Hello gorgeous! Today I will share my skincare (cleansing) favorite products for oily skin. My skin become pretty oily in summer. To avoid oily skin issues (shining, enlarges pores, spots) there is a need for good cleansing routine. I`ve noticed that if I over-cleanse my skin it becomes even more oily. That`s because oil is working as a barrier against bacteria. If you constantly remove this barrier, the skin tries to get it back as soon as possible. As a result skin produces more and more oil. For that reason the cleansing routine should be as gentle as possible. So here are my favorites for skin cleansing:
Bubble Foam Face Cleansing Net - amazing stuff for creating a huge amount of bouncy foam of your favourite cleanser (if it is foaming product).
Shiseid Perfect Whip - amazing foam former :) Perfect Whip gives the most dense and stable foam, which clears out the pores and does not dries out the skin.
Ckinique Liquid Facial Soap (mild for very dry to dry skin). I love to use this in the morning (when I dont have any makeup). It is very gentle and cleanses my skin without drying it out.
Natura Siberica Northern Detox Soap - quite strong product. I use this for cleansing my skin before doing some face mask. I found that if Detox Soap is used directly on the skin it is waaay to strong. But together with Bubble Foam Face Cleansing Net it works great! I use this soap 2 times a week.
Madara Northern Herbal Soap (with Birch and Algae; with White Clay and Blackberry). These soaps smell just gorgeous! They are also good facial cleansers (I use them with Foam Net). They don`t dry my skin out. You should try them out!
What are your favourite facial cleansers?
 
Sveikas, daiļās! Vasarā mana āda no kombinētas-sausas-normālas mainās uz kombinētu normālu-taukainu. Sausums gandrīz pilnībā pazūd, toties parādās problēmas, kas raksturīgas taukainai ādai. Proti, paplašinātas poras, melnie punkti, ādas spīdēšana un arī kāda pūtīte. Ādas kopšanas rakstu izdomāju sadalīt divās daļās (attīrīšana un mitrināšana), jo, savādāk sanāktu ļoti gari.
Taukainu ādu obligāti vajag pienācīgi attīrīt, savādāk veidosies melnie punkti, pūtītes un tt., taču, ja to pārāk attauko vai atūdeņo, āda taukosies vēl vairāk. Kāpēc? Tāpēc, ka tauki ir ādas dabīga aizsargbarjera pret kaitīgām baktērijām, putekļiem un citiem piesārņojumiem. Ja šo barjeru regulāri aizvāksi (nomazgāsi), āda paliek neaizsargāta un ar visiem spēkiem mēģina to atjaunot, ražojot taukus divkāršā apmērā. Tāpēc ādu vajag attīrīt pēc iespējas saudzīgāk. Priekš manis ādas attīrīšana sastāv no diviem etapiem: kosmētikas noņemšanas un pašas attīrīšanas (lai attīrītu ādu un poras no dienā uzkrātiem taukiem un atmirušām ādas šūniņām). Kosmētikas noņemšanai izmantoju vai nu eļļu, vai speciālo pieniņu, vai speciālo losjonu/micelāro ūdeni). Obligātu noņemu kosmētiku no acīm ar micelāro ūdeni (nevienu no zemāk aprakstītiem līdzekļiem acu zonā neizmantoju). Pēc tam veicu ādas attīrīšanu.   
Es daudz interesējos par Āzijas kosmētikas produktiem un rituāliem. Neliels ieskats Āzijas vairāku soļu attīrīšanas sistēma ir skaistuma dienas grāmatai. Pēc būtības attīrīšana sastāv no:
  • eļļas - kosmētikas noņemšanai
  • putām - ādas attīrīšanai
  • losjona - attīrīšanai
  • losjona - mitrināšanai
  • (un vēl daudz visādiem līdzekļiem).
Es izmēģināju visu sistēmu, taču tieši eļļa man galīgi pie sirds negāja (iespējams manis iegādātā Igauņu firmas Joik eļļa neder šim nolūkam). Taču sejas mazgāšana ar putām nu dien ir brīnumaina. Jāsaka, ka šajā jautājumā manu nostāju ļoti ietekmēja tieši līdzekļu uzputošanas tīkliņš. Pēc būtības tīkliņš ir veidots no tāda paša materiāla no kāda taisa dušas sūklīšus un ko liek virsū pudelēm pārtikas veikalos. Bet kas par efektu! Es lietoju kombinācijā gan ar Shiseido Perfect Whip, gan ar Natura Siberika Северное Мыло Детокс, gan ar Madaras ziepītēm. Putas sanāk ļoti ļoti smalkas. Vislabāk strādā ar Shiseisdo Perfect Whip.
Doma ir tāda, ka parastās putas netiek iekšā porās, bet Perfect Whip kombinācijā ar tīkliņu veido smalkākas putas un iztīra poras :) Perfect Whip man atgādina tēta skūšanas putas (Nivea?), ko pārdod konteineros zem spiediena. Putas ir pilnīgi kā gumijotas - ļoti blīvas un atsperīgas :) Ideāli attīra ādu, bet tajā pašā laikā neradot nekādu diskomfortu vai vilkšanas sajūtu. Smaržo pēc limonādes :) Vēl viens jaunatklājums man ir Clinique Liquid Facial Soap (very dry to dry skin). Šīs ziepes ir daudz maigākas par Clinique caurspīdīgām želejām, kas domātas normālai un taukainai ādai. Līdzeklim piemīt ļoti neitrāla smarža. Tas neputo. Man patīk Liquid Facial Soap lietot no rīta, kad kosmētika no sejas nav jātīra. Vēl viens jaunums (un šoreiz ne tikai priekš manis) ir Madara Līdzsvarojošās sejas ziepes ar bērzu un aļģēm un Madara Attīrošās sejas ziepes ar balto mālu un kazenēm. Godīgi sakot dižu starpību starp šiem diviem produktiem pagaidām neesmu manījusi, bet tā smarža...mmmmm. Tik dievīga! Ziepes (es lietoju kopā ar putošanas tīkliņu) lieliski attīra ādu un izplata brīnumainu smaržu pa visu vannas istabu :) Es iesaku vismaz aiziet pasmaržot ziepītes veikalā. Pēdējais attīrošais līdzeklis manā klāstā ir Natura Siberica Ziemeļu ziepes detoks. Ziepes attīra ādu līdz čaukstēšanai. Ražotājs iesaka lietot ziepes ne biežāk kā divas reizes nedēļā. Parasti lietoju šīs ziepes pirms maskas uzklāšanas. Sūklītis, kas nāk komplektā ir galīgi nekam nederīgs, bet ja lieto pa taisno uz ādas, tad ziepes ir diezgan agresīvas. Taču kombinācijā ar jau pieminēto tīkliņu, rezultāts ir ievērojami labāks un maigāks :) Ziepes ir melnā krāsā (jo satur aktīvo ogli), tāpēc īpaši jāuzmanās, lai tās nenonāktu uz gaišām drēbēm vai dvieļiem, jo izmazgāt ir pagrūti.

