svētdiena, 2016. gada 16. oktobris

Sauso šampūnu tests (8 dažādi produkti)

Sveikas, daiļās! Man ir smalki mati, kas ātri taukojas. Bet, staigāt ar netīriem matiem atļauties nevaru, tāpēc izvēle ir vai nu tos mazgāt katru dienu, vai arī lietot sauso šampūnu. Kā varat saprast pēc mana sauso šampūnu pārpilnības raga, es izvēlos otro variantu. Man ļoti patīks, ka piedāvājums Latvijā kļūst arvien plašāks un pieejami diezgan daudz šampūni dažādās cenu kategorijās. Izmēģinot dažādus produktus nonācu pie secinājumiem, ka dārgākie sausie šampūni satur smalkākas pulvera (rīsu cietes) daļiņas un tāpēc mati izskatās tīrāki, taču patēriņš ievērojami palielinās. Kā arī dārgākos produktos parasti ir pieliktas kopjošās sastāvdaļas. Taču gan veiksmīgie, gan neveiksmīgie produkti ir atrodami abās cenu katgorijās. Šajā rakstā es vērtēju tieši katra šampūna attīrošas vai apjomu palielināšanas īpašības, kā arī iepakojuma kvalitāti un lietošanas ērtību. Galu galā summa, kuru katrs ir gatavs maksāt par sauso šampūnu, var būt ļoti atšķirīga.

Kardashian Beauty Take 2 Dry Shampoo. Ļoti smalks pulveris, tāpēc mati tiešām izskatās spīdīgi un tīri kā tikko mazgāti. Strūkla ir laba izmēra un var notēmēt konkrētā vietā.  Taču, ja šampūnu uz kādu laiciņu atstāj plauktā, tad ir riktīgi jāpacenšas, lai pēc tam aerosolu varētu zimantot. Smaržo pēc parfīma. Man netraucē, bet aromāti ir gaumes lieta. Sastāvā melno ķimeņu eļļa, hidrolizēts zīds, E vitamīns, A vitamīns, pantenols. Patēriņš baigi liels.
Cena € 16,45 par 150 ml. Pieejams Douglas.
Vērtējums: ★★★☆☆

Umberto Gianni Cheat Volumising Dry Shampoo satur diezgan smalkas pulvera daļiņas, kas labi attīra matus, bet padara tos nedaudz matētus (kā jau visi baltie šampūni manus teju melnus matus). Viegls un patīkams parfīma aromāts, kas dienas laikā nav jūtams. Sastāvā nav nekādi kopjošie komponenti. Patēriņš vidējs.
Cena  ap € 7 par 200 ml. Pieejams Drogas.
Vērtējums: ★★★★☆
John Frieda Luxurious Volume Dry Shampoo. Šeit es neredzu vispār nekādu pulveri un arī absolūti nekādu efektu uz matiem. Arī iepūšot produktu korķītī, pēc izžūšanas nekas nepaliek. Iespējams, ka man patrāpījās brāķis, kurā aizmirsa pielikt rīsu cieti? Smaržo pēc citrusiem. Sastāvā nav nekādi kopjošie komponenti. Par patēriņu grūti spriest, jo vienmēr pēc viņa sanāk lietot vēl kādu citu sauso šampūnu.
Cena €  par 150 ml. Pieejams Douglas.
Vērtējums: ★☆☆☆☆
 
