Kiehl's masks (Turmeric & Cranberry, Algae, Rare Earth) the review

Please scroll down for the text in English.

Sveikas, daiļās! Vai jums patīk sejas maskas? Es tās vienkārši dievinu! Jo maska priekš manis nav tikai ādas papildus kopšana, bet gan relaksācijas veids. Parasti taisu maskas brīvdienas (citreiz gan lietoju kādu skābju pīlingu arī nedēļās vidū). Pie rokas ir jasmīnu tējas krūze un kāds sieviešu žurnāls vai planšetdators ar youtube. Protams, gandarījums ir vēl lielāks, ja pēc procedūras redzu pozitīvas izmaiņas. Taču, atzīšos, ka bieži vien man šķiet, ka patīkamas sajūtas ir, tomēr, svarīgākas par super-duper rezultātu. Nē, ja maska nesniedz absolūti nekādu rezultātu, tad atkārtoti to diez vai pirkšu. Bet, ja rezultāts ir daudz-maz līdzīgs, tad roka sniegsies pēc patīkamām sajūtām. Kā ir ar jums? Vai labsajūta ir svarīga maskas lietošanas laikā? Vai, tomēr, dodat priekšroku satriecošam rezultātam? Lai nu kā būtu, šodien pastāstīšu par amerikāņu zīmola Kiehl's trīs produktiem, kas sniedz gan patīkamas emocijas, gan labu rezultātu.
Turmeric & Cranberry Seed Energizing Radiance Mask (kurkuma un dzērveņu sēkliņu maska) sola atdzīvināt un atjaunot nogurušu ādu. Maskas sastāvā ir sasmalcinātas dzērveņu sēkliņas, kas veic maigu pīlingu. 
Maska ir veidota uz kaolīna un bentonīta mālu bāzes, bet, pateicoties jojobas eļļai, tās tekstūra ir diezgan plastiska. Produkts satur arī dzērveņu sēkliņas, bet tās nav daudz. Tā ir maska ar sēkliņām, nevis skrubis. Maska viegli smaržo pēc augļiem (ogām?) un eikalipta. Jā! Sastāvā ir arī eikalipta  un piparmētru lapu ekstrakti, kas rada kolosālu atvēsinošu sajūtu. Man patīk, ka 5-10 minūšu laikā maska paliek sausāka, bet pilnībā nesacietē, līdz ar to izpaliek ilgstoša ādas berzēšana. Es masku uzreiz nomazgāju un ar skrubēšanu vispār nenodarbojos, jo skrubjus kā tādus principiāli nelietoju. Pēc lietošanas ādas ir svaiga un zīdaini gluda. Tā ir dzīvīga un rozīga, bet nav sārta. Sajūtas tiešām ir lieliskas! 
Attīrošas un atsvaidzinošas maskas es parasti lietoju komplektā ar mitrinošām, jo māli tomēr var sausināt ādu. 
Algae Mask maska ir bagātināta ar aļģēm, kas intensīvi baro ādu, zaļo tēju, kumelītēm un kliņģerītēm, ādas nomierināšanai. Maskai ir viegla kūstoša krēmveida tekstūra, tāpēc to ir ļoti viegli uzklāt. Tai piemīt viegls grūti nosakāms (zāles?) aromāts. Uzklāšanas laikā sajūtas ir tādas, ka āda tiek ietītā maigā sildošā segā. Maska sniedz izteiktu komforta un maiguma sajūtu. Pateicoties kūstošai tekstūrai tā ir ļoti ekonomiska un 50 ml burciņa pietiks vairāk nekā gadam. Pēc noskalošanas āda joprojām jūtas fantastiski un man neprasās lietot nekādu sejas krēmu. Jāsaka, ka šī maska tiek noņemta no ražošanas, tāpēc, ja produkts ieinteresēja, jāķer, kamēr vēl ir. Iesaku izmēģināt, ja āda bieži jūtas sausa, trausa un kairināta. Skatos, ka Kiehl's mājaslapā pie jaunumiem parādījās Calendula & Aloe Soothing Hydration Masque. Izklausās, ka šis arī būs aizvietotājs.
Bildē no kreisās uz labo pusi: Rare Earth maska, Turmeric & Cranberry Seed maska, Algae maska.