Nākošais attīrīšanas posms ir losjons. Losjons aizvāc mazgājamā līdzekļa paliekas, atjauno ādas pH līmeni un (tie losjoni, kurus lietoju es) veic lobošo fukciju.

Sākšu es ar Clinique Clarifying Lotion 2 (domats kombinētai sausai ādai). Losjons satur salicilskābi, tāpēc tas lieliski noloba atmirušas ādas šūnas un attīra poras. Lietojot šo losjonu melnie punkti iet mazumā un pūtītes parādās ievērojami retāk. Tāču šim brīnumlīdzeklim ir daži mīnusi. 1 - sastāvā ir spirts (no tā kosmētiskos līdzekļos es cenšos izvairīties) un mentols. Kādam var būt patīk vēsumiņš uz ādas, taču mentols kairina ādu. Un man vispār nepatīk mentols :( 2 - tas stipri sausina ādu (pat manu kombinētu-taukainu ādu vasarā). Tāpēc losjonu lietoju 1x divās dienās. Lai cīnītos ar sausinošo efektu, pamēģināju maigāku versiju - Clinique Claryfying Lotion 1 (domāts ļoti sausai ādai). Tas tiešām ir maigāks par Nr2, taču arī šim losjonam sastāvā ir spirts. Toties ādu Nr1 sausina krietni mazāk. Arī poru attīrošais efekts Nr1 ir ne tik izteikts kā Nr2. Jāsaka, ka lietojot 2x dienā līdzekļa patēŗiņš ir diezgan liels - 200 ml izies mēneša laikā. Godīgi sakot Nr 2 man šķiet pa stipru, bet Nr 1 pa vāju. Es izvēlētos kaut ko pa vidu (un protams, bez spirta). Tāpēc iegādājos Avene Cleanance Lotion-Toner. Bet ak vai! Arī šim losjonam sastāvā spirts (laikam, neuzmanīgi lasīju sastāvu). Cleanance sastāvā bez salicīlskābes ir arī māli (losjons pirms lietošanas ir jāsakrata). Ādu nesausina. Vai attīra poras? Es šo lietoju tikai 2 nedēļas, tapēc par attīrošo iedarbību runāt ir pāragri. Mans visu laiku favorīts matēšanas ziņa, viennozīmīgi ir Biotherm Biopur Lotion (tikko ieskatījos Biotherm mājaslapā un secināju, ka sēriju tikko nomainīja pret jaunu, un jaunais losjons satur spirtu :(

Kādi ir jūsu favorīti ādas attīrīšanā?

P.S. kur var iegādāties manis pieminētos līdzekļus:
tīkliņš līdzekļu uzputošanai  - ebay, cena ap 1 Ls
Shiseido Perfect Whip - ebay, cena ap 7 Ls
Clinique Liquid Facial Soap - Stockmann, Kolonna, Douglas, cena ap 13 Ls
Natura Siberica  Ziemeļu ziepes detox - NaturaSiberica.lv, cena ap 7 Ls
Madara sejas ziepītes. Palasīt vairāk var šeit. Iegādāties var Stockmann, Madara veikalos, cena 4,50 gab.
Clinique Clarifying Lotion - cena ap 14 ls par 200 ml. Iegādāties var Stockmann, Kolonna, Douglas.
Avene Cleanance Lotion - cena ap 10 Ls par 200 ml. Iegādāties var escentual. Stockmann, aptiekās (Latvijā cena būs 2x lielāka).