ceturtdiena, 2017. gada 30. novembris

TOP5 mīļākie Kiehl's produkti + pārsteigums

Sveikas, daiļās! Es diezgan bieži saņemu kosmētikas līdzekļus testēšanai. Protams, ka visi zīmoli gribētu, lai viss, sākot ar zīmuļu spicējamo un beidzot ar uber dārgo kopjošas kosmētikas komplektu, parādītos gan blogā, gan soc.tīklos. Šajā ziņā esmu sliktā blogere, jo rakstu (izņemot apkopotus vilšanās produktu rakstus) tikai par to, kas man patīk un no kā redzu labu efektu. Tieši tāpēc izdomāju veidot rakstu par TOP5 Kiehl's produktiem, jo visi šie līdzekļi man patīk un tiek pirkti atkārtoti. Turklāt, man ļoti gribējās, lai arī manas lasītājas varētu šos produktus izmēģināt. Es uzrunāju Kiehl's pārstāvjus un viņi bija tik lieliski, ka sarūpēja jums manu favorītu paraudziņu komplektus! Un, jā, šis nav nekāds reklāmas raksts un iniciatīva nāca no manas puses, ja nu kāds par to šaubās! Informācija kā tikt pie paraudziņiem un konsultācijas ir raksta beigās.
Ultra Facial Cream ir tik universāls, ka šķiet, ka patiks visiem! Noteikti īpaši priecīgas būs sausas ādas īpašnieces. Tam ir klasiska bagātīga un krēmīga (bet ne trekna) tekstūra un nav pievienotas smaržvielas. Toties sastāvā vielas, kas pasargā ādu aukstā laikā un arī Imperata Cylindrica ekstrakts, kas piesaista mitrumu ādas virsējiem slāņiem. Rezultātā krēms ir ļoti patīkams un jūtami mitrina un aizsargā ādu, netaukojot to. Es vienmēr turu Ultra Facial paraudziņus ceļojumiem. (Dāmas, kuras sūdzējās, ka Hydrance Optimale nepietiekoši mitrina ādu - šis ir ievērojami spēcīgāks, bet tekstūra tikai nedaudz krēmīgāka). Pieejama arī versija ar SPF30. Info par sastāviem skat.zemāk.

Rare Earth Deep Pore Cleansing Masque ir attīroša mālu maska normālai un taukainai ādai. Sastāvā esošie Amazones māli maigi attīra poras no taukiem, netīrumiem un toksīniem. Alveja un auzas mīkstina un nomierina ādu. Pēc konsistences tā ir līdzīga klasiskām mālu maskām. Smarža ir neitrāla, sastāvā smaržvielu nav. Man parasti patīk kā mālu maskas attīra ādu, taču problēma ir tāda, ka pēc maskas noņemšanas rodas diskomforts un velkoša sajūta. Kiehl's Rare Earth attīrošā maska šajā ziņa ir unikāla, jo tā gan lieliski attīra ādu un sašaurina poras, gan arī nodrošina ilgstošu svaiguma sajūtu. Turklāt, pateicoties alvejai un auzām ne maskas "valkāšanas" laikā, ne arī pēc noskalošanas nekādas nepatīkamas emocijas, velkošas vai sūrstošas sajūtas nav, tikai ilgstošs svaigums. Pēc lietošanas poras ir tīrākas un, man šķiet, ka āda paliek nedaudz gaišāka, tonis vienmērīgāks. Maska arī samazina apsārtumus un cīnās ar aktīvām apsārtušām pūtītēm.
Midnight Recovery Concentrate bija pirmais produkts, ko iegādājos no Kiehl's, kad zīmols ienāca Latvijā, jo ārzemju blogeri par MRC bija sajūsmā. Es arī esmu sajūsmā un šis ir mans ceturtais vai piektais iepakojums. Vienīgais, man šķiet, ka MRC vislabāk strādā tieši uz taukainas/kombinētas ādas. MRC satur skvalēnu, naktsveces eļļu, omega-6 taukskābes, ēterisko eļļu maisījumu. Tas satur 99.8% dabīgas sastāvdaļas, bet nesatur parabēnus, minerālo eļļu un smaržvielas. Produkta konsistence līdzīga sausām eļļām un lavandas aromāts ir kolosāls. Turklāt, tas padara vakara uzklāšanas procedūru par īstu SPA. Bet šeit smarža nav vienīgā produkta labā puse. MRC labi mitrina ādu un samazina apsārtumus un iekaisumus. Manā gadījumā tas arī lieliski cīnās ar pūtītēm un palīdz pret galvassāpēm (ja jūtams spiediens, es nedaudz produkta iemasēju deniņos).