Rare Earth Deep Pore Cleansing Masque ir attīroša mālu maska normālai un taukainai ādai. Maska dziļi attīra ādu un samazina poras. Sastāvā esošie Amazones māli maigi attīra poras no taukiem, netīrumiem un toksīniem. Alveja un auzas mīkstina un nomierina ādu.
Pēc konsistences tā ir diezgan līdzīga klasiskām mālu maskām, bet ir plastiskāka, tāda nedaudz gumijota. Smarža ir neitrāla, sastāvā smaržvielu nav. Man parasti patīk kā mālu maskas attīra ādu, taču problēma ir tāda, ka pēc maskas noņemšanas rodas diskomforts un velkoša sajūta. Kiehl's Rare Earth attīrošā maska šajā ziņa ir unikāla, jo tā gan lieliski attīra ādu un sašaurina poras, gan arī nodrošina ilgstošu svaiguma sajūtu. Turklāt, pateicoties alvejai un auzām ne maskas "valkāšanas" laikā, ne arī pēc noskalošanas nekādas nepatīkamas emocijas, velkošas vai sūrstošas sajūtas nav, tikai ilgstošs svaigums. Pēc lietošanas poras ir tīrākas un, man šķiet, ka āda paliek nedaudz gaišāka, tonis vienmērīgāks. Maska arī samazina apsārtumus un cīnās ar aktīvām apsārtušām pūtītēm. Lieliska!

Kiehl's produkciju Rīgā iespējams iegādāties t.c. Stockmann. Drīzumā tiks atvērts arī atsevišķs Kiehl's veikaliņš (es dzirdēju, ka tas būšot Spicē?). Ja kas, tad Kiehl's ar piegādi uz Latviju pieejams arī šeit un cenas ir aptuveni vienādas.
Sastāvus maskām var izlasīt ražotāja mājaslapā pie katra produkta Ingredients un zemāk See Full List.

EN:  
Turmeric & Cranberry Seed Energizing Radiance Mask claims to instantly brighten dull, fatigued skin and restore skin’s healthy, rosy appearance over. This mask also contains micronized Cranberry seeds that can be used to gently exfoliate the skin while washing the mask off after use.
The mask is formulated with kaoline and bentonite clays and you know that clays may be pretty drying. But Kiehl's added jojoba oil and it brings the whole thing to a new level. The consistency is pliant (due to added oils and misturizing agents). There are some cranberry seeds, but they don't bother me much (I don't use scrubs, so I usually avoid products having gritty texture). The mask has a light berry scent with a hint of eucalyptus. Oh, yeah! It has peppermeint and eucalyptus extracts which give a refreshing cooling effect. I love the fact, that the mask does not dry completely within 5-10 mins, so the removing process gets easier. Afterwards my skin feels very smooth and fresh. It has that lovely glow and rosy appearance (withous being pink and irritated).
Well, for me it is quite common to use a moisturizing mask after cleansing one, to avoid any dryness sensations, especially during cold time of the year (in Latvia - from October to April :D ). So, the next one will be moisturizing mask.
Algae Mask is meant for dry skin types. This masque is enriched with the finest select herbal extracts and moisturising humectants to leave the skin soft and smooth. Nutrient-rich Algae nourishes with moisture and balances the skin. Contains Green Tea, Chamomile, and Calendula to soothe the skin. This mask has a melting creamy texture. It has a slight kind-of-hard-to-describe grassy (algae?) scent. My skin feels very cocooned and soothed, like it has been wrapped with a warm and cosy blanket. It gives a very comforing sense. Because of the creamy texture the 50 ml pot of the mask will last you at least a year. As far as I know, this mask is soon to be discontinued, and replaced with  Calendula & Aloe Soothing Hydration Masque which also sounds good, right? But if your skin feels dehydrated and irritated quite often, I recomend you to grab one while they are still available. 
Rare Earth Deep Pore Cleansing Masque is formulated with Amazonian White Clay to gently draw out oil, dirt and toxins that clog pores. The addition of Oatmeal and Aloe Vera helps to soothe. The consistency of the mask is quite thick and mostly similar to other clay masks, but it is more pliant. Hope, this descriptions makes any sense :D It feels very finelyy milled and very emolient, like rubbery. It does not contain any perfume, so it smells like clay. I like masks in general, but quite often they tend to be very drying on my skin and afterwards my skin feels irritated and drained. Well, this one is different, as it contains Aloe Vera and Oats. While giving deep pore cleanse, Aloe and Oats moisturize and soothe the skin. Afterwards my skin feels very refreshd and this fresh feeling will last several hours. I've noticed that after using the mask the pores do feel more clean, but also it seems, that my skin become a tiny bit lighter and the skin tone is more uniform. It also fights redness and nasty active zits. Love it!