Sveikas, daiļās! Nesen pamanīju kādu bildi, kas saucas "Ko tava āda mēģina tev pateikt". Šī ir sava veida karte, kas palīdz izprast pumpu rašanās iemeslu kādā konkrētā sejas zonā:
Zonas 1 un 3 (piere) :
Urīnpūslis un gremošanas trakts - vairāk seko līdzi veselīgam uzturam un dzer vairāk ūdens.

Zona 2 (starp uzacīm) :
Aknas - pumpas šajā zonā var signalizēt par pārtikas alerģiju. Samazini alkohola daudzumu, "smagu pārtiku", piena produktus. Starp citu, es jau sen pamanīju, ka man pumpas starp uzacīm parādās pēc vīna lietošanas.

Zonas 4 un 10 (ausis) :
Nieres - dzer vairāk ūdens un samazini kafijas un gāzēto dzērienu daudzumu.

Zonas 5 un 9 (vaigi) :
Elpošanas sistēma. Pumpas uz vaigiem raksturīgas smēķētājiem un alerģiskiem cilvēkiem. 

Zonas 6 un 8 (ap acīm) :
Nieres. Tumšie loki un tūska var veidoties no nepietiekošas gulēšanas (organisms nepaspēj attīrīties), kā arī no nepietiekoša ūdens daudzuma. Atceries dzert 2 L ūdens dienā.

Zona 7 (deguns) :
Sirds. Ja regulāri parādās pumpas uz deguna, pārbaudi savu asinsspiedienu. Deguna zonā asinsvadi ir izvietoti īpaši tuvu ādas virsmai. Padomā, vai pārlieku nekairini jutīgo apgabalu.

Zona 12 (zods) :
Kuņģis. Pamēģini ēst vairāk produktus, kas satur šķiedrvielas (brokoļi, spināti). Izej kādu attīrošo kūri.
 
Zonas 11 un 13 (zem lūpu kaktiņiem) :
Hormoni. Lai mazinātu izsitumus šajā zonā, lieto daudz ūdens un tumši zaļus dārzeņus. Pumpas šajās zonās var norādīt arī uz ovulāciju (ja vienā mēnesī vairāk cieš labā puse, bet citā kreisā, tu vari noteikt kura olnīca šoreiz strādā).
 
Zona 14 (kakls) :
Slimības. Pumpas uz kakla var norādīt uz to, ka organisms cīnās ar baktērijām vai vīrusiem. Dzer pēc iespējas vairāk šķidruma.