Sveikas, daiļās! Man ir iesākti vairāki raksti par dažādu kosmētiku, bet kaut kā neiet. Toties, ieraugot savu dzelteno stikla vīli un Essence Dry Drops, uzreiz izdomāju, ka par nagu kopšanas favorītiem es gan mierīgi varētu sarakstīt.
Atdzīšos, ka pēdējā laikā nagus lakoju visai reti, esmu no tām dāmā, kam ātri apnīk viena nagu lakas krāsa un gribas vai nu pārlakot (bet tam taču vajag laiku!) vai noņemt nost. Un man slinkums. Es mazgāju nost un kādas nedēļas 2-3 staigāju pa pliko. Neraugoties uz šādu rituālu, nagus cenšos uzturēt kārtībā un pa vairākiem gadiem ir sakrājušies mīluļi, kas pierādīja sevi kā izcilus palīgus.
  • Stikla nagu vīlīte. Absolūti neaizstājama lieta. Ir tikai viens nosacījums - tai jābūt gana plānai, man ir dažas pavisam lētas, kuras sūtīju no ebay, bet ar tām neērti darboties. Šī ir ideāla, jo nesekmē nagu šķelšanu, labi vīlē un nav jāgaida pusgads, kamēr dabūsi vēlamo naga formu. Kad šķiet, ka sāk slikti darboties, vīlīti nomazgāju ar krāna ūdeni un paliek kā jauna. Iegādājos Drogas veikalā, cenu neatceros, bet bija kaut kar ap 2 Ls (~ 3 €).
  • Aprikožu vai apelsīna koka irbulītis ar nošķeltu galu. Lieliski palīdz atbīdīt kutikulas, netraumējot naga pamatni. Ar spico galu mēdzu notīrīt nagu laku, ja tā nonāca uz pirksta. Iegādāties var Drogas vai citos veikalos. Parasti tiek pārdotas komplektos pa vairākiem eksemplāriem. Cenu neatceros, bet bija baigi lēti (bet kāpēc lai koka gabaliņš maksātu dārgi?).
  • Metāla instruments  kutikulu atbīdīšanai (profesionāls). Vairāk noder pedikīram vai īpaši sausām un raupjām kutikulām. Atbīdīs pašu nelabo, tāpēc jādarbojas uzmanīgi, bet rezultāts garantēts. Pirku TOP Beauty veikalā Brieža ielā (tagad pārvācās uz Dzirnavu ielu). Cenu nu pavisam neatceros.
  • Kinetics Dolphin Dan nagu pulēšanas vīle. Viena no labākām pulēšanas vīlēm, tāpēc atkārtoti pērku jau kādu piekto vai sesto. Nopulē naga plāksnīti līdz spoguļa mirdzumam. Kalpo diezgan ilgi. Iegādāties var Douglas, Stockmann. Cena ap 2 €.
  • Manikīra knaiblītes. Ar tādām knaiblītēm salonos parasti nogriež kutikulas. Ar to es nenodarbojos, bet lieta lieliski noder atnadžu (vai es pareizi pielietoju šo vārdu?) tīrai nogriešanai, lai nekvalitatīvi nogrieztā vietā neveidojas jauns.  
  • Jessica Phenomen Oil intensive moisturizer. Eļļa kutikulām ar pipeti. Labi mitrina nagu plāksnīti un kutikulas. Lieliski palīdz trausliem nagiem, padarot tos stiprus un elastīgus.Līdzeklim piemīt visai specifisks rīcineļļai raksturīgs aromāts, kas mani atgrūž no ilgstošas lietošanas, jo traki apnīk un šķiet teju neizturams. Bet, kā jau minēju, efekts ir labs. Iegādāties var Salone Line veikalos. Cena ap 4 € par 7.4 ml.
  • Kinetics Orange Cuticle Essential Oil. Apelsīnu eļļa kutikulām. Labi mitrina naga plāksnīti un kutikulas, taču efekts nav tik izteikts kā lietojot Jessica līdzekli, bet kā profilakses līdzeklis ļoti labs. Ērts iepakojums ar nagu lakas otiņu un patīkama apelsīnu smarža. Iegādāties var Douglas un Stockmann veikalos. Cena ap 3 € par 5 ml.
  • Essence Nail Art express dry drops. Iepakojumā ar pipeti ir šķidrs līdzeklis, kas pēc konsistences līdzinās plānai eļļai. Krietni saīsina nagu lakas žūšanas laiku. Es parasti uzklāju nagu laku (tik kārtas, cik prasa konkrēta laka), nogaidu apmēram pusminūti, lai nagu laka nedaudz "saķeras" un tad uzpilinu  express dry drops. Pēc pāris minūtēm iemasēju līdzekļa paliekas kutikulās. Rezultātā nagu laka pilnība sausa un āda ap nagiem kopta (sastāvā noteikti ir eļļa, bet kāda nezinu, jo uz pudelītes sastāvs nav norādīts). Iegādāties var Drogās un Rimi. Cena par 8 ml.
