Sveikas, daiļās! Sākšu ar to, ka gribu atvainoties par ilgu klusuma periodu - bija sakrājušies daudz darbiņi. Ceru, ka turpmāk varēšu veltīt vairāk laika skaistumlietām :)

Mani mati ir smalki, kādu pusgadu nav krāsoti, viļņaini, vai pat , drīzāk, sprogaini. Kā jau sprogaini mati, tie mēdz būt sausi galos, taču (kā jau smalki) mēdz ātri taukoties pie saknēm. Tāpēc izvēlos līdzekļus, kas nepadara tos smagus un nesausina. Pavasarī un rudenī mēdzu iziet kādu vitamīnu kursu, lai pabarotu matus "no iekšpuses", kā arī piepērku kādu līdzekli, kas stimulē matu sīpoliņus. Šeit būs mani visu laiku mīļākie līdzekļi: 
Rene Furterer Forticea Stimulating Shampoo, jeb stimulējošs šampūns. Šampūns jauki smaržo pēc ēteriskām eļļām un satur eļļu "pērlītes". Jāsaka, ka 90% "pērlīšu" vienkārši tiek aizskalotas notekā :D Šampūnu ir jātur matos 1-3 minūtes, pa šo laiku sākas neliela kņudēšana (kas nav nepatīkama) - tiek kairināti matu sīpoliņi, tiem pieplūst vairāk asiņu, kā rezultātā mati tiek vairāk apgādāti ar barības vielām. Aprakstā minēts, ka šampūns cīnās ar matu izkrišanu. Es šaubos, ka viens pats šampūns var sniegt kādu acīmredzamu efektu, taču kombinācijā ar Rene Furterer Complexe 5 - Essential Treatment (stikla pudelīte bildes labajā pusē) efekts, tik tiešām, ir labs! Essential Treatment ir eļļu maisījums, kas smaržo pēc citrusaugiem. Biju pārsteigta cik šī eļļa ir "plāna" - nemaz nav riebīgi taukaina. Līdzekli jālieto 5-10 minūtes pirms matu mazgāšanas. Liels pluss, ka līdzeklis bez problēmām izskalojas ar vienu mazgāšanas reizi (man ļoti nepatīk līdzekļi, pēc kuru lietošanas, mati jāmazgā 3-4-5 reizes. Manuprāt, tas tikai sausina matus, bet no paša līdzekļa vairs nekas nepaliek). Lietojot Rene Furterer kombināciju, parādījās ļoti daudz jauni matiņi :)

Kerastase Age Premium Bain Substantiv (šampūns) un Kérastase Age Premium Masque Substantif (maska). Izvēlējos Age Premium sēriju, izlasot ļoti daudz pozitīvas atsauksmes internetā un neesmu vīlusies :) Līdzekļi domāti novājinātiem matiem. Tie piešķir matiem lielisku apjomu, tos nesausinot. Satur veselu virkni visādu labumu un (uzmanību!) UV filtrus! Sērijas aromāts ir mazliet "parfīmerīgs", bet negatīvas emocijas neizsauc :) Mati pēc lietošanas ir kupli un apjomīgi :) Jāpiebilst, ka, mistisku iemeslu dēļ, no šīs sērijas līdzekļiem mani mati sprogojas visvairāk. 

Favorītos jau "iesēdies" Phyto 7 matu krēms, kas lieliski mitrina matus (aukstā laikā un apkures sezonā īpaši aktuāls produkts). Pilna atsauksme ir šeit, tāpēc detaļās neieslīgšu.
Lieliski mitrina matus arī kokosriekstu eļļa (man no CocoCare). Šo eļļu lietoju uz nakti (netīros matos) un no rīta izmazgāju ar šampūnu. Kā jau pieminēju, man nepatīk līdzekļi, kurus grūti izskalot. Pēc nakts lietošanas eļļa izmazgājas ar vienu reizi. (Neaizmirsti uzlikt dvieli uz spilvena, savādāk spilvendrānu gan ar vienu reizi neizmazgāsi).

Lai matu sakārtojums turētos ilgāk un mati ilgāk saglabātu "svaigumu", lietoju OSMO Extreme Volume Root Lifter. Proti, piesakņu pacēlājs :) esmu mēģinājusi daudz līdzīgus produktus, taču visvairāk patīk tieši OSMO. Galvenokārt, tāpēc, ka mati saglabājas tīri ilgāk! Savus smalkos matus mazgāju katru dienu. Taču, lietojot Extreme Volume Root Lifter, mati izskatās tīri un apjomīgi arī otrā dienā. Patīk arī, ka mati nepaliek "kraukšķīgi" un lipīgi, kas, diemžēl, ir bieža parādība apjoma līdzekļiem.
Nevaru nepieminēt matu ķemmītes, kuras lietoju galvas masāžai. Var lietot gan tāpat, gan kopā ar eļļu vai šampūnu (lai vēl dziļāk attīrītu galvas ādu).

Atgriežoties no atvaļinājuma saņēmu daudz komplimentus no kolēģiem par kupliem un krietni ataugušiem matiem. Mati, tik tiešām, sākuši augt krietni ātrāk pateicoties Phyto Phytophanere vitamīniem. Taču, jāsaka, ka efekts neparādās uzreiz. Manāmu efektu pamanīju pēc 3 mēnešiem no vitamīnu kursa sākuma. Jāpiebilst, ka arī apjoma palielinājumu šie vitamīni nesniedz (vismaz man) - tikai garumu. Ja gribas palielināt tieši matu apjomu, iesaku lietot Ladee Pregna vitamīnus (kas domāti grūtniecēm). Kādu laiku atpakaļ sastapos ar stipru matu izkrišanu (stresa un veselības problēmu dēļ). Pastāstīju savai superjaukai frizierei un viņa ieteica izmēģināt tieši grūtnieču vitamīnus. Uz dullo nopirku šos un biju sajūsmā! Jau pēc mēneša matu izkrišana samazinājās, bet pēc 3 mēnešiem varēja redzēt ataugušus jaunos matus.
Huh! Atvainojos, ka tik gari :) Vai esat lietojušas kaut ko no maniem favorītiem? Kā patika? Kādi ir jūsu favorīti matu kopšanā? :)