Batiste Stylist XXL Volume Dry Shampoo*. Pavisam nesen nomainījās formula, tāpēc arī iepakojums neierasts. Jāsaka uzreiz, ka ir jābūt īstam kamikadze, lai Batiste Volume mēģinātu atsvaidzināt matus. Tas tik traki pieķeras matiem, ka dabūt viņu ārā ir teju neiespējami. Vispār, mati šķiet kā sapūsti ar matu laku. Taču XXL Volume lieliski der matu apjoma palielināšanai lietošanai uz tīriem matiem. Vienkārši nedaudz uzpūt pie matu saknēm, sabužini, un seksīgs apjoms turēsies visu dienu. Sastāvā nav nekādi kopjošie komponenti. Patēriņš apjoma uzturēšanai ir pavisam neliels.
Cena  ap € 6 par 200 ml. Pieejams Drogas.
Vērtējums: ★★★★★ (ja lieto apjoma piešķiršanai vai kā texturizing spray) un ★★, ja lieto matu attīrīšanai.
Batiste Blush Dry Shampoo. Man šķiet, ka Batiste sausie šampūni atšķiras savā starpā tikai ar aromātu (izņemot jau pieminēto XXL Volume un divus, kas tomāti tumšmatēm). Blush ir sintētiska augļu/ziedu smarža, Tropical smaržo pēc kokosriekstiem, bet Original pēc svaiguma. Pulveris ir vidēji smalks. Mati izkatās gandrīz kā tikko mazgāti (pēc šampūniem tumšmatēm, tie izskatās tiešām svaigi). Patēriņš vidējs. Sastāvā nav nekādi kopjošie komponenti. Taču priecē, ka Batiste beidzot var brīvi dabūt Latvijā. Un vēl ir prieks, ka Batiste ir daudz ierobežotu izlaidumu produktu ar foršiem aromātiem.
Cena  ap € 6 par 200 ml. Pieejams Drogas.
Vērtējums: ★★★★★

Collistar Magic Dry Shampoo revitalizing (all hair types)*. No uzgaļa nāk ārā vidēji smalkas/smalkas daļiņas. Strūkla ir laba izmēra un var notēmēt konkrētā vietā. Man nebija problēmu ar to, ka pēc lietošanas pudele šņaca. Sampūnam ir viegls aromāts, kas man asociējas ar piedegušajiem marshmallows. Pēc lietošanas mati nav gluži kā tikko mazgāti, jo, acīmredzot baltās daļiņas tomēr paliek matos un atstāj tādu nedaudz matētu virskārtu. Bet, kopumā mati izskatās ievērojami labāk, nekā pirms produkta lietošanas. Sastāvā ir glicerīns, E vitamīns, linsēklu eļļa, pantenols, moringas ekstrakts. Patēriņš vidējs.
Cena € 14,45 par 150 ml. Pieejams Douglas.
Vērtējums: ★★★★☆
Aussie Miracle Dry Shampoo Aussome Volume*. Šis ir līdzīgs Batiste XXL Volume šampūnam, jo tikko apstrādāti mati šķiet, ka ir sapūsti ar laku. Taču, pēc izķemmēšanas mati vairs nav salipuši un lieliski tur formu visas dienas garumā. Nepieciešamības gadījumā matu sakārtojumu var pielabot ar rokām. Mati pēc lietošanas neizskatās gluži kā tikko mazgāti, jo ir viegli matēti, bet izskatās gana labi, lai izietu ārā no mājas. Sastāvā jojobas eļļa. Patēriņš vidējs, ja lieto tikai matu apjomam, tad iepakojums kalpos ilgi.
Cena  € 6,99 par 180 ml. Pieejams Drogas.
Vērtējums: ★★★★★ (ja lieto apjoma piešķiršanai vai kā texturizing spray) un ★★★1/2, ja lieto matu attīrīšanai.
 
Klorane Dry Shampoo with nettle. Kulta klasika un vienīgais aptieku sektora pārstāvis. Smalks pulveris, laba lieluma un viegli regulējama strūkla. Pēc lietošanas mati izskatās tīri, bet matēti (jā, tas pats baltais pulveris). Smaržo pēc zālītēm. Sastāvā silīcijs un nātru ekstrakts. Patēriņš vidējs. Kopumā nav slikts, bet šaubos, ka atkārtoti pirkšu dēļ tā, ka līdzīgas kvalitātes produktu var atrast par zemāku cenu.
Cena € 12,70 par 150 ml. Pieejams aptiekās un Neroli veikalā.
Vērtējums: ★★★★☆
 
Vai esat mēģinājušas kaut ko no pieminētiem sausiem šampūniem? Vai viedokļi sakrīt? Kāds ir iecienītākais sausais šampūns?

ceturtdiena, 2016. gada 13. oktobris

YSL Couture Variation NU neutral makeup look

Please scroll down for the summary in English.

