Sveikas, daiļās! Batiste sausos šampūnus testēja māsa Anna.

Ar sauso šampūnu konceptu iepazinos 11. klasē, kad intensīvi sekoju līdzi Youtube skaistuma blogeru meiteņu piedzīvojumiem un atsauksmēm par jaunumiem kosmētikā. Uz doto brīdi visi jau laikam zina, kas tas par zvēru – aerosols, kas paredzēts lietošanai starp matu mazgāšanas reizēm, lai piešķirtu matiem svaigumu, absorbētu liekos taukus un piešķirtu nedaudz apjoma pie saknēm. Īsumā sakot – glābiņš dienās, kad saprotam, ka matus tomēr vajadzētu izmazgāt, bet tik ļoti negribas...
Izdzirdēju par sauso šampūnu, un actiņas man iemirdzējās, jo tolaik matus mazgāju katru dienu. Sapratu, ka mūsu veikalos tāds līdzeklis droši vien nebūs (tas bija tālajā 2009. gadā), bet tomēr ar cerību devos uz Drogām, lai prasītu pārdevējai par sauso šampūnu. Viss, ko toreiz dabūju, bija neizpratnes pilna seja un atbilde – nē. Pēc kāda laika brīnumlīdzekļi sāka parādīties Kolonnā (tagad Douglas). Pats pats pirmais sausais šampūns, ko izmēģināju, bija Lee Stafford. Ja pareizi atceros, tad cena bija ap 6 LVL, kas man kā vidusskolniecei likās kā luksus prece.
Ar laiku Latvijas tirgū sāka parādīties arvien vairāk un vairāk sausie šampūni no dažādiem ražotājiem. Patīkami bija arī tas, ka to daudzveidība kļuva lielāka – citi bija domāti svaiguma sajūtai, citi matu apjomam, daži spīdumam. Ak! Cik gan sauso šampūnu nav pabijuši uz mana plauktiņa! Tāda sajūtai ka esmu izmēģinājusi tos visus. Bet aizvien ilgojos pēc tā šampūna, kuru jau gadiem slavēja ārzemju skaistuma blogeri – Batiste. Domāju, ka nekad netikšu klāt šim brīnumam, bet tad Batiste parādījās arī Latvijā!
No pirmās lietošanas reizes iemīlējos – man patīk pilnībā viss! Krāsainais iepakojums, smaržu daudzveidība, konsistence un pats galvenais- rezultāts! Ar šo sauso šampūnu matu mazgāšanu spēju paildzināt par pāris dienām. Atzīšos, ka, paticoties sausajam šampūnam, esmu gājusi uz darbu ar ceturtās dienas matiem.
Mana mīļākā ir Blush klasiskā šampūna versija, dievinu smaržu (mana piebilde - tieši smaržas ziņā man ļoti patīk Cherry ar ķiršu aromātu un Tropical ar kokosriekstiem). Zinu, ka māsai ļoti patīk šampūns tumšiem matiem, jo tas ir nemanāmāks. XXL volume ir nedaudz graudaināks tekstūrā, tāpēc piešķir vairāk apjoma un mazāk šampūna efekta. Patiesībā, ja XXL Volume lietot kā sauso šampūnu - nekas labs nesanāks. Mati salips un kļūs nekontrolējami. Šo šampūnu lietoju tīros sausos matos uzreiz pēc mazgāšanas, tad mati ilgāk paliek svaigi un šampūns piešķir tiešām labu apjomu. Strength&shine ar L-arginīnu un ir smalkākas tekstūras, nekā "parastie" sausie šampūni, tāpēc patēriņš ir nedaudz lielāks, bet mati tiešām ir spīdīgi un neizskatās sirmi.
"Krāsainie" šampūni (blond, medium, dark) arī ļoti smalki pēc tekstūras un pēc to lietošanas mani mati izskatās gandrīz kā tikko mazgāti. Ļoti svarīgi šos šampūnus pēc lietošanas kārtīgi izķemmēt (var arī matus izfēnot), savādāk (man ir paradums aiztikt matus dienas laikā) produkts var nonākt uz pirkstiem, ap nagiem, zem nagiem un tt. un šī kompozīcija nebūt neizskatās baudāma, tas pats var notikt ar apģērbu. Nav grūti izmazgāt, ja tomēr gadās problēmas, bet staigāt ar netīri brūnu krādziņu  nu dien ir nepatīkami.
Ik pa laikam parādās limitētās kolekcijas ar jaunu iepakojuma dizainu un smaržu. Kopš izmēģināju Batiste, nevienu citu sauso šampūnu lietojusi neesmu – nav bijusi vajadzība! Cena arī draudzīga.
Lietošana ir ļoti vienkārša: izķemmēt matus, sakratīt flakonu un uzpūst līdzekli uz matu saknēm un vietām, kur vajag piešķirt apjomu, atstāt apmēram 2 min un ar pirkstiem izbužināt matus, ja nepieciešams - izķemmēt.
No pieredzes varu teikt, ka sauso šampūnu labāk lietot pēc taisnošanas. Man radās iespaids, ja iepūš pirms taisnošanas, tad līdzeklis „izkūst”. Ar lokošanu tādu efektu neesmu pamanījusi, tāpēc pūšu pirms lokošanas. Tāpat esmu dzirdējusi, ka sausais šampūns vairāk piemērots smalko matu īpašniecēm, jo lai pamanītu efektu un biezākiem matiem, jālieto daudz līdzekļa, kas matus var padarīt smagākus.

Batiste sausie šampūni nopērkami u.v. Stockmann un asos.com (bieži ir atlaides un tikpat bieži viņus izpērk). Cena ap 6 €.
Latvijā Batiste ir arī zīmola FB lapa.

Paldies Annai par atsauksmi
P.S. Liels paldies zīmola pārstāvjiem par iespēju izmēģināt rakstā minētos produktus (uzreiz atrunāšos, ka šis fakts nekādā veidā neietekmēja manu viedokli un atsauksmi).