Sveikas, daiļās! Mūsdienās kosmētikas lietotājas kļūst arvien izlutinātākas un ražotājiem nākas krietni piedomāt, lai pārsteigtu ar kaut ko principiāli jaunu. Pirms kāda laiciņa bumu sacēla kosmētiskās "olas", jeb neparastas formas sūklīši tonālo līdzekļu uzklāšanai. Pionieris šajā ziņā bija BeautyBlender zīmols, kas prezentēja atpazīstamu neona rozā the original beautyblender. Tagad tirgū pieejami daudz analogi, ka arī bautyblender paplašināja savu produktu klāstu ar dažiem jaunumiem. Šodien par oriģinālu beautyblender, mazulīšiem micro.mini (arī beautyblender) un Oriflame profesionālo grima sūklīti:
Oriģināls beautyblender (tālāk saukšu par BB) ir spilgti rozā sūklītis, kas izskatās kā izvirpots no kāda liela gabala. Pirms lietošanas sūklītis ir jāiemērc ūdenī, jānospiež liekais ūdens un tad jāklāj tonālais krēms ar tādiem kā plīkšķiem. Saskaroties ar ūdeni, beautyblender palielinās izmērā kādu pusotru reizi. Ar ko BB ir labāks par otām, pirkstiem, citiem aksesuāriem tonālā krēma uzklāšanai, kā arī lietošanas pamācības video ir pieejams šeit
Manas domas? Man patīk, ka beautyblender veido tiešām fantastisku un dabisku pārklājumu, kas izskatās nevainojami. Taču, neskatoties uz BB izgudrotājas apgalvojumiem, man ar otiņu tonālo krēmu sanāk uzklāt ātrāk, bet iespējams, ka tas ir treniņa jautājums. Ir vēl daži mīnusi (vismaz manās acīs). Viens no tiem ir fakts, ka jāņemas ar ūdeni, un es arī esmu atklājusi, ka nebūt ne visi tonālie krēmi labi klājas ar mitru sūklīti, citi veļas, klājas nelīdzeni un ir pārāk pamanāmi uz sejas. Otrs mīnuss ir tas, ka BB pēc katras lietošanas jāmazgā, es atzīšos, ka otas turu otu maciņā un mazgāju reizi nedēļā, galu galā putekļi klāt netiek un es tās lietoju tikai uz sevis. Trešais mīnuss - BB burtiski apēd tonālos krēmus. Patēriņš pieaug reizes piecas! Labi, es esmu beauty blogere un man tonālie ir daudz un man nav žēl, taču, ja tev ir vienīgais lolotais un par bargu naudu pirktais Armani tonālais, es ietiktu izmantot citu veidu līdzekļa uzklāšanai. BB aizstāvēšanai varu teikt, ka krēmveida vaigu sārtumiem un izgaismotajiem, tas ir vienkārši ideāls un šiem produktiem neko labāku es neesmu atradusi! Izmazgāt BB var ļoti viegli (es izmantoju parastu šampūnu un brushegg otu mazgāšanas rīku, kas paātrina procesu). Pāris pirmās reizes BB gan nedaudz iekrāsoja ūdeni rozā krāsā, bet uz sejas nekas netika manīts. Ak, jā! BB nesatur lateksu.  
micro.mini zaļie BB atšķiras no lielā brāļa tikai ar izmēru un krāsu. Mazulīši ir perfekti konsīlera izpludināšanai. Tiešām perfekti! Klasiskam BB ir spicais gals, kas domāts tieši sīku nepilnību maskēšanai, taču, kad blenderis ir mitrs, tas ir tik liels, ka es neredzu kur īsti ir manas nepilnības :) Tieši tāpēc micro.mini ir nepieciešami. Lieliski izlīdzina konsīleri uz pumpām, apsārtumiem, acu zonā. Mazgāju tāpat ka original BB un nekādas problēmas nav bijušas. 

Oriflame profesionāls grima sūklītis ir mazliet lielāks un forma arī ir savādāka. Paša sūklīša struktūra ir blīvāka, es teiktu, ka tas ir kā gumijots (salīdzinot ar oriģinālu BB). Nekur nav rakstīts, ka tas nesatur lateksu. Vai tas stipri atšķiras no BB? Gan jā, gan nē. Uzklāšanas ziņa un efektā es atšķirību neredzu, taču izmazgāt Oriflame sūklīti ir ļoti grūti. Tā blīva struktūra vienkārši uzsūc šampūnu un pilnīgi izskalot to nav iespējami, tas visu laiku paliek ziepjains. Tāpēc atkal ņemu talkā brushegg, bet sūklītis sāka vienkārši drupt! Iespējams, ka man trāpījās brāķis. Bet ar katru mazgāšanas reizi tas turpina irt. Skumīgi. 

Ko tad izvēlēties? Es teiktu, ka beautyblender, lai gan tas maksā dārgāk, tas acīmredzami kalpos ilgāk, kā arī izmazgāt to ir krietni vieglāk. 

Iegādāties beautyblender var u.v. Stockmann, Douglas un interneta veikalos. Cenas sākot no 18 € (viens liels un 2 mazi blenderi maksā apmēram vienādi). Oriflame sūklīti vai iegādāties pie konsultantiem vai Oriflame mājaslapā. Cena 3.90 €.

P.S. Liels paldies zīmolu pārstāvjiem par iespēju izmēģināt rakstā minētos produktus (uzreiz atrunāšos, ka šis fakts nekādā veidā neietekmēja manu viedokli un atsauksmi).