Sveikas, daiļās! Šodien rādu pavisam vieglu ikdienas grimu ar vienu no manām mīļākājām acu ēnu paletēm - YSL Couture Variation 1-NU. Paletes toņi ir ļoti universāli un kvalitāte ir izcila katram tonim. Plašāka atsauksme ar swatcheim ir šeit.
No sākuma 1.toni no kreisās puses (ziloņkaulu) uzklāju pāri visam plakstiņam. Tad sajaucu pirmo un pēdējo (tumši brūno) toni uz uzklāju uz ieloces līnijas un acs ārējā kaktiņā. Tad ar sesto toni (metālisku pelēkbrūnu) iekrāsoju kustīgo plakstiņu un vidusdaļā ar pirkstu pieliku trešo (metālisku gaiši rozā) toni. Manuprāt, šādam grimam labi piestāv Dr.Hauschka Lipstick Novum (man tonis 08). Lūpu krāsai ir dabīgs sastāvs, lieliskas kopjošas īpašības un burvīgs aromāts.

EN: Hello gorgeous! Today I did this very neutral and working day appropriate look with one of my favourite eye shadow palettes - YSL Couture Variation 1-NU. All of the shades in the palettes are very wearable and the quality of every single one is just amazing. You can see swatches here.
At first I applied the first shade from the left (ivory) all over the lid. Then I mixed it with the last (dark brown shade) and applied it in the crease and outer corner of the eye. Then I covered all the mobile lid with the sixth (metallic taupe) shade and added a little bit of the third (metallic rose) shade in the middle of the lid with a finger. I think the look is greatly complimented by the Dr.Hauschka Lipstick Novum (shade 08). The lipstick has all the natural ingredients, smells divine and gives a feeling of a lip balm on the lips.

Izmantota kosmētika/Makeup used:
Seja/Face
Giorgio Armani Lasting Silk (shade 2) + Catrice HD Liquid Coverage foundation (030)
Chanel Poudre Universalle Compacte (20 Clair)
Chanel Blush Duo Tweed Effect (30 Tweed Rose)
 
Acis/Eyes
YSL Couture Variation 10 Color Eye Palette (1 NU)

Eyebrows/Uzacis 
L'oreal Brow Artist Designer pencil (303 Dark Brunette)
Lips/Lūpas

svētdiena, 2016. gada 9. oktobris

The Body Shop sejas maskas (Himalayan Charcoal, Chinese Ginseng & Rise, British Rose)

The Body Shop facial masks (Himalayan Charcoal, Chinese Ginseng & Rise, British Rose) review

Please scroll down for summary in English.
Sveikas, daiļās! Pirms kāda laiciņa The Body Shop iepriecināja savus klientus ar veselām piecām jaunām sejas maskām. Es izmēģināju Himalaju kokogles, Ķīnas žeņšeņa un rīsu, kā arī Britu rozes maskas. Mans favorīts viennozīmīgi ir Chinese Ginseng & Rice.
Himalayan Charcoal purifying glow maskai ir atsvaidzinošs burvīgs tējas aromāts. Konsistence ir neviendabīga dēļ tējas lapu gabaliņiem. Patiesībā gan konsistence, gan aromāts man atgādina Glamglow Youthmud Tinglexfoliate Treatment leģendāro masku, tikai TBS versijā asi pumeka graudiņi ir ievērojami smalkāki. Uzklājot uz ādas es jūtu vieglu kņudēšanu un  atvēsinošu efektu. Pēc piecām minūtēm kņudēšana uz vaigiem kļūst nepatīkama, bet vaigu āda man ir izteikti jutīga. Atvēsinošais efekts saglabājas arī pēc maskas nomazgāšanas. Starp citu, nomazgāt viņu, kā jau mālu maskas, ir pagrūti. Pēc lietošanas āda jūtas svaiga un attīrīta. Es redzu, ka āda palikusi starojoša, tāda sajūta, ka arī jaunāka. Īsāk sakot šis ir lielisks GlamGlow analogs. Sastāvs.
Chinese Ginseng & Rice clarifying polishing maskai ir patīkama un viegla, tāda kā uzputota konsistence, jo pirms māliem sastāvā ir ūdens, glicerīns un lufa. Aromātu man grūti aprakstīt, bet, katrā ziņā tas ir neitrāls un nav uzbāzīgs. Pāris minūtes pēc uzklāšanas es sajutu atvēsinošu efektu, paskatoties sastāvu, pamanīju, ka klāt ir arī mentols. Sastāvā ir arī salicilskābe, sezama sēkliņu eļļa un šī sviests. Protams, ka arī dažādi augu ekstrakti. Man patīk maskas radīta relaksējoša sajūta un patīk, ka maska desmit minūšu laikā nesakalst. Noņemot masku āda nejūtas atūdeņota, bet tieši otrādi - labi mitrināta. Pēc lietošanas āda ir gludāka, bet, pats galvenais, ka vēl kādu laiku man ir sajūta, ka es pabiju SPA. Sastāvs.  
British Rose fresh plumping maskai ir viegla gelveida konsistence ar rožu ziedlapiņu krikumiem un viegls ziedu (man vairāk asociējas ar tējas rozi) aromāts. Teikšu tā, maska ir ļoti patīkama un labi mitrina, mīkstina ādu un padara to jauneklīgāku. Patiesībā, neviena slikta vārda nevaru teikt, bet tā nav arī unikāla. Tirgū ir diezgan daudz analogi dažādās cenu kategorijās. Bet, vēlreiz atkārtošu, ka produkts ir ļoti jauks un, ja vēleies izmēģināt jaunu mitrinošu masku, British Rose varētu būt patīkams jaunums. Sastāvs.
Maskas var iegādāties The Body Shop veikalos. Cena 28,80 € par 75 ml. 

