Sveikas, daiļās! Par roku krēmiem rakstīju jau vairāk nekā pirms gada. Pati roku krēmus vēsajā laikā lietoju diezgan aktīvi, tāpēc pa šo laiku paspēju izmēģināt šo to jaunu. 
Seal roku krēmi Dzērvene un Ingvers. Lai gan Dzērvene skaitās mitrinošais, bet Ingvers aizsargājošs krēms, sastāvs abiem pašmāju ražojumiem ir identisks, atšķiras tikai viena komponente 15. vietā sastāvā (pirms parfīma), vienā gadījumā tas ir dzērvenes, bet otrā ingvera ekstrakts. Krēmiem ir ļoti viegla formula, kas labi mitrina rokas un neveido taukainu kārtiņu. Ātri iesūcas. Ikdienas lietošanai der tīri labi, bet nopietni sausu ādu neglābs. Smaržo pēc dzērvenēm/ingvera. Vērtēju uz 7 no 10
Sastāvs: Aqua, Paraffinum Liqudum, Glycerin, Stearic Acid, Cetearyl Alcohol, Cera Alba, Propylene Glycol, Glyceryl Stearate, Cyclopentasiloxane, Lanolin, Sodium Dihydroxycetyl Phosphate, Hydrogenated Palm Glycerides, Triethanolamine, Vaccinium Macrocarpon fruit (Zingiber Officinale root) extract, Parfum, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, BHT.
Cena līdz 2 € par 100 ml. Iegādāties var Rimi, Maxima, Drogas un vēl daudz kur.

The Body Shop Soft Hands Kind Heart. Visi ienākumi no šī produkta tirdzniecības (1.96€ no katra pārdotā roku krēma) tiek nodoti The Body Shop fonda labdarības programmām. Krēms bagātināts ar dižzirdzenes (Angelica Archangelica) ekstraktu un Godīgas tirdzniecības ietvaros iegūto olīvu eļļu. Vieglas tekstūras roku krēms, kas ātri iesūcas ādā un labi mitrina. Krēmam ir ļoti intensīva grūti aprakstāma saldena smarža, kas visai īpatnēja un daudziem varētu nepatikt. Ilgstoši stāvot istabā (nevis vannas istabā), krēms noslāņojās. Ja ne specifiska smarža, novērtētu ar 8, bet tā - 6 no 10.
Sastāvs: Aqua, Glycerin, Ethylhexyl Stearate, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Olea Europaea Oil, Cetearyl Olivate, Caprylyl Glycol, Zea Mays Starch, Parfum, Sorbitan Olivate, Cyclopentasiloxane, Olive Oil PEG-7 Esters, Panthenol, Sodium Polyacrylate, Cyclohexasiloxane, p-Anisic Acid, Dimethicone, Angelica Archangelica Root Extract, Sodium Hydroxide, Disodium EDTA, Tocopherol. 
Cena 6.90 € par 50 ml. Iegādāties var The Body Shop veikalos.

LV Caring Hand Cream. Barojošs roku krēms, kas mīkstina un mitrina ādu. Satur ādu nomierinošas, mitrinošas un kopjošas vielas - alantoīnu un šī sviestu. Bez smaržvielām un krāsvielām. Vieglas un patīkamas tekstūras roku krēms, kas lieliski mitrina un mīkstina roku ādu. Neatstāj lipīgu plēvīti, nesatur smaržvielas un krāsvielas. Īss, bet patīkams sastāvs, nekā lieka. Roku āda jūtas kā mini SPA kūrortā. Viens no labākiem roku krēmiem, kas jebkad tika mēģināti. Vērtēju uz 9 no 10.
Sastāvs: Aqua (Water), Glycerin, Decyl Oleate, Cetearyl Alcohol, Isohexadecane, Dimethicone, Myristyl Myristate, PEG-100 Stearate, Glyceryl Stearate, Butyrospermum Parkii Butter/Shea Butter, Allantoin, Phenoxyethanol, Sodium Polyacrylate, Methylparaben, Ethylparaben.
Cena 3.90 € par 100 ml. Iegādāties var Benu un A aptiekās.

Logona Granatapfel Handcreme. Organisks produkts. Lielisks roku krēms ar bagātīgu, bet ne smagnēju tekstūru un saldenu granātābolu aromātu, kas kādu laiku saglabājas uz ādas. Lieliski mitrina un baro roku ādu. Labākais organiskais roku krēms no visiem mēģinātiem! Vērtēju uz 9 no 10.
Sastāvs: Aqua (Water), Alcohol denat, Glycine Soya Oil, Glycerin, Polyglyceryl-3 Dicitrate/Stearate, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Cocos Nucifera (Coconut) Oil,  Distarch Phosphate, Punica Granatum Fruit Juice, Punica Granatum Seed Oil, Isoamyl Laurate, Sodium Stearoyl Glutamate, Sodium Lactate,Punica Granatum Seed Extract, Ubiquinone, Xanthan Gum, Tocopherol,Sodium Cetearyl Sulfate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Lactic Acid,Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Parfum, Linalool, Limonene,Geraniol, Citral, Citronellol.
Cena 7.95 € par 50 ml. Iegādāties var u.v.Stockmann un Biotēka veikalos.

