Hello gorgeous! Here are my favorite online beauty shops (sorry - discprition in Latvian only).

Sveikas, daiļās! Šodien pastāstīšu par iespējām iztērēt jūsu naudu :D Pati lielāko daļu kosmētikas pērku interneta veikalos. Kāpēc? Tāpēc, ka ārzemēs ir krietni lielāka kosmētikas izvēle, kā arī cenas, bieži vien, ir stipri atšķirīgas. Pie mīnusiem varu minēt paciņas gaidīšanas laiku un faktu, ka ne visas preces sūta uz Latviju.
Veikali pieminēti kārtībā, kurā tos atcerējos (ne no labākā uz sliktāko, vai otrādi). Protams, visi manis pieminētie interneta veikali piegādā preces uz Latviju.

Lai mazliet sakārtotu domas (gan savas, gan lasītāju) sadalīju veikalus pa kategorijām.

Veikali ar plašu kosmētikas zīmolu klāstu:

HQ Hair bezmaksas piegāde (paciņa nāk apmēram 2 nedēļas), ļoti liels piedāvāto zīmolu klāsts. Pieejami visdažādākie komplekti (gan dekoratīva kosmētika, gan skaistumkopšana). Ja veiksi pasūtījumu ik pēc kāda laiciņa saņemsi vēstuli : We miss You! Un personālo atlaižu kodu 15-20% apmērā. Šādas vēstules nāk samērā regulāri, tāpēc nebēdājies, ja saņemot atlaidi nav liekas naudas, drīz vien atkal saņemsi kodu :) 

Feelunique šis bija viens no pirmajiem interneta veikaliem, kur es sāku iepirkties. Bezmaksas piegāde pirkumam virs 15 eur (paciņa nāk apmēram 2 nedēļas), arī ļoti liels zīmolu klāsts. Salīdzinoši nesen veikala klāstā parādīja luksus markas: YSL, Dior, Guerlain, Shiseido (meklē izvēļņu joslā pie Premium Beauty). Nesen parādījās arī aptieku kosmētikas zīmoli (Avene, La Roche-Posay, Vichy un tt.) un reizi četros mēnešos ir 30% atlaide aptieku kosmētikai.

Lookfantastic bezmaksas piegāde (paciņa nāk apmēram 2 nedēļas), arī ļoti liels zīmolu klāsts. Lookfantastic ir līdzīgs Feelunique, bet, manuprāt, vairāk ir orientēts uz profesionāliem zīmoliem: Alpha-H, Dermalogica, Eve Lom, Elemis, Aveda  un tt. Arī šeit regulāri ir atlaides, un arī Lookfantastic regulāri sūta vēstules: We haven`t seen you for a while (ar atlaižu kodu).

Escentual - man šķiet, ka šim veikalam vajadzētu maksāt man kādu affiliate naudiņu par to, cik cilvēkus es "uzsēdināju" uz "French Pharmacy" atlaidēm :D . Piegādes maksa ir £ 4.95, kas ir 6 €. Paciņa nāk tās pašas 2 nedēļas. Es iepērkos Escentual, galvenokārt, dēļ atlaidēm uz "French Pharmacy", jeb Franču aptieku kosmētikai. Šis atlaides ir 3 reizes gadā: martā, jūlijā, oktobrī (taču, jāsaka, ka mēneši arī mainās). Man nesagādā problēmas saplānot savu sejas kopšanas produktu patēriņu uz 4 mēnešiem :) Plašā klāsta pieejama aptieku produkcija: Avene, Vichy, La Roche-Posay, Caudalie, Nuxe, Rene Furterer. Bet ir arī luksus zīmoli: Dior, Clarins, Guerlain un citi.

Beautybay bezmaksas piegāde (pati gan, pagaidām, neko sūtījusi neesmu). Ļoti daudz interesanti zīmoli, tajā skaitā: Institut Esthederm (šis tas ir lētāk, nekā pie mums), Anne Semonin, Guinot, Alpha-H, Emma Hardie, Alterna, Macadamia un tt.