Hydro-Plumping Re-Texturizing Serum Concentrate satur spēcīgu augu izcelsmes glicerīna kompleksu, kas darbojas kā dabīgs "mitruma magnēts" un Šiso lapu ekstraktu, kas palīdz mitrumu noturēt ādas virsējos slāņos. Hydro-Plumping vienmēr parādās manā kopšanas rutīnā mākslīgās apkures laikā, jo tas efektīvi mitrina sausu un sakairinātu ādu. Serumam arī ir diezgan viegla kūstoša balzama konsistence, kas man asociējas ar biezu glicerīnu. Serums ļoti ātri uzsūcas un lieliski draudzējas ar visiem maniem sejas krēmiem. Hydro-Plumping momentā tiek galā ar sausiem pleķiem un velkošu sajūtu. Liels prieks, ka produktu var lietot arī ādai ap acīm.

Un pēdējais ir ķermeņa kopšanas produkts, kas arī ienāk manā ikdienas kopšanā ziemas laikā. Mana ķermeņa āda ziemā paliek katastrofāli sausa, tā lobās un niez :( Creme de Corps ātri tiek ar šo problēmu galā, turklāt, šis pozitīvais efekts uzkrājas. Proti, pēc nedēļas vairs nav nepieciešams smērēt krēmu katru dienu (es esmu slinka!). Creme de Corps ir bagātīga tekstūra, bet tas momentāni iesūcas ādā. Tas aktīvi mitrina ķermeņa ādu un nerada plēves efektu. Mani kaitina, ja ķermeņa produkti veido plēvi, ko var just nākamajā reizē, kad eju dušā. Creme de Corps ir dažādas (ir arī limitētas kolekcijas) variācijas gan ar aromātu, gan bez tā. Bildē ir kāds limited edition ar lavandu (o, jā!).   
 
Kiehl's produkciju Rīgā iespējams iegādāties t.c. Stockmann un Spice.
Sastāvus produktiem var izlasīt ražotāja mājaslapā pie katra produkta Ingredients un zemāk See Full List
 
Lai tiktu pie manu Kiehl's favorītu paraudziņu komplekta, nāc uz Kiehl's veikalu t.c. Spice un nosauc paroli: Kamilas favorīti un konsultācija. Kiehl's konsultants iedos speciāli sagatavotu komplektu un pastāstīs ar ko produkti ir tik īpaši.
Cien. lasītāji, lūdzu neliekat man izskatīties slikti un nāciet pakaļ paraudziņu komplektiem!
 
P.S. Liels paldies zīmola pārstāvjiem, ka viņi ir tik forši un dāsni un piekrita piedalīties manā avantūrā :)  

trešdiena, 2017. gada 22. novembris

Pirms svētku atlaides kosmētikai, dāvanu gids un mans vēlmju saraksts

Sveikas, daiļās! Sen blogā nav bijis atlaižu apkopojums. Turklāt, nāk svētki, tāpēc daudzi veikali piedāvā dažādus komplektus par īpaši izdevīgām cenām. Šo piektdien (24.11) ir arī melnā piektdiena, kad daudzi veikali rīko akcijas un piedāvā atlaižu kodus. Ja plāno sev vai kādam citam iegādāties kosmētiskās dāvanas, tad iesaku to darīt līdz 7.-8. decembrim, jo svētku un pirms svētku laikā paciņas nāk ilgāk. Šajā rakstā apkopoju uz doto brīdi man zināmas atlaides, kodus un piedāvājumus. Ja ziniet vēl kaut ko - lūdzu dalieties komentāros, es labprāt pielikšu klāt :) Kā arī es ļoti gribētu zināt kas ir jūsu kosmētiskajā vēlmju sarakstā un vai ir jau kaut kas sagādāts atlaižu laikā.
Sākšu ar feelunique, lai gan pati sen neesmu sūtījusi un tāpēc nezinu kāda situācija šobrīd ir ar PVN. Vai kāda ir nesen sūtījusi? Ir jāmaksā PVN? Tātad, feelunique šeit apkopoti dažādi Black Friday piedāvājumi.
Iesaku pievērst uzmanību miniatūru komplektiem. Piemēram, šis REN komplekts ir vienkārši kolosāls! Flash Rinse 1 Minute Facial un Glycolactic Radiance Renewal Mask jau sen ir manos favorītos un noteikti patiks skābju produktu cienītājām. Feelunique ir arī labas cenas Giorgio Armani kosmētikai. Un, protams, ir pieejami Adventes kalendāri dažādās cenu kategorijās.  
ATLAIŽU KODI:
SCENT                         -15% smaržām                           līdz 21.12.2017
SHINE15                      -15% pirkumam virs £50           līdz 30.11.2017
20SHINE                      -20% pirkumam virs £100         līdz 30.11.2017   