P.S. Liels paldies zīmola pārstāvjiem par iespēju izmēģināt rakstā minētos produktus (uzreiz atrunāšos, ka šis fakts nekādā veidā neietekmēja manu viedokli un atsauksmi).
EN: Hello gorgeous! Recently The Body Shop brought out five new facial masks. I've tried three of them: Himalayan Charcoal, Chinese Ginseng and British Rose. And Chinese Ginseng is definitely my favourite.

Himalayan Charcoal purifying Glow mask has lovely refreshing tea scent. The consistency is not homogeneous due to tea leaf pieces. Actually, both the consistency and the scent remind me of famous GlamGlow mask (the black one). The little difference is that exfoliating loofah particles are less abrasive in TBS mask then in GlamGlow. Immediately after an application I feel a slight stinging and cooling sensations. After a while the stinging becomes uncomfortable on my sensitive cheekbones. Cooling effect stays on the skin for some time after the mask is removed. And yes, It is a clay based mask, so you need to make some effort to remove it. Afterwards my skin does feel fresh ans purified. This one is definitely a good (and more affordable) dupe for GlamGlow mask.    

Chinese Ginseng & Rice clarifying polishing mask has quite light and whipped texture as there is a water, glycerin and loofah in the ingredients standing before a clay. It is hard to describe a scent, however, it is light and non overwhelming. I've noticed slight cooling sensation, but afterwards I found a menthol among the ingredients. There is also sesame oil, shea butter and salicylic acid in the composition. I really enjoy the relaxed feeling the mask brings to my skin. Also, I like the fact, that the mask does not dry out during ten minutes, meaning there are no issues in removing it. In opposite to regular clay masks, after washing off this one, my skin feels moisturized and replenished. After the Chinese Ginseng mask the texture of the skin is refined, and the most important - I feel like I visited a SPA. 
   
British Rose fresh plumping mask has a light gel like texture and pleasant floral (I would say tea rose) scent. I really like this mask, but have to say It is not a unique one, as there are a lot of similar products in the market. But, as I already said, the product is nice and does give extra moisture and plums my skin.

ceturtdiena, 2016. gada 6. oktobris

Garden of Eden makeup look

Please scroll down for the summary in English.