Allbeauty - bijušais Cheapsmells.com. Piegādes cena atkarīga no paciņas svara. Jāņem vērā, ka pasūtot no šī veikala jāmaksā PVN (kad paciņa atnāk), tā kā jārēķinās ar papildus izdevumiem. Piedāvājums regulāri mainās, tāpēc, ja redzi kaut ko ļoti izdevīgi - grāb ciet, jo rīt iekāres objekts  var nebūt pieejams:)

Strawberrynet. Man paciņa atnāca nedēļas laikā no Zviedrijas un nekādus nodokļus nevajadzēja maksāt. Mājaslapā ir arī norādīts, ka viņi atmaksā izdevumus, kas radušies sakarā ar nodokļiem. Pieejami daudz un dažādi zīmoli. Bieži ir atlaides. Šeit var atrast arī dažas "pērles" no ļoti vecām kolekcijām.
Iherb online aptieka. Ļoti populārs veikals, spriežot pēc tā, ka blogos un forumos regulāri parādās ieraksti par pirkumiem no šīs vietnes. Pieejams ļoti daudz kas: sākot ar kosmētiku, skaistumkopšanas līdzekļiem, otiņām un beidzot ar vitamīniem, grāmatām un pārtikas precēm (es gan mazliet baidos sūtīt pārtikas preces no ārzemēm). Es esmu sūtījusi preces no šī veikala vairākas reizes. Paciņas gāja pie manis ilgāk nekā mēnesi. Jāņem vērā arī fakts, ka paciņa nāk no ASV, tāpēc par pirkumu virs 28 dolāriem  (22 eur) būs jāmaksā arī PVN. Piegāde ir bezmaksas pirkumam virs 40 dolāriem.

Cult Beauty bijusi zuneta. Pati neko sūtījusi neesmu. Piegāde £6.95. Pirkumiem virs £50 piegāde bez maksas. Pieejami Alpha-H, Elemis, Eve Lom, Anastasia Beverly Hills, Kevin Aukoin, Ellis Faas, Jouer, Perricone MD un citi.

Asos ir ļoti populārs apģērbu veikals, kas piedāvā arī labu kosmētiku (Barry M, Bliss, Bourjois (ir lētāk nekā Latvijā) Carmex (leģendārie lūpu produkti), Cath Kidson, Illamasqua, L'Occitane, Stila un vēl daudz kas cits (tikai, diemžēl, Nars un Benefit uz Latviju viņi nesūta :( ). Bezmaksas piegāde, paciņa atnāk 2 nedēļu laikā (citreiz arī nedēļas laikā).

EChemist ir nedaudz līdzīgs escentual, tikai izvēle ir mazāka. No aptieku produkcijas ir: Avene, Ahava, Bioderma, La Roche Posay, Phyto, Rene Furterer, Vichy, ir arī Burt`s bees, Crabtree & Evelyn, Darphin, Dr. Hauschka, ir arī šis tas no luksus klases: Guerlain, Lancome un daudz kas vēl. Un kas ir forši - bezmaksas piegāde. Vienreiz dabūju savā paciņā arī kārtīgu paraudziņu kaudzi.

FragranceDirect piedāvā "drugstore" jeb, "mass market" kosmētiku. Sortiments pastāvīgi mainās, tāpēc ja kaut ko kārojas - jāķer ciet! Piegādes maksa 2.49 £ par katru preci. Paciņa atnāk 2 nedēļu laikā.

BeautyJoint piedāvā NYX, Milani, elf, Rimmel, GiGi, Physicians Formula, Revlon, Neutrogena, Wet`n`Wild, Lime Crime, Sugarpill un vēl daudz ko. Cenas ļoti labas. Piegādes maksa ir atkarīga no svara un preču daudzuma, bet, parasti, ir ļoti humāna :) Paciņa nāk no ASV, tāpēc var "iekrist" ar nodokļiem. Sūtījums atnāk apmēram mēneša laikā.

