Sveikas, daiļās! Domāju, ka katrai no mums ir bijuši periodi, kad mati sāk pastiprināti krist ārā. Parasti tas notiek pavasarī un rudenī, kad mati intensīvi atjaunojas, un beidzas apmēram mēneša laikā. Taču citreiz matu izkrišana turpinās ilgāku laiku un es sāku nopietni satraukties. Esmu izmēģinājusi dažādus matu augšanu stimulējošus un matu izkrišanu kavējošus vitamīnus. Šodien pastāstīšu par trīs produktiem, kas tiešām palīdz vairot matu skaistumu.

Aptieku matu kopjošās kosmētikas zīmola Phyto viens no populārākiem produktiem ir Phytophanere vitamīni. Dienu pēc dienas vitamīnu komplekss stiprina matus un nagus. Pateicoties vitamīnu B, C, E un taukskābju kombinācijai, Phytophanere aktīvi cīnās pret matu izkrišanu un stiprina matus un nagus. Jāsaka, ka efekts no Phytophanere ir manāms tikai pēc kādiem trīs mēnešiem, tāpēc uzreiz iesaku iepirkt krājumus pusgadam, lai nepārtrauktu lietošanu kursa vidū, tā arī nesagaidot efektu. Galvenais efekts, ko pamanīju, lietojot šos vitamīnus ir matu augšanas ātruma palielināšana. Pa vienu mēnesi mati izauga par kādiem 3 cm. Mati ir gludi un spīdīgi, tikai žēl, ka biezuma ziņā nejutu izmaiņas. Taču Phytophanere pavisam noteikti ir labs palīgs, ja vēlies pēc iespējas ātrāk ataudzēt matus. 

Sastāvs: Gélatine, Macérât Huileux de Carotte (Huile de Tournesol, Extrait de Carotte, Extrait de Romarin), Extrait d'Acerola Enrichi en Vitamines C, Affermissant : Glycérine, Huile de Bourrache à 20% de GLA, Huile de Soja Hydrogénée, Huile de Poisson, Huile de Son de Riz, Acétate de DL-Alpha Tocopherol, Levure, Huile de Germe de Blé, Pantothenate de Calcium, Emulsifiant: Lécithine de Soja, Gamma Oryzanol, Chlorhydrate de Pyridoxine, Riboflavine, Biotine-Colorants: E171, E172, Arôme Céréale, Gluten.
Visizdevīgāk Phytophanere vitamīnus pirkt cocooncenter, kur tie maksā 22 eur par 240 kapsulām (četru mēnešu kurss). 

Oenobiol ir zīmols, kas Eiropā ir plaši atpazīstams ar savām bio aktīvām piedevām/vitamīniem jebkam! Tieši tā - jebkam, jo Oenobiol klāstā ir vitamīni pret ūdens aizturi, pret celulītu, pret matu izkrišanu, gaišas ādas aizsardzībai, iedeguma veicināšanai, plakanam vēderam (pēc 45 gadiem) un vēl daudz kam. Capillaire Revitalisant vitamīni palīdz saglabāt veselus un skaistus matus, neatkarībā no gada laika. Sastāvā ir 5-alpha-reducteol (viela, kas pagarina mata "dzīves ciklu"), ķirbja sēkliņu eļļa, B grupas vitamīni (B1, B2, B3, B5, B6 un B8). Lietojot vitamīnus mēneša garumā, pamanīju, ka mati sāka mazāk krist ārā. Vēl pēc mēneša parādījās sīku jaunu matiņu "ezītis". Mati ir spīdīgi un apjomīgi. 

Sastāvs: Huile de Pépins de Courge (Cucurbita Pepo), Gélatine (Agent d'Enrobage), Stéarates de Glycérol (Emulsifiant), Glycérine, Sorbitol (Agents d'Enrobage), Niacine, Lécithine de Tournesol (Emulsifiant), Acide Pantothénique, Maltodextrine de Pomme de Terre (Support), Dioxyde de Titane (Colorant), Vitamine B6, Vitamine B1, Vitamine B2, Oxyde de Fer Jaune (Colorant), Biotine.

Oenobiol Capilaire Revitalisant vitamīnus pirku cocooncenter, kur tie maksā 22.5 eur par 180 kapsulām (trīs mēnešu kurss).

Ladee Pregna Pro ir grūtnieču vitamīni. Nē, es neesmu stāvoklī. Kādu laiku atpakaļ sastapos ar stipru matu izkrišanu (stresa un veselības problēmu dēļ). Pastāstīju savai frizierei un viņa ieteica izmēģināt tieši grūtnieču vitamīnus. Paņēmu šos, jo tie ir kapsulu formā ar zivju eļļu. Man patika arī, ka sastāvs ir sabalansēts un nav vielu, kas sastādītu 800 un vairāki procentus no ieteicamas dienas devas. Sastāvā omega-3 taukskābju, vitamīnu un minerālu kompleksi. Jau pēc mēneša lietošanas pamanīju, ka mati mazāk krīt ārā un ir spīdīgāki un kuplāki. Vēl pēc kāda laiciņa parādījās jauni mazi matiņi. Lietojot regulāri (kādus 9 mēnešus) mani mati ir kļuvuši biezāki.
Sastāvs: zivju eļļa, želatīns, magnija oksīds, glicerīns (mitrumuzturētājs), L-askorbīnskābe (C vitamīns), elementārā dzelzs, cinka sulfāts, glicerilmonostearāts (emulgators), nikotīnamīds (B3 vitamīns), D-alfa-tokoferols(E vitamīns), sojas lecitīns VEROLEC (emulgators), kalcija D-pantotenāts (B5 vitamīns), mangāna sulfāts, vara sulfāts, ciānkobalamīns (B12 vitamīns), piridoksīna hidrohlorīds (B6 vitamīns), tiamīna mononitrāts (B1 vitamīns), riboflavīns (B2 vitamīns), dzelzs oksīda sarkanais un melnais (E172), pteroilmonoglutamīnskābe (B9 vitamīns),holekalciferols (D vitamīns), kālija jodāts, nātrija selenīts, D-biotīns (B7 vitamīns).

Vitamīnus var iegādāties Latvijas aptiekās. Cena ap 10 eur par 30 kapsulām (mēneša kurss).

Vai lietojat kādus vitamīnus matiem un nagiem? Kuri ir visefektīvākie? 
P.S. Neaizmirsti, ka līdz  22.11.14 pl 9:00 tev ir iespēja piedalīties giveaway un vinnēt Dove Oxygen & Moisture sērijas produktus šeit.