Crabtree & Evelyn Pomegranate Argan & Grapeseed Untra-moisturizing Hand Therapy un La Source krēmi. Satur makadāmijas riekstu eļļu un šī sviestu (La Source bagātināts ar aļģu un mirres ekstraktiem, bet Pomegranate ar granātābola, argana un vīnogu kauliņu eļļu). Krēmiem ir viegla klasiska krēma tekstūra un apbrīnojamas mitrinošas īpašības. Rokas uzreiz paliek maigas un mīkstas, āda jūtas ļoti komfortabli. Lietojot ilgstoši, manāmi uzlabojas ādas un nagu kutikulu stāvoklis. Baigo atšķirību starp abiem krēmiem nejutu, izņemot to, ka Pomegranate smaržo pēc kaut kā (nevaru definēt to aromātu kā granātābola aromātu) saldena, ar augļu notīm. Visi Crabtree & Evelyn mēģinātie krēmi ir absolūti ideāli, izņemot ne visai praktisku metāla tūbiņu, bet tā liek produktiem izskatīties vintage. Ja būtu ērtāks iepakojums, vērtētu uz 10, bet tā 9 no 10
Sastāvs Le Source: Water, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Zea Mays (Corn) Starch, Hydroxyethyl Urea, Emulsifying Wax NF, Stearic Acid, Cetyl Alcohol, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Isopropyl Myristate, Saccharide Isomerate, Algae Extract, Fucus Vesiculosus (Bladderwrack) Extract, Spirulina Maxima Extract, Caprylic/Capric Triglyceride, Sucrose Distearate, Arginine, Glycerin, Dimethicone, Behentrimonium Methosulfate, Cetearyl Alcohol, Sucrose Stearate, Caprylyl Methicone, Sodium Lauroyl Lactylate, Commiphora Myrrha Resin Extract, Ceramide 3, Ceramide 6 II, Phytosphingosine, Cholesterol, Hydrolyzed Wheat Proteinm, Hyaluronic Acid, Ascorbyl Glucoside, Elaeis Guineensis (Palm) Oil, Tocotrienols, Tocopherol, Squalane, Ceramide 1, Phytosterols, Fragrance (Parfum), Disodium EDTA, Polysorbate 20, Butylene Glycol, Carbomer, Xanthan Gum, Citric Acid, Benzyl Salicylate, Limonene, Hexyl Cinnamal, Eugenol, Linalool, Geranoil, Butylphenyl Methylpropional, Methylisothiazolinone, Polyaminopropyl Biguanide, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol. 
Sastāvs Pomegranate Ultra-Moisturizing Hand Therapy: Water, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Zea Mays (Corn) Starch, Hydroxyethyl Urea, Stearic Acid, Emulsifying Wax NF, Cetyl Alcohol, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Isopropyl Myristate, Saccharide Isomerate, Punica Granatum Seed Oil, Punica Granatum Extract, Argania Spinosa Kernel Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract, Commiphora Myrrha Resin Extract, Zingiber Officinale (Ginger) Root Extract, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Sucrose Stearate, Arginine, Glycerin, Dimethicone, Sucrose Tristearate, Fragrance (Parfum), Behentrimonium Methosulfate, Caprylyl Methicone, Sodium Lauroyl Lactylate, Polysorbate 20, Ethylhexylglycerin, Glycereth-2 Cocoate, Ceramide 3, Butylene Glycol, Ceramide 6 II, Cholesterol, Phytosphingosine, Carbomer, Xanthan Gum, Pentaerythrityl Tetra-di-t-butyl Hydroxyhyhydrocinnamate, Disodium EDTA, Citric Acid, Lecithin, Caprylyl Glycol, Hyaluronic Acid, Hydrolyzed Soy Protein, Hexylene Glycol, Asorbyl Glucoside, Tocotrienols, Tocopherol, Elaeis Guineensis (Palm) Oil, Ceramide 1, Squalane, Limonene, Linalool, Hexyl Cinnamal, Farnesol, Geraniol, Benzyl Benzoate, Butylphenyl Methylpropional, Citral, Citronellol, Eugenol, Phenoxyetanol, Benzoic Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate.
Crabtree & Evelyn krēmus iesaku pirkt komplektos uz atlaidēm, jo tā sanāk krietni izdevīgāk, par to vai patiks varat nešaubīties - patiks. Cena ~7 € par 25 ml (bet, kā jau teicu - komplektos līdz par 4x izdevīgāk). Iegādāties var Escentual, LookFantastic, FeelUnique.
 