Sveikas, daiļās! Blogā reti parādās makeup look'i (man vienīgajai šķiet, ka "tēls" izsklausās dikti pompozi?), taču es darbojos viena pati, proti, pati gan krāsojos, gan taisu bildes, gan taisu ierakstus. Nē, es nesūdzos, vienkārši ar bildēm tumšajā gada laikā ir kā ir. Nav dižas jēgas taisīt kādu sapņu tēlu vakarā. Nē, nu taisīt jau var, bet par bildēm var aizmirst. Tagad man apgaismojums! Es esmu starā! Gan tiešajā, gan pārnestajā nozīmē. Tagad varēšu realizēt košas idejas un arī tās iemužināt. Es uzreiz zināju, ka sākšu ar Sleek Garden of Eden 447 ēnu paleti. Lai gan izmantotas šķietami krāsainas ēnas, man liekas, ka ar šādu grimu var mierīgi doties ar darba gaitās, ja, protams, nav jāievēro stingrs biznesa stils. Izmantotas kosmētikas saraksts ar linkiem ir zemāk.


Hello, gorgeous! I rarely do makeup looks on the blog, because I do all by myself (here I start singing like Bridget Jones). I mean the actual makeup, photos and text. I don't complain! It's more about dark time of the year when it's hard to make pictures. But now I have lights! I am so excited! So I knew the first look I want to create has to be done with Sleek makeup Garden of Eden palette. Even if this look include quite colorful shades I still think it is wearable during daytime. Used products are listed below.

Seja/Face
Giorgio Armani Lasting Silk (shade 2) + Catrice HD Liquid Coverage foundation (030)
Chanel Poudre Universalle Compacte (20 Clair)
Dolce & Gabbana The Blush (22 TAN) as bronzer
Chanel Blush Duo Tweed Effect (30 Tweed Rose)

Acis/Eyes
Urban Decay Primer Potion
NYX Glam Liner Aqua Luxe (Glam Lagoon)
Estee Lauder Sumptuous Extreme Mascara (01 Extreme Black)
Eylure Katy Perry eyelashes (trimmed in half ant then trimmed to make sharp edge look)

Eyebrows/Uzacis 
L'oreal Brow Artist Designer pencil (303 Dark Brunette)

Lips/Lūpas

sestdiena, 2016. gada 1. oktobris

Biotherm Blue Therapy cream - in - oil (atsauksme)

Biotherm Blue Therapy Cream in oil review

Please scroll down for the summary in English.

Sveikas, daiļās! Ar katru gadu mana āda ziemā paliek arvien sausāka. Vai drīzāk jāsaka - atūdeņota, jo tā mēdz sausa un trausla kā papīrs, bet tajā pat laikā ir paplašinās poras un rodas taukainais spīdums. Es katru gadu mēģinu atrast labu krēmu, kas pabaros ādu, bet nebūs smagnējs un viss beidzas ar pumpām un aizdambētam porām no krēma sastāvā esošām eļļām. Nemaz nerunājot par manu antipātiju pret biezajām tekstūrām, kas šķiet vienkārši arhaiskas. Taču izskatās, ka beidzot esmu atradusi glābiņu - tas ir jaunais Biotherm Blue Therapy Cream-In-Oil želejveida krēms.