BeautyBay piedāvā atlaides līdz 30% tiešām daudz labām lietām. Pašai vēlmju sarakstā jau sen ir leģendārā Juvia's Place The Magic Palette. Ja vēlies iegādāties 9 otu komplektu par 32.50, šis Juvia's Place 9 Pc Brush Set izskatās ļoti labi (teikšu gan, ka pati nemēģināju, bet internetā atsauksmes ir ļoti labas). Atlaides ir arī Morphe 35 (un arī mazāk toņu) paletēm un citiem labumiem. Pašai ir Morphe 35U (rādīju šajā video) un esmu sajūsmā. Vēl ir labas atlaides Jefree Star dekoratīvai kosmētikai. Visus piedāvājumus kopā var apskatīties šeit.  

Lookfantastic piedāvā daudz dažādus dāvanu komplektus. Man šķiet, ka mūsu veikalos MAC Ziemassvētku 12 mini lūpu krāsu komplekts tika iztirgots pāris dienu laikā, bet LF vēl pieejams šeit. Īpaši izdevīgi izskatās Clinique komplekti (uz tiem darbojas arī 20% atlaide ar zemāk minētu kodu). Piemēram, šeit ir teju "pilns" makeup komplekts, kas varētu būt laba dāvana mammai vai māsai. Ir arī labi piedāvājumi Kerastase, Benefit un tt. Visi piedāvājumi apkopoti šeit
ATLAIŽU KODI:
UNLOCK                   -15% + pirkumam virs £60 dāvanā Dr Botanicals Moroccan Rose Light Cream.
CHRISTMAS20         -20% dažiem Ziemassvētku komplektiem.
 
CultBeauty  ir "retāki" zīmoli, tādi kā Becca, Huda Beauty, Aesop, By Terry, Zelens un tt.
ATLAIŽU KODS:
15BLACK                         -15% pirkumam virs £20                           līdz 24.11.2017

Dažādi skaisti piedāvājumi ir arī Douglas klāstā. Man šķiet ļoti izdevīgi un patīkami Lancome komplekti, kuros par tušas vai lūpu krāsas cenu, iegūsi arī mini zīmuli, nagu laku, vai tušu.

Lieliskas ziņas! Sephora!!!! Beidzot piegādā preces uz Latviju! Jā, tas ir Polijas veikals, līdz ar to izvēle nav tik plaša, ka ASV, toties ir daudz forši piedāvājumi. Cenas norādītas Polijas zlotos (tātad cena jādala ar 4). Piegāde uz Latviju maksā ~12 EUR. Vienu lietiņu sūtīt nav izdevīgi, bet vairākas preces (vai taisīt koppasūtījumu gan visai labi). Ir tādi zīmoli kā Helena Rubinstein, Kat Von D, Marc Jacobs, NARS, un, protams, Sephora Collection. Veikalā ir arī plašs nišas parfimērijas zīmolu piedāvājums. Pieļauju, ka sākotnēji lapa izskatās mulsinoši, taču, ja ir krievu valodas zināšanas, visu var saprast. Ja nav, iesaku izmantot translate google.

