Absolute Eye Colour Mono review and swatches

Hello gorgeous! Today I am going to show you my modest collection of eyeshadows by Catrice. It was love from the very first swatch :) The eyeshadows really remind me of Urban Decay eyeshadows in terms of pigmentation and blendability (but for less then a half a price). See swaches below. My discription of the shades:
350 Starlight Expresso - gorgeous matte taupe shade. A must have. Can be used as an eyeshadow and as a contouring powder. Doesn`t look muddy.
400 My First Copperware Party - this one really reminds me of copper :) A great shade for everyday makeup. 
410 C`mon Chameleon! - amazing duo chrome! Reminds me of MAC Club. The eyeshadow changes its color from deep green with a hint of blue to the deep brown with a hint fo burghundy.
500 Hip Hop On The Tree Top - gorgeous and very pigmented moss green.
280 Heidi Plum - satin finish deep plum with a hint of burghundy.
Conclusions? A must have eyeshadows for a very friendly price.


Sveikas, daiļās! Šodien atrādīšu Catrice acu ēnas, kas jau sen ir manā kolekcijā, bet nebija laba fotoaparāta ar kuru uztaisīt bildes, kas labi atspoguļotu ēnu toņus :). Ēnas pirmo reizi pamanīju veikalā Eurokos (Barona ielā). Iekrita acīs diezgan liela toņu izvēle, kas parasti drugstore ēnām nav raksturīga (vismaz, Latvijā nē). Izmēģināju uz rokas un iemīlējos. Pigmentācija vienkārši fascinējoša. Ēnas ziežas kā sviests un ir viegli izplūdināmas. Man ir 5 toņi

Visvairāk esmu pārsteigta par matēto toņu pigmentāciju. Droši vien visi jau zin, ka matētas labi pigmentētas ēnas ir grūti izgatavot. Spīdīgas ēnas ir labas daudziem drugstore ražotājiem, bet, ja gribi dabūt labas matētas ēnas, tad gan jāmeklē kas dārgāks. Catrice ir izņēmums! Lieliska pigmentācija par lielisku cenu (cik atceros vienas ēnas cena ir 1,80 Ls - 2,20 Ls). 

Swaches: L-R 
350 Starlight Expresso; 400 My First Copperware Party; 410 C`mon Chameleon!; 500 Hip Hop On The Tree Top;  280 Heidi Plum.


Swaches: L-R 
350 Starlight Expresso; 400 My First Copperware Party; 410 C`mon Chameleon!; 500 Hip Hop On The Tree Top;  280 Heidi Plum.

Mēģināšu mazliet pastāstīt par pašiem toņiem.  
350 Starlight Expresso ir matēts taupe tonis, kas, manuprāt, ir must have! To var izmantot gan kā ēnas, gan kā sejas skulpturējošo pūderi, nerada "netīru" efektu. 
400 My First Copperware Party tik tiešām izsauc vara asociāciju. Lielisks tonis ar satīna finišu, labi noder ikdienas grimam.
410 C`mon Chameleon! šis tonis manā ēnu kolekcijā ir unikāls. Tā sauktais duo-chrome. Mainoties apgaismojumam, maina savu krāsu no dziļas un piesātinātas zilgani-zaļas uz dziļu brūnu ar mazu tumši sarkana piesitienu :)
500 Hip Hop On The Tree Top dievīgs matēts purva zaļš tonis.  
280 Heidi Plum tumša plūme + sarkanvīns ar satīna finišu.  
Secinājums: iesaku visiem! :)