La Roche-Posay Cicaplast Mains Barrier Repairing. Krēms sola momentānu bojātas ādas atjaunošanu. Sastāvā ir niacinamide (4%), kas mīkstina un atjuno ādu un glicerīns (veseli 30%), kas veido plēvi, kas pasargā ādu no berzes un paliek uz ādas arī pēc mazgāšanas. Nav taukains un lipīgs. Krēms der atopiskai un jutīgai ādai. Bez parabēniem. Bez smaržvielām. Krēms pēc izskata un konsistences man atgādina Neutrogenas koncentrētu krēmu mazās tūbiņās. Tas ir kā bieza caurspīdīga slidena pasta. Es nejutu ne dižu mitrināšanu, toties krēms labi atjauno ļoti raupju un sausu roku ādu un labi pasargā to no nelabvēlīgiem apkārtējās vides apstākļiem. Jāsaka, ka šo krēmu lietoju tikia nepieciešamības gadījumā, jo, ja rokas ir labā stāvoklī tas es jūtu tikai neelpojošu glicerīna plēvi. Un tas man nepatīk, bet avārijas gadījumos, vai ziemas pastaigās tiešām palīdz. Vērtēju uz 8 no 10.
Sastāvs: Aqua (Water), Glycerin, Butylene Glycol, Cetearyl Alcohol, Niacinamide, Glyceryl Stearate, Butyrospermum Parkii Butter/Shea Butter, Dimethicone, Peg/Ppg-18/18 Dimethicone, Glyceryl Stearate Se, Sodium Polyacrylate, Caprylyl Glycol, Phenoxyethanol. 
Cena ap 9 par 50 ml (tagad ar atlaidēm cena līdz 6 €) par 50 ml. Iegādāties var FeelUnique, LookFantastic, EscentualCocooncenter.   

Prima Spremitura barojošs roku un nagu krēms. Vieglas tekstūras roku krēms ar rūgtenu olīvu aromātu (man traki patīk!). Produkts nesatur parabēnus, silikonus un mākslīgas smaržvielas. Labi mīkstina un aizsargā roku ādu. Var just plēvīti uz ādas, kas paliek arī pēc roku mazgāšanas. Jāsaka, ka tieši šī plēves sajūtam nepatīk. Iespējams, ka galīgi sausas rokas jutīsies labāk, nekā manējās. Vērtēju uz 6 no 10.
Sastāvs: Water, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Glycerin, C12-15 Alkyl Benzoate, Ethylhexyl Palmitate, Olive Fruit Oil (*), Tocopheryl Acetate, Triticum vulgare Germ (Wheat) Oil, Cetyl Palmitate, Pogostemon cablin Oil, Juniperus mexicana Wood Oil, Canarium luzonicum Gum Extract, Usnea barbata Extract, Lavandula hybrida Extract, Lavandula hybrida Oil, Thymus vulgaris Herb Oil, Rosmarinus officinalis Extract, Mentha arvensis Extract, Citrus aurantium dulcis Peel Extract, Eugenia caryophyllus Leaf Oil, Thuja occidentalis Leaf Oil, Abies sibirica needle Oil, Sodium Cetearyl Sulfate, Limonene, Linalool, Eugenol, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Sodium Dehydroacetate.
Cena 11 € par 150 ml. Iegādāties var A aptiekās.

Roger & Gallet SPF15 Hands & Nails Cream. Nesatur parabēnus, uz 96% sastāv no dabiskas izcelsmes komponentiem. Tekstūra it kā ir viegla, bet SPF klātbūtne tomēr ir jūtama. Pēc lietošanas es jūtu treknu kārtiņu uz ādas, kas man ne visai patīk, toties tā apelsīnu un koksnes smarža ir kolosāla. Es domāju, ka krēms varētu patikt īpaši sausas, bet ne bojātas roku ādas īpašniecēm. Un jā, SPF roku krēmos nav baigi izplatīta parādība, ja tev ir nosliece un pigmenta plankumu veidošanu - ieskaties. Vērtēju uz 7 no 10.
Sastāvs: Ingredients: Aqua/Water, Octocrylene, Dimethicone, Glycerin, Methylpropanediol, Ethylhexyl Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Parfum/Fragrance, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetyl Alcohol, Polysorbate 60, Sorbitol, Sorbitan Stearate, Stearyl Alcohol, Hydrogenated Coco-Glycerides, Ceteareth-20, Panthenol, Carbomer, Triethanolamine, Tocopheryl Acetate, Caprylyl Glycol, Limonene, Argania Spinosa Oil/Argania Spinosa Kernel Oil, Oenothera Biennis Oil/Evening Primrose Oil, Benzyl Salicylate, Tetrasodium Edta, Linalool, Benzyl Alcohol, Geraniol, Citral, Citronellol, Benzyl Benzoate.
Cena ap 8 € par 30 ml. Iegādāties var FeelUnique.

Gari gan man sanāca, toties par veseliem 10 krēmiem uzreiz. Kādi ir jūsu mīļākie roku krēmi?  
Iepriekšēja atsauksme par roku krēmiem (Neutrogena, Bio2You, Kath Kidson, L'occitane, Douglas) ir šeit.