ASOS! Kurš tad neiepērkas ASOS? Ir pieejams gan plašs apģērbu un apavu klāsts, gan daudz dažādas kosmētikas. Svētku dāvanām ir atsevišķa kategorija Stocking Fillers. Pati nemēģināju, bet dzirdēju ka Lisa Eldridge slavēja It's Skin serumus, jo tie esot lēti, bet ļoti efektīvi. Esmu starā par visu, ko iepirku pēc Lisas ieteikumiem :) Skatos, ka parādījās arī Indeed Labs leģendārā produkcija (man ļoti patika Hydraluron hiāluronskābes serums, blogā ir atsauksme). Ir arī The Ordinary (un tā paša zīmola NIOD un Hylamide produkcija). Manā vēlmju sarakstā ir Pixi Glow Tonic (skābju toneris. Kur tad es bez skābēm?).
ATLAIŽU KODS:
WIN20                   -20% VISAM!!!!! līdz 28.11.2017 pl 10:00 (pēc Latvijas laika) 

Ou, jeeee! Beidzot nopirkšu tos dikti vajadzīgos, bet smukos leoparda apavus :)

otrdiena, 2017. gada 7. novembris

Ne viss ir zelts...YSL All Hours tonālais krēms (atsauksme)

YSL All Hours Long-Lasting Foundation Review

EN: Hello, gorgeous! I was so excited to try this foundation, that it was very painful to find it is not that great...However, you decide!
All Hours 24-Hour advanced formula won’t cake, dry, flake or fade. Transfer-proof, oil-free and non-pore clogging, this foundation stands up to makeup meltdowns by combining move-with-you flexible pigments and skin-loving ingredients for better flawless coverage and skin that feels fresh and comfortable day to night.Instantly blur and erase imperfections, pores, dullness and unevenness. Skin looks flawless up to 24 hours thanks to the highest concentration of ultra-fine, oil absorbing pigments that cover and smooth perfectly yet resist fading, heat, humidity, dryness and touch.   
The foundation has rather thick, but easy spreadable consistency. It has a pleasant nuts-fruits-fresh perfume scent. All Hours is meant for oily/combination skin, probably because of this reason, it looks much better on oily skin. On dry skin it emphasizes all the dry bits, sits in pores and for some reason disappears much faster. It lasted full day in office and an intensive boxing training on my combination skin. It applies nicely no matter if you use a brush, fingers or a sponge (I tried with BeautyBender). Sounds too nice, to be true? The problem is that All Hours oxidizes badly. I would say it becomes like two shades darker. You can see my face pictures before and after below. The oxidation can be seen on pictures of my arm (the left swatch is YSL All Hours in B20, right MAC Studio Fix NW13). And, yes, you get only 25 ml instead of 30. So, I would say, that foundation is rather nice, but bare in mind that oxidation (and definitely forget about this foundation if you are Snow-white).

LV: Sveikas, daiļās! Kaut jūs zinātu cik ļoti es vēlējos izmēģināt un iemīlēt šo YSL selektīvā zīmola jaunumu. Vispār, atzīšos, ka, lai gan man ir vairāki budžetam draudzīgi tonālo krēmu mīluļi, ikdienā roka daudz biežāk sniedzas pēc kāda luksus zīmola pārstāvja. Nesen beidzās mans Armani Lasting Silk un es sapratu, ka gribu kaut ko līdzīgu. Kā reizi iznāca jaunais YSL All Hours, kas pēc apraksta 100% atbilsta manam tonālā krēma sapnim.
YSL All Hours Encre de Peau Long-Lasting Foundation tonālā krēma sastāvā ir nano izmēra pūdera daļinas, kas efektīvi spēj absorbēt lieko sebumu, nodrošina grimu bez taukaina spīduma ne mazāk kā 24 stundas. Tas nodrošina perfektu līdzsvaru starp sebuma kontroli un ūdens aizturi, saglabājot Jūsu ādu svaigu un mitrinātu no rīta līdz vēlam vakaram. Saules aizsargfiltrs SPF 20.
All Hours ir ļoti patīkams (man, protams) augļu-riektu-viegla parfīma aromāts, kas uz ādas nesaglabājas. Tam ir diezgan bieza, bet plastiska tekstūra. Uz ādas tas izkūst un lieliski izlīdzinās gan klājot ar otu, gan ar pirkstiem vai sūklīti.
Attēlā kreisā pusē YSL All Hours B20, labā - MAC Studio Fix NW13.