Professional online make-up piedāvā Anastasia Beverly Hills, Barry M, Daniel Sandler, Eco Tools, Illamasqua, Louise Young, MeMeMe, Real Techniques, Sleek makeup un tt. Pati sūtījusi neko neesmu. Piegāde maksā £7.95.

BeautyExpert piedāvā apmēra to pašu ko feelunique (man jau apnika skaitīt tos zīmolus un Jums, noteikti, apnika tos lasīt). Pati sūtījusi neko neesmu. Piegāde bezmaksas.

ActiveBeauty piedāvā BeautyBlender, Bumble & Bumble, Burt`s bees, BUTTER London, Ciate, Dr. Hauschka, Egyptian Magic, Gatineau, Guinot, Kerastase, Macadamia, MeMeMe, Moroccanoil, REN, Sisley un vēl daudz ko citu. Piegādes maksa ir atkarīga no svara, bet pasūtījumam virs  50 £ - bezmaksas.

SalonSkincare ir kārtējais feelunique, tāpēc brendus nesaukšu :) Pati sūtījusi neko neesmu. Piegādes cena atkarīga no svara. Piemēram: 0.5 kg izmaksās £13.74, bet 2.0 kg jau £29.11.

Garden ir liels Britu interneta veikals. Kosmētikas klāsts līdzinās Stockmann. Pati vēl sūtījusi neko neesmu. Piegādes cena ir atkarīga no paciņas svara (bet nav nežēlīga).

Liberty arī liels Britu veikals :) No interesantiem brendiem pieejami: Hourglass, Ellis Faas, Kiehl's, Shu Uemura un vēl daudz kas cits. Pati sūtījusi neko neesmu. Piegādes maksa £15.

Ebay. Kurš gan nezin ebay? Es izvēlos tieši co.uk saitu, jo tur uzreiz var redzēt vai preci sūta uz Latviju vai nē. Var atrast jebko. Piegādes izmaksas un gaidīšanas laiki ir ļoti dažādi. Manā kontā ir 52 pirkumi (protams, ne visi kosmētiski). Nerēķināties iekš ebay visvieglāk, ja piereģistrē paypal kontu.


Viena zīmola veikali:

Lush kosmētiku var iegādāties gan no Latvijas, gan no Lielbritānijas interneta veikala. Piegādes maksa no Lielbritānijas £7.95. No Latvijas skaties šeit. Pati sūtījusi neko neesmu :)

Zoeva piedāva sava zīmola (lieliskas) otas un kosmētiku. Piegādes maksa 7,5 EUR. Paciņa atnāk diezgan ātri (nedēļas laikā).

Sleek Makeup kā var noprast no nosaukuma, veikalā pieejama Sleek Makeup kosmētika. Jāņem vērā, ka cenas norādītas bez PVN - kad aiziesi līdz checkout, pirkuma summa pieaugs. Piegādes maksa ir atkarīga no paciņas svara, bet parasti ir pāris dolāri. Cik noprotu, sūtījums nāk no UK, tāpēc papildus nodokļiem Latvijā nevajadzētu būt.

Illamasqua piedāvā angļu brenda Illamasqua kosmētiku. Domāju, ka komentāri lieki. Pāris reizes gadā ir ievērojama atlaides, kad tonālos krēmus 26 £ vietā var dabūt par 6 £(protams, arī citas preces noteiktos toņos var dabūt ievērojami lētāk). Neliels padoms atlaižu laikam: nepērc uzreiz, kad atlaides tikai sākas, lielākās atlaides ir pēdējā nedēļā. Piegāde £9.00, bet virs 50 £ bezmaksas. Esmu sūtījusi tikai vienu reizi. Paciņu gaidīju 2 mēnešus :D Taču Velvet Mimosa teica, ka viņai vairākas reizes paciņas nākušas ļoti ātri.