Blue Therapy Cream-in-Oil  barojošs, atjaunojošs krēms uz eļļas bāzes normālai un sausai ādai. Jaunās paaudzes tekstūra apvieno barojošas un atjaunojošas eļļas ar medum līdzīga želejkrēma vieglumu. Sastāvā iekļauti: „jaunības aļģes” ekstrakti, augu eļļas, bagātīga omega 3 un omega 6 taukskābju deva, kā arī efektīvais „jūras cukurs”. Dienu no dienas āda tiek barota, izlīdzināta, izskatās starojoša un intensīvi atgūst apjomu, jo 80% ādas novecošanās izraisa tavs dzīvesstils. 
Kā jau minēju, krēmam ir viegla želejveida konsistence un patīkams nektāra aromāts, kas momentāni pazūd un nav jūtams uz ādas. Pateicoties vieglai tekstūrai, krēms ātri iesūcas ādā un neatstāj taukainu spīdumu, taču uzreiz var just, ka āda burtiski piepildās ar mitrumu (sastāvā uzreiz aiz ūdens nāk glicerīns). 
Lietojot krēmu mēneša garumā (lietoju gan uz sejas, gan arī bieži ādai ap acīm), pamanīju, ka mana āda kļuva tvirtāka, tā mazāk apsārst un ir (tik grūti atrast analogu vārdam plumped) jauneklīgāka, piepildīta ar mitrumu. Starp citu, vakar no draudzenes saņēmu komplimentu par savu ādu. Un pats galvenais, ka sastāvā esošās eļļas neprovocē pumpu un melno punktu veidošanos. 
Sastāvs/Ingredients: Aqua, Glycerin, Glycine Soja Oil, Dimethocone, Caprylic/Capric Triglyceride, Alcohol Denat., Isocetyl Stearate, Isononyl Isononanoate, Pentylene Glycol, Polyglyceryl-2 Stearate, Stearyl Heptanoate, PEG-8 Stearate, Disodium Stearoyl Glutamate, Cetyl Alcohol, Stearyl Caprylate, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Methyldihydrojasmonate, Srearic Acid, Palmitic Acid, Caprylic/Capric Triglycerides, Steareth100/PEG-136/HDI Copolymer, Triethanolamine, 2-Oleamido-1,3-Octadecanediol, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl, Hydroxyhydrocinnamate, Helianthus Annuus Seed Oil, Vitreoscilla Ferment, Limonene, AmmoniumPolyacryloyldimethyl Taurate, Adenosine, Linalool, Stearyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Myristic Acid, Geraniol, Mel, Saccharide Isomeate,  Citronellol, Tocopherol, Ceramide 3, Hydroxypalmitoyl Sphinganine, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract, Rosa Canina Fruit Oil, Algae extract, Ribes Nigrum Seed Oil, T-Butyl Alcohol,  Benzyl Alcohol, Citral, Haematococcus Pluvialis Extract, BHT, Parfum.

Biotherm Blue Therapy Cream-In-Oil var iegādāties Douglas, Stockmann un citās zīmola tirdzniecības vietās. Produkta cena ap 63 € par 50 ml.

P.S. Liels paldies zīmola pārstāvjiem par iespēju izmēģināt rakstā minētos produktus (uzreiz atrunāšos, ka šis fakts nekādā veidā neietekmēja manu viedokli un atsauksmi).     

EN: Hello, gorgeous! Every year I notice that my skin becomes more and more dry during cold period of the year. However, dry is not the correct word. I'll better say dehydrated, because on one hand it tends to be fragile, sensitive and easily irritated, but on the other hand - it has enlarged pores and some blackheads. Every year I try to find an appropriate cream, which will give my skin necessary nourishment without being heavy. But every time I end up with blocked pores because of oils in the ingredients. Oh, and I find these heavy textures just so old fashioned. However, it seems that I finally found a saviour for my skin, and it is the new Biotherm Blue Therapy Cream-In-Oil gel cream!

Nourish yourself. Nourish your skin & repair fast visible aging: In only 2 weeks even dry skin regains. Visibly smoothness, bounce and radiance. The restructuring power of sea sugar (Marine ConnectumTM) and the repair of natural-origin oils combined in an ultra-fresh fast-fusing formula. Skin feels intensely nourished in an instant. Day by day, lines are smoothed out, the skin’s bounce returns. The complexion looks vivid. The nutritive repair of oils fused with the lightness of a honey-like gel-cream. The highest concentration in nutritive natural oils, similar to that found in a butter, yet in the freshest possible gel texture, thanks to a high pressure micronizing process, similar to that experienced 6,000 meters under sea. Formulated in perfect affinity with skin, the cream breaks into oil on skin contact for better release of actives, which are instantly recognized by the skin for innermost repair and restructuration

As I already mentioned, Biotherm Cream-In-Oil has gel like texture and pleasant nectar scent, which is undetectable on the skin. Because of light texture cream absorbs very quickly without leaving any sticky residue or oily shine. I can literally feel how my skin get soaked in moisture (glycerine is second in the ingredients just right after water). Using Cream-In-Oil for a month (quite often I use it on eye eye area as well), I noticed that my skin is looking younger and more plumped. Also, the redness  calmed down. By the way, yesterday I received a compliment for my skin from a fiend. But the most important part, that the cream does not promote blackheads and pimples appearing on my skin.