Tonālais krēms ir domāts kombinētai/taukainai ādai. Laikam, tieši tāpēc tas ievērojami labāk izskatās un (man par pārsteigumu) arī turas uz taukainas ādas. Jā, no sausām zonām pazūd daudz ātrāk, kā arī jau sākotnēji pasvītro visus sausumus. Lai gan (vismaz manā gadījumā) to var mierīgi lietot tumšo loku maskēšanai un krociņās tas nesaiet.

Te būs pirms/pēc bilde. Augšējā bilde bez tonālā, apakšējā ar All Hours tonālo krēmu. Teju makro režīmā var redzēt visas manas poras, pigmenta plankumus, plīsušus kapilārus un citus nesmukumus, bet es esmu atklāta - rādu visu kā ir :D  Informācijai, bildē All Hours nedaudz "atšķaidīts" ar Illamaqua Skin Base balto tonālo krēmu.
Uz ādas tas izskatās lieliski. Nav nedz pārlieku matēts, nedz spīdīgs. Ļoti dabisks un "dzīvs" finišs. Kā var redzēt no bildēm pārklājums gandrīz pilns, bet es vienmēr klāju tonālo ļoti plānā kārtā. Ja uzklāt vairāk, tad var panākt pilnu pārklājumu. Uzslāņojas  All Hours ļoti labi un neizskatās pēc maskas.
Attēlā kreisā pusē YSL All Hours B20, labā - MAC Studio Fix NW13 (nedaudz izpludināti).

Noturība dienas laikā ir vienkārši apbrīnojama. Tas lieliski iztur dienu ofisā un vēl boksa treniņu. Kopā All Hours ir 22 toņi, bet Latvijā var iegādāties 12 (gaišākos), kas ir visai pieklājīgi. 
Attēlā kreisā pusē YSL All Hours B20, labā - MAC Studio Fix NW13 (izpludināti un pilnībā izžuvuši).

Jautāsiet - kur āķis un kāpēc tad nav "zelts"? Āķis ir tieši toņu izvēlē. Nosakot toni, svārstījos starp B20 un B30 (otrais un trešais gaišākais tonis), lai gan parasti YSL man ir pats gaišākais bēšais tonis. Paņēmu B20. Bet problēma tāda, ka tas TRAKI oksidējas. Nu pa kādiem 2 toņiem noteikti. Tāpēc arī taisīju tik daudz bildes ar roku, lai varētu parādīt kā izskatās "svaigs" un pilnīgi nosēdies tonālais. Man jau šķiet, ka tonālam krēmam par šādu cenu (turklāt, iepakojumā vien 25 ml, ierasto 30 ml vietā) tas nav pieļaujams. Kādas ir jūsu domas?
Attēlā kreisā pusē YSL All Hours B20, labā - MAC Studio Fix NW13.

Vai ir vērts pirkt? Es teiktu, ka pats tonālais un efekts uz ādas ir labs un noturība lieliska, bet ir ļoti jāpiedomā pie toņa izvēles.

Sastāvs:
 

Vai ir mēģināts? Kādas atsauksmes? Kāds ir jūsu mīļākais noturīgs tonālais krēms kombinētai ādai?

Iegādāties var Douglas, Stockmann.
Cena ~52 € par 25 ml.

P.S. Liels paldies zīmola pārstāvjiem par iespēju izmēģināt rakstā minētos produktus (uzreiz atrunāšos, ka šis fakts nekādā veidā neietekmēja manu viedokli un atsauksmi).

trešdiena, 2017. gada 1. novembris

Trešdienas pļāpa: RETINOLS kosmētikā

Sveikas, daiļās! Pēdējā laikā vairāk uzmanības sanāca veltīt youtube kanālam un blogs palika mazliet novārtā. Esmu apņēmības pilna situāciju labot! Lieliski apzinos, ka fiziski nevarēšu katru nedēļu veidot trīs raktus un vēl video. Bet, ļoti ceru uz to, ka sanāks veidot vienu rakstu (trešdienas rītā) + vienu video (svētdien, pl 7:30). Vai kāds lasīs? 
Soc. tīklos bieži saņemu jautājumus par anti-age kosmētiku: "No kāda vecuma lietot? Vai ir vērts lietot? Kam jābūt sastāvā? Vai āda nenovecos agrāk, ja lietošu anti-age" un tt. Tāpēc šodien vēlējot parunāt par retinolu, kas ir viens no anti-age stūrakmeņiem.