Nars piedāvā Nars kosmētiku (You don't say!). Vienīgais veikals (vismaz, cik es zinu), kas sūta Nars kosmētiku uz Latviju. Piegāde maksā 24 €, taču pirkumiem virs 50 € - bezmaksas (labāk par tiem 24 € piemest klāt kaut ko no veikala klāsta :) Pati sūtījusi vēl neko neesmu, bet, noteikti, drīzumā to darīšu :) Ja kāda grib pievienoties - dodiet ziņu.

Burberry (atkal bez komentāriem par to, kura brenda kosmētiku piedāvā veikals). Pati neko sūtījusi neesmu, bet acu ēnu swatch`i neliek man mieru :) Piegāde 15 €.

Latvijas veikali:

Serenity interneta veikals, kas bāzēts Latvijā (Daugavpilī). Sortiments regulāri mainās, bet mēdz būt šis tas no Benefit, La Roche-Posay. Pieejami Dior un Chanel produktu testeri (arī lūpu krāsas, acu ēnas un pūderi), tikai jāņem vērā, ka testeri nāk nevis glaunajos iepakojumos, bet plānos plastikāta vāciņos (kā Inglot freedom system produkti), lūpu krāsām augšējā vāciņa vietā ir baltas plastmasa korķītis. Piegāde maksā 1-2 ls atkarībā no izvēlēta piegādes veidā. Paciņa atnāk 2-3 nedēļu laikā. Pa Latviju paciņa nāk 2 dienas un, kad prece ir izsūtīta, atnāk e-pasts, ka drīz paciņa būs klāt :)

Lavandas man šķiet, ka šis ir viens no pirmajiem (vecākiem) interneta veikaliem Latvijā. Specializējas uz eko (un organisko) produkciju. Bez kosmētikas pieejami arī tīrīšanas līdzekļi un šis tas no pārtikas. Piegāde pirkumam zem 28 Ls maksā 2,8 Ls, virs 28 Ls  - bezmaksas.

BB Factory arī, manuprāt, viens no atpazīstamākiem interneta veikaliem Latvijā. Galvenokārt, specializējas un kosmētikas izejvielu tirdzniecības. Ja nevari atrast produktu, kas tev der veikalu plauktos - iepērcies BB Factory in sajauc pati :) Piegāde 2,5 Ls, ja pirkuma summa ir līdz 20 Ls, virs - bezmaksas.

Medicīnas Preces Rīgā bāzēts interneta veikals. Cik saprotu, kosmētika nav veikala prioritāte, taču  cenas Biodermas kosmētikai ir krietni patīkamākas, salīdzinot ar aptieku cenām. Ja pirkuma summa ir zem 35 Ls, piegādes cena 4 Ls, ja virs - bezmaksas.

Daži padomi, lai iepirkšana internetā būtu vieglāka:
izveido atsevišķu e-pastu, kuru reģistrē visos veikalos, tādā veidā nepiesārņosi darba (vai privāto) e-pastu ar jaunu šampūnu reklāmu :)
Reģistrē e-pastu interesanto veikalu piedāvājumu saņemšanai (tā tu vienmēr zināsi, kam šobrīd ir atlaides, kā arī saņemsi atlaižu kodus).
Ja vien ir iespēja, labāk aptaustīt un notestēt konkrētu produktu, redzēt interesējošu lūpu krāsas (vai vēl labāk tonālā krēma) toni "dzīvajā".
Atceries, ka Ziemassvētku laikā gan veikali, gan pasts (gan Latvijas, gan ārzemju) ir pārslogoti, tāpēc paciņas var nākt krietni ilgāk (mēnesi, vai pat pusotru, ierasto 1-2 nedēļu laikā).
Ir tāds negatīvs moments: dažu firmu produkciju sūta tikai uz noteiktām valstīm (un Latvija nav šo valstu sarakstā), piemēram: Benefit, MAC, Nars (sūta tikai no Nars oficiālā saita).