Sveikas, daiļās! Kā jau var noprast no nosaukuma, esmu atsākusi savas sporta gaitas :) Pašai liels prieks. Ceru, ka šoreiz viss izdosies un veiksmīgi sasniegšu savu mērķi - 5 km. Pie reizes ceru arī nedaudz uzlabot savas aprises. Nē, par resnu sevi neuzskatu, bet zinu, ka mans ideālais svars ir ap 60 kg, nevis šī brīža 65 (drusku mazāk, bet nu ko tur). Ja kādu interesē, esmu 170 cm gara. Savu ideālo svaru neizdomāju pati, bet gan noskaidroju pie ķermeņa speciālista. Turpat noskaidroju, ka man nav celulīta (juhū!), toties ir ūdens aizture.
Šoreiz nerakstīšu par katru konkrētu dienu, bet īsumā pastāstīšu kas un kā (ja nu kāda grib atskaiti par katru dienu, dodiet ziņu, es ņemšu vērā). Šeit būs tas, ko paspēju sarakstīt pirms mani pārņēma vispasaules slinkums:

1. diena: sāku savu programmu no sākuma, jo ilgu laiku (dēļ savainotas potītes) nevarēju sportot, un pirms tam nostrādātā nedēļa jau ir palaista vējā. Taču, jāsaka, ka skriet bija daudz vieglāk, nekā 1. reizē. Jūtos labi :)

2. diena: bija tāāāds slinkums! Bet, saņēmos un noskrēju šodienas gabalu :) Mājās atcerējos, ka agrāk taču arī taisīju stiepšanās vingrinājumus (es taču negribu apjomīgus muskuļus uzaudzēt), izvilku savu pelēko paklājiņu un pastiepu savus locekļus. Man patīk stiepšanas :) Tik forši!

3.diena: man ir kāda veselības problēma, kuras dēļ nepieciešams sekot līdzi kā notiek vielmaiņas procesi organismā. Jau pēc otrās skriešanas reizes redzu, ka organisms strādā savādāk un turpina dedzināt kalorijas ne tikai treniņa laikā, bet arī pēc tā (pat vēl nākamajā rītā)! Tas dod lielisku stimulu. Vakarā bija ļoti skaists laiks, bildi ielieku Instagramā (mans niks - sugarcamille). Tiem, kas neredzēja:


Noskrēju savu gabalu ar baudu.

4.diena: šodien bija traks lietus! Tāpēc bija slapji un pagrūti elpot, bet es esmu mērķtiecīga! Bija grūti, bet es to paveicu :)

Pēc ceturtās dienas kaut kā bija slinkums katru dienu rakstīt. (Vēlreiz - ja ir interese - sakiet). Konstatēju, ka programmā, kuru es izmantoju ir tikai 3 dienas katrai nedēļai (acīmredzot, nav paredzēts ikdienas treniņš), tāpēc es katru dienu atkārtoju. Rezultātā sanāk katrai treniņa nedēļai 6 dienas. Vakar noskrēju 3. nedēļas 1. dienu un bija pasmagi, jo no kāpura par taureni pārvērtības nav tik ātras :) Bet viss ir forši un es jūtos labi! Kā arī esmu zaudējusi gandrīz 1 kg svara :) Jūhū!

Mazliet par uzturu. Man gadījās daži visai forši atklājumi:

   
"Lauku tējas" (nopērkamas Maximā) ir ražotas Latvijā no organiskās lauksaimniecības augiem. Man ļoti iepatikās "Anna" un "Zelta Sapnis". Pēc skrējiena un dušas, pirms naktsmiega Zelta Sapnis ir īsta bauda. Tējas sastāvā ir vīgrieze, kaķumētra, virši, mārsilis, rudzupuķe, kliņģerīte, baldriāns. Tēja palīdz atslābināties pēc sporta nodarbības. "Annai" ir organismu attīrošās īpašības un fantastisks bērzu aromāts. Pavisam nejauši veikala plauktā pamanīju Hanzas maiznīcas "Fitnesa maizi" ar pazeminātu ogļhidrātu daudzumu. Man, kā cilvēkam, kas cenšas samazināt ogļhidrātu daudzumu uzturā (saprāta robežās, ar low-carb neaizraujos), vēl viens atklājums.