KAS IR RETINOLS?
A vitamīns (retinols jeb akseroftols) ir taukos šķīstošs vitamīns, kas nepieciešams redzei, ādas veselīguma uzturēšanai un paaugstina organisma spēju pretoties dažādām infekcijām, kā arī veicina kaulu un zobu veidošanos un stiprina nervu šūnas. A vitamīnu satur dārzeņi, sviests, olas, zivju eļļa, krējums, siers un liellopu aknas (avots).  

KĀDU LABUMU DOD RETINOLS?
Regulāri lietojot, retinols ir lielisks pret novecošanas līdzeklis. Tas samazina krunciņas, izlīdzina ādas toni, balina pigmentācijas plankumus, samazina poras un padara ādu tvirtāku (avots). Dažos redzēju arī informāciju, ka retinols palīdz cīņā ar akni, taču citos rakstīts, ka retinols nebūs labākā izvēle, ka āda ir iekaisusi (avots). Lai redzētu retinola efektu "sejā", iesaku iegooglēt "Retinol before after". Dažas bildes ir tiešām iespaidīgas.

KĀDĀ VECUMĀ VAR SĀKT LIETOT RETINOLU UN KAM JĀPIEVĒRŠ UZMANĪBA?
Dermatologi iesaka lietot retinolu saturošus produktus pēc 25 gadu vecuma (avots1, avots2). Kāpēc? Tāpēc, ka vieglāk ir cīnīties ar mazākām vecuma un saules starojuma izraisītām sekām, nekā ar ievērojamu tvirtuma un elastības zudumu. Taču, ja sāksi par agru, aktīvie komponenti var sakairināt ādu un padarīt to pārāk jutīgu. Atceries, ka pēc retinolu saturoša produkta uzklāšanas vēlams nogaidīt pāris minūtes pirms mitrinoša krēma uzklāšanas, lai samazinātu kairinājuma risku.
Dr. Rachel Nazarian iesaka sākt ar pēc iespējas mazāku retinola koncentrāciju, jo ādas metabolisms sāk pakāpeniski palēnināties pēc 20 gadu vecuma. Pārāk liela koncentrācija var lieki aktivēt ādas atjaunošanas funkcijas un tā kļūs sārta un intensīvi lobīsies. Dr. Renée Rouleau iesaka lietot retinolu saturošus produktu 2 naktis pēc kārtas un tad 2 naktis izlaist. Pa dienu obligāti jālieto krēms ar augstu SPF (vismaz 30), jo retinols padara ādu īpaši jutīgu pret UV starojumu un var panākt pilnīgi pretēju efektu.

KAM JĀPIEVĒRŠ UZMANĪBA IZVĒLOTIES PRODUKTUS?
Paula's Choice bloga autore iesaka pievērst uzmanību retinola produktu iepakojumam, jo A vitamīns degradējas saules starojuma ietekmē un ilgstošā kontaktā ar gaisu. Tāpēc izvairies no bundžiņām un skaties hermētisko (ar pumpīti) un necaurspīdīgo iepakojumu virzienā (avots).  

KO ESMU IZMĒĢINĀJUSI UZ SAVAS ĀDAS?
Jāsaka, ka man nebūt nav liela pieredze retinolu saturošu produktu lietošanā. Patiesībā, esmu mēģinājusi tikai KIKO Sublime Youth Mask. Un es esmu starā! Pēc maskas lietošanas āda ir kā zīdaiņa dupsis (maiga, tvirta, vienmērīgā tonī un starojoša). Efekts saglabājas vairākas dienas un es ļoti gribu izmēģināt serumu no šīs pašas sērijas, bet kļūdas pēc veikalā paķēru kakla krēmu, nevis serumu :(
Daudz labas atsauksmes lasīju par DECIEM produktiem, bet pati vēl nemēģināju.

Es ceru, ka jums bija interesanti. Uzrakstiet lūdzu vai jums patīk šāds jautājumu-atbilžu raksta formāts. Es priecājos par katru komentāru un viedokli, pat, ja tas nesakrīt ar manējo, tāpēc droši rakstiet visu, kas uz sirds :)