  • Star Nail International cuticle remover, jeb kutikulu noņemšanas līdzeklis. Ērts nagu lakas veida iepakojums ar otiņu. Pēc konsistences līdzeklis atgādina biezas šķidrās ziepes, kas smaržo pēc ķiršiem un mandeļu esences. Pats galvenais, ka Star Nail tiešām labi mīkstina kutikulas un krietni atvieglo to atbīdīšanu un ilgtermiņā nebojā un nesausina nagus un kutikulas. Iesaku! Iegādāties var Oniks Beta veikalos. Cena par 15 ml.
  • ORLY Bonder rubberized laquer gripping basecoat. Nosaukumā viss pateikts. Tā ir nagu lakas bāze, kas veido tādu kā gumijotu pārklājumu uz naga un rezultātā nagu lakas turas ilgāk un klājas vienmērīgāk, kā arī tumšie toņi neiekrāso nagus. Lietoju jau vairākus gadus un cik mēģināti citi līdzekļi, nekas nestāv klāt. Starp citu, Bonder ir arī ļoti ekonomisks lietošanā. Iegādāties var Stockmann un Oniks Beta veikalos. Cena ap 7 € par 18 ml (man ir 9 ml iepakojums).
  • Nouvelle Etoile nagu lakas noņemšanas šķidrums. Man šķiet, ka šis nagu lakas noņēmējs ir pats labākais līdzeklis bez acetona. Pudelīte izskatās aizdomīgi līdzīga Mavala līdzekļa pudelītei, bet krievu kosmētikai šādas līdzības bieži gadās. Līdzeklis ātri nomazgā laku, nesausina nagus ilgtermiņā un nesatur eļļas (man riebjas, kad pēc lakas noņemšanas, pirksti un nagi ir eļļaini). Iegādāties var Multiluks veikalos. Cena ap 2-3 € par 100 ml. 
Nagu lakas noņemšanas sūklīši, kas iepakoti ērtās burciņās, gūst arvien lielāku popularitāti un ne velti. Pēc būtības, burciņā ir apaļš sūklītis, kas piesūcināts ar nagu lakas noņemšanas šķidrumu. Vienkārši atskrūvē korķīti, iebāz iekšā pirkstu, pagrozi šurpu-turpu un izvelc tīru. Es zinu, ka šādi iepakojumi ļoti patīk dāmām, kam gadās vienmēr izsmērēt svaigu manikīru, tad vates gabaliņš vai vates plāksnītes šķiedras pielīp pie cita naga, tad uzlej pārāk daudz šķidruma un manikīrs, kopā ar garastāvokli, pagalam! Ja ir sabojāts viens nags, vienkārši iebāz pirkstu maģiskā burciņā un nav nekādas šmuces. Burciņas izskatās daudz maz vienādas, bet, patiesībā, izrādījās, ka tā tomēr nav. Visi rakstā pieminētie sūklīši nesatur acetonu.
  • Bourjois 1 second nagu lakas noņemšanas līdzeklis roku un kāju pirkstiem. Ideja laba, jo parastā burciņā iebāzt kāju pirkstus ir teju neiespējami, šim arī korķītī ir iestiprināts sūkļa gabals, kas paredzēts, lai ērti noņemtu laku no kāju nagiem. Bet līdzeklim klāt pievienota eļļa un es jau minēju, ka man nepatīk, ja pēc procedūras pirkti paliek eļļaini. Iespējams, ka no eļļas, bet sūklis, kas ir iekšā, vienkārši brutāli irst un rezultātā nagi un pirksti noklāti ar sūkļa gabaliņiem. Pēc lietošanas eļļainie pirksti, kas pārklāti ar sūkļa daļiņām smaržo pēc vaniļas. Iespējams, ka man trāpījās brāķis, bet šo atkārtoti nepirkšu. Un jā, ar vienu sekundi, protams, ka nepietiek. Iegādāties var Drogās. Cena ap 7 €.
  • Sephora Express nagu lakas noņemšanas līdzeklis. Sephora līdzeklis paredzēts tikai roku pirkstiem un ar uzdevumu lieliski tiek galā. Pēc lietošanas nagi nav pārsausināti un nav eļļaini, kā arī parādās viegls nedaudz pūderains aromāts. Iegādāties var Sephora veikalos (es pirku Polijā). Cena ap 8 €.
  • Essence Quick & Easy nagu lakas noņemšanas līdzeklis. Ātri notīra nagu laku, nagus nesausina, var lietot mākslīgiem nagiem. Pēc lietošanas nagi ir spīdīgi (bet ne eļļaini) un smaržo pēc tropiskiem augļiem. Var viegli nopirkt Latvijā un cena patīkama. Pats labākais no mēģinātiem analogiem! Iegādāties var Drogās. Cena ap 3 € (precīzi neatceros, bet noteikti līdz 4 €).
Kādi ir jūsu nagu kopšanas favorīti?