākušas pie manis, es tās lietoju teju katru dienu un UD Naked paletes ir pastumtas malā. 10 krāsu Couture Variation Palette ir pieejamas divos krāsu salikumos Nude (kas ir man) un Tuxedo (pelēki/zili/violeti toņi). Paletes tika radītas, iedvesmojoties no Parīzes Yves Saint Laurent kreatīvajā studijā radītiem audumiem. Toņi no gaišiem līdz dziļi tumšiem, no matētiem līdz spīdīgiem toņiem, rada bezgalīgas iespējas veidot dažādus tēlus.
Pati palete ir veidota no gludas melnas plastmasas ar zelta detaļu ar YSL burtu ornamentu pa vidu. Paletei ir laba aizdare un pati vaļā noteikti neatvērsies. Augšējā daļā iestrādāts liels spogulis. Neskatoties uz plastmasu, manuprāt, iepakojums izskatās ļoti solīdi un šiki. Iekšā 10 nude toņi.
Paletei ir pievienota arī divpusēja otiņa - vienā pusē plakana lāpstiņveida, bet otrā - pludināšanas ota. Kvalitāte otai ir diezgan laba un ar to var pilnvērtīgi izveidot grimu.
Kastītē ir attēlots, ka toņi ir sadalīti četrās daļās. 1. tonis no kreisās puses ir bāze (nav krēmveida, bet parasta gaiša ēna), tad seko trīs gaišie toņi, kas paredzēti uzklāšanai uz kustīga plakstiņa, pēc tam trīs vidējie toņi, kas paredzēti uzklāšanai uz ieloces līnijas un zem apakšējām skropstām un, beidzot, trīs tumši intensīvi toņi, kurus var izmantot gan kā lainerus, gan dūmakaino acu veidošanai.
Ēnas uz ādas dažādos apgaismojumos:


Es negarlaikošu jūs ar katra toņa aprakstu, teikšu tikai, ka matētie toņi paletē ir trīs: bāzes tonis (1. no kreisās puses - gaišais ziļoņkauls), 8. - māla/sarkanīgi brūns, 10. - tumši brūns, neitrāls. 4. un 5. toņi ir ar satīna finišu, bet pārējie spīdīgi. Taču nevienam tonim nav pievienoti lieli gliteru gabali. Manuprāt, visi toņi ir lieliski lietojami gan ikdienā, gan svētku grimam. Klājot ēnas nebirst.
Pigmentācija ir vienkārši kolosāla un ēnas ziežas kā silts sviests. Es teiktu, ka pigmentācija nav ne cik sliktāka par UD ēnām, pat labāka. Arī toņu salikums ir lielisks un es izmantoju tos visus, nevis, kā parasti gadās, ka no paletes izmanto labi ja 60%. Bez bāzes uz saviem taukainiem plakstiņiem neesmu mēģinājusi ilgstoši nēsāt (uzklāt gan mēģināju un klājas viss perfekti, arī bildēs uz rokas bāze netika izmantota), bet ar bāzi ēnas perfekti turas līdz tiek nomazgātas. Ak, jā! Esmu mēģinājusi klāt tikai ar pirkstiem - bez otiņas un viss ir perfekti.  
Noslēgumam daži tēli. Neitrāls, ikdienas:
Rudens (nedaudz retro variants) :
Acis tuvāk:
10 toņi kopā sastāda 6.5 g, kas nav daudz (UD paletēs ir 12x1.3g), bet, no citas puses, cik daudz tad vajag?
Iegādāties YSL paleti var u.v. Stockmann (nezinu vai ir pieejamas citur). Cena ap 65 €. Un jā, es uzskatu, ka palete ir katra centa vērta. 

Hello, gorgeous! 10-Color Expert Eye Palette. Available in two signature Nude and Tuxedo collections - these palettes were directly inspired by the fabrics of Yves Saint Laurent’s creative studio in Paris. From pale to deep and matte to shimmery, create infinite signature YSL looks. The long, sleek couture case also features a dual ended expert applicator for optimal flexibility and color payoff. As you can see palette is made of nice glanced black plastic material and decorated with YSL logo and gold ornament in the middle of the lid. The lid is also has a mirror in the inner side. All the shades are completely wearable, nice and smooth. This is not that kind of the palette where the pigmentation depends on the color. All the eye shadows are very pigmented and are extremely smooth and almost creamy to the touch. The palette has also a dual sided brush (with a tongue-like flat one side and blending brush on the other), but eye shadows apply perfectly also with fingers. The palette divided into three parts (the first from the left ivory shade is a base shade) all containing three eye shadows: lights, middle shades, dark intense shades. There are three matte shades: 1st from the left (ivory), 8th (rusty brown) and 10th (deep cool brown), two satins (4th and 5th) and the rest are shimmery. But none of the shades contain chunky droopy glitter. You can see swatches and two looks done with the palette above. Overall, I think so far YSL Couture Variation palette is my favorite, all the UD Naked palettes now covered withe the dust.